Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 19:00

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 61 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Your no.1
Agnostic Front 3%  3%  [ 1 ]
Blood For Blood 3%  3%  [ 1 ]
Biohazard 0%  0%  [ 0 ]
Madball 15%  15%  [ 5 ]
Knuckledust 3%  3%  [ 1 ]
25ta Life 0%  0%  [ 0 ]
Ryker´s 3%  3%  [ 1 ]
Hoods 0%  0%  [ 0 ]
Terror 0%  0%  [ 0 ]
Hatebreed (znam da nije pravi hXc, ali..) 12%  12%  [ 4 ]
100 Demons 0%  0%  [ 0 ]
Death Before Dishonor 6%  6%  [ 2 ]
Pro-Pain 9%  9%  [ 3 ]
Sick of it All 0%  0%  [ 0 ]
Strife 0%  0%  [ 0 ]
Cro-Mags 6%  6%  [ 2 ]
Minor Threat 24%  24%  [ 8 ]
Backfire 0%  0%  [ 0 ]
Integrity 3%  3%  [ 1 ]
ostali (znam da fali masa bendova,ali..) 12%  12%  [ 4 ]
Total votes : 33
Author Message
 Post subject: Re: If you could choose one...
PostPosted: 23. 02. 2008. 19:13 
Moderator

Heh hvala ljudi.
Ma ne ba,nisam toliko u hc-u koji ima ipak neke veze i sa metalcoreom i ostalima(zbog breakova prvenstveno) mada ne previse,ali svega nekih desetak bendova da slusam il sam slusao pa mi dopizdili,a Shai mi je pregotivan maksimalno zbog savrsenih tekstova.
Angel Crew neam rijeci!
Pjesma Bring Down the World mi bas usla u uho nesto...
CBK su mi gotivni od ovih,kao i ovaj tvoj Nakldast,koji je poveca brija al ima toliko toga da ne mogu sve preslusat jednom kako treba a kamoli da popamtim :)

thnx enivej :)

Profile  

PostPosted: 24. 02. 2008. 10:07 

xChoicex - huludi su mnooogo uticali na Americku metalcore scenu sa svojim zvukom, jer su prvi demo izdanje izbacili vec 1995-e, kada je metalcore bio u kolijevci, pa ako ce se po znacajnosti utjecaja, huludsi su mnogo vise uticali od polovine bendova sa poll-a, ali ne na hc vec na metalcore ;)
Svakako daleko originalniji bend, liricki i instrumentalno od 70% polla, meni licno, ali smatram da tu ima dosta objektivnosti, jer jos nisam naisao na bend koji puno slici ovom bendu, dok recimo cak i unutar polla imas preslicne bendove.

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2008. 11:38 

Avenger wrote:
ali pravi hXc i Black Flag nemaju niti jedne jedine zajednicke tacke..

nisam cesto ovdje pa sam tek sad ovo vidio... ali ovo je valjda najgluplja izjava koju sam igdje procitao. nema veze sta ko misli sto je hardcore bio nekad i sto je ili bi trebao biti danas, zna se kad je kako i zasto hardcore nastao, u kakvom glazbenom i socijalnom okruzenju. a black flag su ga, zajedno sa jos gomilom bendova kraja sedamdesetih/pocetka osamdesetih IZMISLILI I DEFINIRALI. kao i citavu diy scenu. u filmu american hardcore je sve lijepo objasnjeno.

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2008. 12:03 

yawnyawnyawn wrote:
Avenger wrote:

nisam cesto ovdje pa sam tek sad ovo vidio... ali ovo je valjda najgluplja izjava koju sam igdje procitao. nema veze sta ko misli sto je hardcore bio nekad i sto je ili bi trebao biti danas, zna se kad je kako i zasto hardcore nastao, u kakvom glazbenom i socijalnom okruzenju. a black flag su ga, zajedno sa jos gomilom bendova kraja sedamdesetih/pocetka osamdesetih IZMISLILI I DEFINIRALI. kao i citavu diy scenu. u filmu american hardcore je sve lijepo objasnjeno.

