Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 18:51

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 351 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Next
Author Message
 Post subject: Re: Ormus
PostPosted: 30. 11. 2007. 15:35 

Nemoj mi na Arnela, ba...

@Grind - sam si kriv, ko te je**...
@Libijac - sretno i tebi ;-)

Profile  

PostPosted: 20. 12. 2007. 18:54 

Bas mocni photosi sa svirke na Oluja festu (zahvaljujuci organizaciji)...

Image

Image

Image

Profile  

PostPosted: 20. 12. 2007. 19:03 

Izvještaj izvjesnog G.K. o Olujnim danima u Zagrebu...

19. prosinac 2007. 09:30:03
Jedan od najpoznatijih događaja što se tiče metal scene svakako je Oluja festival koji se održao u dva dijela: jedan u Zagrebu 14. i 15. prosinca i jedan u Splitu 21. i 22. prosinca. Ovdje ćemo se osvrnuti na zagrebački dio sa klubom Močvara kao domaćinom. Oluja fest zasada slovi kao najbolji metal festival u Hrvatskoj, pa smo odlučili to i provjeriti osobno. U Močvaru sam u petak stigao oko 21 sat i već na ulazu su me dočekali jedno neugodno i jedno ugodno iznenađenje. Neugodno iznenađenje je bilo to da je garderoba bila zatvorena "zbog tehničkih problema", a s obzirom da na ovakvim koncertima atmosfera dolazi do usijanja, smatram da je to bio jedan veliki minus. Ugodno sam se iznenadio sa merchandise štandom koji je svakako bio jako šarolik i moglo se tu naći različitih majica sa logotipom hrvatskih bendova koji su nastupali, te njihovih CD-ova, a bilo je ponešto i CD-ova stranih bendova.

No uglavnom, koncert je startao oko 21 i po, a fest su otvorili Excuse For Pain.
Iako su dečki odsvirali svoje jako energično i nabrijano, tek nekolicina ljudi se usudila pomaknuti iz poze "drvene Marije" i zabangati glavom ili napraviti mosh.
Nakon njih dolaze na stage Samoborci True oko kojih sam bio najviše skeptičan jer su u grindcore nekako upakirali i tamburicu. Moram priznati da su me stvarno ugodno iznenadili. Melodični uleti tamburice su svakako bili puni pogodak. Definitivno tim čudnim spojem odstupaju iz gomile sličnih grindcore bendova.
Sljedeći bend koji je nastupio je bio Ormus iz BiH, death/trash sa pjevačicom Svjetlanom na vokalu. Njenog vokala se komotno mogu posramiti većina lokalnih, a i svjetskih muških vokalista iz bendova sličnog žanra. Močvara se već dobro napunila, a ja sam se malo prije završetka Ormusa zaletio do backstagea da vidim da li se tamo događa što interesantno. No OK, Skepsis+ i Stimulans su se međusobno dogovorili i pristali na novi raspored. Vraćam se ja pomalo u koncertnu dvoranu i taman su Ashes You Leave počeli svirati. Poslušao sam tri njihove pjesme i odustao, kao i pola publike. Izgledaju i ponašaju se kao zvijezde, a zapravo zvuče kao reciklaža Tristanie i Evanescencea, samo sa lošijim vokalom. Kad su napokon završili, na stage se penju Skepsis+ (prije pod nazivom Nailed). Poznavajući taj bend, pozicionirao sam se u prvi red očekujući rasturačinu. Rasturačina je i bila! Tri riječi: žestoko, energično i melodično!
Nakon oba dana festa sa sigurnošću sam zaključio da su oni definitivno bili zvijezde zagrebačkog dijela festivala, sa čime se složilo još desetak ljudi sa kojima sam pričao poslije svega. Dečki sviraju moderni trashcore, a ono što potvrđuje njihovu kvalitetu jesu nastupi sa velikim bendovima kao što su: Anthrax, Sepultura i Soulfly. Nakon njih last but not the least nastupaju heavyjaneri Stimulans iz Splita. Osobno, meni su oni jedini zanimljiv heavy bend u Hrvatskoj. Publika je za vrijeme njihova nastupa već bila umorna i nešto malobrojnija. Nakon njih i ja sam se pomalo spakirao i zbrisao doma u krpe.

