Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 06. 2025. 20:48

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 733 posts ]  Go to page Previous  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 37  Next
Author Message
 Post subject: Re: ...only yours stuff...
PostPosted: 27. 05. 2008. 05:51 
Moderator

Hellraiser: Hellgate Sarajevo, 3/3

Djevojka iz bara. Njena slika bila je mutna, ali miris koji se širio oko nje - bio je jak, specifičan i, u najmanju ruku, prekrasan. Prišla mu je tiho na prstima, i prešla dlanom preko njegovih prsa. Spustila je glavu kraj njegove i nježno počela grickati njegovo uho. Scene seksa su uslijedile, svaka je bila sve više nabijena emocijama i hormonima od one prethodne, ona se propinjala kao jahačica na leđima divljeg pastuha koji je nekontrolisano ritao u savršeno tačnom ritmu. Kapi znoja su klizile niz njegovo čelo, usta su mu se osušila. Krv je ključala u njegovim venama. Odjednom, bol mu prostruji kroz tijelo i paralizira ga u mjestu. Spustio je pogled i vidio žensku ruku kako ulazi u njega, prstima razgrće slojeve uvrnute kože, mišića, bez napora širi grudni koš i melje organe...njegov vrisak proparao je sobu.

Trebalo mu je par minuta da shvati da se nalazi sam u svojoj sobi. Okupan u znoju,slušao je kako mu srce lupa u polumraku sobe. Baci pogled na zidni sat koji je pokazivao pet sati i četrdeset i dvije minute. Rana zora, imao je vremena da još spava. Međutim, san nikako nije htio više na oči, pa je ustao, otišao do kuhinje i nasuo vodu u malu džezvu. Upalio je plin i stavio vodu da prokuha, a onda se zaputio do toaleta na brzo tuširanje. Ušao je u WC i pogled mu se zakucao za ogledalo. Za blijedi odraz koji ga je gledao iz neke druge dimenzije. Već dva dana nije bio umoran, nije bio skrhan, nije bio emotivno sluđen, ali se osjećao kako mu se neka nevjerovatna težina navalila na leđa, kako ga kao presa pritišće i samo je pitanje trenutka kad će mu samljeti kičmu.

Vrata tuš kabine otvorila su se uz škripu, a onda mu je jeza prostrujala cijelim tijelom. Na podu tuš kabine nalazila se Kocka. Bio je siguran da je nije ostavio nigdje dometa svojih ruku - bio je siguran da je zaspao sa njom u rukama - bio je prokleto siguran da je definitivno NIKAKO nije mogao ostaviti u tuš-kabini.Uzeo ju je u ruku i počeo je zagledati. Opet i opet. Znao je da nešto krije, ali nije znao šta. To ga je ubijalo, ta Kocka je bila tako savršena da jednostavno nije mogla služiti samo kao ukrasni predmet. Nije htio razbijati glavu ovako rano. Čuo je vodu kako kipi u kuhinji i krenuo da napravi kafu.

Dok je pio kafu, zazvonio je telefon. Dženad je bio na drugoj liniji, podsjećao ga da ponese Kocku da pokušaju da saznaju nešto više o njoj. Razgovor je bio kratak, suhoparan, jutarnji - ko uopšte voli razgovarati u rano jutro.Bilo je vrijeme da se krene. Izašao je iz stana, sjeo u Mustanga i odjurio niz ulicu.

Pretraživanje internet stranica za podacima o Kocki je urodilo rezultatima. Kocka je bila djelo francuskog majstora koji je proizvodio igračke u 18. vijeku - Philipa LeMarchanda.

Za LeMarchanda su govorili da je proizvodio divne igračke, igračke koje su donosile sreću i radost u sve domove u koje su ušle. Francuska djeca su voljela Lemarchanda, on je uvijek bio spreman da igračku i pokloni ako roditelji nisu mogli da priušte igračku svom klincu ili klinki. Njegove male ptice pjevalice su pjevale kada bi i prave ptice utihnule - divne melodije širile su se Parizom i u kasnim noćnim satima. Pored ptica po kojima je bio i najpoznatiji, LeMarchand je pravio i male muzičke kutije. Svaka je bila unikatna, nijedna nije bila ista kao ona prethodno izrađena. Kutije su bile unikatne, ali zato i skupocjene, klijentela koja bi se odlučila za kupovinu LeMarchandove kutijice morala je dobro istresti džepove.

''Vrati malo gore, Dženo. Nekakva ubistva spominje!''

Kako je vrijeme prolazilo, nešto se počelo zbivati sa LeMarchandom. Povukao se u svoju radionicu, nije više tako često primao goste, a djeca su se vraća kući tužna jer Philip više nije odvajao svoje vrijeme da djeci demonstrira savršenstvo ptica pjevalica. Pariz su počeli potresati nestanci poznatih i imućnih osoba, a većina njih je kupovala LeMarchandove muzičke kutije. Nije bilo potrebno dugo da narod okrivi LeMarchanda za nestanke. Vlast nije imala izbora, morala je nekako smiriti rulju.

Jednu noć, oko ponoći, upali su u LeMarchandovu kuću. On je nestao. Dva žandara, ušavši u Philipovu radionicu, poskliznuše se na nešto rasuto po podu i padoše. Jedan je slomio ruku tom prilikom. Kad su se digli i osvijetlili prostoriju, vidjeli su pred sobom prizor koji ih je natjerao da izbljuju skromni ručak po prostoriji: pod je bio krvav, a mali komadići kože i nakupine neke žuto-bijele materije činile su mozaik groteske i užasa kakvu ljudski um nije mogao tako lako zamisliti. Ljudske vilice bile su pažljivo poslagane po policama. U par tegli nalazila se ona ista žuto-bijela materija koja je bila razbacana po podu za koju se kasnije otkrilo da potječe iz tijela - ljudskog tijela - bila je to masnoća, ljudsko salo.Bilo je jasno da je LeMarchand odgovaran ne samo za nestanke, već i za brutalna kasapljenja ljudi. Vlast ga je tražila, ali bezuspješno. Zadnje javno pojavljivanje LeMarchanda bilo je u hotelu L'Hotel D'Arnais. Tu se prijavio kao gost, imao je 94 godine. LeMarchand se nikad nije odjavio na recepciji. Kada je menadžment hotela ušao u njegovu sobu, ona je bila apsolutno prazna, čak nije bilo ni komadića namještaja. Samo je na sredini dnevne sobe stajala jedna od LeMarchandovih kutija - kupala se u lokvi krvi.

