Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 17:46

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 177 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: Smrt mladića kod Tehničke Å¡kole/Marijin dvor
PostPosted: 09. 02. 2008. 19:15 

Striker wrote:
Prica mi poznanik kako je citava porodica Sikirica nenormalna.
Danas u opstini dosao Nerminov(ubica) otac i rekao zeni na salteru daj mi te papire sto brze da ne zavrsis kao onaj u tramvaju sto ga je moj sin ubio..
eto toliko..

Ovo je ziva istina, danas su mi ovu pricu potvrdili, samo mi nije jasno gdje je opet reakcija? :?
Nego, sto se tice ovog danas, zao mi onog lika iz Delikatesa, sto je donio skoljke i skoljke jaja, a policija brze-bolje na njega. Jesu hitri i auzurni... :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 19:16 
Moderator

Bio sam naravno,bilo je dosta "nasih" koliko sam vidio,mada je moglo biti i vise raje opcenito...
I da Ksenija i Ceha,u Sarajevu nema sarajlija.Cak i oni koji su rodjeni odavde to nisu.
Danas se sve vidjelo.
No,ipak hvala svima koji su dosli...

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 19:16 

furija wrote:
Pa dobro nije bio niko i ništa da sad svi znaju za njega... Lako je nama preko interneta doći do vijesti i tog protesta i ljudi koji plasiraju svakakve informacije. Neki ljudi čuju preko TV-a za brutalnu smrt i naravno znaju da nije ni prvi ni posljednji i nastave dalje svojim putem. Ja da nemam net-a baš bih znala da će biti protesti, nit' gledam TV nit' šta drugo na osnovu čega bih znala šta će se desiti ispred katedrale, ko će šetat i ko će kome psovat'.
A ako je stvarno bilo nekoliko hiljada i to je odlično.

E pa vidis..ti imash internet i cula si za protest a opet nisi doshla.
Al nebitno to..bilo je na tv-u..na radiju.. to sto se ljudi ne informisu i sto su glupavi je druga stvar.

A zbog ovoga :"Neki ljudi čuju preko TV-a za brutalnu smrt i naravno znaju da nije ni prvi ni posljednji i nastave dalje svojim putem" se desavaju ovakve stvari.. i nastavice se desavati...
ali gledajuci onu MASU na sarajevskim ulicama..vraca mi nadu..

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 19:18 

I ne kontam sta oni na pravnom fakultetu uce? kakav je to studij? zar imaju sta uciti?
uce citavu godinu rimsko pravo...ccc

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 19:26 

Nameless wrote:
Bio sam naravno,bilo je dosta "nasih" koliko sam vidio,mada je moglo biti i vise raje opcenito...
I da Ksenija i Ceha,u Sarajevu nema sarajlija.Cak i oni koji su rodjeni odavde to nisu.
Danas se sve vidjelo.
No,ipak hvala svima koji su dosli...

Eeee, vidjela sam te, taman krenula da te pozdravim, al' sam u tom momentu izgubila jaranicu i dok sam je sacekala, izgubih te iz vida...
A sto se tice ove informiranosti, nekoliko dana se prica o tom ubistvu, mogu donekle shvatiti da se ne zna kad su protesti, ali bas bit toliko operisan da pojma nemas sta ti se desava u gradu... Klasicni sindrom priglupih faca kojima se cijeli zivot svodi na ispijanje kafa i isprazna mahalanja...

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 19:30 
Moderator

Striker wrote:
I ne kontam sta oni na pravnom fakultetu uce? kakav je to studij? zar imaju sta uciti?
uce citavu godinu rimsko pravo...ccc

ne uče oni ništa, oni plate pa dobiju diplomu. student Prava koji uči je mit, legenda, priča iz bajki...

nije važno koliko je ljudi danas bilo, nego koliko je njih izvuklo pouku o svemu ovome i koliko će njih se sjećati svega ovoga, i sutradan pomoći nekome kad bude trebalo. nije bio smisao danas gađati Predjsedništvo jajima i paradajzom, i tražiti javni linč odgovornih. smisao bi trebao biti da postanemo svjesni šta se dešava u ovom gradu (u pola mjeseca brutalna smrt 3-4 nedužnih ljudi), i da djelujemo protiv toga ako možemo.

treba radnim danom organizovati pohod kao danas, da cijeli grad stane na noge i zaustavi dosadnu rutinu i da SVI saznaju.

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 19:36 

Eno upucali lika ispred sa cluba..na samrti je

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 19:43 
Moderator

Striker wrote:
E pa vidis..ti imash internet i cula si za protest a opet nisi doshla.
Al nebitno to..bilo je na tv-u..na radiju.. to sto se ljudi ne informisu i sto su glupavi je druga stvar.

Nažalost, nisam mogla da dođem. Otvorena sam za bilo kakve skupove, proteste, bilo šta, bilo kakvu organizaciju, ali ovo sam morala da propustim.

.::Grind Bastard::. wrote:
ne uče oni ništa, oni plate pa dobiju diplomu. student Prava koji uči je mit, legenda, priča iz bajki...

Jah, k'o da su drugi fax-ovi cvječke.

