Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 17:35

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 177 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: R.I.P. Denis Mrnjavac (1991-2008)
PostPosted: 10. 02. 2008. 13:11 
Moderator

Promijenio sam naziv topika, pošto sad već svi znamo ko je bio "mladić" koji je nastradao.

Ako tokom radne sedmice bude ponovni protestni marš, okupljanje za Denisa, oni koji su subotom duže spavali, ispijali kafe i zanemarili neke stvari, imaće priliku da dođu. A oni koji su bili u subotu, doće opet. Trebali bi. Ako ne moremo da pokažemo muda i dostojanstva, onda barem pokažimo da nam je stalo našim prisutstvom. Kafe se mogu ispijatii poslije i drugim danima.

R.I.P. Sarajevo (ako i dalje budemo samo stajali i gledali, jer onda neće biti par nedužnih, nego mnogo)

Profile  

Post subject: Re: Smrt mladića kod Tehničke Å¡kole/Marijin dvor
PostPosted: 10. 02. 2008. 14:08 

Black_Rose_Oara wrote:
mislim da tu nije stvar 'sta koga briga'
nego ljudi nece da sebe stavljaju u potencijalnu opasnost, sto bi u neku ruku trebalo biti i opravdano, ali je ipak kukavicki i krajnje bezosjecajno.

Vjeruj mi, cak i onda kada znaju da se nece izloziti opasnosti ti nece pomoci. Cast izuzecima.

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 14:56 

Nego, eto, da dokazemo svu banalnost (neko rece samo) senzacionalizma "kolega" sa Nove TV - Denisov pokojni otac je, koliko sam ja upoznata, bio Bosnjak, majka je Hrvatica. Dakle, taj senzacionalizam nije samo senzacionalizam, nego ANTINOVINARSTVO, bilo da informacija o nacionalnosti njegovog pokojnog oca nije provjerena, bilo da je to NAMJERNO zaboravljeno. Ne zelim dalje upadati u zamke prebrojavanja krvnih zrnaca ubijenog djecaka, niti bih zeljela da se dalje upustamo u raspravu o tome jer bismo nasjeli na klasicnu zloupotrebu ove velike tragedije. Navela sam to samo kao obavijest.

R.I.P.

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 15:29 

Upravo zbog same tragedije ne bismo se trebali spustati na nivo izvjestavanja nekih televizija.

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 15:34 
Moderator

.::Grind Bastard::. wrote:
R.I.P. Sarajevo (ako i dalje budemo samo stajali i gledali, jer onda neće biti par nedužnih, nego mnogo)

Eto,receno!
Nema se sta vise palamudit,ali se ne treba zaboravit.Kad je iduci mars??

Profile  

Post subject: Re: Smrt mladića kod Tehničke Å¡kole/Marijin dvor
PostPosted: 10. 02. 2008. 15:48 

Stargazer wrote:
Quote:
Uostalom, jest da je ispolitizirana ta izjava samim time sto je sroci na nacin na koji je sroci, ali, kad se sagleda sta pise, cinjenicno nista fulano nije.. dakle, tri Bosnjaka (lijepo je reci Bosanac, al to je narodnosno-regionalna kategorija, a ne nacionalna, a to naravno 'nije zanimljivo', 'mora' sira javnost znati tko je i sta je) ubila ucenika KSC-a, sto stoji, zar ne.. sad, razlog i motiv je vec druga stvar, da li je zbog toga bio etiketiran, da li su ga poznavali, da li je cisto slucajna zrtva random nasilja kao tisuce drugih, oni su samim time precizno izvjestili, iako ispolitizirali namjerno ili nenamjerno sami slucaj..

Moze li "Tri maloljetna manijaka ubili nevinog djecaka?" Ne razmisljaju svi tako da je prva stvar koju primjete na nekome nacionalnost. Na zalost, cinjenica je da ta patoloska deformacija postoji kod vecine BiH populacije, ali svojevoljno se uklapati u nacionalne torove svakom prilikom - neka hvala.
Ali mozda bi zrtvu mogli zapamtiti kao Hrvata, pa da se od toga napravi nacionalna tragediju. Sto da ne? Samo je bilo pitanje vremena kada ce neko krenuti skupljati jeftine politicke poene na taj racun.

