Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 21:50

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 88 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 11. 04. 2006. 18:46 

ignite wrote:
AF nije sve zaceo!

Black flag, Bad Brains, The germs, Minor threat, Circle jerks, SSD, Hüsker Dü, D.O.A.,The Mob, Naked Raygun, Big boys, The teen idles (i MASU drugih). su bili tu prije njih.

Naravno, imali su svoj utjecaj na scenu, ali najvise na tu NYHC scenu i kopije iste.

(NARAVNO VELIKA MASA JE U PITANJU :D upravo vise mi je pun k price da je af sve poceo i u evropi se i prije njih svirao dobar hc pocev od disorder , discharge , Chaos UK , Anti - Cimex . kaaos....
uglavnom nikakav uticaj nisu imali na d.i.y.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 04. 2006. 19:03 

e brejn prijatelju,pa sta slusas ti onda ako ne slusas sta pricaju???
mislim,kako slusati muziku,a ne cuti sta tip prica?
a sto se kesha tice,mislim,mozda ja zivim u zabludi,prosvjetlite me,ali mislim da se od ove muzike ne moze zivjeti,i da to U OPSTE nije poenta hardcorepunk-a,nego bas ta neka prica.
..a ja volim tu frenship juniti pricu,skroz,ali kad je prica neko ko stvarno tako misli,a ne neko ko to prica radi price..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 04. 2006. 19:14 

xChoicex wrote:
e brejn prijatelju,pa sta slusas ti onda ako ne slusas sta pricaju???
mislim,kako slusati muziku,a ne cuti sta tip prica?
a sto se kesha tice,mislim,mozda ja zivim u zabludi,prosvjetlite me,ali mislim da se od ove muzike ne moze zivjeti,i da to U OPSTE nije poenta hardcorepunk-a,nego bas ta neka prica.
..a ja volim tu frenship juniti pricu,skroz,ali kad je prica neko ko stvarno tako misli,a ne neko ko to prica radi price..

Slusam ja sta on pjeva, samo sto je to tema koja je prezvakana dosta puta... pa kod njih se malo vise koncentrisem prema muzici koju sviraju!
friendship Unity price ja dobra... pogotovu nasa situacija zahtjeva malo vise toga, al kad sviras toliko godina postane ti svejedno... Kao sto ej kod njih slucaj. Meni to nista ne mjenja... Agnostic Front ce uvijek biti jedan od najvecih hardcore bendova ikad.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 04. 2006. 01:16 

e Sale prijatelju i SOIA je poceo u podrumu, i oni su se trgali dok nisu kupili gitare i ostalu opremu, na svirke isli u razdrndanom kombiju i pisali pjesme o problemima Americkog drustva i uopce u svijetu. Danas oni na turneje idu u autobusu koji je luksuzan isto onoliko koliko i od komercijalnih rock zvijezda, imaju svoje porodice..oni i dalje pisu o istim temama kao i AF..Ako si svojim trudom zaradio sebi ako nista ugodan prevoz od tacke A do tacke B zasto onda biti CORER i vozit se u razdrndanom kombiju i stidit se uzeti neki novac za svoj trud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 04. 2006. 21:47 

e ima tu istine,mislim dosta.ja bio to isto radio najvjerovatnije.ali kontam da ljudi znaju razliku izmedju SOIA i AF danas,i cemu se vise raduju..nego jebes to...meni se najvise svidio Rick Ta Life,lik je jebiga raja,i isprico sam se sa njim ko sa covjekom kojeg znam godinama.a ipak je talife jebiga dobar bend,ako ne u rangu sa gore pomenutim.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 04. 2006. 16:21 

Iskreno,nisu ni pola AF I SOIA.

Profile  

Post subject: Re: Agnostic Front
PostPosted: 11. 10. 2007. 21:42 

..i dalje mi je ta life iskreniji bend od agnostika :))))

nego nije to tema danasnje emisije..
izasao je novi agnosticki front,sasvim slucajno sam saznao.preslusao sam maloprije,nije lose,s obzirom da im je ovo 23 496 album,i da se metal tu vec duboko uvukao u pore.ne bitno,treba poslusati.. album se zove "Warrirors"

evoga cak i link za skinut album:

http://rapidshare.com/files/61687443/Ag ... _2007_.rar

Image

Profile  

Post subject: Re:
PostPosted: 13. 10. 2007. 11:11 

xChoicex wrote:

a ja kao metalac koji voli HC kao muziku mislim da ste vopra GAY

Profile  

PostPosted: 13. 10. 2007. 11:13 

xChoicex wrote:
..i dalje mi je ta life iskreniji bend od agnostika :))))

nego nije to tema danasnje emisije..
izasao je novi agnosticki front,sasvim slucajno sam saznao.preslusao sam maloprije,nije lose,s obzirom da im je ovo 23 496 album,i da se metal tu vec duboko uvukao u pore.ne bitno,treba poslusati.. album se zove "Warrirors"

evoga cak i link za skinut album:

http://rapidshare.com/files/61687443/Ag ... _2007_.rar

Image

haj haj, aVlah te nadogradio...

