Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 12:27

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 194 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 02. 12. 2003. 12:49 
Administrator

po tehnickoj zahtjevnosti i slozenosti sviranja death je punoo zahtjevniji ali po zestini, jacini, brzini meni je tu black daleko od deatha

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 12. 2003. 14:33 

daj znam da su negdje na forumu 101 rules black metalaca i nemogu ih nac vise! pomagajte!
death rules :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 12. 2003. 17:26 

El Foxinho wrote:
Kitz ShadowLord wrote:
# AGATOR # wrote:
mislio je reci tehnikom !da i ja mislim da immortal moze svojom svirkom dominirat mnogim boljimm death izvodacima!
nikad necu prebolit sto su se raspali!!!! :cry: :!:

death? trekkens! we burn!
to'soka.
death?

tebe samo valjda tvoja mama kuzi,i wicked eventualno :?

Nećeš vjerovat, ali ima nas još koji ga kužimo!
Trekkens ampaviit! :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 12. 2003. 20:40 

Crni_Jack_Daniels wrote:

Nećeš vjerovat, ali ima nas još koji ga kužimo!
Trekkens ampaviit! :lol:

Trekkens :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 12. 2003. 22:14 

Samo i vazda TRUE BLACK METAL. Ima dobrih death bendova, ali ko god misli da su bermude i obrnuti kacketi metal ima problema sa percepcijom.

Black je onako iskreniji, iz duse. Death je meni vazda bio bezdusan. Pitanje je sta zelis cuti, tehniku ili viziju. Deatheri su vazda vise akcenta stavljali na nekakvu kompleksnost, kao da je u pitanju sport, a ne umjetnost.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2003. 00:12 

...za razliku od blackera kojima je umjetnost uvjek bila ispred svega
:D :D :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2003. 09:58 
Administrator

KoldVoid wrote:
Samo i vazda TRUE BLACK METAL. Ima dobrih death bendova, ali ko god misli da su bermude i obrnuti kacketi metal ima problema sa percepcijom.

Black je onako iskreniji, iz duse. Death je meni vazda bio bezdusan. Pitanje je sta zelis cuti, tehniku ili viziju. Deatheri su vazda vise akcenta stavljali na nekakvu kompleksnost, kao da je u pitanju sport, a ne umjetnost.

Jebga, o ukusima se ne raspravlja, ali nakon slusanja svega i svacega, ja bih opet prednost dao Death Metalu, kao najiskrenijem pravcu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2003. 00:33 

Rekoh..pitanje je sta zelis od muzike koju slusas...Death Metal kad je bio iskren (kasnije) polako je prestajao biti i metal i Death Metal (kao jebeni Entombed na primjer). Inace ne znam ko je od tih Deathera bio i jeste iskreni Satanista, ubica, kriminalac...mozda Deicide? Nisu ni svi Blackeri saban sumnjak a ni crni papa ali ima malo vise iskrenih bendova.

Stvar ukusa...meni lezi ono sto sam naveo. Savrseno shvatam zasto drugima lezi vise obratno...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2003. 00:27 

KoldVoid wrote:
Inace ne znam ko je od tih Deathera bio i jeste iskreni Satanista, ubica, kriminalac

a to je naravno glavni kriterij za kvalitetu banda :roll:

jao, ta djeca :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2003. 00:30 

To je kriterij iskrenosti

A ti si il nepismen, ili samo namjerno izbacujes stvari iz konteksta

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2003. 00:55 

KoldVoid wrote:
To je kriterij iskrenosti

...a iskrenost je kriterij cega? kvalitete? rofl :P

KoldVoid wrote:
A ti si il nepismen, ili samo namjerno izbacujes stvari iz konteksta

stvar sam izvukao iz konteksta jer je smijesna i u kontekstu i izvan njega. ti si cijeli death metal proglasio bezdusnim pravcem bez vizije zbog "kriterija iskrenosti". sad, da ne bih ja nesto krivo shvatio: na sto si tu zapravo mislio? je li rijec o ovom: netko tko pjeva o sotonizmu i ubijanju bi morao to i prakticirati inace je neiskren i bezdusan.

sorry, ali meni je taj stav teska glupost.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2003. 01:21 

Ti nisi, i jos uvjek izgleda nemas namjeru da procitas moj post kao sto jest, al evo zadnji put za one sa frontalnom lobotomijom:

Meni je Death Metal uglavnom sterilno agresivna i klinicka muzika. Pazi sad, skoro svakom Deatheru kojeg ja znam licno (a znam ih dovoljno) to je glavna furka, da je svirka zajebana i da je sve pod konac perfektno. Takva situacija u meni ostavlja ravnodusnost jer me sviracko umjece ne uzbudjuje. Dalje, kao sto sam rekao, PITANJE JE STA ZELIS DA IZ TE MUZIKE CUJES...Ja hocu da cujem taj feeling, tu komunikaciju koju nijedan DM bend ne da ne zna izvuc vec jednostavno se sa tim ne zanima.

