Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 07. 03. 2026. 09:55

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 232 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next
Author Message
 Post subject: Re: Metal + Hip Hop = ???
PostPosted: 30. 05. 2008. 22:53 

nisam toliko upucen u latinskoamericki hip hop, vise sam generalno o njihovom undergroundu, i uopce onom sto znam o situaciji tamo... mislim, ja kad otkrijem neki meni zanimljiv bend uvijek provjerim i druge linkove kod njih da malo skuzim background ;) ali evo jedan novi bend iz tzv treceg svijeta, isto angaziran i mracan, naletio na njih na onoj anarchist hip hop stranici - indonezijski TRIGGERMORTIS - http://www.myspace.com/umarsword , mislim da im je ovo bio prethodni bend - http://www.myspace.com/homicidebdg - HOMICIDE, poslusaj, nemam nista od te ekipe, ali sudeci po ovom muzicki uopce nije lose, ima filinga.

Profile  

PostPosted: 12. 06. 2008. 01:38 

eo jedan dobar bend
http://www.youtube.com/watch?v=nTVPLeQvXNQ

hebes necra

Profile  

PostPosted: 12. 06. 2008. 09:42 
Moderator

Koji death rap jebo te. A muzika je isto na mjestu - death metal/hardcore, a žanr nazvali ghetto metal ;-) :?

http://www.myspace.com/suicidekingz

Ovoga ću potražiti još kad budem imao vremena a isto tako i horrorcore-a, samo što je ovaj žanr ima više metal zvuka i agresivniji rap.

Profile  

PostPosted: 12. 06. 2008. 10:06 
Moderator

Evo i jednog bližeg saradnika Sutter Kain-a - Donnie Darko. Ove pjesme na myspace-u nemaju veze sa metalom ali su hip-hop do jaja, onaj baš pravi kakav se najviše mogao čuti od 93-98. Kvaliteta i po - mogu samo zamisliti kakvi su mu ovi death rap albumi sa Sutter Kain-om :mrgreen:

http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... d=14967494

Preporuka - pjesam Law and Order

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2008. 20:40 

mix može proći....

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2008. 00:54 
Moderator

http://www.youtube.com/watch?v=U4cMDRoTa3Q
Sutter Kain feat. Donnie Darko, beat do jebenih jaja (snare lud majke mi) a flow od DD je odličan - fakat kao oni East Coast flow-ovi iz 96 jeebotee

Za ovo ostalo nemam naročitih komentara:
christian death rap http://www.youtube.com/watch?v=KBhp7rNx ... re=related
vidi se da su slušali Outlawse i previše http://www.youtube.com/watch?v=B5MG1jen ... re=related
meni paglu
http://www.youtube.com/watch?v=B5MG1jen ... re=related

:|

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2008. 22:18 
Moderator

To je to stari moj, ma ne pratim mnogo ove stvari tako da je dobro kad neko stavi ovako nešto. Ja prvom slobodnom prilikom idem gore do 202 do Ensara pa da kopam, valjda nešto bude.

Profile  

PostPosted: 04. 07. 2008. 17:47 
Moderator

Ha jooj, sad gledam jedan dokumentarac o Tupac Amaru Shakuru i kako je ubijen (već ne znam ni ja koji put) i u jednoj od zadnjih izjava on veli: I gotta stay true to the streets, rap can do whatever it got to do to make money, just to stay alive. Hip-hop...gotta stay true to the streets. I njegova najjača poruka koja je i meni znala pomoći u teškim trenucima: Keep ya head up! Koji lik, nikad više neko kao on, ama baš nikad više, samo jednom se onako nešto rađa. A onda još onaj zadnji Ressurection kad se obraća neposredno pred smrt i priča o hip-hopu u svijetu te '96 i spomenu BiH, a u kadru neki izbjeglički konvoj i 2pac se sluša, njegove maje... Legendarna izjava fakat.

Thrashtd, i ovo sam ti odmah snimio, morao sam.

