Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 10:35

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 99 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5
Author Message
 Post subject: Re: Da li Thrash izumire?
PostPosted: 09. 11. 2007. 04:21 

FUELED BY FIRE, je ful melodicno, ali cisto savrsenstvo bay area thrash-a, zaraza.

Profile  

PostPosted: 09. 11. 2007. 04:23 

Azrael661 wrote:
Neznam ali taj stil muzike nemože biti mainstream, a i nisu nešto popularni na ovim područijima. Slabo ko u Mostaru zna za njih pa možda samo ja i još 2 lika, ostalo još nije izronilo iz faze Metallica, Sepultura, Pantera
Ako Suffocation nije underground onda nije ni Hypocrisy kojima je Suffo bio predgrupa o oba benda su zajedno bila predgrupa Fear Factoryu

pa normalno, dm nemoze nit ce bit mainstream ikad.... moze bit bendova koji su vise mainstream od ostalih, al da postignu to u pravom smislu te rijeci a-a....
pa najpoznatiji bendovi dm-a nisu to: suffo, cannibali... jedino bi mozda death isplivao tu u te vode mainstream-a da je opstao jos, al vec je pred kraj bilo upitno koliko su ostali death metal :-)

Profile  

PostPosted: 09. 11. 2007. 15:09 

Pa dobro Death je bio dosta progresivan pogotov zadnji album. Chuck je bio velik muzičar da bi se zadovoljio sviranjem samo običnog death metala.

Profile  

PostPosted: 09. 11. 2007. 20:17 

Burnt iN Effigy wrote:
Azrael661 wrote:
Barem treba znat ne mora ih slušat jer ima boljih :D

malo je boljih :lol: :lol:

Za Suffo se slazem, al' za Malevolent... Nista, da ne serem na slijepo i nista ne postignem. Malevolent treba vidjet uzivo i skontat kolika su karinada... ali, fakat KARINADA!!! Toliko da ni zvuk sebi ne mogu namjestit, ma, ne znaju, kladim se. Juznjacki, k'o biva opusteno, stil i na ho ruk, pa ako upali, upali...

Profile  

PostPosted: 09. 11. 2007. 20:20 

... a sto se pravog undergrounda u metalu tice... uvijek bila i bice - jebeno rastezljiva kategorija kad treba klasifikovati.

Profile  

PostPosted: 10. 11. 2007. 03:57 

tesko da je ista danas vise underground...

Profile  

PostPosted: 10. 11. 2007. 15:50 

ma ima, samo sto danas underground je slab radi ovih mainstream-aca...

Profile  

PostPosted: 10. 11. 2007. 20:03 

nisam mislio toliko na to, internet je sve ucinio dostupnim, nekad si za underground morao pokazat nekog truda, uci u tu scenu, mjenjat se za izdanja i demo snimke, znas vec. sad klinci uce sta je underground, a da ne shvate tu njegovu snagu koju je imao bez interneta. taj momenat. mada ne pljujem ja po netu, nisam elitist, i sam ga maximalno koristim, prilagodio sam se i sve je to na kraju krajeva samo alatka, ali nesto od tog pravog underground duha se je ipak izgubilo, taj personal touch, neovisno o mainstreamu ;)

Profile  

PostPosted: 10. 11. 2007. 23:46 

Malo ko se nesto i trudi nabaviti ploce... i kad ima priliku prije uzme mp3...

Profile  

PostPosted: 11. 11. 2007. 01:16 

naravno, ali mjuza je mjuza, a underground je prije bio neka mreza, stajaznam. nisu klinci krivi, i ja puno skidam, uglavnom zato jer si ne mog priustit narucit sve sto me zanima, ali gust je nest dobit postom, skroz drugi filing... mi smo prije dolazili do mjuze mjenjajuci kazete postom, ma, nostalgija, stas. ali smjesno je vidjet prenapaljene klince na netu na neki samoproglaseni true i cult, a ono, sve je to poprilican cirkus. nist, ko i sve drugo, promjene donose i pozitivno i negativno, underground je meni kao neki stav, biti svoj, a ne to sto je neko prelos da se proda, hehe. ima dobre muzike i kod komercijale ako ne prodaju ideje, i u najdubljem undergroundu, stvari koje se tesko ili uopce ne mogu naci na netu, kosto ima i smeca. metal mi je u zadnje vrijeme vrlo zanimljiv, mislim da ne izumire, samo nije trenutno najisplativiji stil, sto je mozda i dobro. trenutno je to, neznam emo il rap, nemam pojma, nekad je bio techno, grunge, metal, punk, ali bend je bend, dobar bez obzira na trend.

