Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 09. 08. 2025. 11:18

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 5011 posts ]  Go to page Previous  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 251  Next
Author Message
 Post subject: Re: Lijep dan/lijepa noc pt. II
PostPosted: 16. 08. 2008. 20:09 

nekad sam ja bolji, a on gori, a nekad je on gori, a ja bolji :lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 16. 08. 2008. 20:11 

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 16. 08. 2008. 20:29 
Moderator

Archangel wrote:
A tko ste vi, Visoko..? ahaha.. :D Jes', najskuplji grad Federacije te politicki-administrativno-kulturno-duhovno srediste sire regije nema asfalt, good one.. not.. 8) surely you can do better than that.. 8)

Možemo. Nalazimo se na poštanskom broju 71000. Bujrum da vidiš. :twisted:

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2008. 01:56 

hot_blood wrote:
Archangel wrote:
A tko ste vi, Visoko..? ahaha.. :D

aristokracija :razz: :mrgreen:

Archangel wrote:
politicki-administrativno-kulturno-duhovno srediste sire regije

pa naravno, listica je to, nije sala...
ipak velika vam je konkurencija u sirem krugu regije..sve vukojebine :mrgreen:

E, i zamisli ti kakav je tek ostatak, you included, kad 'vukojebina' nadjebaje te ostale u vecini segmenata (sportski, organizacijski, politicki, standardu zivota), ne u sirem krugu regije, a ne ne.. gledano na razini Federacije.. 8)

Quote:
Možemo. Nalazimo se na poštanskom broju 71000. Bujrum da vidiš. :twisted:

Kakvi vi bola, ne tice se to vas, en vam Zenice pa se sa njima mjerite.. 8) mada je to uvreda za Sarajevo.. :D

Inace, lijepa vecer, vrlo.. :D

Last edited by Archangel on 17. 08. 2008. 02:30, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2008. 02:24 

mjesecina... isto dan. a i bila pomrcina veceras, pa sam malo gledo.

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2008. 18:35 

de Saussure wrote:
danas sam odigrala prvu partiju šaha u životu.

ko je pobijedio?

JA

ko je najbolji IKAD????

JA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

da bude i na ovoj stranici

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2008. 19:21 
Moderator

Hahaha de Saussure kraljice :D

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2008. 22:38 
Moderator

Treci mjesec s desna mase mi... :mrgreen:

Uuuuuuuuuuuuuu lijep dan zaista... A i noc...

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2008. 22:46 

Burnt iN Effigy wrote:
Ja kad sam isao prema Sirokom nije mi nikad gore bilo, nigdje oznaka na putu, nigdje trave, sve krs onaj ruzni, sve neka sela, neke babetine u krpama sto prodaju rakiju, onda im ono sranje Medjugorje, grad pun djevica :lol: pred nosom . . .

Nema gore panorame, bolje je sad proci kroz Bagdad nego kroz Siroki.

Ma znam da jesi.. 8)

A opet, unatoc svemu, za posramiti se silne 'metropole' kad vide na kojem je nivou sve to nasuprot njihovoj dekadenciji i nemaru.. aaal dobro, kak' god ti kazes, nije to tema emisije.. 8)

Lavli najt, kao stvorena za walks and stuff.. :D

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2008. 23:08 

Jes' lavli, al' je i hladno :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2008. 23:09 
Moderator

Lavli hladna i dosadna ljubljanska noc. Na Trnfestu Noctiferia deru guzove trenutno, a ja kreten naso bit bolestan :|

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2008. 23:19 

Nije to nemar, to je prljavost :mrgreen: Hercegovina je cista i ja u tome uzivam iako, da, nije dovoljno urbana odnosno ima potencijal prostora. Pustosi. To je meni super! Ali, opticaj ljudi cini gradove, opticaj sudara, socijalizacije. Ne treba se lisavati ni jednog ni drugog, naprotiv... Kvalitet zivota je bitna karika.

Eto vas k'o u vicevima o Bosancima i Hercegovcima :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2008. 23:23 

:mrgreen:

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2008. 23:39 

~°~ wrote:
Nije to nemar, to je prljavost :mrgreen: Hercegovina je cista i ja u tome uzivam iako, da, nije dovoljno urbana odnosno ima potencijal prostora. Pustosi. To je meni super! Ali, opticaj ljudi cini gradove, opticaj sudara, socijalizacije. Ne treba se lisavati ni jednog ni drugog, naprotiv... Kvalitet zivota je bitna karika.