Dženo uzdahnu i okrenu se: ''Opa, čini se da si dobio neki ukleti predmet. Masovni ubica koji je ekstraktovao salo iz ljudskih tijela u 18. vijeku. Dakle, Francuzi su izmislili liposukciju...''

Međutim, vlasnik LeMarchandove kutije se nije nasmijao. Onaj osjećaj težine, onaj osjećaj nelagode i nepoznatog sad je bio još jači.

''Ovdje piše da je riječ o muzičkoj kutiji, dakle unutar nje, logično, treba da postoji neki mehanizam, a ako postoji mehanizam, mora postojati i način da se pokrene.''

Pogledali su se. Počeo je opet da prevrće Kutiju po svojim rukama. Koliko god činjenica mu sad bilo poznato o nastanku te kutije, o njenoj svrsi, ipak nije mogao naći nikakvo rješenje za tajnu iste. I dalje su njeni sjajni rubovi privlačili njegove prste, ali prsti nisu bili ništa pametniji nego prije - um nije bio ništa pametniji nego prije.

''Jebat ga. Kući ću pokušati da skontam šta i kako.'', rezignirano je izjavio i spustio Kutiju na Dženin stol, ''odoh pišat, pa radit.''

Krenuo je prema toaletu koji se nalazio lijevo niz hodnik. Nekih 5 metara ispred toaleta ugledao je žensku priliku koja je brzo ušla u ženski WC. Ono što je mogao primjetiti da je ženska bila sjajno građena, a pokreti su joj bili graciozni, bez obzira na činjenicu da je ušla u WC brzo.

''Opa, riba...taman da mi popravi dan.'', pomisli dok se lagano instalirao kraj vrata ženskog toaleta. Izvadi cigaretu, zapali je i vrati Zippo u džep. Čekao je neke tri minute, a onda su se vrata otvorila.

Djevojka sa kojom je bio prije par noći stajala je na vratima i gledala pravo u njega. On nije sebi mogao doći od iznenađenja, a ona - ona je izgledala kao da je znala da će ga tu naći i da joj je misija da se pojavi tu.

Prije nego što je uspio išta da izusti, ona je prišla, pomilovala ga po kosi i počela da govori: ''Interesuje te odakle ti LeMarchandova kutija, zar ne? Recimo da je to poklon od osobe koji te poznaje.''

Sabrao se.

''Ne, ne interesuje me to, interesuje me ko si ti.''

''Ja sam samo glasnica, nevažna osoba.''

Gledao ju je u čudu.

''Glasnica koga?''

''Inžinjer. Možeš ga zvati Inžinjer. On ti je poslao tu kutiju. Zna da si ljubitelj i istražitelj
zadovoljstva. Ta kutija - ona u sebi krije jako puno zadovoljstva, ali kao i uvijek u životu, trebaš se potruditi i pronaći ključ. Riješi zagonetku LeMarchandove muzičke kutije.''

''A zašto sam ja dobio kutiju punu zadovoljstva?'', odbrusi on sa sarkazmom. Sve je doživljavao kao jadnu ispriku djevojke koja ga je izbacila pijanog iz stana.

''Zašto da ne? Zašto da ne? Zašto sebi ne postaviš to pitanje? Iskreno, ne znam. Inžinjer je rekao da kutiju predam tebi i ja to radim. Ne mogu ti odgovoriti na sva pitanja.''

''Ok, ko je jebeni Inžinjer?!?'', već je počeo da biva nervozan. Nije volio biti nervozan.

''Riješi zagonetku i upoznat ćeš ga.''

Okrenuo se prema zidu u stanju opšte nervoze. Nije dobijao nikakve odgovore, samo hrpu nepovezanih podataka koje nikako nije mogao sabratu u cjelinu.

''Slušaj me, cur...'', okrenuo se nazad, ali na hodniku više nikog nije bilo. Pričao je zidovima.

Pogledao je lijevo i desno. Otrčao na kraj hodnika - bacio je pogled i niz stepenice. Nigdje nikoga.

Misteriozna djevojka je isparila kao i prvi put.

Uletio je u Dženinu kancelariju, i zgrabio Kocku sa stola.

''Vidiš ovo sranje? Neki Inžinjer mi ju je poslao. Kao, ja sam čovjek koji voli užitke. Koji je sad to kurac???''

Dženo ga je zbunjeno gledao: ''Tiše malo, čovječe dragi. Kakav Inžinjer? Inžinjer čega? O čemu to pričaš?''

''Pojma nemam, kad ti kažem. Sreo sam curu od neki dan...''

''Kakvu curu? Koji neki dan?'', upita ga Dženo zbunjeno, a on se sjeti da mu nije rekao ništa o djevojci sa kojom je proveo noć.

''Nije važno, sreo sam jednu curu koja mi je rekla da je glasnica i da sam ovu zajebanciju dobio od nekog Inžinjera. Ne znam o čemu priča, ne znam ko je Inžinjer i ne znam ništa više osim nekih njenih gluposti koje mi je napričala o zadovoljstvima koja dolaze onima koji riješe zagonetku ove Kutije.''

Tišina je nastupila u kancelariji. Gledali su jedan u drugog. Dženi ništa nije bilo jasno. Pokloni od nekakvih Inžinjera, tajanstvene djevojke, francuske serijske ubice...zvučalo je kao igra, ali jednostavno, nije bilo tako zabavno. Ni sam nije znao zašto. Iz razmišljanja ga prekinu glas.

''Ja idem kući. Mijenjaj me danas, izmisli nešto za mene. Riješit ću ovo sranje i večeras idemo na pivu...mislim, ti pij sok, ali uglavnom, saznat ćeš sve što budem i ja znao.''

Nije čekao Dženin odgovor, okrenuo se i izašao iz kancelarije. Sletio je niz stepenice kao tajfun, ne čekavši lift, ušao u Mustanga i odvezao se kući.

U stanu je bilo prevruće. Najmanje 35 stepeni. Uletio je u kuću, skinuo tene sa nogu i odmah otišao pod tuš.Hladna voda mu je pomogla da malo razmisli o svemu. Odgovore je tražio u svojoj glavi iako je potajno znao da se svi odgovori kriju u kutiji koju je napravio Philip LeMarchand. Svi odgovori...i sva zadovoljstva, kako je ona rekla.Nekih dvadesetak minuta kasnije, pio je još jednu kafu, ali ovaj put rashlađenu sa dosta mlijeka. Cigarete su se nizale jedna za drugom, sve dok u prostoriji nije bilo toliko dima da su ga oči
počele peći, a suze krenule niz lice.

