artredis wrote:
Vidi se da je ona ogromna poslastiÄarnu LaktaÅ¡ima dala doprinose u svim segmentima razvoja
. Ovako, kad sam vidio influence i "amigose" odmah sam se nabrijao da ovo Äujem i da pokuÅ¡am da dam neku normalnu ocjenu kao aktivni sluÅ¡alac ovog žanra. Uglavnom:
1. pjesma -
HellBound ima izvrsne startne brejkove i super fanky melodeath scream a refren je malo reći zakon jer je džampara-al-araoundovski, onda slijedi fin growl i opet onaj gotivni scream, onda opet fini akordi te već spomenuti brejkovi te na kraju najbolji MC dio koji me malo podsjeća na Soulfly na samom kraju - sve napisano u kratko znaÄi da je ovo predobra pjesma, vidi se da su se momci potrudili oko aranžmana te da prate trendove povezivanja elemenata iz raznih metal žanrova - Å¡to je dovoljno da ga se svsrta u novu Å¡kolu metala (nbom? ne znam)
2. pjesma -
Ixodes me je natjerala da pogledam žanrovski natpis benda i zastanem na ovom black metal, fakat da bubanj jeste a i ovi spićeni riffovi nisu ni MCore ni DCore a refren je fantastiÄan svakako, vokal mi je viÅ¡e blackerski nego Å¡to mi je melodeath, možda je za ovo zaslužna produkcija. Fina pjesma ali niÅ¡ta posebno kad posluÅ¡aÅ¡ prvu pjesmu.
3. pjesma -
Bleeding me odliÄno poÄinje, ima fine brejkove, vokal je super uklopljen (joÅ¡ da produkcija to sve prati) za koji se iz satelita vidi da je melodeath ali kao malke svjesno vuÄe na BM flow, onda tipiÄni melodeath akordi i tipiÄna melodeath solaža koja zavrÅ¡ava pjesmu. Pjesma je jednostavno merak za sve MDM ljubitelje.
Eto trudio sam se da saberem i ispiÅ¡em sve misli mada i sam vidim koliko propusta sam (nenamjerno) napravio. Sve u svemu, ako budem sreće sviraće u BL kada ja budem tamo. Nadam se inovativnosti i pjesmama koji će joÅ¡ bolje aranžirati uklopljavanje elemenata iz razliÄitih žanrova u dobar i sluÅ¡iv proizvod. To je valjda i poenta nove Å¡kole metala
. Ne srah ja više.
hehehe...kakav si ti CAR!!!...znao sam da ces sve izanalizirati...hehehe..nisi me iznevjerio...
Pazi, da si cuo prosli demo, znao bih zasto tu stoji Black Metal...naravno. to nije klasicni black metal..nego jednostavno se osjetio u nekim rifovima...
Meni metalcore, niti deathcore, kao zanrovska odrednica uopste ne postoji...ali posto ljudi pricaju stalno o tome i koriste taj naziv kao neku odrednicu u metalu, tako sam ja opisao ukratko sta oni sviraju...da sad ne bi analizirao sve...napisao sam ta dva zanra...ali svakako, ta dva naziva po meni su bezveze, postoji Metal i Hard Core...postoji Death Metal i Hard Core i to je to....samo sto su ljudi cudni i izmisljaju razne stvari...
Ali jebi ga...sta je-tu je...
a sto se tice produkcije na ovoj novoj Hellbound...e sad uporedite sta je covjek uspio da uradi u vremenskoj razlici od 15-ak dana...posto ona druga pjesma postavljena i uradjena 15-ak dan prije ove...razlika je evidentna...