ziasta znas bit klotz....
Vjeruj moj dragi Borise da ja imam raje vise neg sto moze stat u moj jadni mozak. Bili oni Arapi, Amerikanci, Srbi, Hrvati, Bosanci...proputovo sam i prozivio dovoljno da mi ne fali. Sutra odoh u Pittsburgh za ludilo Svetog Patrika...stas ti radit?
Da nije bilo Seje Kurvara i Muxa ja bih proslog ljeta bio 1) na ulici...2) gladan. Svi vi zivite sa starcima, i ja priznajem da moji starci spickaju na mene vise neg na sve vas zajedno, al kad me izrade, bas me izrade...
Poenta je u tome da odrastas sa ljudima koji su prozivjeli vise od tebe. Ja sam svoj prvi DarkThrone (Ablaze in the Northern Sky) cuo sa kasete koja je snimljena od Borisa (Uriel). Prvi put sto sam cuo The Return i Under the Sign...(citaj: kad mi je zivot promjenjen) je kad mi ih je Grof snimio na kasetu sa ploce koje je kupio od Borisa...Jedan [Vanja] je gledo Dissection u New Yorku kad su otvarali za At the Gates na Slaughter of the Soul turneji u usranoj kafani velicine Bocka. Stas ti takvim ljudima rec?
Za djecu danas ta imena nista ne znace neg "stare budale". Za mene su likovi kao Edo, Grof, Vanja, Boris...jos uvjek jebeni idoli. Nebitno sta da se desi oni ce uvjek bit posebna sorta. Dan danas se sjecam kad smo 2000-e narucivali (za mene) Absu sa Amazona i Edo je meni reko
jarrane ja sam sluso vake bendove kad sam bio klinac i imo prsluk sa privacima.... Edo i dan danas ide spavat nakon sto pusti prvi Slaughter demo (koji ima na Slovenackom zvanicnom izdanju)...sa kasete...na kas'tofonu...
Likovi kao Edo su i sad veci Metalci neg 90% ljudi koje znam ukljucujuci i mene. Boris pravi najvece Metal festivale u Hrvatskoj, i doveo je boga oca u sve tri bivse drzave. Vanja ima vise Wacken narukvica neg sam organizator. A za Grofa svi znamo...Zar je tako tesko priznati da je u tim ljudima METAL gorio des puta gore neg u ikome? I da METAL vise nikad nece biti tako zestok ko sto je bio u toj skupini...
Odes kod Ervina (Enija) i listas kroz kolekciju ploca koja ukljucuje originalni, gatefold, zlatni HAMMERHEART i originalni Celtic Frost - To Mega Therion (koji mu je STRIKO dao za rodjendan)...znas neke stvari su malo drugacije....
Djeca danas to nece kontat. Te
metal debile. Kad je Grof prvi put dosao na akademiju i trazio od raje na picture discu KAUZ OF DET i VANS APON D SI AKROS (ako skontas sta je trazio imas cenera od mene). I NASAO ISTE. U USRANOM SARAJVU. POD GRANATAMA.
Ja danas kad vidim likove kao sto su mali Gacnik (Marko) i Jasenko, Faruk i Andrej, Osa i Djole,
JA VJERUJEM U METAL U SRANJAJVU, i jos vise kad vidim Celu i Emchu kako zadaju i brane stare boje.... Znas, to je kao dzuma, i ako vidis ljude da klanjaju jednom hefteno, prodaju, tale, jebavaju se da nadju bolju opremu, da se bolje ustele, kad ti mokri brat ko Muamer sa kojim si ispio XXX piva; svira u Istanbulu (najvecem gradu u Evropi)...tesko je neimati ponosa i neke zelje da ocuvas jedan osjecaj "drustva"...nakon svega sto smo popusili...Ja dugujem nesto svojoj raji, i to putem zajebancije i foruma pokusavam nadoknadit....
Stalo mi je da sa tom rajom mjenjam misljenja. Cjenim ih kao ljude i zato cjenim njihovu analizu. Imam vjeru u njihov potencijal, zato nasa razlika u dobi ne cini nista...
I zato otvaram ove teme, gdje kontroverzna, netipicna, misljenja mogu uletit.
Ja volim ovaj forum jer ovo je sve od Bosne sto imam i sto cu mozda imati. Svaka pjanska zajebancija se prije ili kasnije ovdje prospe...i zato cu ovdje biti, mortus, sjeban, nikakav, i srati iz totalno drugog svjeta....