Scena slična onoj od sinoć se ponavljala. Sjedio je gol do pasa, oznojen u sobi punoj dima, a u rukama je držao LeMarchandovu igračkicu. Mozak mu se smirio. Zatvorio je oči i prstima dirao rubove i stranice.Više nije pratio logična rješenja, nije pratio nikakve puteve koji su mu prije padali na pamet. Ovaj put se prepustio. Palcem desne ruke počeo je praviti male krugove po jednoj strani u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Učinilo mu se da je začuo neki zvuk, suzdržavao se da ne otvori oči, da ga zvuk ne pomjeri - i uspio je. Nastavio je pomjerati palac dok je ostalim prstima dirao ostale
površine.Zvuk je postajao glasnije, i javljao se češće.

zzzzz...

Otvorio je oči.

Par stranica Kocke se izdiglo i promijenilo svoj položaj, a kocka se iz svog Oblika transformisala u dijamant. Tad se začula muzika - lagani, jednostavni, nježni ton. Riješio je zagonetku. Riješio je zagonetku LeMarchandove kutije, ali nije bio zadovoljan. Nastavio je dirati kutije i prevrtati je po rukama, a ona je nastavila da mijenja svoj oblike. Stranice su se pomjerale, a svako pomjeranje je značilo novi ton, svi ti tonovi su se uvezivali u predivnu, ali tužnu melodiju, melodiju sjete, nostalgije, melodiju užasa.

Lamentova konfiguracija.

LeMarchandova tužaljka.

Soba odjednom postade mračnija, a blago svjetlo zasja iz hodnika. Ustao je i gledao u pravcu svjetla. Nosnice mu je zaparao ustajao zrak koji je strujao iz hodnika, isti onaj zrak koji je imao priliku da osjeti u sobi dok je vodio ljubav sa glasnicom, sa djevojkom koja mu je proslijedila LeMarchandovu tužaljku. Nije bilo vremena za strah, nije bilo vremena za razmišljanje.

Kroz vrata dnevne sobe ušli su Oni.

Bilo ih je troje. Tijela su im bila grozno deformisana, koža bijela, ispucala, bez znakova
života. Sasušena krv na njihovim rukama. Bili su obučeni u crnu kožu koja je bila prikačena teškim čeličnim kukama i lancima za njihovo meso. Bio je gotovo siguran da je srednje biće bila žena jer je imala nježniju strukturu lica. U njima nije bilo ničega ljudskog, nikakve duše. Upitao se o kakvim je zadovoljstvima ta kuja pričala u hodniku kad ju je sačekao ispred WC-a.Prije nego što mu je mozak dao odgovor na to pitanje, tri bića se bez riječi razmaknuše i u sobu ušeta četvrto.

Kao i oni, bio je obučen u crnu kožu, a donji dio njegovog odijela se širio u obliku haljine. Na prsima su bili remenovi na kojima su visili lanci. Svaki lanac se završavao sa kukom koja je bila probodena kroz jednu od šest otvorenih rana na prsima.A tek njegova glava! Bio je mrtvački blijed u licu, ćelav, a na svakih par centimetara na hirurški preciznim odstojanjima bili su zabodeni ekseri, duboko kroz kožu, duboko u lobanju. Podigao je glavu, a crne oči bez zjenica su, koliko god strašne bile smrtniku izgledale tužno i napaćeno.

''Znaš li ko smo mi?''

Pokušao je biti duhovit.

''Jedna cura mi je rekla da ako riješim zagonetku ove kutijice da ću dobiti priliku da probam razna zadovoljstva, a vi mi iskreno, po mom skromnom mišljenju ne ličite na personifikaciju zadovoljstva.''

Nijedan mišić im se nije pomakao na licu.

''Ne brini se. Možemo ti ponuditi dosta zadovoljstava. Zadovoljstva koja nikad nigdje nisi iskusio. Zadovoljili smo hedonizme i prohtjeve mnogih prije tebe.''

Njegov glas je bio hladan. Ta hladnoća ga je unervozila. Ova bića nisu bila sa ovog svijeta.

''Osjetimo tvoj strah, ali nema potrebe da se bojiš. Sistem je jednostavan - ti si riješio
zagonetku. Mi smo došli.'', reklo je biće za koje je pretpostavio da je ženskog roda.

Htio je postaviti još jedno pitanje, ali ga je osjećaj nelagode paralizirao pa je prije postavljanja tog pitanja upitao da li smije pitati još nešto.

''Naravno da smiješ. Mi imamo cijelu vječnost na raspolaganju. Ipak, nemoj otezati neizbježno. Nemam vremena za raspravu.''

''Šta ako ne želim da uzmem nagradu za rješavanje zagonetke? Nekako me ne interesuje kad vas vidim.''

''O, ne...'', odgovori glavni Cenobit, ''ovo nije sistem truda i nagrade. Ovo je jednostavna
matematička računica. Ovo je akcija i reakcija. Riješio si zagonetku. Mi smo došli. Sada ćeš krenuti sa nama. Imamo nevjerovatne vidike da ti pokažemo. Imamo vječnost da istražimo tvoje meso...''

Tek tada, uvidio je da je pogriješio. Da je bio prevaren. Da je otvorio Pandorinu kutiju. Prokleti LeMarchand je prodao dušu đavolu ili kome god da bi sastavio ovu paklenu spravu koja je ispustila ove demone.

''Imam još jedno pitanje.''

Bića su šutila. Šutnja je značila pristanak.

''Ko je Inžinjer i zašto ja?''

Å utnja je ispunila prostoriju poslije postavljenog pitanja. Odgovora nije bilo. Strah je rastao.

''Zašto ja? Ko je Inžinjer? Zahtijevam da znam!''

Å utnja.

''Ko je Inžinjer, mamu vam jeb...''

Iz četiri mračna kutka sobe brzinom svjetlosti doletjela su četiri lanca na čijim su krajevima bile kuke. Zabila su se u lijevi obraz, desni obraz i dlanove. On je počeo jaukati.

''Kho...je...Inžhnjerr..khhh...''

LeMarchandova kutija se rastvorila i iz nje je izletilo mnoštvo malih kukica koje su probile njegove bradavice, kapke i pupak.