BM bendove koje ja smatram iskrenim (Clandestine Blaze, kasniji DarkThrone, Graveland) ti garant nisi ni cuo. Ako jesi, onda nisi obratio paznju. Ne mora znaciti da su ti bendovi u pravu sa svojim koncepcijama (meni neki i nisu) al bar koriste metaforiku iz razloga komunikacije a ne imidza. Kad Clandestine Blaze odsvira "Raping Baby Jesus" ili "Tearing Down Jerusalem" on istice neke svoje stavove i gadjenje. Kad Cannibal Corpse, Autopsy i Deicide nesto kenjaju o satanizmu i krvavom klanju (ma koliko meni zadnja dva benda bili zakletva) to je pitanje cistog imidza jer se ti ljudi ne zalazu ni za sta...nego su jednostavno americki rockeri bez odredjene socio-politicke ideologije. Takvih ima i u Blacku, fino sam naveo, procitaj pa onda komentarisi.

Samo to mnogima nije bitno, jer muzika samo treba da zvuci dobro, upalis, mases glavom, ugasis. Muzika je meni umjetnost, a svako umjetnicko djelo mora imati malo licnog komentara i inspiracije, koji je u slucaju BM-a metaforicni cinizam i satira zivota u danasnjem religijsko-hipokrizijsko-kapitalistickom "dobrom" drustvu.

TOKOM SVOJEG POSTA SAM ODGOVARAO NA DVA PITANJA:

1) KOJI JE PODZANR ISKRENIJI (TO NEMA VEZE SA BOLJI, NE SKACI NA GLUPE ZAKLJUCKE JER NISI PROCITAO PRIJETHODNI POST)

2) KOJI JE BOLJI (BOLJEG NEMA, NISU OVO TRKE KONJA, IMA SAMO DRAZI, SKONTAJ)

A ovo je nadasve krajnje glupo. Ko ima problema sa mojim misljenjem da je BM bolja muzika od DM-a nek se isplace, mozda mu pomogne, mene boli kurac. Mislim da sam bio dovoljno koherentan da bi se poenta shvatila...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2003. 10:34 

isuse e koji si ti kenjator (bez uvrede molim lijepo) sta nisi mogao napisat samo da vise volis black jer je iskreniji i doviđenja?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2003. 16:09 

KoldVoid wrote:
Ja hocu da cujem taj feeling, tu komunikaciju koju nijedan DM bend ne da ne zna izvuc vec jednostavno se sa tim ne zanima.

sto je tvoj stav, a ne neka u kamenu zapisana istina. o tome sto koji dm band zna izvuci iz svoje glazbe i odnosa sa publikom nije neka 100% tocna cinjenica.

KoldVoid wrote:
Kad Clandestine Blaze odsvira "Raping Baby Jesus" ili "Tearing Down Jerusalem" on istice neke svoje stavove i gadjenje. Kad Cannibal Corpse, Autopsy i Deicide nesto kenjaju o satanizmu i krvavom klanju (ma koliko meni zadnja dva benda bili zakletva) to je pitanje cistog imidza jer se ti ljudi ne zalazu ni za sta...nego su jednostavno americki rockeri bez odredjene socio-politicke ideologije.

opet, ovo je tvoj dozivljaj dm-a i blacka iz kojeg zakljucujes da su death metalci zabavljaci na razini jeftinog horror filma, a blackeri idealisti. mozemo tako do besvijesti raspravljati i ni jedan od nas nece promijeniti stav :roll: ako ti u glazbi i tekstovima death bandova ne cujes nista vise od trenutacnog poticaja za head banganje to je tvoja stvar.

osim toga nemoj mi reci da svi norveski bm bandovi koji briju na nacizam, nihilizam te su opsjednuti starim nordijskim bozanstvima imaju veze s ikakvom ideologijom? nije li kod velikog broja njih rijec o obicnom slucaju pubertetskog preseravanja :wink:

KoldVoid wrote:
2) KOJI JE BOLJI (BOLJEG NEMA, NISU OVO TRKE KONJA, IMA SAMO DRAZI, SKONTAJ)

