Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 16:49

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 102 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: BOGAMBER,INFEST,11.11.07.SA club Sarajevo
PostPosted: 12. 11. 2007. 11:40 

zaboravih organizatore..
to su oni ljudi koji vam dovedu bendove u vase gradove..
iznajme opremu,prostor..
nahrane i napoje bendove..
oni su ti koji isplate honorare bendovima...
i koliko ja znam vjecno su u minusu..
a logicno bi bilo da i oni sta zarade,ako nista zbog truda koji uloze u sve to..

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2007. 16:17 

Ovako,ja kao i moja raja nismo bas odusevljeni svirkom,cak smo najvise i dosli zbog pola show no mercy,ali haj nema veze.Pored toga ozvucenje je bezze bilo,ko i uvijek u sa clubu,ali eto raje je bilo

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2007. 16:42 
Moderator

celo_mts wrote:
nisam mogao da ne napisem ovaj post..
ja stvarno ne kontam sta je ovim ljudima..
ni jedna karta za koncert domacih bendova,
bili oni demo ili afirmisani ne bi trebala biti ispod 10 km..
dajte se malo trznite..
svaki od bendova ima gomilu troskova,oko opreme,proba,snimanja..
da ne spominjem kreativni rad,bar je to ono sto bi trebali postovati..
i onda vi to sve hocete za 5km,ili jos bolje za 2km..
sramota!!!
o ovom ne treba raspravljati..
razmislite malo i podrzite bendove koje volite..

zaboravih organizatore..
to su oni ljudi koji vam dovedu bendove u vase gradove..
iznajme opremu,prostor..
nahrane i napoje bendove..
oni su ti koji isplate honorare bendovima...
i koliko ja znam vjecno su u minusu..
a logicno bi bilo da i oni sta zarade,ako nista zbog truda koji uloze u sve to..

ne, što bi neko imao obzira prema bendovima, čiji trud i svirku treba platit, ili prema organizatoru, koji uradi sve moguće da bude jedna takva svirka, za kojom plaču svi ovi metalci? :roll:
nego treba i dalje održavati svirke u Bocku, u prostoru 5x5 metara, da se raja guši i da im je ulaz petaka, i da još uz to dobiju konzumaciju.

Bogamber je bio predobar, svaka pjesma hit :D zvuk nije bio uopšte loš, barem na Bogamberu.
Infest mi nije leg'o, vjerovatno je bilo do zvuka. al' Suhi & Co. su izvukli sve 8) al' svaka čast momcima iz Infesta što su došli.

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2007. 16:54 

meni najvise na kurac ide kasnjenje ono. fakat mi se neda ic vise na ove "manje" svirke, samo radi tih kasnjenja... infest-ocekiv'o sam vise. nisam cuo mozda 2-3 rifa kako treba, al' to je do zvuka nesto, mislim nije do njih (ili jest?). south of heaven...moglo je i bolje vala. ima li su momenata... bogamber sam ogdledo prve 3-4 i otis'o na tramvaj, valja kuci... najveca primjedba je na kasnjenje, ono je stvarno vise sramota i bezobrazluk, neprofesionalizam itd..., pa svaka svirka jebena kasni po sat i po...

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2007. 17:17 

Aj da se i ja javim.
Prvo dugujem izvinjenje zbog kašnjenja fakat nije do mene nego do SA cluba oprema im je očajna al eto mora se na nečemu raditi.
Svirka je bila beton Infest je odero svaka čast momcima,a Bogamberu nema komentara legende super svirka :twisted: Živili ;-)
Hvala svima što ste došli i podržali Infest i Bogamber.

E sada:
Striker wrote:
jebi ga jarane proba do pola 9 ...dok dodjem do sa kluba...
nije do para al samo da uporedim...
poppy seed dodje za petaka a bogamber za 7 ?!

E sine kada budeš radio ovaj posao ako ikada smogneš snage zato,sve će ti se samo pokazati.
Ova cijena od 7 KM je bila maximalni minimum.I još dobiješ piće!
Dobro je rekao Ćelo iz MTS-a,ove svirke trebaju da budu 10 KM pa da se nesikiraš a ne da gledaš hoće li ti doći 100 ljudi (koliko je i došlo) pa možeš da isplatiš ljude sa obrazom.
I još me nazivaju lopovom i pišu po plakatima lopove.Jadno i patatično.