Osjećao se kao svinja u klaonici. Osjećao je smrad mesa, znoj, krv. Koža je pucala pod silinom povlačenja. Dakle, tako je to kad umireš. Nema svjetla na kraju tunela, nema anđela koji te vodi na drugi svijet, nema filmske role koja se odmotava, a svaki frame je scena iz života. Čak se nije ni sjetio neke besmislene stvari, neke djevojke koju je davno ostavio, nekog klinca kojeg je udario kad je bio mlađi. Nije bilo ničega, i on se pretvarao u ništa.

I u zadnjim trenucima života, njegove oči su ugledale ispred sebe još jednu osobu. Njeno tijelo nije bilo izmučeno, nije bilo prekriveno ranama. Stajala je gola ispred njega. Pružila je ruku i pomilovala ostatke njegovog lica. Osjetio je poznati ženski miris.

Želja mu se ispunila.

Saznao je ko je Inžinjer.

KRAJ

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 16:53 

kako je tebi dosadno pileeee

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 17:13 
Moderator

Reče lik koji postavlja teme ''recepti', ''koje forume surfate'' i slične.

Idi guli jabuku. pardon, idi jedi whooper. :D

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 17:27 
Moderator

Dosadno??? Ja ne znam čovjeka koji je angažiran oko više stvari.Trud je ovdje primaran,kakav god da je finalni rezultat.. :mrgreen:
Umirio nam se i onaj Shitpifter,bio je jedno osvježenje.

p.s.

Šarane,jel' ono bio tvoj blog s pričama o nekom frajeru u kolicima???

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 17:46 

Sharane, iskrene cestitke, stil uznapredovao ocigledno, evoluiras, tako treba! Pa, lagano, sa kopije Barkerovih i inih junaka, prije svega uvjerljive, na kreiranje svojih, takodjer uvjerljivih, jednog dana. Samo pisi...

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 17:54 
Moderator

Arinoe wrote:
Dosadno??? Ja ne znam čovjeka koji je angažiran oko više stvari.Trud je ovdje primaran,kakav god da je finalni rezultat.. :mrgreen:
Umirio nam se i onaj Shitpifter,bio je jedno osvježenje.

p.s.

Šarane,jel' ono bio tvoj blog s pričama o nekom frajeru u kolicima???

Aha, flesh.blogger.ba - ta priča počiva trenutno na hard disku, jebiga, čekam samo trenutak kad će mi se upaliti lampica u glavi da je oderem. :)

A, Ceco, danke schon. Pisanje priča sa već odavno definisanim likovima pomaže vježbanju mozga. Sljedeći nastavak je vezan za Kruegera. :)

O tom potom :)

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 18:00 
Moderator

Stara priča, inspirisana Fakultetom Političkih Nauka:

HOUSE OF 1000 SHANERS

Profesore, šta da uradimo ako se nađemo u direktnom kontaktu sa njima?

Od bježanja nema ništa, ali NIKAKO nemojte ulaziti ni u kakav vid komunikacije sa njima. Oni su ljudska bića bez mozga, sa nekim osnovnim kromanjonskim funkcijama kakve su pričanje o pičkama i rorama Golfova. Ponavljam, NE ULAZITI u komunikaciju sa njima. Najjednostavniji način je sprašiti im metak u glavu i spaliti njihova tijela...spaliti njihova tijela...spaliti njihova tijela...

Kiša je padala. Slijevala se niz ulice Sarajeva. Stajao je naslonjen uz hladni, kameni zid, dok su se kapi spuštale niz crnu kožu njegove motorke. Ubilački pogled u očima. Lupkao je kaubojkom od pod u ritmu muzike koja je treštala sa njegovog walkmana. Slučajni prolaznik sigurno ne bi primjetio lagani pokret njegove lijeve ruke...Iz rukava se pojavila hrđava, smeđa cijev. Dvije, da budem precizniji. Dvije cijevi smrti.

Sawed off shotgun / nowhere to run / total bloodbath / welcome to the hellpath, orilo se iz slušalica kad je krenuo prema prolazu. Odjednom, grom je urliknuo iznad njegove glave, kao Božji pucanj upozorenja, a iz prolaza su promilile kreature. Zombiji smrti, Satanine kćeri, kurve. Sise su im ispale iz jeftinih haljina, a lažni krzneni krajevi njihovih okovratnika bili su sljepljeni od vode. Šminka im se razljevala po licu, i htjele su ga jesti...htjele su KURAC.

Sigurno živite u svijetu u kojem mislite za zombiji idu i jedu mozgove svakog ko naiđe. Ovo nisu bile te vrste zombija. Ovo su bile ZOMBOLJE. Zombie Drolje. Negdje su kategorizizirane kao Zombuxe, odnosno Zombie Fukse, ali to je to. Umjesto urlika ''BRAAINZZZ'', iz njihovih smrdljivih usta, koja su zaudarala na duple kafe i cigare Code, izlazilo je grgljanje koje se moglo samo protumačiti kao ''Dajem Guz...guzice...za šesticu...''.

Nije pomakao nijedan mišić na licu. Čvrsto je stisnuo sačmaricu i podigao je. Pritisnuo je obarač i sitna sačma se poletjela i otkinula glavu kurvi koja je bila preblizu za svoje vlastito dobro. Ostale nisu stale, već su vidjevši opasnost, smokrile svoje male pičiće i nastavile dalje u želji da Ga unište. Stisnuo je cigaretu zubima, i ispalio i drugi metak, ovaj put, u stomak. Kurvi su se crijeva rasplesala po mokrom podu. Vrištala je dok je krv sukljala na sve otvore njenog grešnog tijela.

Dvije minute kasnije, sve je bilo gotovo. Gazio je po gulašu mrtvih udova, , lažnih RayBann naočala i Avon kozmetike. Krenuo je prema kamenim stepenicama, a onda mu je oštar miris proparao nosnice. Nešto je gorilo, i nakon malo prčkanja po mozgu, shvatio je i šta - ljudsko meso.

Bacio je cigaretu i kad je krenuo da nogom zgazi opušak, namrštio se. Čitave kaubojke su bile umazane krvlju. Prokletinje. Sljedeći put obući starke obavezno, pomislio je u sebi i popeo se uz stepenice.

