Under A Funeral Moon wrote:
Ako nisi iz SA, pa ne znas kako izgleda KUK...onda cu ti reci da se radi o pokusaju stvaranja lounge bar-a u kojem dominira bijela boja. Sve je usminkerisano, zategnuto, sljasti i definitivno ne lici na prostor u kome se moze organizovati metal party. A kamoli na prostor u kome se neko ko slusa bilo koju vrstu metala moze osjecati "kao svoj na svome", te se u istom i opustiti. Zamisli samo situaciju da sjedis na bijelom trosjedu sa niskim stolom ispred, gledas u sank zivopisnih boja, a u pozadini pici Darkthrone. E jebi ga, ali ne ide jedno s drugim nikako.
Nikako da skontam sta ti bi, do ovog dijela. Jest, KUK vise nije KUK, ni starim duhom, ni izgledom, ni atmosferom. Pretpostavljam da rijetki ovdje to mogu i zamisliti (priznajmo sebi, starkelje smo), mislim kako je to sve izgledalo. Ali, sta sad... Pale su teske rijeci prema momcima (a i tih momaka prema tebi) koji APSOLUTNO NISU KRIVI za bijes koji u tebi (ili meni) izaziva danasnji izgled tog prostora. Momci rade odlicnu stvar, dobri su domacini, bilo sta da se negativno desi reaguju, pokrecu nesto sto nam treba, ustvari meni treba ponekad, za tebe ne znam... Koji je to drugi prostor? Jebeni Bock gdje je pivo 4KM, a meni treba bruka da mi udari vrucina u obraze, bar. Mislim da prestrogo nastupas, zaista.
Ne kazem da ljudi ne rade pravu stvar. Apsolutno opravdavam i maksimalno podrzavam sve njihove napore. Samo, ne mogu vjerovati da se sve to desava tamo gdje se desava. Po meni bi isto bilo kao da ga organizuju u Oscaru, Bagdad caffeu ili tako nekom slicnom mjestu... a izvini, moras priznati da to nema nikakve veze sa "nama" kao sub-kulturom i urbanom populacijom jednog ovako lijepog grada. Na ta mjesta se ne izlazi ni ovako, osim "ako ti takav kafic nije blizu fakulteta, pa ti je usput". Ko je to ikada otisao navecer tamo da popije pivo?!?!?!?!?!??!?!!? Nemojte ba zajebavati!