Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 19:11

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 240 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Next
Author Message
 Post subject: Re: Bullet For My Valentine
PostPosted: 01. 06. 2008. 22:55 
uzmi u obzir da je vecina pozitivnih postova mojih, tako da je bullet opet vise gay od triviuma :razz: :D

PostPosted: 04. 06. 2008. 19:17 
trivium je vise gej iz razloga sto BFMV imaju samo pjevaca koji vuce na gejera a ostali su ok ljudi.jbg gitarista je ono u pravom metal fazonu,bubnjar je onako opusten lik a basista je...jbg i on je gej :) :) :)
u triviumu su svi gejcine,pa stoga 4:2
mada glavni razlog zasto gotivim Bullete a ne gotivim trivium je taj sto bullet zna svirat i da imaju nekog savjetnika koji ce im rec :ljudi jebo vas bog,osvojili ste klinke,sad je vrijeme za malo ozbiljniji metal.jer momci stvarno znaju svirat i u nekim pjesmama se vidi fino uticaj testamenta,cak i pjevac zna pjevat ono thrasherski.
dok je trivium cini mi se sluso samo metallicu i metallicu i metallicu i bezuspjesno pokusavaju postati ista.

PostPosted: 04. 06. 2008. 19:34 
jarane, jbg
sto jes-jes, al trivium je jedno milion puta bolji za instrumentima nego bullet, mada i umjece nije tolko vazno, jbg, ja volim oba banda vopra, a to jbg, ja bi volio da bullet ima savjetnika koji ce im reci da je vrijeme da prave ozbiljnu mjuzu, ali nema, tu sam 100% siguran... a jbg, ako se sudi band po izgledu... to mi je fakat bezze

PostPosted: 04. 06. 2008. 22:22 
ma jebo izgled.kad sam cuo "Hand of blood" odmah sam se zainteresovo za bend,dok kad sam cuo i vidio triviumovce i procitao neke debilske komentare u intervjuima,postali su mi mrzi od mejdena stim sto je mejden mejden a trivium su balavci koji pokusavaju postati nova metallica i rade to lose.
nakon ovog drugog bulletovog albuma postao sam bijesan jer momci znaju svirati i praviti dobru muziku,pa jebote ljudi bi mogli pravit tako dobar thrash,al im je ipak vaznije pokupiti pare od curica.stavise mislim da ih na to pickasto ponasenje i pisanje (najvise textova,to je ono sto mi smeta) tjera neki glavonja iz muzicke industrije.isto koda im je reko,2eto snimite 5-6 komercijalnih pjesmica za koje cemo snimitt spotove a ostatak albuma popunite kako hocete".
mada i ova teorija pada u vodu jer su na ovom albumu prva dva singla 2 ponajbolje pjesme.

PostPosted: 05. 06. 2008. 09:18 
to sve stoji buraz
i mene bijes uhvati kad poslusam scream aim fire samo radi 3 jebene pjesme a ostalo cista komercijala, al jarane, kad vec postanu dio "mode" i pop kulture koja se stalno iz dana u dan mijenja, onda ce i bullet jednom isfurati tim curicama, iducim generacijama pubertirajucih curica bullet nece bit interesantan
doduse, na SAFu imaju 3 meni dobre pjesme: SAF, Eye of the Storm, i pomalo Waking the Demon (naglasavam pomalo)

PostPosted: 05. 06. 2008. 11:51 
ja bih dodao jos last to know,take it out on me
te bih doadao da je eye of the storm zasad pjesma godine

PostPosted: 05. 06. 2008. 20:50 
SODOM wrote:
ja bih dodao jos last to know,take it out on me
te bih doadao da je eye of the storm zasad pjesma godine

recimo take it out on me je meni totalno njesra, ne lici mi nesto posebno na bullet ne samo zbog vokala nego zato sto mi je refren nekako totalno nezanimljiv sto je pravo cudno za buller jer ljudi po mom misljenju imaju bas dobar osjecaj za dobre refrene
joj zaboravih spomenuti definitivno najbolju pjesmu sa SAFa koja je prevazisla cak neke jako dobre pjesme sa The Poisona - "Ashes Of The Innocent" bonus track ovaj evropski, jedna od rijetkih novih stvari koja valja, definitivno nesto sto se treba poslusati :lol: :lol: SODOM, ako ti fali ono bulletovo umijece za instrumentima, onda ovo nabavi, iako ima nesto sto vuce i na one ostale dosadne pjesme sa SAFa izdvaja se ipak

a to za eye of the storm... treba imati muda izjaviti tako nesto :lol:
PS, eye of the storm oni objavili prosle godine u novembru na svom siteu ;-)

PostPosted: 05. 06. 2008. 23:48 
ma kako god,ja zbavio album ove godine pa tako da mi je ovo dosad najjaca stvar koju sam cuo u ovoj godini (cak bolje i od hanchmens ride,formation of damnationa)
a taj bonus nemam.znam samo da oni bonusi koji su izasli valjda za americko trziste su najgore pjesme koje su napravili dosad.nekako mi vuku na ono djubre od hair metala.

