Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 01:10

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 240 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Next
Author Message
 Post subject: Re: Bullet For My Valentine
PostPosted: 29. 08. 2008. 11:58 
Moderator

Aha, a ostale su za djevojke ili dječurliju iako im kvalitetu ne sporim - možda kad budem moody da preslušam, možda promjenim mišljenje, ali sumnjam. Jedino što Torn odskače maksimalno od ostalih pjesama.

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2008. 12:43 
artredis wrote:
Aha, a ostale su za djevojke ili dječurliju iako im kvalitetu ne sporim - možda kad budem moody da preslušam, možda promjenim mišljenje, ali sumnjam. Jedino što Torn odskače maksimalno od ostalih pjesama.

jel ti mislis na Scream aim Fire album ili???

PostPosted: 29. 08. 2008. 13:25 
Moderator

SODOM wrote:
artredis wrote:

jel ti mislis na Scream aim Fire album ili???

Naravno, s druge strane The Poison je odličan - za 10 klasa bolji od ovog zadnjeg koji ima samo 1 u rangu Poison-a.

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2008. 13:31 
zaista si me zbunio

evo track liste od Scream aim fire koja je kod mene

1.scream aim fire
2.eye of the storm (jedna od pjesama godine,koji thrash covjece)
3.Hearts Burst into fire
4.Waking the deamon
5.Disappear
6.deliever us from evil
7.Take it out on me
8.say goodnight
9.end of days
10.Last to know
11.Forever and allways
12.No easy way out (bonus track)

nije moguce da mi fali pjesama???

PostPosted: 29. 08. 2008. 13:40 
Moderator

SODOM wrote:
zaista si me zbunio

evo track liste od Scream aim fire koja je kod mene

1.scream aim fire
2.eye of the storm (jedna od pjesama godine,koji thrash covjece)
3.Hearts Burst into fire
4.Waking the deamon
5.Disappear
6.deliever us from evil
7.Take it out on me
8.say goodnight
9.end of days
10.Last to know
11.Forever and allways
12.No easy way out (bonus track)

nije moguce da mi fali pjesama???

E jebiga, mislio sam na ovu podvučenu, a u refrenu ima ono Now I'm Torn... To za Thrash - i ja sam mislio to reći ali kontam da ne znam nešto puno o thrashu pa da se ne provalim - sad vidim da nisam toliki laik - nikakav kad je u pitanju prepoznavanje sluhom :mrgreen: .

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2008. 13:53 
ma boli te ba kurac...meni je ona pjesma thrash pa nek ostali pricaju sta hoce...
a inace mi je ovaj album podijeljen na Remek djela i Remek sranja
ono sto valja zaista valja a ostatak je bas pickast...ali sve u svemu nije los album

PostPosted: 29. 08. 2008. 14:51 
Moderator

Kad sve zbrojiš i oduzmeš - solidan album, ali ipak naginje više nekoj softly publici.

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2008. 15:01 
artredis wrote:
Kad sve zbrojiš i oduzmeš - solidan album, ali ipak naginje više nekoj softly publici.

tako je...nego uradili su onda jedan cudan potez...oni jesu bend koji treba da privuce curice koje ce slusati neke polu baladice i sl sranja...uglavnom bend kojem je to jednim dijelom cilj,kao singl izbaci upravo neku "slabiju" pjesmicu i na albumu ce se nac jos 2-3 takve kao plan za ostale singlove a ostatak albuma krlja...
oni su izdali 2 jebacka spota sa 2 jebacke pjesme i nazalost one i jesu najjace na albumu...

PostPosted: 29. 08. 2008. 15:31 
Moderator

Fakat, a uzmeš The Poison sve pjesme prejake - i to kako su odsvirane, producirane, tekstovi, aranžmani, feeling - i skontaš da je kvalitet čak i ako je natruhe gay. Ali ovaj zadnji album je po tom pitanju promašaj. Sad, je li im nestalo ideja ili ih je ponijela ta komercijalna struja pa ne znam. Ako jeste onda su iznevjerili slušaoce, ima na novom dobrih pjesama, i spotovi su odlični - ali znaš kad ti fali onaj jebeni scream, kad ti dosadi ono clean njakanje jer je ipak dovoljno u samo malim količinama (refren), to je metalcore jebiga. Screamovi su tu da naglase osjećaje - uzmeš jednu 4 Words To Choke Upon i nije ni čudo što ti ove sa novog albuma smrde na siromaštvo i nedostatak tog feelinga.

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2008. 15:47 
definitivno nije nedostatak ideja...ovaj bend da nema veliku izdavacku kucu koja od njih trazi da se zadovolji teen publika,bi zasigurno bio jedan od najjacih thrash sasatva...imaju talenat,imaju tehniku,naslusani su ali ipak ,lova je lova,picke su picke a to je vaznije neg zadovoljit nekog underground cojka...

