Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 28. 06. 2025. 09:37

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 124 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: HEVN + Motherpig + Nema Teorije - FIS BOCK - 13.6.200
PostPosted: 14. 06. 2008. 17:35 

~°~ wrote:
;-)

Btw., ne znam sta je ona plavojka (djevojcica pretpostavljam, a lose furke se u tom periodu rapidno mijenjaju, dolaze i prolaze) pricala, kakve stavove zastupala, kome ih prosipala, pred kim branila, koliko je od njih prakticne stete bilo... al' da je mene neko 'nako proziv'o bilo bi... Sharan je, to mu se mora priznati, sve osim picka, pa saspe u lice BAAAM!!!, al' meni nesto bijese neumijesno. :::NE BRANIM!!!:::, valjda samo stvar ukusa.

o čemu se radi ... ja sam izgleda bio odustan kad se to sa tom djevojčicom desilo, pa ne znam, pretpostavljam da se ne radi o sonyi (pjevačici hevn-a)

Quote:
HEVN, kojima, btw., nisam znala ni ime, a niti odakle dolaze (ne pogledah detaljnije pred koncert), pa me jedan drugar prosvijetli, zvucali bas po mom gustu za taj trenutak. Punk koji zvuci skoro k'o metal (zestinom). Nesto nisam pratila textove posebno, al' me Muris upozori da sve nije ideoloski na broju. Ma, ko jebe textove uostalom, dobro prase, posebno dvojica gitarista, dobra, podobra riffologija, konstantne smjene tezeg i keči punka (uz primjese rok en rola, HC-a). I da, ono na vokalu je fakat zensko (morala sam provjeriti), nesto nikad ne bih rekla, ne zbog izgleda nego nacina pjevanja, al' neka se i to vidjelo...

ideološki korektno, stadardna anarho spika o sistemu i trulom tehnokratskom društvu :) barem koliko sam ja mogao shvatiti

Profile  

PostPosted: 14. 06. 2008. 17:49 

ZAKON SVIRKA!!!!

prejako odradjen posao ( svi bendovi ) !

Profile  

PostPosted: 14. 06. 2008. 19:14 

Mene zivo interesuje sta je moglo biti nekorektno ideoloski, bend je anarho punk :/
Mozda nekim smeta kada se shukne po religiji, drzavi i naciji, ali to je anarho, protiv svih izmisljotina i podjela...

Profile  

PostPosted: 14. 06. 2008. 19:42 

nidje veze ne mijesajte babe i zhabe, to Sharanovo je bilo upuceno drugoj osobi koja je bila prisutna,a ne pojevacici jeste li vi normalni,
koja je ovo mahala, prdnes na charshiji a usrao si se na ilidzi

Profile  

PostPosted: 14. 06. 2008. 21:18 

Riot wrote:
nidje veze ne mijesajte babe i zhabe, to Sharanovo je bilo upuceno drugoj osobi koja je bila prisutna,a ne pojevacici jeste li vi normalni,
koja je ovo mahala, prdnes na charshiji a usrao si se na ilidzi

reko' pretpostavljam da se NE radi o sonyi ;-)

Profile  

PostPosted: 15. 06. 2008. 03:11 

saranu je to beze bilo to me prozivao...s obzirom da se par noci prije uredno pozdravio na dobrinji....i ne vidim sta ga se toliko doticu moje izjave i stavovi koji nemaju veze s njim niti drugim ljudima...to je moja stvar sta ja mislim i za sta se zalazem....al ako moj podsmijeh njega toliko dotice to je ona njegov problem i ne zelim s tim imati nista..... Arnele ispao si "lafac" pre ljudima koji su bili tu ali ti i ja dobro znamo koja si ti pickica.....

Profile  

PostPosted: 15. 06. 2008. 21:02 
Moderator

Pozdrav iz zegea, ljudi!

Ovdje dobro pravo :)

Što se tiče prozivanja ''male djevojčice'' to je inače ''varga'' sa foruma, sada znana kao frau. Prozivka je na račun njenih shvatanja svijeta, i to samo onih negativnih koji mene vrijeđaju po svakoj osnovi kao normalno ljudsko biće. Što se tiče mog pozdrava upućenog tebi na Dobrinji, dušo, mene je mati odgojila da se i sa totalno nepoznatom osobom u liftu pozdravim, tako da se ne čudiš, nemaš poseban tretman.

Meni samo nije jasno zašto sa svojim pajdašima prosipaš tu neku 88 furku, a onda dolaziš na anarhopunk svirku? Mi smo anti-nazi bend i to već ptičice na grani znaju.

