Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 22:27

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 514 posts ]  Go to page Previous  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Next
Author Message
 Post subject: Re: KRV
PostPosted: 12. 04. 2008. 19:35 

Nije to nuzno negativan fenomen...pogotovo za bendove koji izdaju striktno ogranicena izdanja...

Profile  

PostPosted: 12. 04. 2008. 22:01 

jebem ti internet...

Profile  

PostPosted: 12. 04. 2008. 23:25 

stari serator wrote:
Nije to nuzno negativan fenomen...pogotovo za bendove koji izdaju striktno ogranicena izdanja...

upravo tako. to uopste nije "problem", naprotiv. na kraju krajeva, jel' underground ili ne...

Profile  

PostPosted: 13. 04. 2008. 01:00 

stari serator wrote:

ma hajd, ok to, za tamo negdje gdje se ploca ne bi imala prilike kupiti (tamo u nekoj zemlji.. ko zna kojoj), pa da neko tako cuje i upozna se sa KRVi, ali je problem u tome sto ce vecina ovih nasih to skinut sa neta, a nece kupiti plocu (ili kasetu kad izadje...), a onda ce uzet prvom prilikom hvaliti KRV kao nas (pre)jeben bend itd itd.. a skidat ce mu albume sa neta i to je dobro poznata stvar...
eh, u tome je problem!!!!

nek skine, al barem neka onda i kupi i da podrsku...

Profile  

PostPosted: 13. 04. 2008. 01:10 

pa jbg, znam da je takav mentalitet.. zato to i govorim :mrgreen:

boli kurac tamo metallicu i slicne bendove ako im ko skine album, koliko ce oni orginala prodat, koliko ce zaraditi na turnejama i sl...

ali drugo je kod nas, pa dajte... barem podrzimo ovo bendova sto imamo, dajmo im podsticaja, a i ovim novim, nadolazecim bendovima

mislim evo, konkretan primjer - silna volja srebra bila je jebenih 5 maraka + postarina 2 KM! 5 maraka za CD je nista kad skontas sta dobijes za to malo love...

Profile  

PostPosted: 13. 04. 2008. 12:08 

Da i to je jedini disk u istoriji BiH Metala za koji ja znam da je kompletno rasprodat, osim prvog Bogambera koji je bio limitiran na 33 il tako nesto...Dakle, kome bude za kojih pet-des godina stalo do njega morat ce da ga od blata pravi ;)

Ne bih se ja previse brinuo za KRV. Sumnjam da je iko odavde to postavio. Digitaliziranje ploca i nije bas tako lako, volio bih cuti taj rip :mrgreen:

Ne znam da iko u Americi nosi ista od KRVi u distrou. I ne vjerujem da se iko iz benda previse pokida oko toga.

Rasprodat ce se i PONOR za koje tri-cetiri godine, bar vinil, paz sta ti kazem ;) Na kraju krajeva za bend kakav su oni najbitnije je da se njihova muzika cuje, da dobiju bolju distribuciju, da odrade par splitova sa par bitnijih imena. Daleko vaznije nego suhe cifre i sta oni mogu iz toga kesirat. Vjeruj mi da ce bend svoju akontaciju u plocama prodat puno brze neg mislis. A sad kako ce izdavac proc, koga boli, oni su u Svabiji...

I na kraju, taman da pola tiraza ode bendu kao stopostotni profit (sto je apsolutno nemoguce), to nije ni tri milje maraka. Znaci nije ni dvije postene gitare, ni jedan jeben kabinet/glava. Cevapi, jarane.

Metal se svira iz strasti...ako ne zelis bit Najtvis...

Profile  

PostPosted: 13. 04. 2008. 12:22 

stari serator wrote:
I na kraju, taman da pola tiraza ode bendu kao stopostotni profit (sto je apsolutno nemoguce), to nije ni tri milje maraka. Znaci nije ni dvije postene gitare, ni jedan jeben kabinet/glava. Cevapi, jarane.

sve to stoji (i sto si naveo prije ovoga), mada ja govorim za nas narod ovdje, koji ce to skinut, a nece kupit kad ima priliku...
al ipak, ma koliko god love - dobro dodje, narocito jednom black metal bendu u ovoj nasoj pogani u kojoj zivimo...

Ta zadnja ti je dobra... hahah!!!