Milsim da je ovdje sve rečeno!

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2008. 16:32 

as_the_sun_sets wrote:
xChoicex - huludi su mnooogo uticali na Americku metalcore scenu sa svojim zvukom, jer su prvi demo izdanje izbacili vec 1995-e, kada je metalcore bio u kolijevci, pa ako ce se po znacajnosti utjecaja, huludsi su mnogo vise uticali od polovine bendova sa poll-a, ali ne na hc vec na metalcore ;)
Svakako daleko originalniji bend, liricki i instrumentalno od 70% polla, meni licno, ali smatram da tu ima dosta objektivnosti, jer jos nisam naisao na bend koji puno slici ovom bendu, dok recimo cak i unutar polla imas preslicne bendove.

e slazem se s tobom,cak je shai bio jedan od prvih bendova za koje sam ikada cuo.sigurno da su oni jedni od pionira danasnje metalkor scene (tipa hevn shel brn i sl.),mada se meni textovi ne dopadaju previse,ali su fino napisani,liricki.
u svakom slucaju,ne bih znao de da ih metnem,najvise u posthardkor rubriku..kao i ogromnu vecinu bendova danas.

p.s. i uvijek zaboravim reci,svaka cast onom ko je glasao za integrity!

p.s.2 sad se sjetih kamaru bendova koji su ranije prasili pretechu danasnjeg metalkora od shai-ja :) ..al da ne duzim.

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2008. 18:21 
Moderator

Huludi su doprinijeli razvitku metalcore scene,ali nisu metalcore.Ipak je to HC,samo malo "prefinjen" u tekstualnom smislu.
Metalcore je ipak metal,njih tu ne bih mogao strpat.Geteborga nema nimalo,a ni "aggroa"...

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2008. 19:42 

yawnyawnyawn wrote:
Avenger wrote:

da da.. i sta na kraju filma american hardcore svi kazu?
"That´s it man, punk´s dead.. it´s over.."
Pocev od henry rollinsa pa nadalje.. al et.. i znam da ta moja izjava zvuci glupo ali napisao sam sta sam mislio..
mislio sam na ono sto se danas podrazumijeva pod hardcore.. a ne sto je nekad bilo..
come on ljudi..

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2008. 21:33 

Nameless wrote:
Huludi su doprinijeli razvitku metalcore scene,ali nisu metalcore.Ipak je to HC,samo malo "prefinjen" u tekstualnom smislu.
Metalcore je ipak metal,njih tu ne bih mogao strpat.Geteborga nema nimalo,a ni "aggroa"...

"Geteborga"
"aggroa"

sta je ovo?!?

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2008. 22:09 

Joj, ljudi, nemojte toliko sitinicarit u kategorizovanju muzike, niti ce vas gdje dovesti, niti oplemenjuje, a definitvno degradira samo mjuzu takav stav. Sve je to toliko blisko i divno pomijesano da je, fakat, grijeh prema sebi to raditi.

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2008. 00:09 

~°~ wrote:
Joj, ljudi, nemojte toliko sitinicarit u kategorizovanju muzike, niti ce vas gdje dovesti, niti oplemenjuje, a definitvno degradira samo mjuzu takav stav. Sve je to toliko blisko i divno pomijesano da je, fakat, grijeh prema sebi to raditi.

bravo...