Eto vas k'o u vicevima o Bosancima i Hercegovcima :mrgreen:

Manjak urbanizma, naravno, medjutim, samim time i manje opterecena, vise opustena, zna si ugoditi, iznimno snalazljiva, to si recimo morala primijetiti recimo na Scream Festu i sl.. nema tko je vise true, tko moze vise ovoga, onoga, nego opusteno, lagano, svi sa svakim odlicno, casti se na sve strane, udovoljava se i organizacija je na visem nivou nego ostale regije u blizini.. tako ti je to kad imas potencijal prostora, no ne i iskoristenost istog, no opet, unatoc manjku te neke hajmo reci urbanije sredine, ne manjka u istim, pa i vecim mogucnostima i organizaciji, a i same 'regije', gradovi, su povezanije cime daju 'iluziju' tog opticaja sudara, socijalizacije, al medjuregionalno.. ;P da ne govorim da te sredine unatoc manjku urbanizma imaju u biti iste, cesto i vece mogucnosti uslijed financijskih kapaciteta, sredjenosti i organiziranosti koje cine kvalitet zivota vecim, ili u najmanju ruku istim kao u dramaticno brojnijim sredinama (da ne govorim u onim manjim ili iste velicine), a opet bez upadanja u zamku zamora i pretjerano uzurbanog nacina 'modernog' zivota te prljavosti istog, kako rece, hehe..

Quote:
Jes' lavli, al' je i hladno :mrgreen:

Ha pa zgrij se bona malo.. 8)

Profile  

PostPosted: 18. 08. 2008. 00:01 

Archangel wrote:
Manjak urbanizma, naravno, medjutim, samim time i manje opterecena, vise opustena, zna si ugoditi, iznimno snalazljiva, to si recimo morala primijetiti recimo na Scream Festu i sl.. nema tko je vise true, tko moze vise ovoga, onoga, nego opusteno, lagano, svi sa svakim odlicno, casti se na sve strane, udovoljava se i organizacija je na visem nivou nego ostale regije u blizini.. tako ti je to kad imas potencijal prostora, no ne i iskoristenost istog, no opet, unatoc manjku te neke hajmo reci urbanije sredine, ne manjka u istim, pa i vecim mogucnostima i organizaciji, a i same 'regije', gradovi, su povezanije cime daju 'iluziju' tog opticaja sudara, socijalizacije, al medjuregionalno.. ;P da ne govorim da te sredine unatoc manjku urbanizma imaju u biti iste, cesto i vece mogucnosti uslijed financijskih kapaciteta, sredjenosti i organiziranosti koje cine kvalitet zivota vecim, ili u najmanju ruku istim kao u dramaticno brojnijim sredinama (da ne govorim u onim manjim ili iste velicine), a opet bez upadanja u zamku zamora i pretjerano uzurbanog nacina 'modernog' zivota te prljavosti istog, kako rece, hehe..

Kultiviranost. Tradicija stila zivota. Znam ja o cemu ti pricas. Hercegovci su domacini, a zna se sta domacin znaci, mislim, da se potpuno razumijemo. Biras izmedju ovoga i onoga, o tome ja pricah... Ja biram od oboje, ali ipak biram... Empirijski je dokazivo da Hercegovina ima manje protoka, ozbiljno ovo mislim i detektujem. Kvalitet, statisticki kvalitet ugodnog zivota, pod tim podrazumijevam i njegovanje habitusa, to da, ali ima manje protoka. Ovo vise nije ni komparacija, nego samo zapazanje. Ja volim kad je puno ljudi na ulici, a zidovi visoki, to je valjda samo pitanje navike :mrgreen: Sinteza i iskreno mijesanje, u tome je carobna rijec. Zamisli jos veci Mostar, pa odlicno, ili jedan Siroki, jednog dana, kao Mostar. I Trebinje ima taj visokoesteticni mediteranski duh, ali, ponovo, malo protoka za moj ukus. Sve je to, nekako, sezonska zivost.

Profile  

PostPosted: 18. 08. 2008. 00:02 

Nameless wrote:
Hahaha de Saussure kraljice :D

fala fala 8)

išla na večeru sa nebojšom, čak se nismo ni posvadili. pričo mi o jednoj večeri kad su on i mater dernečili nešto sa frendovima...
on: mislim da sam se malo napio
ja: pa kolko si popio
on: tri butelje vina
ja: :|

dobroe. osim ružnog nosa sam genetski pokupila i njegovu toleranciju na alkohol.

a ostatak večeri ne tako dobar. frend je uspio iskeširat 190 jebenih eura za tri avionske karte.........ne ono...ne. isusova majko što plačeš pokraj križa? bacićemo ga sa sagrade ciganima. da. tako. :evil: :evil: :evil: :evil:

Profile  

PostPosted: 18. 08. 2008. 01:22 

Burnt iN Effigy wrote:
Arch- vuces za jezik previse ;-)

Eto kad si uzeo za primjer Screm Fest, ja u zivotu nisam dozivio vecu neljubaznost, bezobrazluk i prije svega kradju od strane pojedinih objekata i ljudi u Ljubuskom, ne mislim na oragnizaciju festa ni ljude koji su prisustvovali dogadjaju. . .