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2007. 17:53 
Moderator

svirka je bila dobra, Infest mi je pravo legao, steta za gitaru, al opet je zvucalo dobro na onim "karina" pojacalima, al et sta se mozes. Za Bogamber ne trebam ni davat poseban komentar, bilo je blasfemicno haha, samo nigdje tog pola show no mercy-a, al haj ko ga jebe, raining blood je sto se mene tice to pokrio. Ne mislim da je karta bila, skupa, mislim 4 km, a bend iz srbije i tz, valja pokriti troskove, 3 km konzumacije je skoro na svakoj svirci(samo sto je piva bila minijaturna, koji je ono kurac :? ), tako da je to vec normalno..sve u svemu dobro je bilo, samo me iznerviralo ono kasnjenje u picku materinu, al ajd proslo, muzika u pauzama je bila beton dobar old skul..
;-)

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2007. 18:13 

annihilator wrote:
Ovako,ja kao i moja raja nismo bas odusevljeni svirkom,cak smo najvise i dosli zbog pola show no mercy,ali haj nema veze.Pored toga ozvucenje je bezze bilo,ko i uvijek u sa clubu,ali eto raje je bilo

slazem se, 3 svijetla momenta: agent orange, evil dead i south of heaven. sto se tice infesta, dobri su skroz, svidjaju mi se njihove pjesme. sto se tice bogambera, ne znam, iskreno, dosao sam najvishe zbog tog spominjanja show no mercy-a, ali eto, sta je tu je, hehehe ;-)

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2007. 19:00 

Svirka je bila ok, sutka odlicna treba nam vise trash bendova, zvuk je bio srednja zalost, gomila buke na momente se cuje nesto, na bogamberu se zvuk malo popravio gitara se malo bolje cula, bice bolje.
CELO- nadam se da ce raja razumjeti ovo sto si napisao, 100% se SLAZEM, ako hocemo bolje svirke sa boljim zvukom sa boljim bendovima, brate mili sa 4km ulaz je to nemoguce. najlakse je SRAT po ORGANIZACIJI.
treba ugostit bendove koji dolaze i ispostovat i domace bendove?????? nije samo putni trosak upitan (spavanje, klopa, cuga, razglas, pojacala, bubanj, plakati itd).POZDRAV

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2007. 20:04 

celo_mts wrote:
nisam mogao da ne napisem ovaj post..
ja stvarno ne kontam sta je ovim ljudima..
ni jedna karta za koncert domacih bendova,
bili oni demo ili afirmisani ne bi trebala biti ispod 10 km..
dajte se malo trznite..
svaki od bendova ima gomilu troskova,oko opreme,proba,snimanja..
da ne spominjem kreativni rad,bar je to ono sto bi trebali postovati..
i onda vi to sve hocete za 5km,ili jos bolje za 2km..
sramota!!!
o ovom ne treba raspravljati..
razmislite malo i podrzite bendove koje volite..

A sve to stoji.Al ja danima gledam kako ljudi ovde pričaju o tome a niko ništa ne radi da se nešto promjeni.Jednostavno nema neke osnovne "koncertne kulture",uvijek se nađe neko ko će nešto da zamjera nekome.Iz priloženog se vidi da se ljudi ne udostoje doć na svirku koja je jebenih 5 KM a da ne pričam o nečemu malo skupljem.Druga stvar,nema brate nikakvog odnosa između bendova,svi gledaju kako će sjebati nekog i nasrat mu se ovde po forumu iza leđa a smješkat se u lice i tapšat po ramenu.Koliko je kao "metal" bendova u SA da se sva raja skupi bilo bi sasvim dovoljno ljudi da se napravi OK atmosvera.Treće,ubi me to neko raslojavanje,ljudi kao samo idu na one pravce koji njima odgovaraju,ako ikad mislimo išta napraviti od scene treba se podržavati sve.

