Pusti ti meni povijest..

I ne, nema tu poante jer brkas elementarne stvari i trazis i idealiziras u danasnje vrijeme u toj Engleskoj nesto sto ne postoji jer je brendirano nepozeljnim i potisnuto..
Pusti ti sad neko 'dizanje Hrvatske'.. to veze s tim nema.. nije prva velika reprezentacija koja je dobila po prstima od istih, a definitivno nece biti ni zadnja.. Hrvatska je apsolutno nebitna u ovoj cijeloj prici.. problem je Engleska.. ONI su sami na sebe dovukli to da im se svijet smije.. oni sami su sebi krivi za sve jer tapkaju na mjestu vec duze vrijeme, a ne umiju to rijesiti.. 'dizanje Hrvatske' s tim veze nema.. nema se sta dizati reprezentaciju koja je od svog osnutka propustila SAMO JEDNO veliko natjecanje.. to vec apsolutno SVE samo za sebe govori.. bez ikakvog uplitanja bilo koga drugog..
Engleska je danas iskomercijalizirana varijanta nogometa ciju cast brane nedostojnici bez ikakvog inata, elana i nacionalnog ponosa.. na Wembleyu odigrati za goli kurac, to nije Engleska o kojoj to pricas i koju ti ocito idealiziras.. tocka.. tu nema nikakve rasprave jer ja ovo svoje mogu argumentirano dokazati, a ti ne..
Ja takve sta zaliti nemam jer NI U JEDNOM momentu oni nisu u ovim kvalifikacijama to isto na pravi nacin demonstrirali, niti su zasluzili otici na europsko prvenstvo, niti su zasluzili neku samilost jer su kao 'nogometna velesila s najboljim igracima, ligom, navijacima', od cega manje od pola stoji.. a i to zato sto im je liga krcata stranim igracima, naustrb domacih, stranim ulaganjima, vlasnici mahom stranci.. naravno da ce im onda reprezentacija biti lakrdija, kad im je liga takva kakva jest.. tko im spori snagu lige..

jaka je jer stranci u njoj igraju.. ali pod koju cijenu..

evo vidis i sam, pod cijenu raznih bridge-eva, lescotta i slicnih.. smijesno..
Navijacki rituali..

naravno, ali toga na reprezentaciji NEMA u pravoj formi.. ma svatko bola imalo upucen ce ti reci do cega je stalo Engleskim NAVIJACIMA i zasto su ih ovakve politike nogometa u Engleskoj odbacile van tribina reprezentacije, a vratile u svoje lokalne kvartove, klubove.. zasto..

zato sto tu nogomet nije umro, jer tu kuca englesko navijacko srce i ponos, i TE ti ljude zali, TE idealiziraj, jer TI su oni koji su cinili i cine Englesku hramom nogometa, a ne ovi klaunovi i redikuli..
Ono na Wembleyu..

ono navijaci nisu.. ono su simpatizeri.. reprezentacija je u ocima navijaca umrla radi gore navedenih stvari.. to je cinjenica..
Pa 6000 opcih padobranaca predvodjena hrvatskim estradnjacima i glumcima (primjera radi, Armada kao veca skupina je dobila SEST karata za ovu utakmicu) je u vecem dijelu utakmice nadglasala te 'ultimativne navijace'.. i to redikuli mahom, ljudi koji se pojave na tribini iskljucivo u ovakvim situacijama, da budu vidjeni na spektaklu.. i ONI ih klepnu po prstima, da ne govorim sta bi bilo u slucajno ovih velikih.. ma smijesno bola..
Cardiff..
Millwall..
Totenham..
Man Utd..
Birmingham..
Leeds United..
TU su navijaci.. TU se odradjuje to sto ti pripisujes engleskoj reprezentaciji danas, a cega vise nema.. tu se gine za taj zanos, za taj 'osjecaj'.. ovi ga SAMO kopiraju nudeci razne popratne sadrzaje po stadionima, ulagivajuci se svima i svakome.. i samo to i mogu.. iskristaliziraju komercijalni vid svega ovoga, nude nogomet kao zabavu i biznis skoro pa iskljucivo, stvaraju neki 'kompletni dojam' od svega toga.. zato se obicnim ljudima koji prate tamo neko predgradje Londona sve to i gadi.. zato i postoji manjak emocija u svemu tome.. opravdanje ti je u najmanju ruku smijesno..
Nemoj i nemoj me svega ti o ovome uciti..
Zasto..

zato sto da poznajes tu povijest Engleske bi ZNAO sta bi se desilo u ovakvoj situaciji, a ne bi ih opravdavao nekim suludim 'logicnim objasnjenjima'..
Halo bola, nema te Engleske koju ti idealiziras..

zaspala.. a ako je ovo ne probudi i razdrma, might as well be dead anyways..
Pricaj mi o proslosti ako zelis, ali sve ovo sto ti napisa u danasnje vrijeme 80 posto populaciji Wembleya tu vecer malo znaci i malo do toga drze, i TO je prava poanta tu..