Jebena kradja, ali posto se ne volim pretjerano prepirati s ljudima, prekrizim s liste i zavrseno zauvijek.

A pih, uzimas pojedine primjere koji, i sam kazes, nemaju veze sa datim festom.. toga bar ima bilo gdje.. lol, mene su takodjer ionako preksinoc u vlastitom gradu oderali sa 5 KM jedan Heineken.. :D al dobro, bilo u gradu ionako 10ak tisuca s obzirom da je veliki blagdan bio, i ogromna tradicija tu, pa znaju da mogu s obzirom na silne 'nijemce' i slicne.. to je bar logicno, onako hercegovacki, hehe..
Uglavnom, eto, nebitno, al na objekte, njihove cijene i sl. se naviknuh daavno, a i ti bi da zivis tu, ne pricam o tome vec o nekim drugim stvarima, al nebitno, nije tema emisije, smatram prekrizenim.. :)

Quote:
Kultiviranost. Tradicija stila zivota. Znam ja o cemu ti pricas. Hercegovci su domacini, a zna se sta domacin znaci, mislim, da se potpuno razumijemo. Biras izmedju ovoga i onoga, o tome ja pricah... Ja biram od oboje, ali ipak biram... Empirijski je dokazivo da Hercegovina ima manje protoka, ozbiljno ovo mislim i detektujem. Kvalitet, statisticki kvalitet ugodnog zivota, pod tim podrazumijevam i njegovanje habitusa, to da, ali ima manje protoka. Ovo vise nije ni komparacija, nego samo zapazanje. Ja volim kad je puno ljudi na ulici, a zidovi visoki, to je valjda samo pitanje navike Sinteza i iskreno mijesanje, u tome je carobna rijec. Zamisli jos veci Mostar, pa odlicno, ili jedan Siroki, jednog dana, kao Mostar. I Trebinje ima taj visokoesteticni mediteranski duh, ali, ponovo, malo protoka za moj ukus. Sve je to, nekako, sezonska zivost.

Pa normalno da ce ti biti stvar navike kad zivis gdje zivis.. :p u nas to ide na drugi nacin, jer, vecina ima to o cemu ti pricas, taj drugi segment i protocnost, al drugdje, a onda se jednostavno vrate gdje ionako sve imaju, samo s manje protocnosti, jel.. jebga, imaju s cim, sta im ja mogu..
No, polako, svee to laganini krece svojim nekim tokom, u biti je obicna stvar statistike pogledati da, osim demografskom segmenta, ti prostori u biti odskacu od brojnih drugih.. a sad, uz ljude i visak vremena, mozda bude i demografije, hehe..

Profile  

PostPosted: 18. 08. 2008. 01:47 

Tacno. Ljudi imaju... i to, u njavecem broju slucajeva, znaju ukusno pokazati, recimo, nenametljivo. Meni je to, takodjer, bitno. Mislim, skontali smo se mi, da sad ne duzim... Fino je sresti pojedince zadovoljne svojim nacinom zivota i svojim stanistem, da im je apsolutno jasno zasto i da to znaju jasno reci. Samo vise zadovoljnih ljudi na mjestu, nadam se da ces me razumjeti, a zapadna Hercegovina u tome, moguce, prednjaci (ponovo statisticki, uzmes komparaciju uzorka i generalne populacije regije) nad ostatkom drzave. Ima tu sad milion drugih razloga zasto, koji najvjerovatnije i nisu toliko, ma nikako nisu, ma niposto nisu idilicni (moguce vrlo bitni za analiziranje), al' sad u to ne bih ulazila. Jeste, snalazljivost, odnos prema privredjivanju generalno. Na koncu je i do vise-manje neprekinutog nacina, ako me kontas...

Profile  

PostPosted: 18. 08. 2008. 02:33 

Yap.. :) BH, alles ist moeglich.. 8)

Profile  

PostPosted: 18. 08. 2008. 03:05 

Jest vala

Dan je bio karina,isto me ceka jos jedno sedmicu dana

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 5011 posts ]  Go to page Previous  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 251  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]