Profile  

PostPosted: 13. 04. 2008. 13:18 

Jarane, da kopaju "bunareve" mogu produktivnije trud kesirat...

its andrgraund, stas sad ako neko ne kupi, ekskomunicirat ih iz panteona metalaca? sistemi masovnog altruizma su dokazani kao propali, dagle SSSR...

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2008. 08:10 

stari serator wrote:
Rasprodat ce se i PONOR za koje tri-cetiri godine, bar vinil, paz sta ti kazem Na kraju krajeva za bend kakav su oni najbitnije je da se njihova muzika cuje, da dobiju bolju distribuciju, da odrade par splitova sa par bitnijih imena. Daleko vaznije nego suhe cifre i sta oni mogu iz toga kesirat. Vjeruj mi da ce bend svoju akontaciju u plocama prodat puno brze neg mislis. A sad kako ce izdavac proc, koga boli, oni su u Svabiji...

Nigerijac je u pravu :) Mi smo svoj dio ploca dosad pofino rasprodali, a svabo mi je javio neki dan da je on skoro pola tiraza PRODAO! Znaci dobro mu ide...Iako smo potpisali ugovor za LP i CD, dogovor sa svabom je bio da ce CD biti objavljen samo ako se ploce budu dobro prodavale, a posto se dobro prodaju, cd ce uskoro izaci i bit ce jebacki odradjen...Uglavnom, nas album se moze kupiti kod skoro svih bitnijih distributera u njemackoj, engleskoj, francuskoj itd. Preko Grom records-a se moze kupiti i u Srbiji...

Dakle, mislim da je porazavajuce da smo mi svoj dio najvise prodali van BiH, a najvise je otislo u Austriju, Svicu, Hrvatsku, Srbiju i Cesku...

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2008. 11:08 

KrvPropaganda wrote:
...a svabo mi je javio neki dan da je on skoro pola tiraza PRODAO!...

OPAAA!!!!!
Svaka cast za to!!!

KrvPropaganda wrote:
Dakle, mislim da je porazavajuce da smo mi svoj dio najvise prodali van BiH, a najvise je otislo u Austriju, Svicu, Hrvatsku, Srbiju i Cesku[/b]...

Hah jbg, opce je poznata stvar da si vise cijenjen van nego u svojoj zemlji, al nadati se da ce sad CDova biti dosta prodato u BiH, jer ce biti pristupacniji siroj masi!

Sad cu ja opet ono svoje staro - kupite i podrzite! A oni sto su skinuli, a nisu kupili, ili nece kupiti - nek im modem crkne!!! :mrgreen:

Sad, hoce li biti I KASETA I CD, ili samo CD, jer procitah informaciju na webstranici da ce se raditi kaseta!?

CJM

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2008. 11:23 

Bit ce i kaseta i CD...Kasetu izdaje turska kuca Spiritual WarArt Productions...Dogovor sa svabom je da ce on izdati LP i CD,a da kasetu mozemo izdati za koga hocemo...

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2008. 14:21 

Vidis...et...

Pretpostavio sam da ce trziste za to biti uglavnom HR/SR i ostale blize zemlje (Austrija, Madjarska, Ceska). BiH? XAXAXA...

Sta ti je ba, vidis da ovdje i najzagrizeniji fanatici jos uvjek kontaju kako kupit sve Slejere i Mejdene na originalu...nemamo mi tu razvijenu kulturu kolekcionarstva muzickih radova...

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2008. 16:07 

Ma nigerijac jarane, u principu nas silno zaboli kurac koliko ce se toga prodati u BiH jer smo mi ostvarili ono sto smo uvijek htjeli (a sto na zalost svi ostali bendovi u BiH mogu samo sanjati)...Imamo stabilnog izdavaca koji je spreman da nam u potpunosti izadje u susret, a povrh svega je iz Njemacke, odnosno iz centra Njemackog black metala, Thuringena...Sama cinjenica da smo dobili ponudu da izdamo dupli LP sa full color gatefold omotom + poster + inner sleeves puno govori...Vjerovatno mozes pretpostaviti koliko to kosta da se odstampa...Sto se tice distribucije nasih izdanja, znam da je za ameriku distributer Pagan Flames Productions, koji je jedan od najjacih distroa i izdavaca undergrounda tamo...Dalje diskove i ploce mozes kupiti kod Folter-a, Zero Budget Productions, Grave Distro za Holandiju i jos kod njih kamaru da sad ne pisem...S obzirom da je svabo prodao skoro pola tiraza za mjesec i po, za ocekivati je da ce citav tiraz otici u narednih nekoliko mjeseci...