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 19:48 
Moderator

furija wrote:

Jah, k'o da su drugi fax-ovi cvječke.

ma hajd, nije ovo tema o studentima Prava i koliko uče. za to ćemo otvorit posebnu temu :mrgreen: zajebancija bona ;)

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 19:54 
Moderator

ma hajd, nije ovo tema o studentima Prava i koliko uče. za to ćemo otvorit posebnu temu :mrgreen:
mojne se nać uvrijeđenom, ovo je zajebancija. ;-) al' nisam ja kriv što ne uče :lol:

Nisam uvrijeđena, znaš i sam da više nije ni do nas, nego i tih profesora i njihovih veza sa krimosima, bilo koji fax, bilo šta ovdje nažalost :) Ok, prestajem s offt.-om ;-)

EDIT:
Vid' ga što edituje post :lol: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 20:00 
Moderator

furija wrote:
ma hajd, nije ovo tema o studentima Prava i koliko uče. za to ćemo otvorit posebnu temu :mrgreen:
mojne se nać uvrijeđenom, ovo je zajebancija. ;-) al' nisam ja kriv što ne uče :lol:

Nisam uvrijeđena, znaš i sam da više nije ni do nas, nego i tih profesora i njihovih veza sa krimosima, bilo koji fax, bilo šta ovdje nažalost :) Ok, prestajem s offt.-om ;-)

EDIT:
Vid' ga što edituje post :lol: :mrgreen:

džabe ja njoj pišem zajebancija, ona još nađe objašnjavat. pa ne moraš mi pričat kako je stanje na fakultetima, svi dobro znamo kako stvari stoje. ovo sve zajebancije, zdravorazumske hehe ;) to je sve dio jednog velikog problema koji ovaj grad ima.

editujem jer sam MOD. :mrgreen:
because I can 8)

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 20:02 

Nije svaki faks nemojte se provaljivati... i ima ljudi koji posteno zarade svoju diplomu..iako im ona nista ne znaci vani... najisplativije je baviti se kriminalom kod nas..

Jeste culi ono za NOVU TV?? Kao 3 BOSNJAKA ubila Denisa ucenika KSC-a...djubrad

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 20:07 
Moderator

@.::Grind Bastard::.
Ok Prof. Dr. ModImage

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 20:11 

e, a nisu ni svjesni da je mrznja kod nas presla i te podjele...dovoljno je samo da te ima...i njihova zelja da te nema...

Striker wrote:
Nije svaki faks nemojte se provaljivati... i ima ljudi koji posteno zarade svoju diplomu..iako im ona nista ne znaci vani... najisplativije je baviti se kriminalom kod nas..

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 20:41 

Striker wrote:

Ma da jos treba politizirat situaciju mater im jebem a nisu prikazali kako su izvjesni ljudi svih nacionalnosti u vise gradoava izasli na ulice...Nek su oni u Zagrebu napravili fasisticko okupljanje i ukinuli Trg Druga Tita

Meni je zao sto zbog bolesti nisam mogao doci, cujem ponovo su zakazani u srijedu protesti??? to sam cuo na dnevniku

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 20:46 

Da, da, Ugo Vlaisavljevic (pametan cova ;-) ) tako rece, nadam se da ce biti nesto od toga...

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 21:38 
Moderator

eo da se i ja malo ukljucim..bio sam danas na protestima, iskreno vidio sam par raje ovako metalaca, i vidio sam neke od svojih iz skole, raje jeste bilo dosta al s obzirom koliko moze i koliko je trebalo, malo je i ovo..ono gadanje jajima je bilo totalno bespotrebno, jer ako je vec mirni protest nek tako ostane(jbg ne kazem da mi nije bilo drago kad sam vidio ta jaja po zgradi), a uostalom tu je bila i denisova majka..
ovo sto nova objavljuje je cisti nacionalizam, ne mogu da vjerujem da su toliko glupi, i zaostali da nesto tako izjave..ovo je dokaz da ce se politika u sve ovo umijesati i iskoristiti za vlastite potrebe...cuo sam da ce se traziti od gradonacelnice i predsjednika kantonalne vlade da podnesu ostavku, jbg vidjecemo..ovaj protest treba ponoviti i jos jednom izvrsiti pritisak na guzonje, jbg ispade da jedino ovako mozemo natjerati da rade kako treba..

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 22:06 

Striker wrote:

Ma daaaaj???!!Ne mogu vjerovati.Pa jebem im mater poganu.Pa zar da smrt djeteta bude povod takvim sranjima???Smrt djeteta politizirati??Ma goni u p.m.Ne mogu vjerovati!Jebes ovo,sve je otislo u kurac!Mislim,istina je sve to,da su 3 Bosnjaka...al znamo svi kakvu ce dobiti sliku ljudi u Hrvatskoj.
Nazalost,cuujem da je neko opet upucan...sta reci???
Vrati se Hicha,Tito,Homeini,Bin Laden,Staljin...jebes ovo sveeeeeeeeeee!!!!

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2008. 23:16 

katastrofa, od ove tragedije se jos pravi i politicno preseravanje.

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 00:59 

Ma Nova TV uvijek preserava, objavljuju vijesti kako im paše

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 177 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]