Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 30. 06. 2025. 15:49

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 580  Next
Author Message
 Post subject: Re: sport
PostPosted: 09. 03. 2008. 21:53 

Cento Anni di emozioni.. è la storia di una passione, di una tradizione non solo sportiva, di un senso di appartenenza che coinvolge milioni di persone..

Image

C'e Sollo l'Internazionale Milano..!

Profile  

PostPosted: 10. 03. 2008. 21:05 

fin cuko :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 10. 03. 2008. 21:50 

Zaboravih postat, neki dan...

7.3.2008. 10:42
FSA4202
SP: Sport
BLATTER TRAŽI DOŽIVOTNU ZABRANU ZA POGIBELJNE STARTOVE

LONDON, 7. marta (FENA) - Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blater smatra da krivce za pogibeljne startove treba doživotno suspendirati iz nogometa, prenio je u petak britanski "The Times".

Blatter je ovo izjavio dan uoči sastanka međunarodnog odbora u Škotskoj, koji će vijećati o pravilima igre.

"Pogibeljni startovi trenutno su najvažnije pitanje u nogometu. Igrači koji to rade s jasnom namjerom trebali bi dobiti doživotnu zabranu igranja nogometa", poručio je Blatter.

"Mehanizam koji sve to pokreće sasvim je evidentan. Treneri su pod pritiskom, znaju da moraju pobijediti i treniraju svoje igrače da idu po pobjedu po bilo kojoj cijeni. U svlačionicama nema mikrofona. Treneri tjeraju igrače. Do kada? Dok sudija na terenu ne kaže dosta. Neke sudije, pak, u sebi razmišljaju: 'Koliko dugo ću pustiti da se igra bez žutog kartona? Oni misle da su dobri suci ako su u stanju odraditi 20 minuta neprekinute igre. To je krivo. Sudije moraju dijeliti crvene i žute kartone ako treba i u trećoj minuti i od njih ćemo zahtijevati takav pristup", kazao je predsjednik FIFA-e.

Hrvatski reprezentativac i član Arsenala Eduardo da Silva stradao je već u trećoj minuti susreta sa Birminghamom na St. Andrewsu. The Times podsjeća kako je Blaterrova izjava stigla dok je u fokusu teška povreda Da Silve.

Predsjednikk FIFA-e ustvrdio je i kako su nekad glavni problem bili startovi s leđa, dok se danas beskompromisno ide na igrača s prednje strane.

"O tome ćemo razgovarati na sastanku u Škotskoj tokom ovog vikenda. Sudije više nećemo savjetovati, nego ćemo im dati jasne instrukcije da budu strogi prema nasilju", kazao je Blatter, koji je pogibeljne startove poistovijetio s fizičkim napadom.

"Napad je kriminalno djelo, bilo da se dogodio na nogometnom terenu ili negdje drugdje. To je zločin i tako ga se treba tretirati", zaključio je Blatter.

(Fena) hd

Profile  

PostPosted: 11. 03. 2008. 14:25 

pa baš zato što se može svakom desiti treba strožije kažnjavat brutalne startove kako bi se malo igrači opametili. Kad gledam Christiana Ronalda pa ljuudi uopce ne idu na loptu da ga zaustave nego svaki put pravo na noge iz razloga što je prebrz za neke debile(kao što je Dudu bio prebrz za Taylora), a takvi debili mogu jednom dobrom igraču uništiti karijeru
Namjerno ili nenamjerno nema veze, znam da Taylor nije imo namjeru slomiti Duduu nogu ali je imo namjeru zastavit ga prekršajem jer drugčije nije ni mogao(taylor uopce nije bio ni blizu lopte)
Ne govorim ovo samo što navijam za Arsenal i Hrvatsku i što mi je previše žao Eduarda nego općenito

Profile  

PostPosted: 11. 03. 2008. 16:16 

nek si nam vala nalgasio za kog navijas :roll:

Profile  

PostPosted: 11. 03. 2008. 23:44 

I nek je to tebi nepremostivi i 'neshvatljivi' problem, pa taman..

Tesko je razlikovati katkad namjeru i slucajnost.. Taylor se pokazao kao covjek na kraju, dolazeci Da Silvi u bolnicu u vise navrata ispricavajuci se, sto je Da Silva uvazio, cisto jer je takav covjek..
Takvi startovi su dosta cesti, samo srecom ne zavrsavaju svi na ovaj nacin.. ne bi bila losa ideja strozije kaznjavati startove na nogu, pogotovo na ove koji su najcesce na udaru zbog svog stila igre.. istina je tu sto se kaze da treneri igrace treniraju za pobjedu na bilo koji nacin i pod bilo koju cijenu.. to je slucaj i sa najmladjim kategorijama danas u modernom nogometu, kamoli na najvisem nivou gdje se vrti ogroman novac i svaka greska skupo placa..