Ma ne kazem ja nista protiv toga bola, kazem cisto da je logicno da ce ipak pretezno jednonacionalna drzava to tako izjaviti, pogotovo kad je doticni etnicki Hrvat, i pogotovo ako im takvo sto dize taj jadni rating na privatnim tv kucama, a jest, i to je manje-vise jedino sto ce ga zanimati..
Uostalom, nije ni rijec o BiH populaciji..
A pod dva, 'uklapanje u nacionalne torove' nema nista socioloski i iskonski lose samo po sebi jer imaju svoju vitalnu svrhu samoprezervacije i opstanka, sto je cinjenica bilo gdje u svijetu, osim u BiH, naravno.. tu je to vec 'fasizam', tu to jednostavno dobiva (neopravdane) negativne konotacije unutar BH drzave jer je takav narod (da ne kazem glup, priprost, predrasudan, zatucan i neobrazovan), a i takva povijesno-politicka situacija, nego eto..

Uglavnom, bitnije je to sto ce napraviti 'spektakl' od svega toga da digne malo rating, nego sto ga/ih ustvari za to nesto narocito briga.. ne znam cemu opterecenje sto se toga tice..

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 15:54 

Ma joj, mislim da je svima jasno sta je cilj TV Nove.
Nego, kad cemo mi u akciju? :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 16:41 

Quote:
A pod dva, 'uklapanje u nacionalne torove' nema nista socioloski i iskonski lose samo po sebi jer imaju svoju vitalnu svrhu samoprezervacije i opstanka, sto je cinjenica bilo gdje u svijetu, osim u BiH, naravno..

Jasno je meni da etnocentrizam i ksenofobija imaju evolucionu vrijednost. Dejstvo R complexa je bez sumnje mocno, ali inteligencija kojom se ljudi dice morala bi povremeno i da nadvlada zivotinjske instinkte u nama.

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 16:43 

Stargazer wrote:
Quote:
A pod dva, 'uklapanje u nacionalne torove' nema nista socioloski i iskonski lose samo po sebi jer imaju svoju vitalnu svrhu samoprezervacije i opstanka, sto je cinjenica bilo gdje u svijetu, osim u BiH, naravno..

Jasno je meni da etnocentrizam i ksenofobija imaju evolucionu vrijednost. Dejstvo R complexa je bez sumnje mocno, ali inteligencija kojom se ljudi dice morala bi povremeno i da nadvlada zivotinjske instinkte u nama.

:lol: ;-)

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 16:56 
Moderator

Stargazer wrote:
Quote:

:wall: :lol:

Borise?!Fakat?!Kad su prosvjedi opet?

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 17:09 

Ja cula da su u srijedu, al' nisam sigurna...

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 17:17 
Moderator

U srijedu su. Jučer je skupljeno preko 6000 potpisa građana za hitno donošenje zakona o delikvenciji i gradnju ustanove. Ta peticija je ustvari ona za prijevoz, ali smo shodno situaciji, i peticiju promijenili.

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 18:36 
Moderator

čitam po nekim forumima raznorazne isprike što se neće moći doći radnim danom na protest... :roll: pa jebli oca svoga, nisu došli ni u subotu a neže doć ni u srijedu, i onda će se žalit jednog dana kad im neki balavac od 14 godina ubije dijete. jbg, koliko date toliko i dobijete. uistinu, smatram sramotom što nisu SVI građani (zdravi, mobilni, od 12 do 75) došli u subotu, na neradni dan, da barem jedan, dva sata budu na ulici sa ostalima. u drugim gradovima su izašli na ulice, što je za respekt! al' haj...sebi ste izašli :!:

evo jedan kratki klip koji pokazuje kakva su djeca u ovom gradu (i kako su ih lijepo roditelji odgojili)...ovo je samo mlađa varijanta ona 3 bogalja.

http://uk.youtube.com/watch?v=C-riG1qGI7c

predlažem uvođenje zakona o kastraciji roditelja maloljetnih ubica.

