Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 07. 08. 2025. 01:18

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 158 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
 Post subject: Re: AG CLUB 06.09.08 KONCERT "jebi me BREGA motornom pilom"
PostPosted: 08. 09. 2008. 21:11 

Rece mi Ceca sinoc, sta se desavalo u AGu....jebem im ...ufff!!! Sarane i Slava, nadam se da necete imati problema!

SAmo mi nesto nije jasno...eto svirke nije bilo...u cemu je onda do kurca bio problem sa pustanjem muzike??? Ili je i to postalo zabranjeno u Sarajevu..samo folk??? :evil:

Sjebase Akademiju, sjebase sjebace parkice i Bock...pa sad i AG...pa stvarno..nemam rijeci! :evil:

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2008. 21:37 

PPI wrote:
TUZNA VIJEST
koncert je zabranjen od strane por.uprave,
poslali su danas pismo u ag i tako zabran. koncert,
navodno zbog nekih 100km sto nismo uplatili i sto nije prijavljen koncert.
koncert nije prijavljen jer se radi o demo bendovima i razmjeni bendova i sva zarada ide za pokrivanje troskova bendova itd, al njima to nista ne znaci, njima je pavaroti i demo bend isto.zao mi je sto je ovo doslo u zadnji tren a oni sutra ne rade al imamo kao 3 dana da se zalimo????
za prijavU bendova (sa strane) traze nam i radne dozvole itd. WF
u ponedeljak prijavljujemo udruzenje, treba nam samo 20 potpisa i onda krecemo u nove pobjede, vidimo se 11.9 u ag.CYA

Hajd nek mi neko objasni piše li u nekom zakonu da se to mora? Ako se mora, što dižete toliku frku? Ubuduće poduzet sve što treba da se ovo ne ponovi i rješen problem

Uriel wrote:
smio bi se kladiti u dobre pare da ovi srot narodnjaci kad sviraju po rupama ne placaju ni marke poreza, niti prijavljuju izvodjace. a skoro pa sam siguran na ni Aqua ne radi to za ove seljacine sto uzimaju bolje pare.

Pa jel bi vi da mi ne plaćamo ko narodnjaci (ako ne plaćaju) il da i oni najebu ko mi?

Hedon wrote:
Jedna stvar jasna, seljaci upravljaju gradom i drzavom...Sve je pocelo od Sloge cini mi se prebrojite sva mjesta u kojim je bilo koncerata sad ih nema nigdje...Ne treba ipak odustajati mater im jebem...sve je do nas

Ma buraz nije do nas, jednostavno NEMA NAS!!! Malo nas je brate.Niko od vlasnika tih objekata nije alternativac ko mi pa da nas razumije. Svi hoće para a od nas ih nema :( Jebga tako je

stari serator wrote:
hocel kad poreska otic do bake, do mafijasa, svercera, do mog komse carinskog inspektora i serijskog lopova?

Hoće buraz, vjeruj da hoće. Zar da nam oni posluže ko primjer kojim se trebamo voditi?

Boli ba chuna vladu za nas, u njihovim ocima smo isti ko i zadnji papci. Jebe se njih što je koncert demo bendova 16 puta veća kulturna manifestacija nego koncert Jelene Karneuše, njima je to isto. A ne možemo imat veća prava od narodnjaka, to možete zaboravit! Šarane i Slava ubuduće uradite sve što treba da se ovo ne ponovi, npr. krenut s tim udruženjem!

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2008. 22:09 

IZUDARAGA wrote:
stari serator wrote:
cak mozemo vidjeti da neki od vas boluju od slicnih virusa, vidjeli smo na temi o homoseksualcima...

Ajd Libijac ne zajebaji majke ti, kakve to veze i sa čim ima, hajd pošteno?

Svirki će bit i to ni Bog ne može zabranit!

Posto nisi cupo neznas, al nosas majce pa te sigurno ne zaobidju, nikad ne zaboravi da si u Bosni osoba druge klase jer slusas Sejtanluke. Mi smo po mnogo cemu ispod pedera, nas skontaju sa kilometarske distance...

Srecom u zadnje vrijeme "vjernici" pustaju kosu pa je postalo nezahvalno birati mete...

