Jednom bilo... Meni netom 18, njemu 17. Uplasio se, pa ne bijese do kraja, mogucno je bilo i razdjevicenje, al' ko ce ga znati
Moj generalni stav... Hmmm, pa ispod 17, cak nekad i sa 17 godina (u zavisnosti od nivoa razvojnog toka te osobe - vise ili manje usaglasen razvoj kognitivne i emocionalne inteligencije, a jaz moze biti ogroman u pojedinim slucajevima, a sto zna biti zaista krajnje ZAJEBANO za oba partnera) jedna ili vise noci zadovoljenja moze biti i pogubna. I to ne samo zbog mogucnosti trudnoce, iako problemi, u takvim situacijama, hirovito dodatno dobiju na intenzitetu. Kod oba pola moze biti prisutna POTPUNO iracionalna vezanost za objekat interesovanja, te svi moguci psihopatogeni elementi, cesto vezani uz pokusaje samoubistva (cesto puko privlacenje paznje). S druge strane, naravno, vecina je onih maloljetnika oba pola koji su u ovim vremenima razvili bolji osjecaj ostavljanja stvari iza sebe bez pretjeranog vezivanja, a posebno patoloskog, cak kvalitetnije od pojedinaca iznad 25 i dalje. Instant rjesenja nema, ali sam sigurna da se takve vanredne i nepozeljne situacije mogu prepoznati ako partneri detaljno, pravovremeno analiziraju ponasanja (posljedica) da bi dosli do uzroka.
Odlutah ja malo na generalnu analizu ljubavnih veza kod maloljetnih osoba, al' to je, u principu, to...