Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 25. 06. 2025. 19:14

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 162 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: Castle Festival, Srbija, 01-05 Jul(JudasPriest, At The Gates
PostPosted: 01. 06. 2008. 14:09 

nesretnice ohani s tim festovima vise :D

Profile  

PostPosted: 01. 06. 2008. 16:13 

+Abigail+ wrote:
~°~ wrote:
+Abigail+ wrote:
namjerava li ko iz sa ici na castle? i ako da, sta ste kontali za smjestaj?

Rekla sam ti vec na 'certu, al' da dopunim... Bice i Alisa (sto se udala u BG), ona sa divljom crvenom kosom, pretpostavljam da znas, svih pet dana sa polovinom joj, tu sam ja, bice mi najmanje dvojica drugara iz Novog Sada i onaj nesretnik Kole iz Retributiona valjda, a valjda ce ici i ovaj nas kauboj, Boris Grajnder. Sto znaci, imas/mo s kim bit, a sto se smjestaja tice... Kamp, ba, zakon, jebes sminku nesto hotel, motel, drz', ne daj... Nego, 'os sa mnom kupovat sator?, mislim svako za sebe, ne da mi se vuci onaj 25 kilaski za cetvoro :mrgreen:

dogovoreno znaci :mrgreen:

cujemo se preko pm.a za detalje..karte, rezervacija kampa, sator i ostalo d:

Ok. Nego, ja vec kupila kartu za sve dane :mrgreen: Ono, rekoh, dok ima love, cudni su putevi Gospodnji, moze mi se, u stanjima bunila, uciniti da je nesto veci finansijski prioritet, pa da popusim fest, ne bi bilo prvi put :mrgreen: Nego, ove rezervacije kampa bi ti mogla rijesiti ako znas koga (bas mi je frkoliko na poslu ovih dana, nemam puno slobodnog vremena), a, ako ne, javi mi, pa cu ja pokusati preko ovog lika, Nikole, ili kako vec...

Burnt iN Effigy wrote:
Koliko je u KM-ovima karta, gdje se moze kupiti ? Ovi iz Sarajeva i okoline, kako kontaju ici, organizovano ili svako posebno busom ?

Ja kupila prije nekih pet dana, bila 135-140 KM za svih pet dana, moguce da je sad nesto skuplja... Saljem ti na PM broj mobilnog od ovog lika Nikole kod kojega mozes rezervisati i preuzeti kad budes imao love. Bude on u (istocnijem) Saraj'vu cesto. Sto se prevoza tice... Za sada, koliko ja znam, nista organizovano, uostalom, ako kakva povoljna prilika ne iskrsne da neko bude sa automobilom, pa tal za gorivo, preostaje redovna bus linija (povratna iz/do I. Sarajeva nekih 60 KM).

Profile  

PostPosted: 01. 06. 2008. 18:58 

Quote:
Ja kupila prije nekih pet dana, bila 135-140 KM za svih pet dana, moguce da je sad nesto skuplja...
Ne, ne, to je vjerovatno Reuf htio da se gradi u cijenu haha, Karta je 133km, kusur saljem Reufu, pa ce on to uredno vratiti ;-)

Karata za Castle ima kod mene, mozete se javiti ovdje na pm ili na tel 065 420 577
Stara cijena jos stoji, dakle 133km ili 5300din.
Za kamp jos uvijek ne treba nista rezervisati, javicemo vam kad bude sredjeno i to ;-)

Profile  

PostPosted: 01. 06. 2008. 22:57 
Moderator

~°~ wrote:
Sto se prevoza tice... Za sada, koliko ja znam, nista organizovano, uostalom, ako kakva povoljna prilika ne iskrsne da neko bude sa automobilom, pa tal za gorivo, preostaje redovna bus linija (povratna iz/do I. Sarajeva nekih 60 KM).

Imaš parnim datumima iz Istočnog Sarajeva autobusnu (Centrotrans također) povratnu kartu za 36KM, tu je već uračunat popust od 30% za studente, 20% za neke druge, ne znam koga određeno. Uglavnom pravo jeftino. Ali put pada 1. jula, pa skontaj se 30. juna ako možeš :lol: Ne mogu samo da se sjetim kako se satnice kreću, znam samo sigurno da ima i u 8 ujutro.

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2008. 20:13 

idite ljudi na MCamp dok se jos moze, izgleda je to jedini siguran fest u regiji

Last edited by aphazel on 04. 06. 2008. 11:27, edited 2 times in total.