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2008. 22:21 

stari serator wrote:
Posto nisi cupo neznas, al nosas majce pa te sigurno ne zaobidju, nikad ne zaboravi da si u Bosni osoba druge klase jer slusas Sejtanluke. Mi smo po mnogo cemu ispod pedera, nas skontaju sa kilometarske distance...

Hehe, bio sam i ja chupo nekad, jebga opadala mi kosa :(

Ma vala prođem jebenom štrosmajerovom u majici Vadera pa nek neko neš kaže... ;-) neg svi šišanje, teretana il neka vještina i resistance ;-) hehe

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2008. 22:29 

bloodflood wrote:
sve je ovo zbog brege... ja cim sam vidio ime koncerta, znao sam da nece na dobro izac.

Prvo, treba se sastavit analiza kolicine populacije "rokera" na podruciju kantona Sarajevo, koja nije neznatna, sa osvrtom, bar minimalnim, na svima poznat fenomen Sarajevske rock scene kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih. Valjda smo svi gledali Sjecas li se Dolly Bell?. Argumentovati da se sistematicki unistava duh Sarajeva kroz propagandu sunda i sputavanjem dobronamjernih neprofitnih organizatora, onda navesti koliko je ucinjeno, koliko izgubljeno, i koliko puta nam je slozen samar od strane policije i medija. Uporediti efektivnost u sprijecavanju omladinske delikvencije kroz muzicke programe u susjedstvu. Navesti programe kao one Svedske vlade gdje vlada aktivno podrzava mlade alternativne muzicare i navesti koliko je Svedska profitirala, i koliko je sebi digla renome na kulturoloskoj mapi svjeta. To bi trebao biti jedan profesionalni socioloski rad iza kojeg treba stajati peticija za osnivanje Udruzenja Gradjana, a mozda i neke neprofitne organizacije. Onda fino, od vrata do vrata, kucati za donacije. Od British Councila do Goethe instituta. Ne budite ludi, BC je platio pozamasnu svotu da MDB i Napalm Death budu na Szigetu jedne godine. Mogli bi i Norvezani koju kesirat, osim ribe, nafte i brodova oni samo jos Black Metal izvoze...

Drugo treba rezultate istog rada prekrojiti i plasirati u stampu. Ima kanala i ne vjerujem ni da bi vam Saff na takvom, dobro konstruisanom clanku rekao ne. Tragedije novine prodaju.

Trece trebate fino izac i u izvidjanje, svaki napusteni objekt, svaku medju na podruciju Kantona evidentirat i otkrit imovinsko-pravno stanje. Vidjeti dali se moze tu ista, i koliko bi posla trebalo. Ima vas stotina fizicki sposobnih koji bi ste mogli i najdevastiraniju rupetinu za vikend i sa sest gajbi u samo takav prostor pretvorit. Treba naci nesto sto je na podruciju MZ-a (i u vlasnistvu istog) koji bi bio prijateljski raspolozen prema ideji.

Sarajevu treba strasno puno, necu zagovarati nikakvu revoluciju ali koliko je meni poznato, a sad nek demantuje ko zna i umije, osim UDBA-e nista, al ama bas nista nije pokrenuto za dobrobit SA rock muzicara. A za publiku, ma jos manje.

Ako treba, iscenirat da nas sitematicki ugnjetavaju (sto je istina), pa fino se zalit nekakvim idiotima za ljudska prava, stagod! Ako treba mirno protestovat i to.

Ako vi ne date do znanja odgovornim ljudima na vlasti da smo na jebenoj ivici i da nas tjeraju u kutak iz kojeg izlaza bez ljudskih zrtava nema, opet cemo biti ispod radara, i ici cemo u Beograd i Zagreb da Sarajevske bendove gledamo. Sto nije daleko od moguceg kako se stvari razvijaju...

Ja mozda sanjam, ali kad nesto potrazujes, treba pismeno zahtjevati kule i gradove. Naavno dobit ces sipak ali svakako vrijedi krenuti sa mrtve tacke. Ako ja u necemu mogu pomoc, stojim na raspolaganju, posto sam fizicki gdje sam, nemogu takav projekat ni inicirat ni vodit, ali mogu pomoci radom ili novcano, svejedno.