CRNI JEBENI METAL se siri po svijetu :)

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2008. 20:46 

Ja cu sigurno,cim budem imao vise para,kupiti CD,kasetu i OBEVEZNO PLOCU!!!Mislim,plocu imati,jos od KRV-i,naseg benda....ko zna hoce li jos iko to docekati.Neprocjenjivo!!!
Raduje me sto je Svabo prodo pola Ponora,ako bogda insallah,otice to sve.

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2008. 22:16 

KrvPropaganda wrote:
Ma nigerijac jarane, u principu nas silno zaboli kurac koliko ce se toga prodati u BiH jer smo mi ostvarili ono sto smo uvijek htjeli (a sto na zalost svi ostali bendovi u BiH mogu samo sanjati)...

kad je tako onda OK :)
u pravu si!!!

KrvPropaganda wrote:
...CRNI JEBENI METAL se siri po svijetu :)

..brze od kuge :twisted:

Profile  

PostPosted: 17. 04. 2008. 04:46 

stari serator wrote:
Vidis...et...

Pretpostavio sam da ce trziste za to biti uglavnom HR/SR i ostale blize zemlje (Austrija, Madjarska, Ceska). BiH? XAXAXA...

Sta ti je ba, vidis da ovdje i najzagrizeniji fanatici jos uvjek kontaju kako kupit sve Slejere i Mejdene na originalu...nemamo mi tu razvijenu kulturu kolekcionarstva muzickih radova...

Pa upravo kupovina orginala je razvijena kultura kolekcionarstva zar ne!?
Ja nisam bas neki ljubitelj blacka al posto ste nafurali Krv haj reko da ga skinem s neta posto su nasi...nije lose mada se cinela cuje bolje od dobosa al hajd ako je to bio cilj neka je...ne znam jel tipovi imaju ikakve veze sa Silent Kingdom al mi zvuce slicno barem sto se vokala tice na pojedinim dionicama...posto sam kolektor svega naseg da je vrijedno slusanja imal da se nabavi u USA da ne moram cekati da se dobaci preko bare? al cd ne ploca il kaseta

Profile  

PostPosted: 17. 04. 2008. 09:42 

Za ameriku je distributer Pagan Flames/Black Metal DVD'S...Evo linka (na stranici pise da smo iz srbije - greska)

http://www.blackmetaldvds.com/cds.htm#K
http://www.blackmetaldvds.com/top.htm

Profile  

PostPosted: 17. 04. 2008. 13:36 
Moderator

Morgoth1 wrote:
stari serator wrote:
Vidis...et...

Pa upravo kupovina orginala je razvijena kultura kolekcionarstva zar ne!?
Ja nisam bas neki ljubitelj blacka al posto ste nafurali Krv haj reko da ga skinem s neta posto su nasi...nije lose mada se cinela cuje bolje od dobosa al hajd ako je to bio cilj neka je...ne znam jel tipovi imaju ikakve veze sa Silent Kingdom al mi zvuce slicno barem sto se vokala tice na pojedinim dionicama...posto sam kolektor svega naseg da je vrijedno slusanja imal da se nabavi u USA da ne moram cekati da se dobaci preko bare? al cd ne ploca il kaseta

:lol: :lol:
Pa vise od pola postave ti isto.
Vokal i gitarista,drugi gitarista,basista isti u oba benda...Samo bubnjar je drugi i SK imaju jos i klavijaturistu..Et,to je to.

Profile  

PostPosted: 18. 04. 2008. 03:20 

KrvPropaganda wrote:
Za ameriku je distributer Pagan Flames/Black Metal DVD'S...Evo linka (na stranici pise da smo iz srbije - greska)

http://www.blackmetaldvds.com/cds.htm#K
http://www.blackmetaldvds.com/top.htm

Hvala za obavjest...upravo sam provjerio stranicu i nemaju Ponor album ...imaju samo dva prethodna (koja nemam pojma kako zvuce)

Profile  

PostPosted: 18. 04. 2008. 10:51 

Ponor josh nije izasao na CD-u...Izlazi za koji mjesec

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 514 posts ]  Go to page Previous  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]