PostPosted: 06. 06. 2008. 09:48 
joj ma ima onaj japanski bonus track, obrada od "No Easy Way Out", ako se ne varam radi se o pjesmi iz jednog od Rocky filmova, vjerovatno je tad Survivor izvodio ili jedan od njih... sranje i po... znali su par finih obrada uraditi npr. Crazy Train, Domination (meni fakat dobro legla obrada, iako se vecini ne svidja), a Welcome Home obrada je poprilicno interesantna
Ashes of The Innocent, po strukturi podsjeca na Waking The Demon, dobra pjesma sve do refrena kad postaje tipicno predvidivo kao sto su to ostale pjesme sa SAF, ali vrijedi poslusati, pjesma je mogla biti sa The Poisona po mom misljenju

PostPosted: 10. 06. 2008. 13:32 

ovo je pravo dobar bend. kritike ga pljuju, aoni prave dobru muziku i jaih slusam. boli me taki.
ima thrasha dosta, pa onda nekog modernog zvuka (ovdje upisite kako se to kaze sad_________), pa ima dobrih solaza....pjevljive stvari...ma dobra zika za auta.

Profile  

PostPosted: 10. 06. 2008. 21:17 
Uriel wrote:
ovo je pravo dobar bend. kritike ga pljuju, aoni prave dobru muziku i jaih slusam. boli me taki.
ima thrasha dosta, pa onda nekog modernog zvuka (ovdje upisite kako se to kaze sad_________), pa ima dobrih solaza....pjevljive stvari...ma dobra zika za auta.

hehe jeste, dobar za auta :lol: :lol:
ako hoces ti taj moderni zvuk nazovi metalcore ;-)

PostPosted: 09. 07. 2008. 13:35 

uzao novi cd neki dan...meni ovo extra. ko nakav ljetni pljusak...osvjezenje.
ha ja, ne moze se stalno ni Bolt Thrower i Anthrax slusat :)

Profile  

PostPosted: 09. 07. 2008. 14:39 
Uriel wrote:
uzao novi cd neki dan...meni ovo extra. ko nakav ljetni pljusak...osvjezenje.
ha ja, ne moze se stalno ni Bolt Thrower i Anthrax slusat :)

Amin! :razz: :mrgreen:

PostPosted: 11. 08. 2008. 12:58 

Ma ovo je teži pederluk...

Profile  

PostPosted: 11. 08. 2008. 13:11 

Pathologist wrote:

Hmmm nisam bas neki ljubitelj BfMV ali...
Ajmo malo razmisliti:
Bend pjeva o zenskoj osobi = Gey
Bend pjeva o tome kako su svi braca i svi tr00 = Not Gey
(ovaj post puca od sarkazma)
:evil: :evil: :evil:
P.S. No H8

Profile  

PostPosted: 12. 08. 2008. 10:39 
Burnt iN Effigy wrote:
Pathologist wrote:

Onda obrazlozi zasto su teski pederluk.

i ja bi neko konkretno obrazlozenje hehe

bice sad garant opet spika, kako faarba lik pramenove, lakira nokte itd itd, pozer, bla bla, gay na kraju krajeva
hehe

PostPosted: 12. 08. 2008. 15:42 
Moondust wrote:
Burnt iN Effigy wrote:
Pathologist wrote:

Onda obrazlozi zasto su teski pederluk.

i ja bi neko konkretno obrazlozenje hehe

bice sad garant opet spika, kako faarba lik pramenove, lakira nokte itd itd, pozer, bla bla, gay na kraju krajeva
hehe

joj sto njeg zaboli kita sto mislite da je gay kad cojk guzi kad hoce i koga god hoce...i da,svira bolje od 2/3 dedera i ostalih metalaca

PostPosted: 13. 08. 2008. 10:18 
SODOM wrote:
joj sto njeg zaboli kita sto mislite da je gay kad cojk guzi kad hoce i koga god hoce...i da,svira bolje od 2/3 dedera i ostalih metalaca

e tako stvari stoje

PostPosted: 29. 08. 2008. 11:27 
Moderator

Tek neki dan preslušah novi album i moram reći da mi samo Torn valja, ostale jesu fine, album jeste solidan, ali što jest jest - it's gay.

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2008. 11:35 
artredis wrote:
Tek neki dan preslušah novi album i moram reći da mi samo Torn valja, ostale jesu fine, album jeste solidan, ali što jest jest - it's gay.

zar ta pjesma ima na albumu??

Post new topic Reply to topic  [ 240 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]