P.S. pogresan post u kvotaciji da ne bude zabune, ovo je moj prijedlog koji je Cile trazio...

Last edited by stari serator on 08. 09. 2008. 22:31, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2008. 22:30 

IZUDARAGA wrote:
stari serator wrote:

Hehe, bio sam i ja chupo nekad, jebga opadala mi kosa :(

Ma vala prođem jebenom štrosmajerovom u majici Vadera pa nek neko neš kaže... ;-) neg svi šišanje, teretana il neka vještina i resistance ;-) hehe

Eh u takvoj zemlji, moj sugradjan je moj neprijatelj. Nisam ja takva pravila zacrtao, nego oni. Gdje covjek ujeda kera, ja imam oci na ledjima i ruku na nozu...

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2008. 23:32 
Moderator

Nije da ih smatram sugradjanima nit vidim bilo kakvu veze izmedju sebe i takvih...Isto vrijeme na istom mjestu, okolnosti koje nisa birao.
Nema fajde od forumske price ba...

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2008. 23:42 

Nisam znao da je tako zajebato u SA dok nisam cuo za ovo otkazivanje :(

Puno srece sa ovim udruzenjem, prava stvar jer vec neko vreme i kod nas se vrti slicna ideja, ali nikako da se krene sa tim, jer nas jos nije ujelo ovako kao sada Sarajlije. Glupi bi ispali da sad cekamo taj momenat i u Srbiji.

Ceco, nemoj se sekirati zbog Azazela i Awaiting Fear-a kako si procitala iz Alisinih i Igorovih postova, imate nasu punu podrsku, pa se vidimo uskoro na popravnom :D

U Tuzli bese vanserijski! Ajd uzdravlje svi!

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2008. 23:55 

Libijac, neću ti citirat onoliki tekst, upravu si ti, al kažem ti premalo nas je da bi to prošlo, treba nam neko odozgo ko će pogurat.

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 00:20 

IZUDARAGA wrote:
Libijac, neću ti citirat onoliki tekst, upravu si ti, al kažem ti premalo nas je da bi to prošlo, treba nam neko odozgo ko će pogurat.

Image

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 01:58 

hehe mah... svi mi imamo lijepe prijedloge ovdje, nego imal ko da pokrene to sta ?

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 02:08 

Upir wrote:
IZUDARAGA wrote:

Image

e brate ovo je fakat neukusno! dabogda ti se opro čegevara s majice! :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 02:09 
Moderator

:lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 11:15 

shitpifter
Quote:
e brate ovo je fakat neukusno! dabogda ti se opro čegevara s majice! :mrgreen:

Dabogda se tebi opro Zlatko Lagumdzija sa majice! :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 12:40 
Moderator

Addi wrote:
hehe mah... svi mi imamo lijepe prijedloge ovdje, nego imal ko da pokrene to sta ?

Pa odeš npr. prvi ti :mrgreen: , i učlaniš se u to novo Udruženje ( za koje će neko trebati napisati jeben projekat, ako se npr. po Emirovom savjetu bude išlo u British Council tražiti sponzoraj ), zatim dogovoriš sastanak i objasniš telefonski o čemu se radi.
Ako ti daju termin za sastanak s odgovornim, lijepo se pripremiš za prezentaciju projekta.

Neko će te ispratiti za 4 minute (i to zavisi od projekta) a neko će slušati i pomoći.

Savjet: Ako nisi Miro Purivatra ne idi u Ministarstvo kulture i sporta kantona Sarajevo.

Ja nemam vremena za ganjanje sponzora lično, ali bih pomogla u svakom drugom pogledu oko takvog projekta, a i dok vidim nekog od ove dvojice, pomoć ću i ponuditi.

Ima puno nezaposlenih metalaca, rockera, punkera i onih koji još studiraju ili čekaju posao pa zašto ne uraditi sve što možeš za ono što voliš.. :?

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 16:52 

Ja sam zaposlen, studiram, i zivim preko okeana, ali bih opet nasao nacina da nesto UCINIM.

Samo jadike i izvlakuse...ma i ja sam idiot sto vam ista pokusavam objasnit...

