Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 13:47

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 321 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Next
Author Message
 Post subject: Re: Slipknot
PostPosted: 06. 07. 2008. 10:45 
SODOM wrote:
Nameless wrote:
Ljudi jedan je 'knot!

evo bas slusam Live 9.0 i ova recenica je tako mocna,tako istinita...Tako je jarane JEDAN,JEDAN JE KNOT.niko nema ovakvu komunikaciju sa publikom,niko nema ovako energican nastup,niko ne pravi ovakvu mjuzu tj.niko se ne usudi.
po meni je ovo sto rade uzivo hiljadu puta komplikovanije nego necrophagist ili ,sa ja znam,suffocation.
UMJETNOST

HELLYEAH!!! Knot Roolllllzzzzzzz 8)

PostPosted: 06. 07. 2008. 12:27 
Moderator

SODOM wrote:
Nameless wrote:
Ljudi jedan je 'knot!

evo bas slusam Live 9.0 i ova recenica je tako mocna,tako istinita...Tako je jarane JEDAN,JEDAN JE KNOT.niko nema ovakvu komunikaciju sa publikom,niko nema ovako energican nastup,niko ne pravi ovakvu mjuzu tj.niko se ne usudi.
po meni je ovo sto rade uzivo hiljadu puta komplikovanije nego necrophagist ili ,sa ja znam,suffocation.
UMJETNOST

Buraz imaš li linkove za to slučajno? Knot RULA!!!!

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2008. 15:55 
Neam linkove
skini soulseek pa skidaj od mene

PostPosted: 06. 07. 2008. 16:05 
eee ljudi znam da je totalni offtopic, al mozel meni neko objasniti foru sa soulseekom??????

PostPosted: 06. 07. 2008. 16:27 

Solidan programcic, s jedne strane imas chatroom-ove i listu raje koja je online a s druge pretrazivac shared mjuze. Medjutim, torrenti su puno prakticniji.

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2008. 17:12 
Adversary wrote:
Solidan programcic, s jedne strane imas chatroom-ove i listu raje koja je online a s druge pretrazivac shared mjuze. Medjutim, torrenti su puno prakticniji.

hmmm, nice, u tom pravcu sam i mislio, ali se nisam htio provalit

meni torrent u zadnje vrijeme sere, koristim utorrent, al nece ni jedan torrent da pokrene, ne znam zasto... uglavnom sad visim samo na rapidshareu i megauploadu

PostPosted: 10. 07. 2008. 22:58 
Moderator

Novi cover za album All Hope is Gone koji izlazi 26.8. (nabavljam majke mi :mrgreen: - oriđiđi): a video premijera za spot Psyhcosocial ( :evil: ) 18.7. 08 naravno

Image

Track-jebena-lista :twisted:

01. Execute
02. Gematria (The Killing Name)
03. Sulfur
04. Psychosocial
05. Dead Memories
06. Vendetta
07. Butcher's Hook
08. Gehenna
09. The Cold Black
10. Wherein Lies Continue
11. Snuff
12. All Hope is Gone

Special Edition Tracks:
13. Child of Burning Time (Bonus Track)
14. Til We Die (Bonus Track)
15. Vermillion Pt. 2 (Bloodstone Mix) (Bonus Track)

Profile  

PostPosted: 10. 07. 2008. 23:34 
Moderator

Ovo quote-am sa jednog od zvaničnih foruma (a ovo je jedini normalan post koji sam našao) - http://forums.slipknot1.com.accel.spark ... 08&page=13 -

Evo teksta - stvarno interesantno:

Quote:
Awesome, I can't wait for this disc to be released! First post on the boards and noticed some really cool things on All Hope Is Gone. Some of this is pretty obvious and some other things are esoteric.

First, the cover for the single, "All Hope Is Gone," displays eight numbers which I think is weird but if you count to 8 from 0 you get nine. All of the degrees on the cover are 9 or add up to it except for 0.

45: 4+5 = 9
135: 1+3+5 = 9
270: 2+7+0 = 9
180: 1+8+0 = 9
225: 2+2+5 = 9
315: 3+1+5 = 9

Basic arithmetic should be obvious but with No Child Left Behind I can't be sure.

Corey Taylor has made it very clear what he thinks of the Bush administration and I think All Hope Is Gone refers America and what George W Bush and gang have done her. Here's some of the lyrics parentheses are my interpretation.

The state of the nation - violation! (United States. Our civil liberties are being thrashed to hell and back. In short, our rights are being violated.)
A broken promise is as good as a lie. (Politicians are known for lying. Duh. And Bush has done nothing but lie to our faces, especially about Iraq.)
The hell is humongous, the devil's among us (The hell that Bush, the devil, has created in just 8 years is astounding; Iraq War, Patriot Act, Halliburton; Cost Plus; NSA wiretapping; Katrina aftermath; Disaster Capitalism)
and we will burn because we won't unite! (We could stop the rape of liberty if we would put our political differences aside and not only follow the Constitution but force our elected officials to do so. There's a fucking reason why the 110th Congress has a lower approval rating than Bush.)