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2008. 10:51 

"OK ljudi, ne javljam se jer nismo znali prosto sta da kazemo, a ne zbog nekog hira. Ovo sto cu napisati nije nikakvo zvanicno suvoparno obavjestenje, koje ne kaze nista, vec cisto jedna mala prica o svemu ovome. Vec 10 dana se premisljamo sta da uradimo da spasimo bilo sta sto je uopste moguce spasiti oko Castle Festa. Lomili smo se oko prebacivanja u Beograd, i skracivanja na 3 dana, sa svim hedlajnerima, cak smo u jednom momentu razmisljali i o basti SKC-a. Ali, nema poente. Nema nikakvog smisla. Znali smo kako ide Legacy, u stalnom smo kontaktu bili sa Frubijem, znali smo i za Slayer, uprkos informacijama da je ostalo samo 900 karata, sve je bilo jasno od pocetka prodaje. Jasno je bilo i da mi necemo prodati ni 5% kapaciteta, ali smo se zavaravali, kao i svaki prosjecan metalac u ovoj zemlji da nas ima vise. Prvo smo se tjesili da ce kupiti ljudi karte poslije KISS-a, pa KISS otkazao, pa smo se tjesili da ljudi cekaju Legacy prvo, pa Legacy propade nikad gore, a u istom danu se obznanilo da je Slayer prodao 217 karata. U tom trenutku, nase stanje prodaje je 300 karata.

Bilans:
Legacy Fest sa 12-13 bendova + Slayer + Judas Priest+ sve atrakcije ovog ljeta pocevsi od reuniona brace Cavalera, do Carcass-a, At The Gates-a i Avantasije, svi zajedno prodali 1300 karata, zakljucno sa odrzavanjem jednog dogadjaja, 25 dana pred drugi, i 30 dana pred treci. Svi metal bendovi na planeti zajedno, svi zanrovi nisu uspjeli bolje. Onda smo shvatili da to nije fest, vec obicna katastrofa za bilo koju organizaciju, jer vise od poraza na finansijskom planu boli da se 1000 ljudi smjesti na ogroman prostor Smederevske Tvrdjave, ili, jos gore, da bendovi koji rasprodaju WACKEN sviraju u SKC-u svi zajedno. Ne ide. Niti bi se oni slozili, niti bi mi smjeli to sebi dozvoliti, ikad. I pored ludacke zelje da ipak odradimo sve ovo, nemoguce je.

Svi koji cete sada reci da ima vremena, da bi se prodale hiljade i hiljade, dzaba je. To nikad ne ide tako, uvijek postoji neka statistika, a ova Castle Festival statistika, poklapa se sa onom u SKC-u, cak je i gora. Obicno je i nepogrijesiva. Istina je da mnogi kupuju karte zadnji dan, pa i zadnju sedmicu, ali postoje dogadjaji koji nisu za 1000-2000 ljudi, niti su tako koncipirani. Nismo imali ni kolosalna ocekivanja, pripremili smo se za uzasan minus, ali, izgleda da je sve dzaba. Ne vjerujem ni da je iko od vas prije 2 mjeseca mogao da zamisli da nece biti prodato bar 1500 kompleta i po 500 karata za svaki dan zasebno, pa se desilo. Ispod toga, fest je komedija, a kako je to cifra koja je nedostizna sa ovakvom prodajom, sve je palo u vodu.

Hvala svima koji ste kupili karte, i svima koji su to namjeravali da urade uopste do festa. Sve je ipak najvise nasa greska, jer nismo uzeli u obzir da ljudi prosto nemaju novca, i da je to mnogima nepremostiva prepreka. Koncerti su ipak samo jedan luksuz u zivotu, i, iskreno, ne treba pljuvati ni po ljudima koji ne stede za koncerte tako sto se odricu svega ostalog. Ocigledno da su metal koncerti privilegija za 500-1000 ljudi u zemlji, i dobro je pa bar i toliko imamo. Znam da smo imali i gresaka sa sajtom, sa mozda nedovoljno jakom kampanjom, ali jaka kampanja se radi 15 dana prije dogadjaja. Cisto sumnjam da je sve to dovelo do ovakve prodaje, posebno ako imate u vidu da smo do 20. Decembra prodali 150-ak, a onda za 5 ipo mjeseci jos toliko.

