Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 07. 2025. 20:47

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 580  Next
Author Message
 Post subject: Re: sport
PostPosted: 08. 09. 2008. 18:39 

furija wrote:
Interesantno što se ovdje makar ne spomene bh reprezentacija u fudbalu i košarci, a nek' se priča o hrvatskoj reprezentaciji odbojke, košarke i fudbala, i pljuje po njoj, koliko toliko, okrenimo se malo sebi ljudi :roll:

Znas kak to ide, nek crkne susjedu krava, pa taman.. :p

Sta fali inace, nije sramota izgubiti od Å panjolske..

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2008. 18:49 

a sta bi trebalo pisat furijo..
znamo svi da smo jedno uzeli, drugo uzeli, trece izgubili..
odbojka nikad nije razocarala, samo se nadam ovaj put da ce bit docek za njih bolji..

kosarka me opez izivcirala, nema utakmice kosarkaske rep. da se nisam izivciro..
onaj crnac nema pojma..ne znam koji ga K forsiraju..
atmosfera u dvorani dobra, mada je navijanje moglo bit puno bolje, u dvoranu pusteno vise ljudi neg sto moze stat..sparina uzasna..
drzava pustila da mosad organizuje osiguranje utakmice, tak da je policija bila posebno nabrijana citavo vrijeme, kod olova detaljni pregled, alko testiranje, pretres, oduzimanje piva momcima koji su pili, ne dopustanje do TZ da se stane pisat...sve im..

parola - tri vjere, jedna nacija - sigurno ce se arch na ovo javit da prosere nesta.. :D

fudbal gledo drugo pol. volio sam da smo izgubili 5:0, a ne 1:0..
opet ciro maze oci narodu kak smo dobro odigrali, kak nemamo srece..standardna prica, kak nece vise nikad zvat papca, ko mu J mater, al ipak ga tuzi i hoce da ga primora da igra za reprezentaciju...

gosk - bosna 1:0

cujem jucer na kosevu oko 150 ih iz breze doslo da gleda vrbanjusa - rudar breza..

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2008. 18:59 

Kad su glupi pa ne uzese Mclintona, primjerice, a puno bolji i kompletniji igrac.. k'o kad im u repku sve preko KK Bosna ide..

A sta bi ti da ti kazem na parolu kao.. :) kome je do toga, cuj, nema problema, aapsolutno mi ne smeta, to i jest Bosna i Hercegovina, sloboda misljenja i odabira, samoopredijeljenja i samo kao takva moze postojati..
Mada, naravno ne stoji, jer po toj logici bi postojala samo bosanska nacija unatoc tome sto postoji i kompletna jos jedna regija u sastavu drzave, a da ne govorim naravno da takvo sto opcenito receno nije nacija, niti je ikad bilo, nego narodnosno-regionalno obiljezje, ustavno-pravno uredjeno i ozakonjeno samim Ustavom Bosne i Hercegovine.. :p
Da su stavili jedan narod, tri vjere.. e to bi vec tehnicki stajalo..

Papac je as, medjutim ionako ce kad tad opet zaigrati..

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2008. 19:53 

eto i irak klepise po usima, 3:o u setovima

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 15:22 
Moderator

hot_blood wrote:
a sta bi trebalo pisat furijo..
znamo svi da smo jedno uzeli, drugo uzeli, trece izgubili..

Znamo i mi da je Hrvatska izgubila pa si došao da prvi javiš, o tome govorim ;-)

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 15:49 

zaebala si se..nije hrvatska nego listica..4:0 :mrgreen:
to je zaebavanje archa :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 15:53 
Moderator

Jah :roll:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 16:06 

sta kolutas ocima.. :mrgreen:
napisi ti na temi neki rezultat il komentar pa onda nama kaki :razz:

na ovoj temi su uvijek provokacije kroz sport(u granicama normale) bile na prvom mjestu :lol:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 16:59 
Moderator

hot_blood wrote:
sta kolutas ocima.. :mrgreen:
napisi ti na temi neki rezultat il komentar pa onda nama kaki :razz:

Ja kad budem kakila kakiću o BiH, a ne o Hrvatskoj :roll: (i hoću da kolutam :evil: )

hot_blood wrote:
na ovoj temi su uvijek provokacije kroz sport(u granicama normale) bile na prvom mjestu :lol:

Joj molim te :roll: Zabranit Hercegovcima pravo hrvatstva na temi o sportu nije granica normale :roll: (morala sam :evil: )

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 17:39 

ti asli hoces da ova tema ode opet u pogresnom smjeru :mrgreen:

danas igraju mladi
hr - Italija, igro sam x2 :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 17:40 