We won't witness anymore freedom. (Because our freedom is gone. If democracy can't succeed in America, where can it?)
Where is anybody? Do we need 'em?"
I would rather fight,
than let another die.
We're the problem,
but we're also the solution. (Most Americans are either apathetic or lazy and are not holding their government accountable. Ben Franklin once said, "The most important role in a democracy is the role of the citizen.")
ALL HOPE IS GONE!!! (And ALL HOPE IS GONE because we don't defend democracy and keep our leaders in check)

The rest of the song is more a indictment against the man who stole the Oval Office and where we are as a nation today.

Gematria, track 3. Gematria is "a play upon words," where numerical values can be assigned to each letter and used as a cipher to reveal another message. It would be sweet if there's actually something to this and I'm thinking there will be. Probably, Qabbalistic since AHIG mentions Gehenna, track 8, which is the Jewish Hell; fire for the wicked.

That's all the stuff I noticed so far on AHIG. Aside from that enjoy the music.
Reply With Quote

Profile  

PostPosted: 12. 07. 2008. 21:35 
Moderator

Kontam da je ovo premijerno izvođenje ove pjesme uživo. Možda griješim, nvm. Pogledajte i javite šta mislite:
http://www.youtube.com/watch?v=pspVj3TusUk

Koliko sam saznao - ljudima se ne sviđa manjak energičnosti inače na tom festu od standardno energičnog 'Knota. Mada ova pjesma i traži skakanje i predavanje totalno. Opet, fini back-vokali 8) .

Profile  

PostPosted: 13. 07. 2008. 09:38 
ono gore bi trebao bit back a ne front cover
gleaj joeya,ko isus...al sta uradi corey sa maskom????

PostPosted: 13. 07. 2008. 17:41 
Moderator

SODOM wrote:
ono gore bi trebao bit back a ne front cover
gleaj joeya,ko isus...al sta uradi corey sa maskom????

Ha ha, kad sam prvi put postao ovo sa slikom napisao sam da je ovo jedna od slika koja će se naći na oriđiđi izdanju :lol: , a onda kad sam vidio da je fakat to cover brzo sam se prepravio. Joey-eva maska je cool a ova od Corey-a je takva da mi treba smajli koji se prstom češe po glavi (ne konta) :mrgreen: . Divi:

Image

A divi maske u akciji na 50. sec. (btw. SODOMe ova je samo za tebe jarane :twisted: ) DIVI!!!:

http://youtube.com/watch?v=1qsts_fJjW0

yeah! (Sad si moram nabaviti taj 9.0. live DVD), fuck!

Profile  

PostPosted: 14. 07. 2008. 00:39 
joj pa ne mogu doc sebi...koji ti je kurac corey???pa maska je ...neam rjeci..
Mic je i dalje najveci kralj :twisted: :twisted: a vidi Chris pustio kosu :D :D ...nisu ni odjela losa...al corey care ovo je glupo...

PostPosted: 14. 07. 2008. 01:05 
Moderator

SODOM wrote:
joj pa ne mogu doc sebi...koji ti je kurac corey???pa maska je ...neam rjeci..
Mic je i dalje najveci kralj :twisted: :twisted: a vidi Chris pustio kosu :D :D ...nisu ni odjela losa...al corey care ovo je glupo...

He looks just like a gay frankenstein :mrgreen: !!!

Profile  

PostPosted: 14. 07. 2008. 13:22 
dzaba sto se nabildo opet corey uz joeya i onog iglastog (zaboravih mu ime jbg) najmanji...al jes mi drago sto je chris pustio kosu :D :D
nego jel zna neko da li Mic ima kakav bend sa strane???

PostPosted: 18. 07. 2008. 08:11 

Image

evo.naslovnica novog broja Metal Hammera.

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2008. 07:28 

sinoć na mtv-u vidio spot "Psychosocial".do yaya.i spot i stvar.čekamo s nestrpljenjem 25.8.... ;-)

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2008. 16:17 
deva wrote:
sinoć na mtv-u vidio spot "Psychosocial".do yaya.i spot i stvar.čekamo s nestrpljenjem 25.8.... ;-)

nacuo sam da se vec na netuu vrti promo album i kazu da je odvala...i to kazu ljudi koji su prije mrzili slipknot...mrsko mi trazit...kupujem original

PostPosted: 01. 08. 2008. 12:30 

Slipknot - nova stvar ''Snuff'' sample dostupan

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2008. 13:18 
ocekivao sam nesto drugacije, jbt znamo svi sta je snuff :lol:
meni ce valjati ovaj album, znam to, osjetim :lol:

PostPosted: 07. 08. 2008. 20:04 
vjerovatno je patka al kruzi vijest a je neki manijak ubo coreya viljuskom u grlo

Post new topic Reply to topic  [ 321 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]