Evo da ostavim izvještaj, malo kasnim al' nema veze.
Organizacija za prevoz je oÄajna, em Å¡to slagaÅ¡e za bus, em Å¡to kasne... Dva najbitnija faktora upropastiÅ¡e.
U Beogradu tog dana je vladala odliÄna atmosfera, sreća pa mi je ovo drugi put bio da dolazim pa sam se odliÄno snaÅ¡la s obzirom da je svako malo trebalo jurit negdje...
NaÄ‘oh se sa odreÄ‘enim ljudima, malo se družili do koncerta pa svako na svoju stranu, sve odliÄno.
Prijatno sam se iznenadila kako su ljudi postupali s nama, i drugi put potvrđujem da sam se bolje osjećala u Beogradu ta dva puta nego u Sarajevu uopšte.
U Sajam sam ušla desetak minuta prije Maiden-a, ne znam je li Lauren tad nastupala, stvarno nisam obraćala pažnju tako da ništa o njoj neću komentarisat'.
Maiden je rasturio, Bruce je legenda, set-lista je za +10.
Prvo sam se bunila Å¡to će bit cijeli novi album, pa sam ubrzo saznala da će biti "samo" 5 novih pjesama. Kažem "samo" jer mi se ni jedna pjesma s novog albuma ne sviÄ‘a. Tako da su ostale one klasiÄne, prastare klasiÄne.
Novi album sam presluÅ¡ala par puta, al' džaba, dosadne, spore, isto poÄinju, isto zavrÅ¡avaju, i tako zaredom, ne znam koja poÄinje a koja zavrÅ¡ava.
Hajde, rekoh, pretrpiću 5 pjesama, al' opet ono nekako...
I šta se desi na koncertu?
Svih 5 pjesama su genijalne! JoÅ¡ malo, pa bih se usudila reÄ da mi je bilo bolje na tih 5 nego na ostalih 9 pjesama.
Ja ne znam do Äega je to, uživo sam na skroz drugaÄiji naÄin shvatila te pjesme, na pozitivniji dakako...
ZnaÄi odliÄan poÄetak, Bruce-a sam Äula fantastiÄno, i gitare i bubnjeve.
Vjerujem da sam stala na pravo mjesto, s obzirom da se dobar broj publike žalio na zvuk, a iskreno, i ja sam bila i na kraju pa malo u sredini, i nije baš bio bistar zvuk, pa sam na kraju završila negdje s desne strane skoro pa između bine i tonaca.
ZnaÄi, kad se publika prodere tu je malo bio problem da skontam koja je sljedeća pjesma, fkt. su nenormalno urlali, al' niÅ¡ta to nije umanjivalo doživljaj. Dalje, scenski nastup je fantastiÄan! Efekti fantastiÄni! Bruce je car nad carevima, i svojim govorom i svojim skakanjem na bini!
Eddie legenda!
Klasike su samo tako rasturili, doduÅ¡e nisam stajala toliko blizu da primjetim neke greÅ¡ke ako su bile, al' meni je izgledalo odliÄno.
ZnaÄi, sve me bolilo, i vrat i grlo i noge i ruke, guÅ¡ila se, gurala se, i ako doÄ‘u opet idem obavezno.
Samo mi je krivo Å¡to nije bio drugi bis, Äinilo mi se kao da su jedva doÄekali da odu...
Šta me još fasciniralo između pjesama ili dok je neki solo bio, je publika.
Prvo Äujem one naprijed kako se deru, pa onda sa strane pa odozgo, pa onda se sve tiÅ¡e i tiÅ¡e Äuje, zbog daljine, i najzad se opet vrati do mene, i to je meni tako lijepo i ugodno zvuÄalo, kao neki zvuÄni talas, baÅ¡ sam uživala u tome...
Dakle, rezime, sjajno sjajno sjajno! Volim kad mislim da će biti prosjeÄno i onda se gadno razoÄaram!
I da, nek' su oni debili pustili neke ljude s fotoaparatima i digitalnim kamerama, a meni kremu bacili, kažu ubiću nekoga.
M' da, 'ej stisnuću tubu i ubiće krema nekoga.
Taman što se prijatno iznenadim i dolaskom i gostoprimstvu, ubije me glupost ispred samog Sajma, 10 minuta sam objašnjavala da krema nije opasna po život.