Na ulazu u zgradu dočekao ga je vijenac anusa i raspletenih organa, nakičen na štokove rukom vještog dekoratera. Miris spaljenog mesa bivao je još jači. Ušao je u zgradu, a mukla tišina ga je opkružila. Napunio je sačmaricu, provjerio još jednom je li bilo sve u redu sa cijevi, i lagano se počeo kretati prema unutrašnjosti. Nigdje nije bilo nikoga. Osim mrtvih tijela, od kojih su većina bila ugljenisana i mirisala kao ćevapi sa prvomajskih proslava na Vrelu Bosne. Tišina mu se nije sviđala...

kzzz...kzghhh...

Naglo se okrenuo, ali već je bilo kasno. Okrenuo se i našao lice uz lice sa užarenom cijevi plamenobacača. Počeo se nekontrolisano znojiti, a šaka mu je stegla dršku sačmarice.

Roxxane, kakvo je stanje, prijem?

Cijev se nije pomakla ni jedne sekunde, držala ga je na meti.

Dakle, ti si ta slavna Roxxane, upitao je. Ona je šutjela, a on je riskirao. Odmjerio ju je od glave do pete. Sviđaju mi se tvoje sise, uzvratio je na njenu šutnju.

Džubre šovinističko, uzviknula je i opalila ga šakom u bradu, i taj udarac mu je protresao čitav mozak, srušio se na pod, i klizio po krvi i iznutricama sve do zida koji ga je dočekao spremno u svoj zagrljaj. Digao se nakon što su zvijezde otišle iz njegovih očiju, izvukao cigaretu, prišao i zapalio je na laganom plamičku koji je izlazio iz cijevi njenog plamenobacača.

Slušaj, Roxy, ne znam šta si umislila, ali ti i ja smo u istim govnima. Došao sam ovdje da počistim Kuću 1000 Šanera, i vidim, uradila si dobar dio mog posla. Zašto, jebemu, za promjenu ne shvatiš da ti bi ti i ja mogli zajedno da ovo radimo, a?, gledao ju je, dok je ona lagano rukom krenula prema talkie-walkiju.

To je On. Kakvo je stanje na DP-u?, upitala je na sluašalicu.

Detektor Papanluka očitava još neke vibracije u podrumu. Tamo gdje je prije bila kafana OX - Ford. Ono seljačko mjesto. Siđi dolje i počisti ostatke. Ja ću startovati kombi. I još jedna stvar...imamo li goste?

Roxxane ga je značajno pogledala i kratko odgovorila: Imamo. Disorderko, izlazimo za 5 minuta.

Spustila je cijev i ne pogledavši ga, zaputila se niz stepenice. On je tiho krenuo za njom, izvadivši malu sjekiru iz unutrašnjosti jakne. Nije zaboravio ni pripaliti još jednu cigaretu. Uskoro su se vratili, a sa koža njihovih odijela cijedila se krv. Roxannina savršena frizura ostala je savršena, sa laganom dekoracijom u vidu par komadića jetre, tu i tamo. Bacili su oružja na pod, i ćutke izašli iz zgrade. Neka Bog obavije velom zaborava Kuću 1000 Šanera.

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 19:20 

Eee, da, eto domacih junaka, a nije da nisu uvjerljivi... Osim sto bi autor i glavni lik morao, da bi se odmakao od papanluka i sanerluka, znati razlikovati đ i dž, ne pomijesati č i ć cak ni jedan jedini put itd. S ovakvim stilskim nepodobstinama (da ne kazem pravopisnim) uspjesno si se izborio u pocetku serije antijunaka, ali ovdje su bas izrazito primjetne jer nam je toliko potrebno da razlikujemo (napravimo jasnu distinkciju) sanera (koji obavezno njeguju sve pobrojane i ine atribute stilskih nepodobstina) i uvazenog autora. Nije suk, fakat, kontam da ima krajnje dobronamjernu svrhu.

I da, djasvi mi se sto imas isti fetis k'o ja, divni Mustang :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 19:24 

Maximum Satan wrote:
Reče lik koji postavlja teme ''recepti', ''koje forume surfate'' i slične.

Idi guli jabuku. pardon, idi jedi whooper. :D

Aj vork son. Ju dont. Big difrens. Ovdje dodjem da se istresem, nako, u prolazu, ko pus pauza...taman se podsjetih, odoh na jednu.

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 19:49 
Moderator

~°~ wrote:
Eee, da, eto domacih junaka, a nije da nisu uvjerljivi... Osim sto bi autor i glavni lik morao, da bi se odmakao od papanluka i sanerluka, znati razlikovati đ i dž, ne pomijesati č i ć cak ni jedan jedini put itd. S ovakvim stilskim nepodobstinama (da ne kazem pravopisnim) uspjesno si se izborio u pocetku serije antijunaka, ali ovdje su bas izrazito primjetne jer nam je toliko potrebno da razlikujemo (napravimo jasnu distinkciju) sanera (koji obavezno njeguju sve pobrojane i ine atribute stilskih nepodobstina) i uvazenog autora. Nije suk, fakat, kontam da ima krajnje dobronamjernu svrhu.

I da, djasvi mi se sto imas isti fetis k'o ja, divni Mustang :mrgreen:

Jel imam to grešaka? Ups, nisu namjerne, matere mi. Jako često pišem jako kasno, pa onda il fulam po tastaturi ili mi se omakne. Jebaji ga. Jako dobro razlikujem afrikate :)

Shvaćeno pozitivno.

Libijac, radim i ja. S tim što ja ne dam da me kapitalistički sistem stavi u 9-2-5 sistem, već ja odlučujem kad je moje radno vrijeme. Ko ti je kriv kad je meni posao zajebancija :D

Zajebajem se, prijatelju, ti dobro znaš da te ja volim i da shvatam da imaš potrebu da posereš sve što ja uradim u životu :) Podsjećaš me na Ensara.

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 20:32 
e ovo ti je vopra dobro...meni se djasvi
keep on, nadam se da ce biti jos stvari na ovaj fazon
thumbs up i respect

PostPosted: 27. 05. 2008. 22:44 

Maximum Satan wrote:
Libijac, radim i ja. S tim što ja ne dam da me kapitalistički sistem stavi u 9-2-5 sistem, već ja odlučujem kad je moje radno vrijeme. Ko ti je kriv kad je meni posao zajebancija :D

Zajebajem se, prijatelju, ti dobro znaš da te ja volim i da shvatam da imaš potrebu da posereš sve što ja uradim u životu :) Podsjećaš me na Ensara.

Nije 9-2-5 nego 9-12 rucak 1-5...IT's 9 to 5 NOT 9 2 5 :evil:

Vidis sta ja radim na poslu :mrgreen:

I da, ne dobijam honorar, nego platu :mrgreen:

Jesam bredju...