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 17:07 

Arinoe wrote:
Addi wrote:

Pa odeš npr. prvi ti :mrgreen: , i učlaniš se u to novo Udruženje ( za koje će neko trebati napisati jeben projekat, ako se npr. po Emirovom savjetu bude išlo u British Council tražiti sponzoraj ), zatim dogovoriš sastanak i objasniš telefonski o čemu se radi.
Ako ti daju termin za sastanak s odgovornim, lijepo se pripremiš za prezentaciju projekta.

Neko će te ispratiti za 4 minute (i to zavisi od projekta) a neko će slušati i pomoći.

Savjet: Ako nisi Miro Purivatra ne idi u Ministarstvo kulture i sporta kantona Sarajevo.

Ja nemam vremena za ganjanje sponzora lično, ali bih pomogla u svakom drugom pogledu oko takvog projekta, a i dok vidim nekog od ove dvojice, pomoć ću i ponuditi.

Ima puno nezaposlenih metalaca, rockera, punkera i onih koji još studiraju ili čekaju posao pa zašto ne uraditi sve što možeš za ono što voliš.. :?

hehe pa super je to, al to je opet smao jos jedan prijedlog... mene zanima jel ima neko da uzme stvari u svoje ruke pokrene nesto, ima slava samo izgleda...

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 00:40 

PPI wrote:
TUZNA VIJEST
koncert je zabranjen od strane por.uprave,
poslali su danas pismo u ag i tako zabran. koncert,
navodno zbog nekih 100km sto nismo uplatili i sto nije prijavljen koncert.
koncert nije prijavljen
jer se radi o demo bendovima i razmjeni bendova i sva zarada ide za pokrivanje troskova bendova itd, al njima to nista ne znaci, njima je pavaroti i demo bend isto.zao mi je sto je ovo doslo u zadnji tren a oni sutra ne rade al imamo kao 3 dana da se zalimo????
za prijavU bendova (sa strane) traze nam i radne dozvole itd. WF
u ponedeljak prijavljujemo udruzenje, treba nam samo 20 potpisa i onda krecemo u nove pobjede, vidimo se 11.9 u ag.CYA

jesz bezze sto je otkazan koncert, iskreno nisam planirao doci zbog obaveza ali bilo mi je drago vidjeti da ima kakva svirka u gradu. a sto se tice razloga ukidanja svirke, nije njima svejedno, nego je zakonu svejedno jer je za sve isti. mijenjajte zakon, nemojte ljude.

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 00:56 
Moderator

Zakonu jeste svejedno ali ne i onima ko ga provodi. Treba mijenjati one koji ga provode. Nešto čitam zadnje Dane i gledam ovo ovdje i čini mi se da se su potezi unaprijed određeni šta će biti i kad će biti - opasno frustrirajuća činjenica predodređenosti u stvarima u kojima nisi učestvovao. Što me vraća na situaciju sa Let 3 koncertom u Travniku kada su ga zabranili u predviđenoj sali, onda slušam radio 202 i pratim situaciju oko koncerta Seke Aleksić - previše očito da vremenom alternative ima sve manje. Prije su nam govorili da smo narkomani i klošari i kada smo nešto radili, pravili mjuz ili organizirali festove (ili barem volontirali) a danas smo to isto (odnosi se prvenstveno na mlađe) ali ovog potonjeg nema. Posebno u Sarajevu.

Situaciju u ovom gradu mi je zasmrdila još kad se krajem 2004., početkom 2005. ili tako nekad raspao jedan od najvećih hip-hop kolektiva (nešto kao UG) - sarajevski Groups People. Zar prije nije bilo udruženja na isti kalup sa drugim vrstama muzike (koliko sam skontao iz zadnjih postova od starog seratora - jeste) ali bi danas bilo vrlo poželjno i praktično jedan takav UG organizirati za sve alternativce i korere i punkere i hip-hopere i metalce i ove ostale pa tako dati i mlađoj ekipi šansu da budu i kloše i drogeri ali da rade nešto konstruktivno. Čisto ideja koju bih podržao kako mogu. Za sada idem staviti potpis na onaj spisak u četvrtak u AG-u.

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 13:13 
Moderator

I Selmi Bajrami su, čini mi se prošle godine, zabranili da svira u nekom klubu jer nije prijavljeno da će pjevat, šta li.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 158 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]