Takodje, svi koji sad mislite da niko vise nikad nece doci u Srbiju, jer su promoteri sve zajebali, mi otkazali, Slayer otkazan, Frubi ostavio neplacene bendove, to je sve cista glupost. Jedna zemlja nema veze s tim sta radi neka firma, ovo je sve stvar izmedju Terra Nostre i bendova, svi oni imaju ugovorene odstete, koje, kao sto je Frubi savrseno rekao, ni Bingo ne moze da pokrije, pa cemo to vec i sami da sredimo, mozda sa 15 koncerata kao sto je bio Hammerfall, ni sam nisam siguran da li cemo vise i imati kredibilitet da ih radimo. Ne bih se brinuo hoce li bendovi doci, vise bih se brinuo hoce li ih iko vise zvati ovdje, kad nema publike sa kupovnom moci.

Najbitnije od svega, naravno, svima koji su karte vec kupili, novac ce biti vracen na istim mjestima gdje je kartu i kupio. Ko je kupio direktno od nas, direktno cemo i da vratimo novac, a ko je kupio na biletarnicama, tamo i vraca. Novac se moze vratiti, pocev od 20. Juna. To vrijeme nam je potrebno, jer smo se na ovaj potez definitivno odlucili tek danas, i nije moguce da ranije sredimo svu papirologiju koja je potrebna, nadam se da to nece biti problem.

I, na kraju, bar jedna, mozda dobra vijest za nekoga, ako ih moze biti dobrih u vezi svega ovoga, je, da ce Judas Priest, sa najavljenim Cavalera Conspiracy odrzati koncert na Tasu, 01. Jula, jer se najveci bendovi ne mogu otkazati tek tako, a i bilo bi prefise nefer da se poslije ovoliko najave i buke ne desi nista. Logicno, svi koji zelite da dodjete na Priest-e, a kupili ste komplete za Castle Festival, mozete dobiti kartu za koncert, uz razliku u cijeni. Svi koji ste kupili bilo koje jednodnevne karte za fest, mozete ih zamijeniti za karte za Judas Priest, a svi koji ste i kupili samo jednodnevne karte za 01. Jul - valjda je vama jedinim svejedno.

Ovo je definitivno i prva i poslednja prilika ikada da se Judas Priest u Srbiji vide uzivo, jer, osim sto nisu bas u cvijetu mladosti, ne postoji ni najmanja sansa da ikada vise dodju.

"

http://www. yumetal. net/forum/index. php?showtopic=35299&st=4620&gopid=1682973&#entry1682973

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2008. 11:17 
Moderator

Hmm, mogla bih ja onda na Judas-e...

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2008. 11:59 

:roll: kad se nevini igraju jebaca....

NIMALO me ne cudi...mislim helou... ako je Legacy potonuo sa dva dana, kako netko moze ocekivati 5 dana i hrpu skupih bendova da se isplati...od cega....

zao mi je, ali ovo je dokaz da festivale treba poceti graditi lagano, pametno... svi veci festivali u zap. europi su krenuli lagano, zatvorene dvorane, 2000 ljudi... postoji par izuzetaka, ali trebaju ogromni novci za financirat sve to.... sto se moze jedino ako ti je VIP sponzor ili Abramovic ujak.

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2008. 12:35 

OK, prenijeli ste sta je napisano na yumetalu. Hvala svima koji ste kupili karte i podrzali, bilo vas je 24 iz BIH, a bilo bi i mnogo vise. Nismo htjeli da pravimo mali festival, imali smo nacina da pokrijemo ogromne minuse. I ovako smo ih napravili, znas kao organizator da se ATG, Cradle, SYX i ostali ne otkazuju tako sto posaljes mail da je otkazano. Poenta je sto 1000-2000 ljudi na livadi nema smisla, za sve ove bendove, makar i zaradili.

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2008. 12:41 
Moderator

Prevelik zalogaj, i čini se da su se zagrcnuli. Žao mi je zbog raje najviše. Znam kako je i organizatorima, savršeno mi je poznato.

Međutim, ima stvarno ogromnih grešaka u organizaciji ovog festa koje posmatram iz perspektive vanjskog posmatrača. Poslao sam NAJMANJE 10 puta mail u kojem sam nudio preko 300 emitovanja jingleova i promo materijala festa - NIKAD odgovora. Onda sam kao dobio na myspaceu poruku da je press tim prezatrpan...kakav press tim? Nemoguće da mi u 10 navrata nisu odgovorili. Hrpa grešaka sa siteom, onda nevrijeme organiziranja (pričajte šta hoćete, ali METALCI VOLE EXIT) i tako dalje.