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2008. 00:12 

Pa Keane je druga stvar.. on ce jasno reci i priznati da je bilo namjerno bar.. kao sto i rece, uostalom.. to je u redu.. mislim, nije u redu, vec hocu da kazem da se jasno zna, i da se moze na osnovu toga diktirati stroga kazna i morala bi postojati stroga kazna za takvo sto.. inace, valja razgraniciti sve to, ali da bi zestoke startove trebalo odmah kaznjavati strozije, to svakako.. nema veze koliki je pritisak i ocekivanje na suce, sto rece sepp, ako je 3. minuta pa crveni, neka je, i bilo sta slicno..
No, opet ponavljam, cjelokupni proces stvaranja nogometasa danas je takav da, ako si u imalo ozbiljnijem i ambicioznijem klubu, se trazi pobjeda pod svaku cijenu, da se trazi iznimna trka i predanost i takticko ispunjavanje zamisli (pa makar to ukljucivalo i 'polomite ovog i onog'), a to sam i sam prozivljavao dok sam jos aktivno u svemu tome bio.. danas to prolazi, a ne koliko Ronaldo moze nanizati igraca, primjerice..

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2008. 01:03 

Nema veze, nek pliva ne znam gdje, kritizirati cu ga i hvaliti gdje je potrebno, no i dalje je ultimate..
Neki kazu da je nogomet pitanje zivota i smrti.. uvjeravam vas, stvar je puno ozbiljnija.. 8)
Moderni nogomet je jednostavno trkacki nogomet, na rezultat.. u momcadi fizicki protkanoj 10k+ km igracima naci i privuci igraca koji je sposoban rijesiti utakmicu jednim potezom, a ujedno isto tako trkacki mocan, postao si europski prvak.. that's modern football..

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2008. 01:12 

Donekle.. al nisi uzeo u obzir prvi dio recenice, 'u momcadi fizicki protkanoj 10+ km igracima'.. aluzija na zadnji primjer, Milan, koji to vise nije, nastranu opisani primjer (Kaka i slicni), starost..

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2008. 01:36 

Taylor se nije nikad ispričao Eduardu, to je čista laž, gledo sam i intervju sa Eduardom na HRT-u
http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=615947

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2008. 17:42 

3:1 77'

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2008. 19:14 

hahaha...dje je vanja sad? i oni ostali KITARI

morace se obic hordaski forumi veceras...zestoko nasladjivanje :mrgreen:

CAPAJBO CAPAJBO...eto vam ga na...

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2008. 19:19 

Iskreno ne znam koji bih stav zauzela u odnosu na ovo saopstenje predsjednika FIFA-e. S jedne strane, kao gledalac, zelim vidjeti dinamicnu igru, brzinu, grubost, vjerovatno i takve stratove jer to stvara uzbudjenje i prosto je gledljivo (jebes fudbal, dajte nam kose, NBA :mrgreen: ), zelim reci volim taj "opstanak mi je ugrozen" stajl u sportu generalno, kad se za nesto boris do zadnje kapi krvi, jbg., daj narodu hljeba i igara i bice miran, hahaha S druge strane, pak, pravila i jasan sistem ocjenjivanja da li je nesto s namjerom ucinjeno ili ne moraju postojati, samim tim i sistem snaznih sankcija da bi se isto shvatilo ozbiljno, samo ne znam kako biti siguran da taj sistem ocjenjivanja namjere ili ne moze uopste funkcionisati bez gresaka i zloupotrebe prije ili kasnije. Kako god bilo, smatram da je dozivotna zabrana igranja za pogibeljne startere preostra kazna.

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2008. 19:20 

Jebi se Libija!!!

... ustvari, ne jebao se nikad, to ti je adekvatna kazna :mrgreen:

JEBAO VAS ZELJO!!!

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2008. 23:17 
Moderator

:mrgreen:

Sto je danas bio lijep dan...

:mrgreen:

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2008. 23:19 

fakat, sunce sija, ja htio otic kupit sebi sladoled al nisam imo para :evil:

bas se pitam kako se danas bodri bordo :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 13. 03. 2008. 01:12 

Evo javljam se da ne ispadne da se krijem kad Sarajevo gubi. Jest, bio sam na tekmi, krivo mi je najvise kako je Sarajevo lose igralo i kakve su debilne golove primili od ekipe koja je, u biti, bezazlena. Sva tri gola su pala iz prekida koji su Sarajevu rak-rana vec neko vrijeme. Moralo je i Zelji jednom svanut, ali jos uvijek ne otpisujem Kup. Vidjecemo za 7 dana. Do tada, cestitke prije svega novom treneru plavih na izvlacenju maximuma iz onakve ekipe... A vi kobrice razmasite se malo, doslo je vasih 5 minuta.... 8)

Profile  

PostPosted: 13. 03. 2008. 01:18 

svaka cast...podnio si ko dzentlmen :mrgreen:

i posro mi se u cejf...

p.s. dobra ti lokacija :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 14. 03. 2008. 19:43 

1. Leverkusen - Zenit
2. Gl.Rangers - Sporting
3. Bayern - Getafe
4. Fiorentina - PSV

Profile  

PostPosted: 14. 03. 2008. 23:43 

Idu na uff, da ne kazem sta.. 8)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 580  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]