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2008. 02:04 

Citam komentare i shega mi..
Ljudi neka vam je jedno jasno a to je da je pravi HC stao krajem ovog vijeka.. Sve preko 2000-te godine je kita (mislim na bendove navedene u ponudi za glasanje).. Postoji mnogo bendova u svijetu koji jos uvijek sviraju tu muziku, taj zanr al nisu na povrsini i nisu poznati i nebi trebali da budu poznati jer to nije smisao HCa.. Skacem od radosti kad mi neko izvuce neki novi bend tipa iz Pristine, Sarajeva, Uzica, Cecenije ili iz bilo koje picke materine.. Novi zvuk, nova produkcija nista novo nema smisla ni mjesta izvornome.. Citam gore gluposti oko Black Flaga itd.. Dobro gore neko rece "ljudi gledajte American Hardcore, gledajte Live CBGB SOIA-AF-GB, gledajte Slapshot, slusajte Cro Magse, gledajte DRI kojeg svi gore navedeni bendovi cuvaju uokvirenog na zidovima zato sto su legende i zato sto im sve pjesme sadrze rifova kao jedna i po od Hatebreed-a, skidajte Suicidal Tendencies ako hocete biti muzicari, Slusajte produkciju Minor Threat i recite da nemate uslove snimiti demo ..
Danas ZVANICNO (mislim na bendove koji iza sebe imaju bar 20godina rada) i koji su nekada svirali HC i neki mozda i danas imaju momenata broji dvadeset mozda ni toliko..
Ovo sve govorim iz iskustva iako sam mlad nije me bilo stid pitati neke koji znaju bolje od mene a to je prijeratna generacija corera i pankera.. Danasnjoj djeci sramota prici i pitati.. Ko biva sta on zna, shupak..
Zivili

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2008. 03:11 
Moderator

xChoicex wrote:
Nameless wrote:

"Geteborga"
"aggroa"

sta je ovo?!?

:)

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2008. 10:01 

~°~ wrote:

danas jeste potpuno deplasirano govoriti o zanrovima unutar glazbe, od hard corea pa nadalje, sve je u tolikoj mjeri amalgirano da ne postoji niti ima smisla govotiti o cistoci pravca kod bilo kog benda. prvi val hardcore punka je ispuhao je sredinom osamdesetih, onda su nastale mjesavine/razvio se dalje, melodicna kalifornija, post dc/dischord, crossover, sXe njujork youth crew ekipa, metalizirani njujork... svaki glazbeni zanr je imao svoj nastanak, razvoj, vrhunac, fade out/post period. no to ne znaci da, ako je prvi val hardcore punka umro osamdeset pete, da danas black flag vise nisu hardcore punk bend zato sto se danas pod hardcore (greskom) ubraja samo ono sto izdaju victory ili relapse. to je isto kao da kazes da repulsion nekad jesu bili death/grind bend ali danas vise nisu, jer prvi val death/grinda je umro devedeset pete, sad se to svira drugacije. svako ima pravo slusati i svirati sto hoce i kako hoce, no ne mozes prekrajati proslo svrseno vrijeme.

Profile  

PostPosted: 27. 02. 2008. 18:06 

dobro brate..
pregledao sam opet American Hardcore i jasnije mi je puno, ali opet ne mijenja moje misljenje..
Ian MacKaye fino kaze : "We didn´t want to play punk rock like other bands, we wanted to play more agressive kind of punk, more hardcore.. That´s why we called it hardcore PUNK.."
objasnjenje svega..
ali opet, postujem svaciji izbor i svaciji ukus..
hvala Bogu pa se raspravljamo oko ovakve vrste muzike.. zamislite da se svadjamo ko je bolji : Seka Aleksic ili Selma Bajrami, Boze sacuvaj..
Zivjeli vi meni svi 100 godina..
Rise Above ;-) ;-)

hXc

Profile  

PostPosted: 29. 02. 2008. 19:46 

Madball se lagano priblizava :D :D :D
NYHC!!!!

Profile  

PostPosted: 19. 03. 2008. 01:24 

meni i dalje Integrity best

Profile  

PostPosted: 19. 03. 2008. 07:21 

oooooo vidi vidi corera.. welcome back ;-)

Profile  

PostPosted: 19. 03. 2008. 17:30 

:P :)

Profile  

PostPosted: 22. 03. 2008. 16:26 

Necu rec' da vam je prica glupa...al;

Image

Profile  

PostPosted: 22. 03. 2008. 18:02 

ignite wrote:
Necu rec' da vam je prica glupa...al;

Image

Hahahahahahaah! :D prejako

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 61 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]