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 19:16 

Sest hiljada :shock: Ne mogu reci malo, ne mogu reci da je puno ili DOVOLJNO. Na moju procjenu brojnosti okupljenih ljudi se, definitivno, nije oslanjati, ali imam utisak da mnogo njih nije potpisalo peticiju. U svakom slucaju, trebalo bi to podici do/i preko brojke od 10 hiljada potpisa, pretpostavljam da to znaju i organizatori, jer tako postaje zakonski relevantna za razmatranje od strane vlasti, odnosno onda bi je, po zakonu, MORALI razmatrati i usvojiti trazeno (koje, naravno, mogu modifikovati) rjesenje.

Voljela bih da je drugacije, no, sto se srijede tice brojnost ce, po mojoj procjeni, biti mnogo manja sto, najvejrovatnije, implicira regularan tok saobracaja, a samim tim i jadne efekte. Bilo bi dobro pokusati nesto organizovati sa starijim razredima osnovnih i srednjim skolama, osim najave nekih profesora i intelektualaca za ukljucivanje, jer jesu/jesmo svi potencijalne mete. Nista, vidjecemo.

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 20:54 

.::Grind Bastard::. wrote:
evo jedan kratki klip koji pokazuje kakva su djeca u ovom gradu (i kako su ih lijepo roditelji odgojili)...ovo je samo mlađa varijanta ona 3 bogalja.

http://uk.youtube.com/watch?v=C-riG1qGI7c

predlažem uvođenje zakona o kastraciji roditelja maloljetnih ubica.

Jao ovo su Višići(selendra kod Čapljine), inače poprilično proplematični ljudi tj. seljačine da nemogu biti veće

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 23:00 

zna li se vec u koliko je sati protest?

Profile  

PostPosted: 11. 02. 2008. 06:06 

Stargazer wrote:
Quote:

:lol: Dobro..
Svejedno, veze nema inteligencija/manjak iste sa gore navedenim stvarima koje su osnova bilo koje nacije, i kao takve sasvim prihvatljive bilo gdje u normalnom svijetu.. nastranu BiH, to nije normalan svijet..
Ali, il' je univerzalno glup i sirovina, il' nije, bez obzira bio globalpatriot, lokalpatriot, etnocentrican, egocentrican, mizantrop il nesto stoto..

Profile  

PostPosted: 11. 02. 2008. 12:39 

Stargazer wrote:
Quote:

Hahaha, koji crveni karton, koja crna zastava :mrgreen:

Uvjek je lijepo vidjet ista misljenja frazirana od strane ljudi koji imaju daleko vise jebacke elegantnosti u upotrebi jezika ;)

Al sta se desava u zadnje vrijeme, svaka vam cast kad ne pobudalite...pucnjava pred Sa Clubom, bombanje na Dobrinji, nozekanje u Banja Luci, familijarna tuca u Kaknju, pizdarije u Zenici, onaj u Tuzli nedavno zvjerski ubi pastorce...ja zemlje...ja naroda...jedino dobro, a koliko je dobro je opet fatalizam, su oni drotovi u Mostaru sto su otvorili vatru na onog siledziju sto se nije htio zaustavit...

compton ain't shit!

Profile  

PostPosted: 11. 02. 2008. 14:05 

Nevejrovatno.Nisam par dana otvarao temu i sad sam procitao sve. Bio taj mali Hrvat, Srbin ILi Bosanac, njega vise nema, ljudsko bice je izbrisano.
Premalo je dozivotna pa cak smrtna kazna. U kaznu treba ukljuciti roditelje, nastavnike koji u skoli samo drpaju guzicu, policiju koja nista ne radi, politicare koji ne placaju policiju dovoljno pa onda one preostale zive politicare koji su nam nametnuli rat pa na kraju i sve nas jer smo beskorisni bogalji koje svijet nije vidio u zivotu.

Profile  

PostPosted: 11. 02. 2008. 14:10 

Ne zaboravite i uniformisanog zlikovca koji je u Citluku upucao momka.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 177 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]