Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 22:09

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 321 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Next
Author Message
 Post subject: Re: Slipknot
PostPosted: 04. 03. 2008. 18:38 
Moderator

I ne bas...trebao bi pocet od "Mate.Feed.Kill.Repeat." i "Slipknot" albuma,samim tim kao logican nastavak "Iowa" i "Vol. 3 - The Subliminal Verses",da popratis tazvoj benda,jer se prvi i posljednji(zasad) razlikuju od drugog i treceg podobro...

Samim tim sto je na 1. albumu drugi pjevac bio,bilo je vise nekih jazzy momenata i sl. zajebancija,tehnicki i aranzmanski kompleksniji,nakon toga dva albuma koja su poprilicno slicna jedan drugom,al svakako genijalna i na kraju ovaj volijum 3,koji je najsoft generalno gledajuci i najmainstream,mada je takodjer pravo dobar...

Profile  

PostPosted: 07. 03. 2008. 00:44 

ja mislim da je mate.feed.kill.repeat. remek djelo. znaci ljudi su muzicari, ali nema kurcenja. zestoko, prejako. iz srzi sve. i od srca. anders je bolji od coreya milion puta. kao pjevač i kao tekstopisac. glas mu je agresivan, i on fakat zna pisati tekstove. corey je picka, pa su mu vokali ono sto jedva izvlaci, a tekstovi "people = shit"??? samo neka depresivna sranja, ali ona stereotipna, pain ovo ono. slusao sam i iowu i sve nadalje - sranje. po meni. komercijala najgora.
ali prvi album je bozanski. bez preseravanja, bez ovog i onog, odmah na prvu, rokaj. maske su u pocetku bila zajebancija koju je bend furao, ali kasnije je to samo komercijalni trik bio. ruku na srce. i sve je nekako nasminkano, ljudi ne znaju ni da duality odsviraju kako treba na stage-u. gledao sam video, mrsko mi je traziti po youtube-u fakat sranje. ispravite me ako sam u krivu. pogledajte gently uzivo i slusajte coreya - na visokim mu je glas kao da sere. gently sa prvog albuma je bolji. a sad uzimaju i tekstove i citave pjesme sa prvog albuma, ma sve da se probiju. svaka cast joeyu, a mick mi je uzor, jer je krkan, i ima riffove za 10. ali opet, slipknot = shit hehe jebi ga. moje misljenje, pa me napadajte koliko hocete. jer imam SVOJE misljenje.

Profile  

PostPosted: 07. 03. 2008. 01:02 
Moderator

Ma rega kume,opet se s tobom u nekim stvarima ne slazem,u nekima da.
Jedna stvar samo je da Corey po meni ima sjajan glas.Tekstovi su stvar ukusa.Da su mainstream-jesu i sta sad...
Uzivo nastupe sam gledao,ima sjajnih medju njima,ima i onih losijih,jebiga.Tako je sa svakim.Jer je JAKO malo bendova koji ce uzivo zvucat isto ko na ploci-to znas i sam.Pogotovo je to cinjenica kod vokala i pogotovo kod vokala koji imaju fakat jeben posao a to su ovi u nu metalu i bendovima koji kombiniraju brutalne vokale i cleanove(mijenjas vokale non stop sa brutalnih na cleanove i obrnuto te pritom pazis da ne fulis intonaciju,dinamiku,boju,dubinu,visinu,ostrinu,snagu... sto se desava najcesce na kraju)...

sve u svemu je dobar bend,jako dobar,a sad jbg tako je kako je...

Profile  

PostPosted: 10. 04. 2008. 10:41 

oće bit kakvih koncerata u bližoj budućnosti??

Profile  

PostPosted: 22. 04. 2008. 00:57 

Ja sam ih sluso do (maximalno) treceg albuma, i onda su mi se zgadili kad sam vidio kako se balavci furaju na njih...
Ehh, samo kad se sjetim kad sam prvi put sluso pjesmu sic sa drugog... hehehe
Fakat su furka bili.
A prvi album je cudo bio...

Profile  

PostPosted: 28. 04. 2008. 11:42 

Slipknot je uvjek bio i uvjek ce bit jedan od nej boljih nu metal bendova

Profile  

PostPosted: 29. 04. 2008. 08:28 

Image

slažem se.samo,eto,čeka se sljedeći album.nadajmo se ove godine...

Profile  

PostPosted: 29. 04. 2008. 23:04 

menadzer je reko da ce ovaj novi album bit naj brutalniji njihov album dosad, pa tako da se nadam da ce bit dobar :D

Profile  

PostPosted: 30. 04. 2008. 00:50 
Moderator

Samo da ne promjene zanr,nego da ostanu nu metal...

Profile  

PostPosted: 30. 04. 2008. 08:02 

sumnjam da će mjenjat žanr.

moguće nove maske:

Image

Profile  

PostPosted: 30. 04. 2008. 11:40 

ma sumnjam da ce bit ikakvih velikih promjena

Profile  

PostPosted: 30. 04. 2008. 14:40 
Moderator

Vidio sam te maske vec,imas im na vebsajtu masu novih pizdarija pa sad nagadjaju kako su neke stvari isjecci s predstojeceg albuma.
Ko im jebe mater debilnu,iscekacu pa vidjet na sta je sve nalik.Aus.