Sljedeći dan sam nažalost uspio zakasniti na početak festa zbog problema s autom, te propustio prva dva benda: Dramu i Stronghold. No svi s kojima sam pričao su ih nahvalili, pa ću im vjerovati na riječ. Ono što se odmah moglo primijetiti je da je bilo puno više ljudi nego u petak. Najvjerojatnije su razlog manjem broju ljudi u petak bili loše vrijeme i koncert Hladnog Piva. Kad sam ušao u koncertnu salu, Inciter je već svirao svoju drugu pjesmu. Inciter sviraju neku vrst modernog trasha, rekao bih nešto između stare Metallice (čiji se utjecaj čuje u vokalu) i Machine Heada. Iako su dečki jako kvalitetni i dobro rasturaju, osobno mi se nije svidjelo forsiranje solaža u nekim dijelovima. Essence je bio sljedeći bend. Kada bi ih jednom riječju opisivao, rekao bih: zanimljivo. Ali samo to. Kako je napisano u najavi, oni su muzički koktel svega i svačega: od rocka, noise corea, do metala. Nakon dvije pive vremena započinju Father. Mislim da o njima ne treba puno pričati, jer svi znamo tko su Father i što i di sviraju. Kod Fathera je dovoljno reći da su mainstream alter metal bend i da su profesionalci. Tako su i odradili posao. Oni su vjerojatno jedan od rijetkih hrvatskih bendova koji imaju priliku postati svjetski poznati. No bez obzira na to i iako su oni bili ajmo reći jedan od "headlinera", mene su ostavili prilično ravnodušnim. Posljednji bend zagrebačkog dijela festivala bili su HC punk/rockeri Deafness By Noise. Poslije Skepsis+, definitivno najbolji bend festa. Iza sebe imaju preko 300 koncerata i preko 16 godina svirke sa bendovima kao npr.: Biohazard, Sick Of It All, Mad Ball... Publici su ponudili eksplozivan i spektakularan završetak večeri.
Sve u svemu iako Oluja jest zasada najveći metal festival, smatram da je mogao biti i mrvicu bolje organiziran, prvenstveno zbog stvari kao što su garderoba i šank koji ne smije raditi poslije ponoći. Zvuk na festu nije bio loš, ali također mislim da je mogao biti bolji, za što mislim da nije problem u toncima već u korištenoj opremi, a i samom prostoru. U svakom slučaju uzevši u obzir sve dobre i loše strane, te cijenu ulaznice, sveukupna ocjena: 3.5 od 5.

G.K.

Prepostano sa http://www.groupie.hr/index.php?stranic ... drzaj=1939

Profile  

PostPosted: 21. 12. 2007. 00:38 

Odlicno, mislim dobiti tako pozitivne kritike od strane Hrvata znaci da je bilo roke koke sto bi Grof reko, svaka cast ljudi, ajm sou praud ;-)

Odlicne fotke btw :)

Zivjeli

Profile  

PostPosted: 21. 12. 2007. 02:36 
Moderator

Vec sam na cmar-netovom forumu rekao svoje...Sta je reci po drugi put...bh. metal 8) 8) 8)

Profile  

PostPosted: 24. 12. 2007. 21:46 

@ Hedon, Andrej - Hvala ljudi! Bas ste raja. Hahahaha, ROKE KOKE, hahaha, doslovno...

Profile  

PostPosted: 24. 12. 2007. 21:58 

Image

Mislim, cestitanja i pozdravi vise manje, nego... na nasem MySpace-u mozete poslusati (i, po zelji, download-ovati) tri nove stvarke (-Ode After Litany-, -The Name Of My Vision- i -Craving First-) koje ce se, najvjerovatnije (ukoliko ih druge pjesme, u konacnici, ne izbace iz selekcije) naci na nasem sljedecem albumu. NAPOMENA: Rijec je o demo snimku sve tri stvari napravljenom u podrumskim uslovima, manufaktura style, sto bi rekli...

http://www.myspace.com/ormusband

Profile  

PostPosted: 24. 12. 2007. 22:24 

ma najjaci su
duboko se naklanjam,skidam sesir,bacam sesir i pocinjem bengat :twisted:

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 20:53 

Hvala, hvala!