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2008. 23:59 
Moderator

Od Jedi Mind Tricks-a pa do danas ništa novo da je dobro u hip-hop svijetu. A onda nabasam na ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=USTCm3eHKjA

Ill Bill - Black Metal
Beat je prva liga, flow je savršen, refren je cathcy a tekstovi prate postavljeni standard. Znači - odlična hip-hop stvarka, no objections.

Profile  

PostPosted: 10. 07. 2008. 00:48 

Maximum Satan wrote:
Nisam ni znao da ima ova tema, a ono što sam pročitao na 5 stranica dokazuje da ste levati par excellence i da se ne trebate miješati gdje vam nije mjesto. Ko se nije naslušao rap zike i ko ne zna o čemu se tu radi ne bi trebao diskutovati o rapu.

Vanja, respect (ali ti si stariji, pa i znaš) za post koji si napisao. Smiješno je kako svi vi metalci hip-hop gledati samo kroz MTV. Zašto tako onda ne posmatrate i metal, pa zaboravite na sve underground bendove koji postoje? Suštinski, ideja hip-hopa je puno sličnija ideji punka, ali i metala (iako meni metal zika nema jaku političku pozadinu i ideju kao punk).

Tema je jako nespretno postavljena, jel kao mi smo matematičari, pa moramo riješiti jednačinu, odnosno dobiti X iz sabiranja metala i hip-hopa? Smatram da je obje muzike najbolje ostaviti u njihovoj čistoj formi, ili ubacivati elemente svake pomalo u drugu. Recimo, Ill Bill, Necro, Goretex su sjajni rapperi koji su definitivno izgradili svoj stil ubacivajući kako estetske, kako muzičke elemente metala u rap (iako će Libijac reći da je Necro bjelačka sramota Amerike, ne može reći da lik nije odličan MC - poslušajte petu stvar sa albuma ''Death Rap'', pa ćete čuti nešto nevjerovatno - lik repa na BLASTBEAT Mike Smitha :shock: )

Kada bi doslovno spajali čisto metal i hip-hop, onda bi super bend bio onaj kojemu bi svaka pjesma zvučala kao ''Bring The Noise'' Public Enemyija i Anthraxa. Barem meni.

Zato, sljedeći put kad neku muziku budete krunisali sranjem, govnetom ili kurcem, prvo se dooooobro naslušajte i naučite nešto, pa ćemo moći pričati. Ovako, 95% postova na temi je izuzetno glupo.

jooj sto volim kad si pametan :)

Profile  

PostPosted: 28. 08. 2008. 18:45 
Moderator

Maximum Satan wrote:
Znam...poklon za Artredisa :D

Sranje je predobro (barem koliko sam dosad čuo)!

ILL BILL - THE HOUR OF REPRISAL ADVANCE
http://rapidshare.com/files/123099675/I ... ot.com.zip

MR HYDE - CHRONICLES OF BEASTMAN
http://rapidshare.com/files/131909739/M ... gospel.rar

Jaoooo brate ljubim te u čelo zbog ovoga. Evo skinuo sam si i ne skidam ga nikako. Pravi jebeni underground hip-hop. Prejak album, ona White Nigga me je sjebala pravo. Među 10 MC-a najdražih se našao sa ovim uratkom. Hvala stari moj. Mogao bi se organizovati kakav pravi hip-hop party sa ovakvom mjuzom. Ja sam bio na onom zadnjem u Bocku i sjebo se što nisam čuo ništa prije 2006 godine - priđem jednom starijem i pitam hoće li biti kakav pravi hip-hop a on meni kao stari nema ovdje stare škole ovdje samo novine što raja sluša :? . Sjeb, al baš ono sjeb - ispadoh kao neki old-schooler nepoželjni.

Ovaj drugi link ne radi a nisam ovog Mr Hyde ni slušao nikada. Samo postaj dobrilu Sharane ;-) .