Profile  

PostPosted: 15. 10. 2007. 00:06 

Kako mi je milina cuti nesh ko ovu for my family. To je hc brate! Dobar je album. Ima stvarki koje mi se pravo svidjaju al ima i pretjerano metaliziranih. Sve u svemu dobro je!

Profile  

PostPosted: 11. 02. 2008. 15:28 

beton betona

Profile  

PostPosted: 16. 02. 2008. 17:56 

bezveze, bezveze mi je i another voice sad, bas sam danas zado po starom AF-u, nema ba do prva tri da ga jebes...

Profile  

PostPosted: 17. 02. 2008. 14:18 

hehheeh.. nemoj se kritizirati ba.. head up!!

Profile  

PostPosted: 17. 02. 2008. 22:04 

Ma vala ovaj zadnji mi je skroz tanak. Nije to to, ko sto je bilo nekad...

Profile  

PostPosted: 18. 02. 2008. 15:23 
Moderator

Bad::Brain wrote:
Nije to to, ko sto je bilo nekad...

Normala..zato je najbolje napiti se u kući i one stare albume pretresti sa par odabranih budala,izderati se maximalno i onda je to to. :lol:

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2008. 00:19 

Arinoe wrote:

Normala..zato je najbolje napiti se u kući i one stare albume pretresti sa par odabranih budala,izderati se maximalno i onda je to to. :lol:

Da to uradim, ne bih imao vise kuce, prvo sto bi sve bilo polupano, drugo sto bi me delozirali iz takvih povracotinom/staklom/krvlju preuredjenih prostorija :mrgreen:

Slazem se da je najnoviji mozda najlosiji AF do sad...djeni inspiracije. Posustaju, i to kapitalno, po prvi put u mojim knjigama. Slayer/Metallica fenomen. Nadajmo se da ce doc sebi uskoro :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2008. 12:35 

Ma zasitili se... Stigma bez 4g koke nemoze drzat gitaru, a kamoli skontat kakav dobar riff. Jebo mater ako im sljedeci album nebude kakav metalcore :D

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2008. 20:18 

ma jebat ih...sa onim Miretovim vokalom kakav ima na zadnja dva ne mogu svirat metalcore djeci, ko da mu je slon na pluca stao.

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2008. 01:27 

stari serator wrote:
Arinoe wrote:

Da to uradim, ne bih imao vise kuce, prvo sto bi sve bilo polupano, drugo sto bi me delozirali iz takvih povracotinom/staklom/krvlju preuredjenih prostorija :mrgreen:

Slazem se da je najnoviji mozda najlosiji AF do sad...djeni inspiracije. Posustaju, i to kapitalno, po prvi put u mojim knjigama. Slayer/Metallica fenomen. Nadajmo se da ce doc sebi uskoro :mrgreen:

rodjache stigma odavno ne konta nista a kamoli rifove dobre..imaju novih klinja vazda u bendu, pa zasta sluze nego zato..pogledaj uzivo svirku hahah stigma kralj felsha u 16 al je opet lik legenda. ima ja mislim vec 50 godina..ja ja :D

Profile  

PostPosted: 04. 03. 2008. 01:11 

Eh ovako,
Kada sam se prvi put docepao albuma warriors, poslusao sam ga jednom i bacio negdje u comp i nisam ga otvorio jedno pola godine. Ubacim ga opet prije jedno sedam dana i vise ga ne vadim iz auta, iz usiju, non stop svira u kuci. Cudno.. Poredeci ovaj album sa albumima njihovih kolega iz NY iskreno imaju najmanje metala i ostalih sranja kojima nije mjesto u HCu, pa su mi u poredjenju sa zadnjim izdanjima rame uz rame sa soia a novi od Madballa im nije ni do koljena, oni su razocarenje godine. Na albumu ima manje teskih dionica nego na Peacu koji su radili sa HB, razumijem :), ovaj je mnogo brz i to mi se svidja.
Moje misljenje je da je produkcija kriva za danasnja izdanja HC kakvog slusamo jer u zivo je to sve druga prica, prava prica. AF nikada ali nikada nece odsvirati onako kako zvuce na zadnjim albumima, ne sto nece nego ne umiju :lol:
Braca indijanci, (bassista) koji je vec dugo u AF je doveo burazera i pocalio ga za bubanj i dobili smo pravu zivotinju, bas krojenu za hc bubnjara, mene je posebno on iznenadio, a novi gitarista Korn folovi nije losh, samo slabo znam o njemu.. Album ima i "hit" zvanu For my family sto je takodjer iznenadjenje jer gdje su sada hitovi kao nekada na svakom albumu njuorcana tipa Step Down, Gotta go, Pride, scrach the surface, us vs them, in justice system, set it off, crucified i bla bla bla... nema, nema...Dobro Edo rece, Sta ce on sa petobankom u guzici i sinom od 15 godina pisati o ulici i zivotu? Bogme slabo..
Miret je dedo, al itekako je u kondiciji a moze se on vratiti u djecacke dane, fino je to pokazao u disastersima :mrgreen:

Et..

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 88 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]