A da sam pička, nikad nisam krio, da se mi razumijemo. Ja jesam pička, ali toliko ogromna da stanem iza svakog svog stava. Ti si ta osoba koja plaća 5 KM za ulaz na anarhopunk svirku, a fura neki nacizam, presmiješno. To isto da ja sad ovdje kenjam i kenjam, a onda da odem na Skrewdriver - mislim da smo se razumjeli.

Dajte ba nakih slika, svi su nešto flešali!

P.S. Ako hoćete da raspravljate o mojim potezima na svirci ili nekim političkim stvarima, bujrum na generalne rasprave, ovdje se tolerisati neće stvarčice tog tipa. Živi bili!

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2008. 00:17 

E ja se cudio kako ima retardirane napade na mene Frau, ali sada ti je sve oprosteno, kud mi ne rekoste ranije da se ne nerviram, pa nisu naziji krivi sto su ispali babicama na glavu kad su bili u porodilistu...

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2008. 08:01 
Moderator

Nemam ništa protiv cure, ako se neko naslađivao na taj račun, beep wrong. Sutra frau i ja možemo najbolji jarani biti, ali jebiga, Turboboy kao ja definitivno ne može dopustiti to prijateljstvo dok između nas stoji najveći emo svih vremena :D

Image

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2008. 10:32 
Moderator

@Maximum Satan

:lol: na sliku. Dobra pravo, podsjeća me na onu trebu, članicu bande Critins-a iz ovog sad zadnjeg filma na Trashmaggedonu Class of Nuke'em High - po glave obrijano, zaliz ko emo u dvije boje, pirsinzi i hilter brk :lol:

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2008. 11:03 
Moderator

Par slikica. Slike sve fotografisala +Abigail+ - hvala, carice!

Slike Motherpiga na http://www.myspace.com/motherpig (album 5th Show). Ostale slike će uskoro biti na ISK Webzineu.

Motherpig

Image

Image

Image

Image

Nema Teorije

Image

Image

Image

HEVN

Image

Image

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2008. 12:40 

ovakve svirke su ono sto Sarajevu treba i sto je trenutacno realno za taj grad - cisti jebeni undergraund !! Sharane keep fighting bro!!
a bilo kakav pokusaj nazi spike u Sarajevu ce ostati na infantilnim pokusajima "biti drukciji"...

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2008. 20:21 
Moderator

Sve slike dostupne na:

http://s18.photobucket.com/albums/b112/ ... Hevn13608/

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2008. 22:54 

~°~ wrote:
;-)

HEVN, kojima, btw., nisam znala ni ime, a niti odakle dolaze (ne pogledah detaljnije pred koncert), pa me jedan drugar prosvijetli, zvucali bas po mom gustu za taj trenutak. Punk koji zvuci skoro k'o metal (zestinom). Nesto nisam pratila textove posebno, al' me Muris upozori da sve nije ideoloski na broju. Ma, ko jebe textove uostalom, dobro prase,

hehehe, ma skroz si me pogrešno shvatila, valjda do glasnoće :)
ja sam se samo smijo onom dijelu nešto "killing people in a organic way..."
jeb ga men to smješno zvuči al ne kažem da je loše il pogrešno...
a ideološki je sve to klasika, djeca sa sređenim životima pjevaju o anarhiji i sl, kako god bolje nego standardne tematike...
uglavnom hewn nije loše zvučao, posebno mi je lego scremo vokal il kako se to već naziva nek me neko ispravi a i mrva onog skandinavskog R'n'R zvuka ide odlično uz sve, uglavnom vrijedilo je vidjeti u svakom slučaju...

a svaka čast ovim novim generacijama pankera, fakat su pravo ispoštovali "nema teorije", šteta jer su se razbježali kad su svirali hewnovci al to je valjda i do onog jebenog zakona...

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2008. 22:59 

Haha, nadam se da je sa mladim punxima to razlog... Ovde bude skroz drugi...
Nekunoc, sviraju Ak'simoron, znaci momci matorci znaju znanje, ubise puru po onim instrumentima, odlican odlican melodicni punk kakav BL jos nije imala...
Stoje ljudi, poneko poskoci, u sustini, mrtvo more...
Pocinje Vazno Obavjestenje (neki klinci prvi-drugi srednje), stara prica, raspadi najgori, ali zato ulece 30 drugara iz srednje, prave sutke, skace se, pjeva se (jer su sve obrade, ofc), i onda nestaju i ostavljaju poluprazan prostor cim drugari zavrse. Kako me to nervira... Isto kada je Entreat svirao, pojede bend... Bilo 200 ljudi na MOnumentu, isto ta prica drugari ovo ono, dodjose na stejdz Elodea/Entreat, ostade 50 ljudi, a bendovi STRASHNI!

