Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 00:00

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: AVENGER OF BLOOD
PostPosted: 26. 12. 2006. 02:56 

odlican speed/thrash bend iz las vegasa .....svirka je u stilu slayera i kreatora sa mocnim rifovima, blazing solos, manjom dozom crnila i agresivnim vokalom...jbg zvuk im je dosta slican zvuku merciles-a sa prva 2 albuma..zasad imam samo jedan album, to je ujedno i jedini full lenght album koji su izdali prosle god........ko kaze da su 80-te mrtve????

http://www.myspace.com/avengerofblood

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 12. 2006. 13:03 

boli me kurac 10% ljudi je culo za ove bendove,a ostatak samo sere onako bezveze..kome se ne svidja ne mora ni dolazit

Profile  

Post subject: Re: AVENGER OF BLOOD
PostPosted: 26. 12. 2006. 13:40 

lord krvolok wrote:
odlican speed/thrash bend iz las vegasa .....svirka je u stilu slayera i kreatora sa mocnim rifovima, blazing solos, manjom dozom crnila i agresivnim vokalom...jbg zvuk im je dosta slican zvuku merciles-a sa prva 2 albuma..zasad imam samo jedan album, to je ujedno i jedini full lenght album koji su izdali prosle god........ko kaze da su 80-te mrtve????

http://www.myspace.com/avengerofblood

skoro su svirali sa the chasm i sodom u chicagu, tako sam i cuo za njih... vokal previse "brije" na mileta... a to za 80e, pa ovakvi bendovi bas ne doprinose da neko promijeni misljenje kad kaze da su 80e mrtve, jer nije fazon napravit nesto sto vec slicno postoji (cesto, puno bolje) ili, naravno, blatantnu kopiju... vec nesto sto otprilike njeguje slicnu estetiku, duh i stav a totalno novo sto se tice sadrzine pa donekle i vizije - ono, "nadogradnja" na 80e...
destroyer 666, the chasm, wolf, desaster pa i funerot dokazuju to...

sto se tice merciless, ovaj skorasnji s/t je bas ono "frozen in time"... prejebena produkcija...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 12. 2006. 23:25 

eeeeee brate dzabe je to kretenima govorit kad su se oni docepali brutale kontas u fazonu ja slusam brutal death ja sam zajeban...........
ovo su bendovi koji njeguju cisti metal duh a val korera je ucinio da hrpa ovakvih bendova nestane sa scene...........

na svu srecu postoje jos uvijek horde u ovom danasnjem usranom vremenu koje su DEVOTED TO UNDERGROUND

Profile  

Post subject: Re:
PostPosted: 04. 12. 2007. 01:18 

lord krvolok wrote:
eeeeee brate dzabe je to kretenima govorit kad su se oni docepali brutale kontas u fazonu ja slusam brutal death ja sam zajeban...........
ovo su bendovi koji njeguju cisti metal duh a val korera je ucinio da hrpa ovakvih bendova nestane sa scene...........

na svu srecu postoje jos uvijek horde u ovom danasnjem usranom vremenu koje su DEVOTED TO UNDERGROUND

svaka cast na ukusu i sve to je za deset...vjerovatno na govoris generalno,ako da samo cu ti reci da grijesis.na ovom forumu postoji mali broj ljudi(koji slusaju b d m) a koji metal kao filozofiju preferiraju dugo ili relativno dugo vremena,dakle dovoljno da se formira neki muzicki stav i ukus...a oni koji navodno "slusaju" brutal death metal su kao sto si vec rekao "zajebani" ;-) ...stoga dosta offtopica i od tebe i od mene,drz se teme u protivnom nepotrebni komentari ce biti izbrisani...

Profile  

PostPosted: 04. 12. 2007. 01:57 

ma kakva rasprava :lol: ,nego imal tog novog albuma na vidiku???

Profile  

PostPosted: 04. 12. 2007. 10:06 

Burnt iN Effigy wrote:
evo tek sad vidio,i novi nocturnal breed izasao,nisam ni znao,jesi ti nabavio ? mora se i ovo analizirati :razz:

jasta dobar,dobar prao izaso je i novi INFERNO(norveski naravno),dosta dobra tresina totalno praljavo na norveski nacin....a NOCTURNAL-ov fields of rot je odlican,samo kratak 32 min traje jbg.....inace stadnradna thrash/black krljacina sa brutalnim rifovima,i manjom dozom rock-a.....

Profile  

PostPosted: 05. 12. 2007. 03:12 

Avenger je samo jedan od novog vala americkoga thrasha....gledo sam ih prosle godine ovde i bili su pravo uzivo....jest da tip PREVICE zvuci na Millu al su dobri.....na novom albumu mu je malo drugaciji vokal al je jos uvjek Mille....valjda trebaju uskoro imati Americku turneju a kazu da ce svirat i u Evropi iduce godine

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2008. 17:00 
ovaj zadnji Death Brigade jos vise old skulniji od Annihilationa.
a i pjevac jos slicnije pjeva kao Mile.

dobar album pravo.

Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]