Profile  

PostPosted: 27. 12. 2007. 14:46 

ORMUS Vam predstavlja i poziva Vas na svirku i druženje povodom promocije EP-a "Seeds Of Impurity" hercegovačkog banda Delmats.

Nastupaju:

Image

Black/Death Metal iz ÄŒapljine, Bosna&Hercegovina
http://www.myspace.com/devil4hell

Band je formiran i započinje s radom 2006. godine, a čine ga bivši članovi Etno-Death Metal banda Secret South: Drago Mandić - guitar/lead vocal; Željko Dalmatin - guitar/vocal; Vedran Pažulj - drums i Ivan Jovanović - bass guitar. Sviraju nešto komercijalniji Black, sa snažnim primjesama Death Metala što je, prije svega, zasluga bubnjara. Band je nazvan po hercegovačkom plemenu Delmati, jednom od prvih koji su migrirali na prostor Balkana. U studio ulaze krajem februara 2007. godine i za četiri dana i noći, u produkciji Acronian Studija, nastaje njihov prvi EP "Seeds Of Impurity". Onima kojima se njihova muzika dopadne, pomenuti EP će moći kupiti tokom svirke. Delmats je, do sada, imao šest nastupa isključivo po bosanskohercegovačkom prostoru i još uvijek su u potrazi za diskografskom kućom.

Image

Melodic Death Metal iz Sarajeva, Bosna&Hercegovina
http://www.ormusband.com
http://www.myspace.com/ormusband

Mislimo da je sarajevsku publiku nepotrebno upoznavati sa detaljima iz naše biografije, pa ide nekoliko dodatnih informacija. Glavninu repertoara činiće pjesme sa prvijenca, full-length izdanja "God's Grief" koji se u distribuciji nalazi od ljeta 2007. godine. Pomenuti album će se, također, moći kupiti tokom svirke. Osim pjesama sa "God's Giref"-a, izvešćemo i tri nove pjesme (Ode After Litany, The Name Of My Vision i Craving First) koje će se, najvjerovatnije, naći na našem sljedećem full-length izdanju. Demo verziju pomenutih pjesama možete poslušati na MySpace profilu Ormusa.

Image

Death Metal iz Sarajeva, Bosna&Hercegovina
http://www.myspace.com/fastivalofmutilation

Band je osnovan januara 2006. godine s namjerom da odsvira nešto novo, brutalno, a, istovremeno, melodično i zanimljivo za slušati. Osnivači banda su Marko - drums, Saša - bass guitar i Jasenko (guitar). Nešto kasnije, bandu se priključuje i Ermin na vokalima. Prvi probni demo snimak, pjesmu "Bloody Existence" band snima u vlastitoj, kućnoj produkciji u jesen 2007. godine. Pomenutu pjesmu možete poslušati na MySpace profilu Festival Of Mutilationa.

Posebna zahvala Faruku iz Evading Downfall-a koji je omogućio da se ova svirka desi u prostoru KUK-a, uz obećanje, s naše strane, da ćemo iz konfiguracije osigurane snage zvuka i samog prostora izvući najbolje.

Datum: Subota, 19.01.2008.
Mjesto: KUK
Vrijeme: 20:30
Ulaz: 8KM (5,5+2,5 konzumacija)

Last edited by ~°~ on 09. 01. 2008. 18:00, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 31. 12. 2007. 14:07 

Evo ga i plakat...

Image

Profile  

PostPosted: 23. 01. 2008. 20:13 

Novosti...