Profile  

PostPosted: 30. 04. 2008. 21:44 

Evo novi član na vidiku...

A šta da kažem zaista, legende kakvih se malo rađa. Slušam ih od Iowa albuma, znači nekih 8-9 godina gotovo svaki dan i zaista niti jedan drugi bend ne mogu voljeti niti slušati kao njih. Šta mogu, ipak mi predstavljaju nešto u životu.
Volim sve pod milim bogom od njih: od logotipa, covera i cijeli taj njihov art pa do intervjua, spotova, maski, live nastupa, zajebancije, energije... cijela atmosfera oko benda je genijalna. Svaki album im je poseban, čak štoviše mislim da oni nemaju najbolji. Meni su sva tri dobra na svoj način mada sam ipak više privilegiraniji zadnjem Subliminal Versesu jer je "zreliji" i nekako mi umjetnički djeluje od ostala dva. Jedino što bih volio još da ih vidim u Zagrebu, nadam se već u novoj Zagreb Areni :mrgreen: . Znam samo čim porčitam da dolaze u Hrvatsku ne trijeznim se barem tjedan dana prije konce. U drugom slučaju ako ne dođu, kad tad letim za Des Moines i zvonim im svima na vrata... da dodam još samo za kraj,

SLIPKNOT = ŽIVOT

Last edited by jomt on 30. 04. 2008. 22:10, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 30. 04. 2008. 22:01 

Novi Slipknot teaser na vidiku. Ludi su ti zvukovi, sve duži i čudniji
http://www.slipknot1.com/

Da se podsjetimo, svi teaseri koji su do sad izašli

teaser 1:

Image

teaser 2:

Image

teaser 3:

Image

teaser 4:

Image

teaser 5:

Image

Profile  

PostPosted: 30. 04. 2008. 22:08 

jomt wrote:
A šta da kažem zaista, legende kakvih se malo rađa.

Jarane, tu te podrzavam 100% :D

Profile  

PostPosted: 04. 05. 2008. 18:53 
haha jesam i ja sad seljak ovim postom ;-)
ja slip tek gotivim od onog zadnjeg albuma, stare stvari mi nikad nisu legle, al zato stone sour volim neg ista samo ne znam zasto ;-)

PostPosted: 05. 05. 2008. 22:17 
Moderator

Ma legendarni su majke. Ja sam ih slušao kad sam još bio u 1. srednje a tad uopšte nisam sluašo ovu vrstu muzike (ovako aktivno :mrgreen: ). Kad sam opet, nakon nekog vremena, čuo wait and bleed popizdio sam. Duality, fantazija živa. Before I Forget - kad dođe onaj dio pred zadnji refren (neki to zovu "kuka" zaboravih kako se to stručno na engleskom kaže) pa kad on pjeva i onda ga zada - to mi je prejebeno (slično kao na Halo-u
od Machine Head-a oko 7. minute pjesme - goos bumps majke mi). Dobar ovaj zadnji album jedva čekam sljedeći. Samo mi je spot za Spit It Out malo bezze, dobar je na youtube-u onaj live snimak iz Australije - jump, jump! I majice sam si uzeo od njih, sad me na faxu svi čudno gledaju...

Profile  

PostPosted: 05. 05. 2008. 22:40 
joj, nisam ja ni tolko naslusam atonkpils, al mi je vermillion najbolja jer je to zvuk moje glave (otprilike bi ta pjesma luafala kada bi mogli psihu pretstaviti pomocu muzike :mrgreen: )

mao offtopic: halo mi je jedna od najmocnijih MH pjesama ikad!!! solo je nenormalno dobar, ekstaza jbt svaki put kada preslusavam the blackening...

PostPosted: 06. 05. 2008. 00:00 
Moderator

Zato ljubomorni papci koji dobro kontaju da se Machine Head ne samo održava već i širi svoju publiku, kažu da im The Blackening kurcu ne valja, jer kao, pazi sad, pjesme preduge i pjevanje gay ej :evil: . Ma carevi. Meni Halo prva a odmah poslije nje Now I Lay Thee Down (ima ta pjesma nešto u sebi iako na albumu ima dosta boljih pjesama, there is something...). Ja kad sam prvi put čuo Machine Head na Novoj eri (The Blackening bio album noći) tad sam se pravo, al baš ono pravcato, navuko na prejebeno-dobri zvuk metala. Još su je kulturno pravo odsvirali (malo bolhe jest moglo al opet je uživancija) na Downloadu 2007 (na youtube-u ima) a da vidiš isto - imaju snimke kako bottle-aju one iz My Chemical Romance-a (jel to posthc?) i Panic!At The Disco (ni ne zanima me) - smijo sam se po sata (iz Panic!-a pogodili vokala u vugla, lik upo u bandek ocam) ludnica. Muzika za 10 u svakom slučaju, nu metal must have.

Profile  

PostPosted: 06. 05. 2008. 02:42 
Moderator

Ljudi jedan je 'knot!
Mrzili ga ili voljeli tu su i ostace vjecno poznati kao jedan od najvecih metal bendova svih vremena.

@Dust - obavezno prva tri preslusat,svaki je remenk djelo na svoj nacin ;-)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 321 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]