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 23:14 
Moderator

Samo zbog te priče o honoraru i plati, jesi, jesi :D

Profile  

PostPosted: 28. 05. 2008. 00:11 
Moderator

Sharane prva priča mi je legla vopra a što se druge tiče preslabašna je.
Možeš ti bolje - doradi je (jer je prva scena čista 9) pa da mi, kad sljedeći put budem na FPN bude glava puna asocijacija za tvoju priču.
Btw - nije više Oxford al je neki kurac restoran sa separeom za profe.
I što shaneri (jel mislimo na isto)?

Profile  

PostPosted: 28. 05. 2008. 00:21 
Moderator

House of 1000 Shaner je napisana sredinom 2006. godine. Ne smatram je slabašnom, smatram je trashom. I mislim da sam postigao ono što sam htio tad. I znam da nije sad oxford, ko ga jebe, tad je bio :D

Profile  

PostPosted: 28. 05. 2008. 03:39 

Kupus Kalja

Četvorica mladića, starih između 25 i 27 godina, je ljenčarila na klupi u hladovini. Strahovita vrućina ih je primorala da se skinu u potkošulje. Osvježavali se sranjem koje se prodaje kao sok u flaši zapremine dva litra, super-jeftinoj inačici koka-kole, groznom sranju na kom neko mlati pare iako košta "marka dva litra". Slabo su razgovarali, smoreni vrućinom i besparicom, samo su pušili cigare i povremeno slali boga i sunce na pazar zbog ćelopeka.

Niz ulicu im se približavao nakav frajer koji je koračao kao da se vraća sa odbrane doktorske disertacije iz oblasti atomske fizike, koju je uspješno odbranio. Ispod otrcane majice mu je virio dlakavi trbuh. Šorc je napravio tako što je odsjekao trenerci noge, na nogama dobrano stare papuče za plažu, koje plaže ne vidješe za žvota svoga. Kosa mu je bila sjajna i perfektno zalizana u konjski rep. Njegova kosa se nije sjajila jerbo je na nju bilo naneseno čičkovo ulje ili bilo kakvo drugo ulje za kosu, nego zbog loših higijenskih navika ove osobe. Niti jedna dlačica mu nije stršila van, što je logično, jer mu je svaka dlačica bila impregnirana lojem, te se pod teretom masnoće mogla samo složiti i zalijepiti uz ostale dlake. Kada ga je grupa uočila stadoše da uzdahuju i da spominju najgore prostote na račun došljakove majke, sestre, komplet familije, babe i oca. Svježe izbrijano lice dolazećeg subjekta je strijeljalo četvorku svojim sitnim crnim očima, a vrlo tanke usne su se razvukle preko obraza u nekakv neodređeni gest. Ionako smorena četvorka sada poprimi grimase koje su istovremeno predstavljale gnjev, jad, očaj i smor.

Dolazeća prilika se zvala Dule. Star 30 godina, samac i uhljup, sa milion propalih poslovih projekata u koje se upuštao, uvijek raspoložen da sere o sebi, svojim projektima, hobijima, ženama i tako dalje. Raja ga općenito nije voljela jer je bio dosadan ko sam vrag, i on je to dobro znao, ali isto tako je dobro znao i kako to da ignoriše, te je svejedno peglao narod svojim smaračkim pričama. Pored toga što je bezobrazno vazio svakome, narod ga je mrzio jer je lagao ko konj i jer je bio jedan od onih koji na svaku vašu izjavu o nekom događaju ima vlastitu verziju istoga, ali bajkovitiju i čudnovatiju, u kojoj je, naravski, on glavni akter. Zbog toga je logično zašto je Duletova familija jebana u riječima od strane grupe mladića koju smo zatekli na početku. Jedan ne izdrža, i prije što je Dule stigao da pozdravi ekipu ovaj prozbori: "Oj ne mogu ga slušat, jebem mu mater ludu! Odoh kući! Vidimo se Kasnije, jebem mu sestru posred pičke!!!", te žurno otperja sa mjesta na kom će se desiti sukob. Ovi ostali su se također premišljali da li da bježe ili ne, ali kako bijahu kokuzi, ostadoše u nadi da Dule ima nekog keša za hladnu pivu. Dule bez iakkavog pozdrava sjede među njih. Nakon što ispusti jedan dug i dubok uzdah, on prvo reče: "Daj cigaru!" Ovakav uvod je obećavao nekakvu smaračku priču, te se svi snuždiše još više. Najgore kod Duleta je bilo to što se njime bilo teško okoristiti. Ako je neko i popio piće na njegov račun, taj je prethodono zasigurno čuo jednu od Duletovih beskrajno glupih priča. Dadoše mu cigaretu, koju ovaj polagano zapali. Dugo je zadržao prvi dim, ispustivši ga uporedo sa uzdahom zadovoljštine. Ljudi su ga gledali napaćeno i jadno. Onda on poče:

- Joj jebote opet sam se prejeo! U pičku milu materinu, kad je dobra hrana, fakat nemam mjere! Odero sam se fakat, pojeo sam za desetoricu!- onda je zašutio. Čekao je da ga neko upita šta je jeo, a kada to jedan od ove trojice i učini, Dule nastavi da vazi:

- E moj burazeru! Danas sam jeo bolje od precjednika! Jest da sam puko sto maraka, al halal svaka para! Stvarno sam se zgotivio ko niko! - , i on opet zašuti, čekajući njihov poticaj da nastavi. Spominjanje para je malo ohrabrilo trojku na umoru, kontali su da je bio početak mjeseca, i da je Dule mogao imati para od materine pomoći, koja mu je stizala svakog prvog u mjesecu, i od koje je Dule u suštini i živio. Opet ga jedan od njih trojice upita čime se toliko zgotivio, a Dule, nakon što polagano dovrši cigaretu, otpoče:

- Jutros ja usto gladan ko vuk burazeru! Gledam u frižider - prazno! Otvorim plakar - prazno! Obiđem štekove - sve prazno! Bog te jebo nema u kući šta da se jede! Uzmem ja telefon, kontam da naručim kakav hamburger ili picu, kad kurac! Ne radi telefon! A juče sam platio račun majku im lopovsku! Šta da se radi, istuširam se ja na brzaka, obučem, i izađem vani da idem da jedem. Odem prvo do Mićka, kad kurac i tamo! Poplava mu bila, otišlo sve u kurac, ne radi Mićko.-

Jedan od slušalaca htjede da ga prekine kako je on jutros jeo kod Mićka, ali odluči da pusti Duleta da dotjera cara do duvara, ne bi li im kupio osvježenje.