Na web siteu http://www.ormusband.com uploadovan dio video zapisa sa Ormusovog nastupa na Oluja festu u zagrebackom clubu Mocvara, odnosno video pjesama The Name Of My Vision, Ode After Litany, Craving First (najnovije pjesme), te Alone, Clad In White, Black Sun i My Beloved Death (sa albuma "God's Grief").

Audio zapis pomenutih najnovijih pjesama takodjer je uploadovan, kao i cetiri pjesme sa "God's Griefa" - Last Bride, All, Clad In White i Lords Of The Heights (sve navedeno dostupno za download).

Profile  

PostPosted: 25. 01. 2008. 15:48 

UDRI LUDILOOOOOOOOOOOOOO!!!!!
Haj me usvojite
:) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 25. 01. 2008. 15:52 

~°~ wrote:
Bas mocni photosi sa svirke na Oluja festu (zahvaljujuci organizaciji)...

Image

Image

Image

ÄŒika Zoka...jel to viola??? :) hahah
ALLL HAAAIILLLL OUUURRR FEEEAAARLESSSS LEEEEAADERRRRR

Profile  

PostPosted: 28. 03. 2008. 18:23 

INSANO BOOKING & ORMUS, u saradnji sa Udruzenjem gradjana "Galerija" iz Novog Travnika, predstavljaju Vam:

TORTURE SQUAD - Thrash/Death Metal iz Brazila.
Image
Provjerite kako ova ekipa zvuci na oficijelnom MySpace-u http://www.myspace.com/torturesquadband i site-u http://www.torturesquad.com.br/ Obratite paznju na tour listu ovog banda, s obzirom da se radi o jednom od trenutno LIVE najjacih brazilskih bandova.

CILICE - Metal/Progressive/Rock iz Holandije.
Image
Provjerite kako ova ekipa zvuci na oficijelnom MySpace-u http://www.myspace.com/cilicemusic i site-u http://www.cilicemusic.com/

ORMUS - Melodic Death/Thrash Metal iz Bosne i Hercegovine (Sarajevo).
Image
Provjerite kako ova ekipa zvuci na oficijelnom MySpace-u http://www.myspace.com/ormusband i site-u http://www.ormusband.com

VOX MORTIS - Death Metal iz Bosne i Hercegovine (Novi Travnik).
Image
Provjerite kako ova ekipa zvuci na http://www.myspace.com/voxmortisbih

Datum: 10.06.2008. godine
Mjesto: Club "Galerija", Novi Travnik
Vrijeme: 20.00 h

Cijena karte bice veoma povoljna i uskoro objavljena.

NAPOMENA: Odrzavanje ovog koncerta prethodno je bilo planirano u Sarajevu, no, zbog izbjegavanja negatinog uticaja na sarajevski koncert Dying Fetusa, zakazanog dan prije, koncert je premjesten u Novi Travnik. Postoji mogucnost da ce se svirka Torture Squada, Cilicea, Ormusa i jos jedne predgrupe upriliciti i u Tuzli, 09.06.2008., no o tom po tom.

Profile  

PostPosted: 28. 03. 2008. 18:24 

Plakat...

Image

Profile  

PostPosted: 28. 03. 2008. 21:07 

oj jbt otkud oni?dajte to u tz ba,ionako sam tad u bosni :razz:

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 10:04 

jaooooo.
kako lijepa vijest. ovo je jel jedan nakon dying fetusa.ekipa vidimos e na ovom. bice to lijepa dva dana.

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 11:38 

slusali ormus na oluja festu u zgu!
mogu reci da je bend odlican :twisted:

Profile  

PostPosted: 30. 03. 2008. 19:28 

dinko wrote:
jaooooo.
kako lijepa vijest. ovo je jel jedan nakon dying fetusa.ekipa vidimos e na ovom. bice to lijepa dva dana.

Da, u Novom Travniku je dan nakon Dying-a, a u Tuzli na taj isti dan. Ako budes mogao prijustiti navrni do Novog (posto pretpostavljam da ces 09. na Fetus), bilo bi nam drago da te vidimo, popijemo koju, procavrljamo itd. ;-)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 351 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]