Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 00:16

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 207 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 06. 02. 2003. 17:05 

ogi wrote:
Gia wrote:
gdje bi vi svrstali nightwish?
negdje ih nadjem pod power metal, progressive, negdje pod doom, negdje gothic...sad su me zbunili ko...
jebi ga...

Nightwish je 100% power bend... nego dobra ti je fora da su progressive metalci :lol: :lol: :lol:... a za doom jos bolja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pa nisam ja rekl ada su progressive niti doom vec su meni rekli da su oni tako nesto i do kraja me zbunili zato pitam vas.i mene je cijelo vrijeme power/gothic nesto bio logicno, al kad ti dodje neki pa pametuje...
znate sta slijedi

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 02. 2003. 01:58 
mashinka wrote:
Hm...bre ...metal je metal :)))

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Post subject:
PostPosted: 09. 02. 2003. 00:44 

mashinka wrote:
Hm...bre ...metal je metal :)))

ovo je krasno objasnjenje :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 02. 2003. 00:24 

Originally posted by Darkman:
Ako cete tacno i precizno s dvije rijeci, onda je Nightwish power/gothic band (i to po meni s vise naglasnenim power).
E,sa ovim gore se slažem u potpunosti,a što se mene tiče:
Metal je Metal,al ne varim brijače tipa:Stratovarius,Blind Guardian,Dream Theater,... :shock: :evil: :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 02. 2003. 10:39 

Quote:
Metal je Metal,al ne varim brijače tipa:Stratovarius,Blind Guardian,Dream Theater,...

Ne shvatam sta njima fali. Dobro i ja sam malo izblatio Stratovarius ali Guardian i Dream Theater su mnogo dobri.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 02. 2003. 20:22 

Mr. Brownstone wrote:
Quote:
Metal je Metal,al ne varim brijače tipa:Stratovarius,Blind Guardian,Dream Theater,...

Ne shvatam sta njima fali. Dobro i ja sam malo izblatio Stratovarius ali Guardian i Dream Theater su mnogo dobri.

jest!!!sta im fali?!?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 02. 2003. 23:15 

Imam običaj reći kako ne volim bandove koji previše dobro sviraju,ali mislim da je to ipak:loš imidž,preseravanje,muzika im brate "ne pije vode" više,dosadni su...

Što reče Pol Di Ano ja bih to sve uzijem ,ratatatatattatattatattata :twisted: :twisted: :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 02. 2003. 18:23 
Daj nemoj tako o njima, koji ti je? Kao da pricas o onom komercijalnom smecu od nu-metala. Blind Guardian i Dream Theater su obavezna literatura svakog pravog metalca i nemoj Bogu grijesit! Ajde vec za Stratovarius, ali ova dva benda su bez mane, definitivno!
Vezano za moju omiljenu vrstu metala... Pa recimo ovako;
melodic death
gothic death
gothic doom
darkwave gothic
epic doom

uglavnom tu smo negdje; death-doom-gothic u svim mogucim i nemogucim kombinacijama...

P.S. A Paul Di' Anno je obicni luzer kojem popularnost na glazbenoj sceni odrzavaju Maidenove stvari iz njegovog vremena. I barem on ne bi trebao da sere po drugima. Neka prvo pocne od sebe.

Post subject:
PostPosted: 19. 02. 2003. 00:37 

Ma Di Ano jeste luzer kako u karijeri tako i u životu,nema tu popularnosti,on živi od stare slave i tezgari po malo ali zna fino da priča,prostači i laje pa mi se zato i sviđa.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 02. 2003. 13:24 

sqo wrote:
Blind Guardian i Dream Theater su obavezna literatura svakog pravog metalca i nemoj Bogu grijesit! Ajde vec za Stratovarius, ali ova dva benda su bez mane, definitivno!

ja bih prije reako da je obrnuta situacija :roll:
sta cu kad niko ne brani Stratovarius moram ja :mrgreen:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 02. 2003. 14:31 

Dobar ti avatar, Sqo. Bolji od prethodnog, ko je to na slici?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 02. 2003. 16:30 
Mr. Brownstone wrote:
Dobar ti avatar, Sqo. Bolji od prethodnog, ko je to na slici?

hehe, tenks! vec sam se bila pohvalila na temi od avatara; Dani Filth sa ovog novog albuma Damnation And A Day 8)

Post subject:
PostPosted: 19. 02. 2003. 16:45 
BOMBER wrote:
Ma Di Ano jeste luzer kako u karijeri tako i u životu,nema tu popularnosti,on živi od stare slave i tezgari po malo ali zna fino da priča,prostači i laje pa mi se zato i sviđa.

Da, bas je bezobrazno ljubazan...

Post subject:
PostPosted: 19. 02. 2003. 18:54 

Ma pustite covjeka, nije on kriv sto su ga Harris & co. izbacil.i

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 02. 2003. 21:57 

OK cak je i pticama na grani jasno da Bruce ima bolji vokal ipak mislim da se Dickinson ne bi snasao u "Phantom Of The Opera" ili "Killers" ili "Murders In The New Morgue" tako dobro kao Di Anno

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 02. 2003. 22:27 
ogi wrote:
OK cak je i pticama na grani jasno da Bruce ima bolji vokal ipak mislim da se Dickinson ne bi snasao u "Phantom Of The Opera" ili "Killers" ili "Murders In The New Morgue" tako dobro kao Di Anno

pa ja bih slobodno izjavila da mi i Killers i Phantom Of The Opera zvuce puno bolje s Dickinsonom. Pa cak i na demo snimci, kad je dosao na probu kao novi pjevac Maidena. A i Wratchild je primjetno zesca s njegovim vokalom. Definitivno Dickinson!

Post subject:
PostPosted: 19. 02. 2003. 22:30 

sqo wrote:
ogi wrote:

pa ja bih slobodno izjavila da mi i Killers i Phantom Of The Opera zvuce puno bolje s Dickinsonom. Pa cak i na demo snimci, kad je dosao na probu kao novi pjevac Maidena. A i Wratchild je primjetno zesca s njegovim vokalom. Definitivno Dickinson!

A zar postoje verzije tih pjesma s Bruce-om :?:
svejedno ne bih rekao...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 02. 2003. 22:33 
ogi wrote:
sqo wrote:
ogi wrote:

A zar postoje verzije tih pjesma s Bruce-om :?:
svejedno ne bih rekao...

Naravno da postoje. Postoji taj demo na kojem pjeva Killers i ostale stvari s prva dva albuma (iako ga je jako tesko za nabaviti jer ga nema u prodaji, naravno). A ove dvije je izveo na Live After Death i, po mom misljenju, odlicno zvuce. Bolje od Di'Anna, definitivno.

Post subject:
PostPosted: 23. 02. 2003. 02:51 
"dance" :wink:

Post subject:
PostPosted: 27. 02. 2003. 23:44 

black je najbolji

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 207 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]