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2008. 06:27 

anthrax+hip hop=i am the man

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2008. 02:55 
Moderator

hmmmm

Last edited by artredis on 18. 01. 2009. 21:23, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject: Re:
PostPosted: 18. 09. 2008. 04:57 

Black_Rose_Oara wrote:
khasma wrote:
it SUX

Profile  

Post subject: Re: Re:
PostPosted: 21. 09. 2008. 16:07 
Moderator

Conspiracy wrote:
Black_Rose_Oara wrote:
khasma wrote:
it SUX

Momak očito da nije slušao ništa drugo osim thrash metala a zbog čega se provaljuje misleći da će ispasti cool misleći kao drugi - ne znam stvarno. Možda ograničenost, again.

Profile  

PostPosted: 21. 09. 2008. 18:05 

artredis wrote:

Momak očito da nije slušao ništa drugo osim thrash metala a zbog čega se provaljuje misleći da će ispasti cool misleći kao drugi - ne znam stvarno. Možda ograničenost, again.

jarane, nema to veze sa ogranicenoscu. jednostavno metal + hiphop je sranje... hiphop onako, ok ajde. al sa metalom, nide veze...

Profile  

PostPosted: 21. 09. 2008. 18:54 

Momak očito da nije slušao ništa drugo osim thrash metala a zbog čega se provaljuje misleći da će ispasti cool misleći kao drugi - ne znam stvarno. Možda ograničenost, again.[/quote]
Upucaj se!!!Vidis ja volim poslusati Tram 11,sto znaci da nisam ogranicen....ali kruske i jabuke ne idu zajedno.Ta mi kombinacija izgleda smijesno,odoh se sada posrati :)

Profile  

PostPosted: 21. 09. 2008. 19:07 
Moderator

Raspravljali smo o tome na prethodnim stranicam pa nema svrhe da se opet ponavljamo (barem što se mene tiče). Dobro, ako ćete već tako - jednostavno tako nešto kvalitetno poput hip-hopa ne ide sa bučnim smetljem poput metala, sva sreća pa ide sa rockom :mrgreen: . Stranicu iza imate neke linkove za neke MC-ije pa poslušajte (npr. ovo suicidal kingz). No svejedno ostaje jasno da malo šta o hip-hopu od vas zna pa kad se ovako ostavi neki komentar izgleda pravo...DUMB 8) . Odoh se sada upucati :) .

Profile  

PostPosted: 21. 09. 2008. 22:42 

artredis wrote:
Raspravljali smo o tome na prethodnim stranicam pa nema svrhe da se opet ponavljamo (barem što se mene tiče). Dobro, ako ćete već tako - jednostavno tako nešto kvalitetno poput hip-hopa ne ide sa bučnim smetljem poput metala, sva sreća pa ide sa rockom :mrgreen: . Stranicu iza imate neke linkove za neke MC-ije pa poslušajte (npr. ovo suicidal kingz). No svejedno ostaje jasno da malo šta o hip-hopu od vas zna pa kad se ovako ostavi neki komentar izgleda pravo...DUMB 8) . Odoh se sada upucati :) .

ehh jbg vidis kvaliteta hip-hopa je neosporiva,valja skontat sve te bitove :lol:

Profile  

PostPosted: 21. 09. 2008. 22:59 
Moderator

medical murder wrote:
ehh jbg vidis kvaliteta hip-hopa je neosporiva,valja skontat sve te bitove :lol:

To tebi dosadno pa bi da razviješ najstariju diskusiju između ovih što koriste instrumente i ovih što koriste beatove i vokal te od istog stvaraju muziku koja je jedno vrijeme bila svjetski vrh a sad se opet razvija u podzemlju, a? To je najstarija priča koju je još (od lokalnih primjera) ispričao Edo Maajka zajedno sa Hladnim Pivom. Ne znam kako se pjesma zove ali valjda si čuo - ono fol kao da reperi u jedan svoj rap stave cijeli rock album :lol: .
Aj imaš na prethodnoj stranici link (suicidalkingz) pa poslušaj pjesme August Underground i Hezbalah pa javi od koga su gitare isemplovane (isečene što bi se reklo). I javi kako zvuči.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 232 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]