Vidis kako joj dokazujes poantu opet iznova.. :)

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 17:54 

mislis poenta :lol: :lol:

jes to ti igro kecu :mrgreen:
ne moze ona shvatit da se neke stvari govore zbog zaebancije..al ko zensko... :lol: :lol: (moro sam :mrgreen: i)

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 18:18 
Moderator

hot_blood wrote:
ne moze ona shvatit da se neke stvari govore zbog zaebancije..al ko zensko... :lol: :lol: (moro sam :mrgreen: i)

Jarane, meni je cijeli život za'ebancija, i ozbiljne stvari prebacim u za'ebanciju, al' ono meni nije zajebancija. A izvini, ne govorim tebi samo, ima vas puno ovdje ;-)

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 18:27 

Ima ona jedna dobra od Moonspella...

In each of your failures, I saw my victory, and each time you fall a knife tattoos a smile on my lips...

xexe

Ja gledo u Nedjelju WV i E. Carolinu, Am. Fudbal, i na poluvremenu stoka gubi od luzera 17 - 3 i reko, jebem ti planinare, i napustio kafanu...

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:00 

furija wrote:
hot_blood wrote:

Jarane, meni je cijeli život za'ebancija, i ozbiljne stvari prebacim u za'ebanciju, al' ono meni nije zajebancija. A izvini, ne govorim tebi samo, ima vas puno ovdje ;-)

ne moras se izvinjavat, ne osvrcem se ja na to plaho :mrgreen:

ukratko - moze bit hrvat, al nek postuju drzavu u kojoj zivi...hercegovac koji je tu vec vise od 100 godina ne moze bit hrvat, i mislit samo sto je katolik da je i hrvat..
ja sam odrasto u sredini u kojoj su katolici, pravoslavci - bosanci...bar se tako izjasnjavaju...
a samo par stotina kilometara, ista situacija katolici kazu da su hrvati..ko tu koga ebe...
a kad bi se gledalo i ovih je dosta doslo iz hercegovine tu zivit...
ima izuzetaka i u hercegovini, svaka im cast..
kad bi se gledalo porijeklo i ja bih onda bio boga pitaj sta - kurd, crnogorac, srbin...

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:49 
Moderator

hot_blood wrote:
ukratko - moze bit hrvat, al nek postuju drzavu u kojoj zivi...hercegovac koji je tu vec vise od 100 godina ne moze bit hrvat, i mislit samo sto je katolik da je i hrvat..
ja sam odrasto u sredini u kojoj su katolici, pravoslavci - bosanci...bar se tako izjasnjavaju...
a samo par stotina kilometara, ista situacija katolici kazu da su hrvati..ko tu koga ebe...
kad bi se gledalo porijeklo i ja bih onda bio boga pitaj sta - kurd, crnogorac, srbin...

Jarane, razumijem te ja u svemu. Ali ja ne mogu da shvatim da ljudi (sve države ex-SFRJ osim MK i SLO) ne mogu da shvate da je to ne-bi-tno! Kontaš? Koliko nam je historija različita toliko je i ista. Zašto se ljudi terete onim što je bilo prije godinu a kamo li prije 500 ili matero mila prije 1000 godina?? Ja sam glupa, jesam i nek' sam, zato što ja historiju shvatam kao nešto lijepo, nešto što volim da čitam i što mi je to samo zanimacija manje-više i istraživanje, a ne nešto na osnovu čega bih saznala šta je radio momčić sa konjem ispod sebe 1221. godine i sad ja da se ljutim u 2008.- MO'Š MISLIT'!?!!- na njega i prezirem sve njegovo i njegove!! Kontaš?! I pokrenem neke svoje ljude protiv svih kojima je bio nešto u "rodu" taj iznadkonjskimomak. Ljudi ne razumiju da je to vrijeme skroz drugo bilo, da je situacija drugačija, da se moralo ovako ili onako živjet, razmišljat, i gdje je taj STOP! da ljudi kažu: Halo, pa stanimo malo, šta je ovo?, ne, mi smo glupi. Što je najgore i DALJE glupi. Još ćemo bit'.
I odakle tebi pravo da ti nekom kažeš šta ko može ili ne može bit'? Hajd molim te nađi mi to negdje napisano, puknuto pečatom. Ja ako se osjećam k'o Englez ja ću da kažem da sam Englez i šta to bilo koga briga?
Nadam se da me razumiješ, samo hoću da kažem da je ovo sve GUBLJENJE vremena, a vremena je malo. Bolje da se mi uhvatimo današnje BiH. Ako ti se ne sviđa uhvati se kakvih organizacija, pa mijenjaj, ni meni se ne sviđa.
Ja znam ko sam i šta sam, najbitnije, al' puštam i druge da budu šta hoće, još bitnije.