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2007. 20:18 
Moderator

capricorn silhouette wrote:
ljudi kao samo idu na one pravce koji njima odgovaraju,ako ikad mislimo išta napraviti od scene treba se podržavati sve.

kad bi se išlo samo na ono što se voli i što se sluša, onda ne bi posjećenost bila ni 25%. al' opet, ne možeš ići na sve što bude, jer ne možeš nužno očekivati od nekog ko voli Death Metal da ide na Punk, ili neki poweraš na neki HC koncert. iako jesmo poprilično mala metal scena, i mogli bi se ići na svaki metal događaj koji bude (eto, bio sam skoro na svakom), ponuda nije uvijek adekvatna.

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2007. 20:53 

ljudi ovo sa kartama..ja ne znam.
fakat je sramota koliko kostaju karte kod nas na koncertima.
evo za primjer,kod nas u TZ one nikada ne kostaju vise od 4km?!?? da li je to normalno? ljudi su toliko obezvrijedili anderground svirke da je to ne podnosljivo.
ipak koncert u sarajevu kosta npr 7KM a dodje bend iz tuzle npr, a bend iz sarajevo kada dodje u tuzlu karta koshta 3KM ?!? tako je kod nas.ista je razdaljina jebem li ga,i od TZ do SA i od SA do TZ..
i da bude jos veci klosarluk,ljudi se u TZ zale kako je karta puno,i onda idu prozivke na racun organizatora.
i u opste je ne bitno sto kaze celo, jer bend svira prvi put ili je to vec neki davno afirmisani bend, NEMA SE POSTOVANJA NI PREMA KOME.
iskreno, ja idem na sve svirke u tuzli (nisam propustio ni jednu od 2002.),bile one punk metal ili hc,i nikada mi se u zivotu nije desilo da nisam platio kartu. iz postovanja prema bendovima,organizatoru, i da bi nam ljudi opet nekad ponovo dosli.

sto se svirke tice za koju je i tema,100% sam siguran da je to bila TA svirka,bez obzira na zvuk i kasnjenje.
ovi ljudi nikad ne iznevjere.

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2007. 22:07 

jao kukanja... bilo je ekstra. bogamber nije mogao razocarat (a bili su bolji nego sto sam ocekivao).. Infest me isto fino iznenadio. Uzeo sam CD cisto radi support i nije mi zao. Ako citaju forum, jos jednom hvala i dodjite nam opet.

Profile  

PostPosted: 13. 11. 2007. 00:11 

Tiranin wrote:
Aj da se i ja javim.
Prvo dugujem izvinjenje zbog kašnjenja fakat nije do mene nego do SA cluba oprema im je očajna al eto mora se na nečemu raditi.
Svirka je bila beton Infest je odero svaka čast momcima,a Bogamberu nema komentara legende super svirka :twisted: Živili ;-)
Hvala svima što ste došli i podržali Infest i Bogamber.

E sada:
Striker wrote:
jebi ga jarane proba do pola 9 ...dok dodjem do sa kluba...
nije do para al samo da uporedim...
poppy seed dodje za petaka a bogamber za 7 ?!

E sine kada budeš radio ovaj posao ako ikada smogneš snage zato,sve će ti se samo pokazati.
Ova cijena od 7 KM je bila maximalni minimum.I još dobiješ piće!
Dobro je rekao Ćelo iz MTS-a,ove svirke trebaju da budu 10 KM pa da se nesikiraš a ne da gledaš hoće li ti doći 100 ljudi (koliko je i došlo) pa možeš da isplatiš ljude sa obrazom.
I još me nazivaju lopovom i pišu po plakatima lopove.Jadno i patatično.

e babo :)
znam da je sa club skuplji
jarane nek je ulaz 10 KM al onda zvuk da bude u najmanju ruku ok..ne znam kakav je bio al iz prilozenih komentara vidim da raja nije bas zadovoljna zvukom..
stavi ako treba 15 Km kartu al da mozemo ocekivati extra zvuk i uzivati u svirci.
Eldare ako ti fali pojacalo ili ti treba pojacalo jer je to u sa klubu karina onda fino nazoves i moze se nesto srediti ...naci cemo pojacalo..
Dao bi ti svoje pojacalo jebo ga pojacalo nek sviraju ljudi ali ne treba dozvoliti da zvuk bude kurac i da kosto celo kaze domaci bendovi zvuce kao da nisu imali 2 probe u zivotu..
Zbog toga sam poredio poppy i ovaj koncert..
A to za plakate..Eldare ako mislis da sam ja to pisao po plakatima i da nemam nista pametnije raditi u zivotu neg nekome zagorcavat zivot onda jebi ga...

