Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 23:55

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 50 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject: Re: Death Metal podžanrovi
PostPosted: 29. 08. 2008. 11:38 

ne znam meni je Sadistic Intent klanje

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2008. 13:08 

SODOM wrote:
mani se ba zasad tih "nepoznatijih" bendova

pocni prvo od deatha pa kasnije slaži Deicide,cannibal corpse,obituary,carcass,suffocation,morbid angel,nile...
a za ovo ti treba podosta vremena (oko godinu dana) a tek onda rovi po ostalim kopirantima isl.

Baš tako,laganini,iako u mom gradu ovi fetus 'metalci' pođu slušati prvo Corpse i Gorgoroth pa onda pređu na 'laganije' :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2008. 13:31 

SODOM wrote:

pocni prvo od deatha pa kasnije slaži Deicide,cannibal corpse,obituary,carcass,suffocation,morbid angel,nile...
a za ovo ti treba podosta vremena (oko godinu dana) a tek onda rovi po ostalim kopirantima isl.

hahahaha plan i program postajanja death metalca... ma ne mozete mu govorit bukvalno step by step, mora covjek sam slusat, pa kad se nesto svidi neko mu predlozi neki slican bend i tako... pa sta ispadne :)

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2008. 13:33 
Moderator

Ok sve nije frx. To ću polagano, još da mi neko oće kakav DVD spržit od ovih velikodušnih djedera :mrgreen: . A jeste li pogledali išta od one liste što sam postavio?

Preporuka: The Despised Icon, Suicide Silence, Impending Doom, With Blood Comes Cleansing, Bleed From Within, The Red Chord, Job For A Cowboy, The Black Dhalia Murder, Whitechapel, Animosity. Myspace profili na prethdonoj stranici.

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2008. 13:44 

sprzit cu ti ja kad budem imo vremena (ne znam kad je to :) , necu ti nista obecavat, ali ako se ne snades u meduvremenu, javi se).

p.s. deathcore != death metal

nemoj se trudit bezveze, vecini dmetalaca se to gadi... al eto, mozda neko ima da moze podnijet :lol: (ima ovaj 1 Boro, on moze toga ja mislim ).

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2008. 13:49 
Addi wrote:
SODOM wrote:

hahahaha plan i program postajanja death metalca... ma ne mozete mu govorit bukvalno step by step, mora covjek sam slusat, pa kad se nesto svidi neko mu predlozi neki slican bend i tako... pa sta ispadne :)

ma nema tu nikakvog plana nego ako vec zeli da to cuje bolje je da krene od ovoga nego da odmah skace na tam neke lijeve i nepoznate...valja prvo cut majstore pa onda ove ostale....nema smisal da momak prvo pusti sebi tam neki Obscenity prije nego cuje death,deicide,cannibale i ostale

PostPosted: 29. 08. 2008. 14:45 
Moderator

bloodflood wrote:
sprzit cu ti ja kad budem imo vremena (ne znam kad je to :) , necu ti nista obecavat, ali ako se ne snades u meduvremenu, javi se).

p.s. deathcore != death metal

nemoj se trudit bezveze, vecini dmetalaca se to gadi... al eto, mozda neko ima da moze podnijet :lol: (ima ovaj 1 Boro, on moze toga ja mislim ).

Deathcore je evolucija DM-a kao što su to i ostali podžanrovi, i to old-school DM (logično) - ako cijeniš DM i nije ti samo pitanje ukusa onda cijeniš i sve njegove podžanrove - a tehnički, i DC je podžanr DM. Zato treba poslušati ponešto od svakog - pogotovo što je DC najbliži modernoj brutali kakvu vi djederi volite.

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2008. 15:33 

samo sto ja ne vidim nikakvu vezu izmedju deedsa npr i nekog deathcore benda...

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2008. 15:37 

E pocinjete smarat fakat

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2008. 15:41 
Moderator

Ma evolucija jeste kazem ti, al nije podzanr ;-)

A sto se tice toga, vecina ljud ovdje gotive jedan The Red Schord ili Despised Icon, tako da... ;-)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 50 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 1 hour [ DST ]