PostPosted: 01. 09. 2008. 14:38 
jbg ljudi
sto jes jes, prodali su se
al neki dan sjedim u vozu, linija prijedor zenica, znaci par sati imam da slusam mjuzu
i bas mi je album bio moc, zato sto sam ga zadnji put slusao prije 3-4 mjeseca, al ono da sam presluso od pocetka do kraja, nisam odaavno sluso pa mi se cini ipak kao dobar album, nije bas ko the poison, al tek sad, nakon tolko mjeseci od izlaska albuma, dobija neku car, nesto, sta ja znam
kako god, iduci album, vidjecete, bice ja mislim nesto ko the poison, imam nekakav feeling, ne znam kad ce krenuti snimati, al bice ja mislim nesto mocno, dok ih prodje emo faza, i dok matt nadje stalnu zenu i napravi koje stado djece, a ne da pjeva kako nema trebe

btw, gledam dvd juce, jay, bassista, ima jebacki scream, do jaja, matt mala maca

PostPosted: 01. 09. 2008. 23:03 

Jes', bolji je Poison, ali ni ovaj nije loš uopšte.

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2008. 01:15 
Moderator

Joj ba sta vam je svima s tim da su BFMV emo? Nidje vezze :?

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2008. 12:42 
Moderator

Moondust wrote:
j
kako god, iduci album, vidjecete, bice ja mislim nesto ko the poison, imam nekakav feeling, ne znam kad ce krenuti snimati, al bice ja mislim nesto mocno, dok ih prodje emo faza, i dok matt nadje stalnu zenu i napravi koje stado djece, a ne da pjeva kako nema trebe

btw, gledam dvd juce, jay, bassista, ima jebacki scream, do jaja, matt mala maca

Hahaha, ova ti je dobra :lol: . Pa Jay-evi namah screamovi na novom albumu daju onu dobru primjesu i tržu iz one njakajuće dosade koju je najlakše nazvati gay. Da su emo - nisu, i nadam se da nikada ni neće biti. Solidan (meni pre)mekani metalcore je zadnji album, nije loš, pogotovo ako si u fazi da ti ono njakanje zvuči cool. Ali i njega su odradili kvalitetno nema šta. Potvrda je novi album da sve što rade, koji god fazon forsiraju, da ga rade po P.S.-u.

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2008. 16:08 
Nameless wrote:

ma to je ono, ja sam misliio ovako "emo", al eto
klishee

mane veze, meni i dalje jedan od drazih bandova pa nek se hejteri puse

oba albuma rulaju, posion dosta drugaciji zapravo pa necu ni da poredim

kako god, JEFF KILLED JOHN rula :razz: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PostPosted: 02. 09. 2008. 21:16 

Nameless wrote:

Jebiga,nisu svi,jedino im je onaj vokal teža pederčina :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2008. 23:22 

Nameless wrote:

muzicki nisu slicni emo bendovima(jimmy eat world,panic at the disco,my chemical romance,30seconds to mars,idr.),ali cinjenica je da ih dosta emoa fura,valjda zbog tih textova,spotova,imidza(nisam ih gledo odavno,al se sjecam nekog spota u kojem imaju one emo siske,crne lakove i sl.). i ja se slazem sa onim ljudima koji kazu da bi bfmv bili puno bolji bend da ih ne gura toliko mtv,da se ne pederisu toliko.ovako,srednja zalost.jedan od najlosijih MC bendova(po meni...

Profile  

PostPosted: 03. 09. 2008. 16:18 
tjeskoba wrote:
Nameless wrote:

muzicki nisu slicni emo bendovima(jimmy eat world,panic at the disco,my chemical romance,30seconds to mars,idr.)
Pathologist wrote:

to sto nabroja sve sranje americki mtv tzv "emo", uglavnom, nabrojani boldirani bandovi imaju veze sa emo kolko safet isovic s black metalom

btw, 30 sec... je vopra dobar alter rock sastav, po mom misljenju

off topic over

on:

tjeskoba wrote:
i ja se slazem sa onim ljudima koji kazu da bi bfmv bili puno bolji bend da ih ne gura toliko mtv,da se ne pederisu toliko.ovako,srednja zalost.jedan od najlosijih MC bendova(po meni...

slazem se osim sa zadnjom recenicom ;-)

PostPosted: 18. 10. 2008. 17:57 

nako solidni su ima mnogo boljih bendova al moze se slusat

Profile  

PostPosted: 15. 12. 2008. 13:32 

Ne znam šta bih rekao. The poison je baš dobar album, a ovaj drugi nije dobar k'o prvi, ali opet, može se povremeno poslušati.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 240 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]