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2008. 00:00 

as_the_sun_sets wrote:
Haha, nadam se da je sa mladim punxima to razlog... Ovde bude skroz drugi...
Nekunoc, sviraju Ak'simoron, znaci momci matorci znaju znanje, ubise puru po onim instrumentima, odlican odlican melodicni punk kakav BL jos nije imala...
Stoje ljudi, poneko poskoci, u sustini, mrtvo more...
Pocinje Vazno Obavjestenje (neki klinci prvi-drugi srednje), stara prica, raspadi najgori, ali zato ulece 30 drugara iz srednje, prave sutke, skace se, pjeva se (jer su sve obrade, ofc), i onda nestaju i ostavljaju poluprazan prostor cim drugari zavrse. Kako me to nervira... Isto kada je Entreat svirao, pojede bend... Bilo 200 ljudi na MOnumentu, isto ta prica drugari ovo ono, dodjose na stejdz Elodea/Entreat, ostade 50 ljudi, a bendovi STRASHNI!

hehe, vidiš i ja sam to pomislio al se sve nadam da će ovaj put biti drugačije, da će ova generacija češće mjenjati gaće nego furke, živi bili pa vidjeli :) (ovo je jedno 10. koju ispraćam u SA al sam još uvjek optimist...)
iako je i na hewnu bilo sasvim solidno i živahno...

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2008. 12:49 

Still Cyco wrote:
~°~ wrote:
;-)

HEVN, kojima, btw., nisam znala ni ime, a niti odakle dolaze (ne pogledah detaljnije pred koncert), pa me jedan drugar prosvijetli, zvucali bas po mom gustu za taj trenutak. Punk koji zvuci skoro k'o metal (zestinom). Nesto nisam pratila textove posebno, al' me Muris upozori da sve nije ideoloski na broju. Ma, ko jebe textove uostalom, dobro prase,

hehehe, ma skroz si me pogrešno shvatila, valjda do glasnoće :)
ja sam se samo smijo onom dijelu nešto "killing people in a organic way..."
*** ga men to smješno zvuči al ne kažem da je loše il pogrešno...
a ideološki je sve to klasika, djeca sa sređenim životima pjevaju o anarhiji i sl, kako god bolje nego standardne tematike...
uglavnom hewn nije loše zvučao, posebno mi je lego scremo vokal il kako se to već naziva nek me neko ispravi a i mrva onog skandinavskog R'n'R zvuka ide odlično uz sve, uglavnom vrijedilo je vidjeti u svakom slučaju...

a svaka čast ovim novim generacijama pankera, fakat su pravo ispoštovali "nema teorije", šteta jer su se razbježali kad su svirali hewnovci al to je valjda i do onog jebenog zakona...

Moze biti, druze, moze biti svasta kada sam ja u pitanju... pa i da pomijesam utisak da je nesto izlisno ili komicno sa ideoloski nekorektnim :mrgreen: Cini mi se da je bila stvarka Homeopatic serial killer, il' nesto vrlo slicno, i ti onda intervenisa, a ja, cini mi se, odvratih u folu: Sta ima veze, svi mi prasimo o tabuu?! Hahaha, no, ovo si odlicno definisao - sredjeni zivoti/prase o anarhiji, al' nekako to nakaradno kohezira u danasnje vrijeme, cak i uz dozu iskrenosti tu i tamo, valjda previse slobodnog vremena za izlete u dekadentno protivu dekadentnog...

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2008. 12:52 

I, btw., sto je band usviraniji, to raja mrtvija. Ne kazem da je pravilo, al' u velikoj vecini slucajeva (ogranicavam se na B&H) to je tako. Valjda kont - ih, i ja bih ovako mogao, pa u sutku s generacijskim istomisljenicima, a, s druge strane, kod usviranijih - cekam gresku :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2008. 16:50 

Mmm, znaci kada slijedeci put dogovorimo svirku u Sa, da ne radimo probe jedno mjesec-dva? :D :D A ako budemo previse tacni, da onda namjerno ispadamo? :D

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2008. 18:36 

Ma, vidi, ti tu kolicinu ZELJENE grdosti ne mozes ni da zamislis, a kamo li da izvedes :mrgreen:

Ne, malo neozbiljno, a i u preuvelicanoj varijanti receno, al' otprilike je to poenta.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 124 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]