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:59 

hot_blood wrote:

Dobro to Katolici i Hrvati...to je sad sta-je-starije-kokoska-il-jaje gora neg Srbi. Srba u Bosni nije bilo do 19-og vjeka (tojes, nisu se tako izjasnjavali, neg su bili pravoslavni Bosanci)...al sve je to ba nebitno. Bio krvav rat i brdo mrtvih da bi on mogo za sebe rec da je Hrvat i ti za sebe da si "Boshnjak", i da bi ste svi morali Bosnu i Hercegovinu zvat domovinom. Zar ti nije dovoljno nasladjivanje da si sa tog aspekta u boljoj poziciji, tj. nes nikad morat zvat naciju jedno, a domovinu drugo, a jezik trece, i onda isti uskladjivat sa hirovima dalekih rodjaka daleko od tebe negdje u Zagrebu...:mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 20:20 

Vico
'92

:mrgreen:

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 01:35 

hot_blood wrote:
furija wrote:
hot_blood wrote:

ne moras se izvinjavat, ne osvrcem se ja na to plaho :mrgreen:

Nema moze biti, nego jest, jer ima pravo na to.. cuj ''ne moze biti''.. tko ti kaze da ne moze biti..? tko si ti da odredjujes sta moze, a sta ne moze biti..? jesi to im upucen u povijest i etnicitet..? zato sto je nova drzava pa hajmo mi ispocetka..? ako drzi do svog identiteta i ocuvanja istog, moze biti ono sto jest pa taman proveo 1000 godina u Turkmenistanu, i ne mozes me ubijediti da bi ti svoje teoretsko dijete rodjeno recimo u Svedskoj ucio njihovim obicajima i filovao ga time da je Svedjanin..
Eto pade mi na pamet primjer jednog frenda iz Ze, Bosnjak, imucna obitelj.. potrosili 10ak tisuca KM na istrazivanje svog porodicnog stabla i dodju do konkluzije da su potomci stare hrvatske velikaske obitelji iz BH, Kopcica, jedan bio zarobljen, bio 'preobracen', i hop, par stotina godina kasnije, eto njega tu.. al on je jedan od rijetkih koji si moze takvo sto priustiti, a nema problema s tim, a naravno ni ja, i nikakvih problema nema.. saasvim logicna stvar evolucije jedne nacije.. moja poanta : to sto on, primjerice, ne drzi do tog, vec jednostavno ide dalje, sto bi se reklo, ne znaci da ce svi tako, ili da su svi tako.. i tko si ti da mu kazes danas sta je on..? on je ono s cime se identificira, a ne sto mu ti kazes ili drzava u kojoj zivi..

Ponasanjem kao Srbi u Jugoslaviji sa nekim zamisljenim opcim nacijama u moderno doba se postici nista nece..
Sad bi se disertacija mogla napisati o tome sta bi kao sve podrazumijevalo pod ‘postovanje drzave u kojoj zivis’.. pod jedan, drzava je triju naroda, svaki ima isto pravo na nju, misliti o njoj sta hoce, njegovo pravo.. pod dva, ne postoji jedno misljenje koje je kao ispravno univerzalno jer ona mora nuzno postici minimalni konsenzus zadovoljavanja prohtjeva svih njenih drzavljana, samim time i konstitutivnih naroda..
Da ista mozda malo vise uvazava Hrvate i da nije cinjenica da su u najnezavidnijem polozaju od svih unutar iste, mozda bi situacija bila i jos drugacija, no konstantnim negiranjem brojnih gradjanskih prava temeljem preglasavanja cijelog jednog naroda i ocekivanja da je isti ne kritizira..?! Ma nemoj me bola nasmijavati..
Ja ne znam sta to tebe kao opterecuje do granice da ti moras izjednacavati Bosna=Bosanac, Hercegovina=Hercegovac.. meni to osobno ne smeta.. vi mene zovete nacionalistom trazeci tu automatski negativan kontekst, a nigdje veze.. meni to dodje pod normalno, nit mi bilo tko smeta, uvazavam svakoga, postujem svakoga, imam rodbine Srba, neki od najboljih prijatelja su muslimani, ma za koga god se odredjivao, svejedno mi, ali to isto postovanje i medjusobno uvazavanje trazim i za sebe.. i nikakvog problema nema.. tko, ali tko si ti ili bilo tko drugi da kazes tko je sta..? znam sta sam, sta je moj otac, sta je moj djed, pradjed, itd.. mozes li ti reci isto za sebe..? i nema sta tu doci medjunarodna zajednica, skrojiti drzavu po svojoj volji i po svom interesu ili Silajdzici i slicni i tupiti poslijeratnu politiku o 'svi smo mi Bosanci'.. brate slobodno, ne smeta mi sekunde, postujem, ali izostavi mene iz toga i postuj bar nacije koje su tu od kad postoji spomen Bosne i Hercegovine, sto je povijesno nepobitna cinjenica..
Kao sto ti imas taj primjer svog odrastanja, imaju ljudi i ovdje, uci ih se da postuju drzavu u kojoj zive, i da vole svoju domovinu i svoj narod.. sta tu lose ima..? to za vecinu vrijedi i vrijediti ce i za moje eventualno potomstvo.. naravno uvijek ima ekstrema, ali toga ima bilo gdje.. koliko god ti nadjes katolika, pravoslavaca gore koji ce se izjasnjavati Bosancima, ja cu tebi naci ovdje isto toliko muslimana i pravoslavaca koji ce se ovdje izjasnjavati Hrvatom.. to je sasvim logicna stvar vecine i odredjenog naslijedja.. to je naravno slobodan izbor, a nema se sta brojati danas krvna zrnca, no ovo je stvar povijesnog prava..