- Ja gledam kuću, šta ću... moram dalje, jebem mu mater! Pošo ja kod onog šipca u pekaru, kontam uzet bureka za cenera i jogurt. Ulazim ti ja u pekaru, kad oni šipci se uzjebali, rastrčali se po pekari ko da ih đavo goni! Gledam ja koji kurac, ne kontam šta se dešava, kad jarane izleti grupa pacova ispod onog friždera, jebo ih otac ko zečevi! Jarane oni šipci ih zajmili metlama i zogerima, razmrskaše ih onde, pobucali ih ba, krvi na sve strane. I još onaj glavni šipto kaže meni: "Izvolji komšija!" Kontam se ja u sebi jebo ti bog alah mater usta šiptarska jebem ti komplet familiju, ruka mi se dabogda osušila ako ikad išta kupim ovde u životu više, i kažem mu: "Ništa komšo! Vidim da ste u poslu, sretno.", i ja preko vrata. Ne da mi se da jedem pa to ti je! Gledam dalje, kuću, šta ću... kontam ja... al kurac! Nigdje ništa u blizini, a ne bi pojo iz pekare ni za šta. I tu ti ja odlučim da ga spičim niz ulicu i da uđem u prvo mjesto gdje služe hranu. De mi bogati cigaru još jednu! E fala! - , zapalio je, pa nastavio da baca freestyle: - Hodam ti ja tako pašuka moj, kad ono, jebem ti kurčevu sreću, prvo na šta sam naišo nakav restoran, ima CD naljepnicu, naka ekskluziva, kontaš. Jarane, ja gladan, hoću da umrem! Znam ako uđem da ću ispušit triput više para, al' kontam kako je krenulo, kurca graha ću išta pojest, i ja pravo u onaj restoran. Da vidiš unutra hadžo! To konobari šminka, sve oni meni na vi, kontaš, "gospodine izvolite sjesti, može li neki aperitiv, da li vam odgovara stolica?, želite li možda još jedan jastuk?", tako ba pričaju. Ja se sjebo u startu. Sjednem ja, kontam šta bi mogo pojest, kad će meni konobar "teletina je taze, jutros zaklano, preporučio bih vam biftek u bešamel sosu...". Jarane, znam ja da je to skupo do kurca, al meni ba puko film, hoću da svisnem od hladi, i ja ti poručim taj biftek i veliku pivu. Donese frajer, jarane to miriše, to izgleda dobro, to je golemo, da ti pamet stane ba! A što je ukusno! Bog te jebo u životu nisam ništa ljepše pojeo! Završim ja biftek, al jarane meni apetit proradio, još gladan! Kontam da poručim još nešto, vidim ja krenulo me, pitam malog šta je još vako dobro, kaže on "kuhar je osvojio gran pri za svoju piletinu a la spermeux, preporučujem vam to, nećete se pokajati zasigurno!" Ja reko: "More! Daj tu piletinu i ponesi pivu još jednu majke ti, i ako imaš upaljač kakav da priaplim jednu dok ne stigne majke ti!", kad on iz džepa izvadi šibice, šminka prava, sa reklamom za restoran, sjaje se sve nake, a plamen im zeleno-plav. Stani da vidiš, tu su mi... e jebo ga bog izgleda da sam ih zijanio negdje! Haj jebaji ga! Uglavnom, šibice ludnica! Donese mali onu piletinu, jarane, bolje od bifteka miriše! A ukus... jebote da ne povjeruješ! Da bog postoji to bi jeo! Pojedem ja i to, smlatim onu pivu, dolazi mali, pita: "Jeste li za neki desert? Preporučujem vam naš Bućaće kup, po tradicionalnom španjolskom receptu, sa dvanaest vrsta svježeg voća, šlag-kremom i...", ja ga prekinem, velim mu: "Donesi!" Donese on jarane kupčinu, mogu se trojica od nje najest! A fina majke mi, ja bi prije pojo ono nego da mi Dina iz kladionice puši kurac pola sata! To se bolan topi u ustima! A ne možeš da skontaš ni šta jedeš, pedeset nekih ukusa, sve ljepši od ljepšeg! Pojedem ti ja i to, zapalim još jednu, podrignem neofirno, prnem, sačekam da ispari malko onaj smrad, i zovnem malog, dreknem se: "Račun!" Vidim ja nosi on na tacni bog te jebo nako kožno sranje, daje meni, i razguli. Otvaram ja, kad jebote život, ceh sedamdespet kermi! Kontam se u sebi, bog te jebo mogo sam jest deset dana ko beg za ove pare!, al jebeš mu mater, zgotivio sam se bar ko čovjek! Ostavim ja u ono sranje osamdeset maraka, pripazio kontaš malo i onog malca, ljubazan je pravo bio, nije seljak frajer, i izađem. Joj, pun meni stomak, hodam ba, nije mi do života, kad naiđe onaj Nisvet sa pijace, onaj što cedeove rastura.-

Utom Dule prnu ko konj, zvučno i duboko, a par sekundi poslije se raširi takav smrad da je svima pripala muka. Svi navukoše majice na noseve, a neko mu reče: "Bog te jebo Dule ti ko da si jeo tvrdo kuhana jaja i zaljevo mlijekom pet dana, a ne ta čuda što spominješ! Jarane, ko da ti je nalazište sumpora u šupku! Fuj!", a Dule odgovori:

- Šta ti znaš seljak šta je dobra hrana, najbolje u životu što si pojo su ćevapi iz onog grila na autobusoj stanici! Kad prdež dobro smrrdi, znači da se dobro jelo konju jedan! Uglavnom, dolazi Nisvet, i on meni "đesi Dule", folovi-golovi, mi u priču, kad on će ti on: "E ja sam čuo da si ti pouzdan momak, a nisi ni glup, ako hoćeš da se utalimo da uzmemo sto na pijaci, ti radiš, ja dajem robu, lovu dijelimo lapo-lapo." Znam ja da je on lopov, al znam i da me ne može zajebat, ja sam ba prošo takvih sranja masu! Pitam ti ja njega koliki je tal...-, ali tu ga konačno prekinuše:

- Dule jarane! Haj nam ba uzmi kakve pive i cigara, pa da odemo do parka, da se svi skupa zgotivimo, mi kokuzi totalni! -

- Joj burazeru, ja isto osto bez akče, imo jutros tristo kera u novčaniku, platio ceh osam banki, i ostalo dao Nisvetu za tal! Jebiga, biće para! Al' ba da vam završim ovo kako smo se pogodili za tal! Kažem ti ja Nisvetu: "Meni ne možeš ništa podvalit, skontaću te odmah, to da znaš, a kad te skontam bogami...-

- Joj ja moram kući! Sad sam se sjetio da mi dolazi rođak jebem mu sve! Haj vidimo se raja - , i jedan od trojice napaćenih odleti, pošto je Duletu danas bilo lakše izbiti zub nego dinar iz džepa. Dule se okrenu prema drugoj dvojici i taman udahnu da nastavi da prepričava lov, ali još jedan reče: "E odo i ja, umrijeću na ovom suncu, a i saće mi ručak, stara grah kuhala, odo se bar najest! Haj vozdra!", a treći ode za njim bez da išta kaže. Dule im mahnu samo ofrlje, te i on poskoči na krive noge i odgega se tamo odakle je došao, iz svoje jazbine. Dok je tabanao prema kući on sretnu Edu na biciklu, rukovaše se, a Dule reče: "Joj da vidiš danas jarane šta mi se desilo!", ali Edo reče da žuri da se nađe sa trebom, odoše se vozat, te pobježe Duletu što je brže mogao. Dule mu dobaci nešto u stilu: "Samo karaj! Ja u tvoje vrijeme nisam znao gdje udaram zbog jebačine!", te nastavi ka rupčagi u kojoj je obitavao.

Ušao je u prljavi haustor svoje zgrade, koju su dobrim dijelom nastanjivali cigani, što se vidjelo na stubištu i zidovima zgrade, i stade da se penje na peti sprat. Otključao je vrata svoje rupčage u koju ikakvo žensko nije kročilo zadnjih deset godina i ušao. Izvalio se na pohabanu fotelju i upalio televizor čija je slika bila ujebana nakim bojama jer je glupi Dule držao nekakve magnete što je povadio iz nakih zvučnika na ionako prastarom teveu, pa mu je nabacio kolor na kurac nalik. Buljio je odsutno u govnjavu sliku. Sjetio se da bi mogao nazvati mater da mu pošalje kakvih para, pod izgovorom da mu trebaju da kupi odijelo pošto se zaposlio kao PR menadžer, ali slušalica njegovog telefonskog aparata ga podsjeti da da mu je telefon isključen zbog neplaćanja još predprošle hefte. Opsova sebi u njedra i heknu slušalicu na iskrin narandžasti telefon sa okruglim brojčanikom na navijanje. Glas iz stomaka ga obavijesti da bi trebao nešto pojesti, te on ode u kuhinju. Izvadio je iz frižidera, čije rashladne moći bijahu nešto jače od rashladne moći ventilatora, olupanu šerpu i stavio je na sudoper. Nije imao plina, a ni strujnog kola, pa nije ni grijao. Podigao je poklopac sa šerpe, te oslobodio smrad vrlo sličan svom prdežu kojim je pomorio onu trojicu jadnika. To je bio smrad ustajale kupus kalje, kupus kalje koju je Dule tamanio već zadnja četiri dana, pošto mu je tetka napravila punu šerpetinu, a on nije imao ništa drugo. Iz onog sranja što izgleda kao četvrtina valjka gdje se drži hljeb mu se smiješila polovina bajetaša. Nasuo je pun tanjir usrane kupus kalje, zabio kašiku u tu poganu masu, dohvatio bajetaš iz onog sranja što izgleda kao četvrtina valjka, i izašao na balkon. Bosom nogom pokupi svjež golubiji peksinluk sa poda, ali samo otra govno od pod i sjede za stari sto da jede. Dok je jeo kupus kalju i bajetaš, gledao je na nebu avion koji je ostavljao bijeli trag iza sebe. Pomislio je kako se on nikada nije vozio avionom, čak šta više, kako nikada nije bio na aerodromu. Nastavio je da jede govna iz tanjira u kombinaciji sa bajetašom, a u glavi mu se rađala priča kako je on avionom išao kod neke trebe u London, i kako se avion zamalo srušio negdje iznad Mon Blana zbog rijetkoga vazduha, te kako biznis klasa uopšte ne vrijedi para koliko košta, pošto se malo razlikuje od ekonomske, bar je tad bilo tako kad je on letio.

Profile  

PostPosted: 28. 05. 2008. 18:21 
Moderator

Maximum Satan wrote:
House of 1000 Shaner je napisana sredinom 2006. godine. Ne smatram je slabašnom, smatram je trashom. I mislim da sam postigao ono što sam htio tad. I znam da nije sad oxford, ko ga jebe, tad je bio :D

Burazeru ne sporim ja da je priča dobra, a naročito da je dobra thrashina al što se tiče nje pa ja sam ti izabrana publika pošto idem u istu rupčagu po znanje i viđam tamo svakakvih govnarija. Zato mi je ovo priča sjela, ali ražalostila što završava prerano i vidi se da nije bilo inspiracije, možda griješim al mi se čini da je ta inspiracija bila momentalna.
Uglavnom ja sam ti danas FPN počeo nazivati kućom 1000 Shanera, ne zbog furke, već zbog faca na koje sam dodatno danas nešto obratio pažnju (a inače ih nastojim max ignorirati). Aj napiši štošta još. Možeš i autobiografskim konceptom, pa da printam i nosim raji da čitaju :mrgreen: (ne sekiraj se, ćune shanerima, samo finoj raji).

Profile  

PostPosted: 28. 05. 2008. 18:51 
Moderator

Maximum Satan wrote:
Aha, flesh.blogger.ba - ta priča počiva trenutno na hard disku, jebiga

To je bila odlična stvar,sjećam se iz dana kad sam visila na bloggeru,ali i on je manje više za kurac sad.Ima dvadesetak ljudi uvrh glave koji pišu suvislo (sebe ne ubrajam).

Profile  

PostPosted: 28. 05. 2008. 18:52 
Moderator

@shitpifter:Tako je,brate,piši kad znaš. ;-)

Profile  

PostPosted: 28. 05. 2008. 18:53 
Moderator

Pifteru, ti si Bog :D

Buljio je odsutno u govnjavu sliku.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 733 posts ]  Go to page Previous  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 37  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]