Više sreće, pameti i skromnosti drugi put!

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2008. 14:43 

Sve tacno. Bilo je propusta, ali ne toliko da se proda 300 karata. To je sustina.

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2008. 15:03 

Elderane wrote:
OK, prenijeli ste sta je napisano na yumetalu. Hvala svima koji ste kupili karte i podrzali, bilo vas je 24 iz BIH, a bilo bi i mnogo vise. Nismo htjeli da pravimo mali festival, imali smo nacina da pokrijemo ogromne minuse. I ovako smo ih napravili, znas kao organizator da se ATG, Cradle, SYX i ostali ne otkazuju tako sto posaljes mail da je otkazano. Poenta je sto 1000-2000 ljudi na livadi nema smisla, za sve ove bendove, makar i zaradili.

da ste uradili open air, dva dana, s dosta manje skupih bendova ali ponovo atraktivnih bilo bi sto puta bolje (ali bi ponovo ispusli na kraju). NIKO ne zaradi prvi put. NE IDE ovako na horuk...jednostavno ne ide.
meni je zao sto se ovakve stvari desavaju u regiji...

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2008. 15:08 

znao sam

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2008. 15:17 
Moderator

Znao sam svega mi,znao sam!Steta po vas i po ekipu koja je kupila karte/planirala ici...
Poenta je da ne mozes u zemlji s takvom situacijom dovest tu silinu od bendova,to ni metalci iz susjednih zemalja ne mogu pokriti.Vise jeftinijih al svejedno poznatih i dobrih bendova dovest,a manje love spickat i sve to na manji prostor pa ce bit nesto iz toga za kojhu godinu,dok se biznis razvije...A ovako...jebiga...
Kako god, vidimo se u Tolminu ;-)

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2008. 15:29 

Burnt iN Effigy wrote:
Ovo je moglo itekako proci ali da ima na ovom podrucju razvijenog osjecaja za koncerte . . . Na ovom podrucju sigurno ima 300 ljudi kojima je jedan Morbid Angel omiljeni bend, ili Symphony X, Judas Priest itd. . . Da su svi ko Boro i Grosho, festival bi prosao itekako . . .

ili kao ti : :twisted:

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2008. 15:33 

Burnt iN Effigy wrote:
Riot wrote:
Burnt iN Effigy wrote:
Ovo je moglo itekako proci ali da ima na ovom podrucju razvijenog osjecaja za koncerte . . . Na ovom podrucju sigurno ima 300 ljudi kojima je jedan Morbid Angel omiljeni bend, ili Symphony X, Judas Priest itd. . . Da su svi ko Boro i Grosho, festival bi prosao itekako . . .

ili kao ti : :twisted:

Ja ne pusim, to je velika usteda jarane :D

ako to tako dozivljavas :D

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2008. 15:52 
Moderator

Riot wrote:

Ja ne pusim, to je velika usteda jarane :D

ako to tako dozivljavas :D[/quote]
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2008. 18:47 

Samo da zamolim sve clanove foruma koji su kod mene kupili karte, da mi na pm jave da li zele svoju kartu da zamjene za kartu za Judas Priest/Cavalera Conspiracy, koja kosta 65km i da im bude vracen razlika iznosa koji su platili za Castle kartu ili zele da im bude vracen pun iznos karte za Castle.

Profile  

PostPosted: 05. 06. 2008. 12:23 

PU!!! SRAMOTNO!!! PET GODINA MINIMUM DA SRBIJA, POD IDEALNIM USLOVIMA, VRATI KAKAV-TAKAV KREDIBILITET ZA PRAVLJENJE VECIH METAL FESTIVALA!!! (ne ubrajam u takve festivale power i slicne "umjetnicke" isfure) Btw., karte se uglavnom kupuju u zadnji momenat, uvijek bilo i bice, kontat na tu lovu za unaprijed djelimicno isplacivanje bandova je, u najmnaju ruku, neozbiljno, a pravim rijecima receno - bezobrazno.

Profile  

PostPosted: 05. 06. 2008. 13:06 

kad se ovakve stvari dese onda ce se u buducnosti karte fakat kupovati na dan koncerta...jer ce i ono malo povjerenja nestati... zato je JAKO bitno odraditi jedan manji sigurniji fest za kojieg si siguran da ga mozes iznijeti, a ne odmah ciljati na golemo. puno ce trebati napraviti kako bi se lagano vratilo povjerenje i digao fan base...

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 162 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]