A ovo je nadasve krajnje glupo. Ko ima problema sa mojim misljenjem da je BM bolja muzika od DM-a nek se isplace, mozda mu pomogne, mene boli kurac.

s ovim se potpuno slazem. nije pitanje koji je bolji jer svatko ima pravo odluciti sto mu je bolje... kao sto i je imam pravo reagirati kad ti proglasis cijeli death metal pravac potpuno supljim i nenadahnutim... sloboda govora je dvosmjerna :wink:

i mene boli kurac shvaca li netko varga i slicne likove kao velike idealiste... ja znam da je rijec o poremecenim slucajevima kojima treba lobotomija :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2003. 16:48 

el foxinho ne petljaj se i ne seri,konacno neko ko napise normalan post,a ti seres da sve to moze u tri rijeci,meni bas dobro citat km-ske postove

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 12. 2003. 06:35 

El Foxinho wrote:
isuse e koji si ti kenjator (bez uvrede molim lijepo) sta nisi mogao napisat samo da vise volis black jer je iskreniji i doviđenja?

Jer neke stvari su cinjenice i imaju svoje razloge. Nemoze se sve svesti na "ovo je kita, a ovo zakon"

Nex wrote:
opet, ovo je tvoj dozivljaj dm-a i blacka iz kojeg zakljucujes da su death metalci zabavljaci na razini jeftinog horror filma, a blackeri idealisti. mozemo tako do besvijesti raspravljati i ni jedan od nas nece promijeniti stav ako ti u glazbi i tekstovima death bandova ne cujes nista vise od trenutacnog poticaja za head banganje to je tvoja stvar.

osim toga nemoj mi reci da svi norveski bm bandovi koji briju na nacizam, nihilizam te su opsjednuti starim nordijskim bozanstvima imaju veze s ikakvom ideologijom? nije li kod velikog broja njih rijec o obicnom slucaju pubertetskog preseravanja

Moj zakljucak je iz intervjua i izjava samih muzicara. Nisam pricao o tome sta ko dozivljava iz cega. Za postojanje gluposti u BM-u sam vec rekao jedno najmanje tri puta. Opet buraz, ne citas...vec tendenciozno odgovaras...

Nex wrote:
mene boli kurac shvaca li netko varga i slicne likove kao velike idealiste... ja znam da je rijec o poremecenim slucajevima kojima treba lobotomija

Do not shit where you eat...kad se sam zalazes za slobodu govora i slobodu furke malo je besmisleno govoriti o necemu sa pristupom tipa "ja znam" jer po takvim pitanjima mozes mozes samo smatrati, a znati, ne

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 12. 2003. 11:17 

ko, u svemu postoji neka doza relativnosti i to niko ne spori
al neke stvari su ipak relativne manje od drugih, odnosno, relativno su nerelativne :D
stoga mi je sasvim ok kad neko kaze da Vargu trba lobotomija :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 12. 2003. 13:22 

KoldVoid wrote:
Do not shit where you eat...kad se sam zalazes za slobodu govora i slobodu furke malo je besmisleno govoriti o necemu sa pristupom tipa "ja znam" jer po takvim pitanjima mozes mozes samo smatrati, a znati, ne

pa u tome i je stvar: ti "znas" da je black iskreniji pravac, ja "znam" da je ideologija black bandova bezveze i mozemo tako do sutra. nitko ne moze biti u pravu jer nije to stvar egzaktnih cinjenica.

imho ti previse paznje posvecujes tome sto netko kaze u intervjuu i po tome izvlacis zakljucke o cijelom pravcu ali nije ni bitno... ovo vec predugo traje, nisam ni siguran kako je sve pocelo.

peace :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 12. 2003. 15:59 

U svakom pravcu je 90% slijepih pratilaca. Koji prate one sa nekom individualnom furkom. Slazem se da je u muzici manje vise sve relativno. Ali kada je rjec o nekom projektu koji spada pod neki pravac onda se mogu podvuci neki zakljukcci i cinjenice.

Al haj zadnji put da zavrsimo ovo na boljoj noti nego sto smo zapoceli, death i black imaju kategoricne razlike izmedju sebe. I kao sto rekoh, ko sta trazi od muzike koju slusa ce se pribliziti vec necemu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 03. 2004. 01:34 

Da se vratim na temu... :wink:
Nije mi niti jedan pravac posebno drag... svaki mogu poslusat u nekim prilikama oivisno o raspolozenju. Mozda ipak malo vise naginjem ka blacku zbog COF i Dimmu i Venom koje mogu poslusat a ostalo... :roll:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 194 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]