Profile  

PostPosted: 11. 11. 2007. 01:29 

a nisam skonto da mislis na to, na sve te stvari oko "zivljenja" undergrounda, da tako nazovem.... to si u pravu, nema tog feelinga odkako ima neta... al hajd, vremena takva, izgubilo se to sve oko undergrounda, al sad bar mozes doc do cega hoces bukvalno za 5-10 minuta :-)

Profile  

PostPosted: 11. 11. 2007. 02:16 

istina, sad mi je muzika bas droga, ;-)

Profile  

PostPosted: 22. 11. 2007. 18:59 

Sto se tice trasha moje neko licno vidjenje je da on egzisitra samo sto je izmijenio svoj oblik, mislim posmatrajuci imidž bandova i zvuk gdje je naravno došlo malo do progresije, neke trasformacije, iskreno nisam neki trasher, al samo old school trash :D je pravi trash

You stink but I love you! :D

Profile  

PostPosted: 22. 11. 2007. 19:07 

ma ima jos bendova koji pokusavaju odrzat stari zvuk i feeling... rjetki su doduse...

Profile  

PostPosted: 22. 11. 2007. 23:44 

Addi wrote:
ma ima jos bendova koji pokusavaju odrzat stari zvuk i feeling... rjetki su doduse...

Tesko je u moru neceg drugacijeg odrzati to izvorno... Puno ih je koji su se toga drzali do jednom... Vrijeme ucinilo svoje.

Profile  

PostPosted: 23. 11. 2007. 01:10 
Moderator

haha, tako je, nista bez one stare agresivnosti, brzine, danas svi prate neke pickaste trendove pa nam i thrash postaje takav...al kreator je kreator, taj bend nikad nece razocarati! :)

Profile  

PostPosted: 23. 11. 2007. 03:21 

NecrodaemoN wrote:
haha, tako je, nista bez one stare agresivnosti, brzine, danas svi prate neke pickaste trendove pa nam i thrash postaje takav...al kreator je kreator, taj bend nikad nece razocarati! :)

Thrash metal nije izumro nego se vraca na scenu istom snagom kao i 80ih godina
trenutno je poplava thrash bandova koji su mladi i neki od njih su kopije 80ih godina ali vecina dodaju friske stvari u njihovu muziku
u Americi (gdje zivim trenutno) Bay eria je naj zivlja isto kao u 80im
bendovi kao Bonded By Blood (isti naziv albuma od legendi Exodus)...klinci su u prosjeku 19 godina stari i razvaljuju....Avenger Of Blood (mjesavina Kreatora , Sodoma i Destructiona) tip zvuci isto Mille dok je bio mlad , Havok..dobar thrash , Warbringer , Municipal Waste ,
Engleski Evile i SSS , Hollandski Legion Of the Damned (thrash/death) , One Bullet Left (prosjek godina 14) , Svedski Decadence (pjevacica sa nasih bivsih prostora) , Austrijski Wolfpack Unleashed.....to je samo jedan dio od mladih thrash metal bendova koji nadolaze i svi imaju kvalitetnu muziku
a tu je i Hrvatski Inciter i Beastial Agression
svi ovi bendovi imaju na Myspace svoje stranice...provjerite ih i uvjerite se koliko je THRASH DEAD
THRASH TILL DEATH

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2007. 21:44 

ma u pravu si, najgore je kukat kako je prije bilo bolje a ne primjetit da se opet stvara dobra glazba. na kraju krajeva, nisu ni bitne godine, vec upravo to, glazba. izgleda da je sve vise njih kojima je dost zeste bez zeste, brzine bez srca, extremnosti bez duse, pa nek ljudi sviraju, publiku ce sigurno imati. a i valjd ce neko isplivat i sa necim originalnim, mada je ustvari upitno koliko old school thrash publika zeli originalnost, heh, mozda samo uvjerljivost ;)

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 07:32 

http://www.myspace.com/warbringer
evo ima ovde link za free download od Warbringer's demo...stvarno sobra produkcija i jos bolje pjesme...threshachina u 16

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 99 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5

All times are UTC + 1 hour [ DST ]