A ovo Tuzla-Sarajevo...cijena najvishe zavisi od kluba u kojem sviras ..i josh vishe od vlasnika kluba u kojem sviras...Realno u Sa imamo Sa club koji se pokazao vrlo skup za ovu vrstu muzike jer ce ti doci max 100 ljudi na svirku...Bock...isti kurac sa konzumacijom...ali sa Oljom se moze fino dogovoriti..Ag...nezgrapno mjesto za svirku..ali to je to....
Ne znam kako se u tuzli to regulishe..ali ovdje u vecini slucajeva vishe od pola love ide gazdi kluba...tako da cijena karte mora biti malo veca..
ispravite me ako negdje grijesim

Profile  

PostPosted: 13. 11. 2007. 00:53 

svirka je bila fenomenalna,infest me prijatno iznenadio u pojedinim momentima naveli su me na headbanging :) ...ali bogamber je digao raspolozenje na razinu vise...meni je bilo super ;-)

Profile  

PostPosted: 13. 11. 2007. 01:30 

dobra svirka, samo da sam jos malo cugnuo bilo bi savrseno i da raje nije odma napustila objekat po zavrsetku svirke! a dobra sutka bi pravo sam se umorio..... :D :D al one picke thresherske nijedne nije bilo u sutki sve ruzni ded metalci!!! HAILZ!

Profile  

PostPosted: 13. 11. 2007. 03:14 

Hvala svima koji su bili, narocito prvom redu. Zatim Fazli(valja,valja..) :), Infestu - jebenim carevima, kraljevima thrash-a. :twisted:
Sto se tice ove "Show no mercy" afere 8) , zapravo se radi o tome da Bogamber nije uspio doci u regularnoj postavi, tako da je to moralo otpast. A jebiga, ako neko dolazi samo zbog obrada na koncert Bogambera onda i zasluzuje da ga sjebu. :lol:

P.S.
Opet sve samo sranje i prenemaganje i 90% komentara koji nemaju veze sa muzikom i koncertom. Da vam dusa bude na mjestu, budite sigurni da niko nije zaradio na vama. Sve se svelo na (djelimicno) pokrivanje troskova. Al vec cemo mi vas opljackat, polako... :twisted:

Profile  

PostPosted: 13. 11. 2007. 03:30 
Moderator

Acronian wrote:
A jebiga, ako neko dolazi samo zbog obrada na koncert Bogambera onda i zasluzuje da ga sjebu. :lol:

Fuck 'em up 8)

Profile  

PostPosted: 13. 11. 2007. 04:57 

e ba fakat serete u vezi karti, pa koji kurac hocete manje od 4 km??? ostalo je konzumacija, svako bi svakako popio nesto unutra u toku citave noci, tako da karta ostaje 4km... ako je to puno dat (za sta sve da ne nabrajam, celo je napiso na predhodnoj stranici) nemojte ni dolazit, nece ni bit koncerata i vozdra.

Profile  

PostPosted: 13. 11. 2007. 12:15 

nisam bio na svirci inace bi doso 10 jebeni dana sam bolestan bio,a ovo sto se tice karte recu samo jedno puno je nekima i 1km jer cu naucili da zive ko paraziti,a te veceri kad svirka najbolje mu je drustvo ko vise cuge ima pun mi je kurac vise tih parazita kojima je sve u kurcu priznajem da jest drzava u kurcu :D al moras cupat..zato kome je puno nek igra klikera ispred kluba ja cu mu uzet par komada nije bed :D

Profile  

PostPosted: 13. 11. 2007. 15:18 
Moderator

@Striker:nezgrapniji je Bock hiljadu puta za svirku od AG-a,barem ima zraka,a stropovi su normalne visine.U Bocku-u ne valja ni zvuk,ni prostor..ispade na kraju samo Olja valja za svirku.. :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 102 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]