I ne, ne mozes sad uzimati kao katolik=hrvat, to je tvoja tu teorija, kao 'kako samo mogu', a ne onako kako jest, jer niti su svi katolici hrvati, niti su hrvati svi katolici, iako predominantno jesu.. u svakom slucaju, hrvatu su u odnosu na bosanske katolike cinili vecinu, a sve povijesne carke i analize su sasvim nebitne danas, jer, ono sto odredjuje naciju je samosvjesnost i samoopredijeljenje, dakle, ako se ne smatras dijelom iste, nisi dio iste..
To svejedno i dalje nema veze s tim jer su oduvijek dio BiH povijesti bili, smetalo nekome ili ne, pa eto, ako ti smeta do te mjere da bas svakog katolika unutar BiH smatras ''bosanskim katolikom'', gdje god i kakav god bio, to je tvoj problem, tocnije tvoje neznanje i neukost.. ;P
Cak stavise, jedino vi imate tu iskljucivost, jer, bosnjak iskljucivo moze biti musliman po ustavu, a sad, koliko je realno da bosnjak, kao termin za stanovnika bosne, moze biti iskljucivo musliman, je blago receno krajnje diskutabilno, i iskljucivo, stoga, s te strane nemas apsolutno sta reci ni prigovoriti, i to i sam znas, tj. bar bi trebao znati..

U Hercegovini je zaceta ideja hrvatske drzave i prvi hrvatski kralj Tomislav je krunjen na prostoru Hercegovine koja je kompletno u sastavu Crvene Hrvatske bila.. jesu to ih ''bosanski katolici'' krunili il sta..? i kako ti ocekujes da ljudi to jednostavno 'zaborave' i budu nesto sto 'tudji' zele da budu..? nisi realan sekunde..
To nema veze sa post-ratnim izjasnjavanjima i glupostima, to je povijesno pravo svakog Hrvata unutar BiH, pa makar se cisto kao takav osjecao iz ovog ili onog razloga, ti nemas apsolutno sta protiv toga reci.. glupost na kvadrat je smatrati Hrvata samo onim iz Hrvatske, pogotovo uzme li se u obzir da je skoro trecina stanovnistva Hrvatske porijeklom iz BiH, ili recimo zamisljenog Bosanca ili Hercegovca, s obzirom da nisu nacionalne kategorije, iskljucivo unutar iste.. etnicitet, nacija i kulturolosko naslijedje je nesto posve drugo..
I nemoj da se vise ponavljam..

Over and out..

Sports topic mode : on..

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 01:42 

stari serator wrote:
hot_blood wrote:

Zar ti nije dovoljno nasladjivanje da si sa tog aspekta u boljoj poziciji, tj. nes nikad morat zvat naciju jedno, a domovinu drugo, a jezik trece, i onda isti uskladjivat sa hirovima dalekih rodjaka daleko od tebe negdje u Zagrebu...:mrgreen:

Diskutabilno.. bosansko-hercegovacka nacija ne postoji, domovina je sirok pojam, jezik derivat bivseg srpsko-hrvatskog (ne, ne osporavam ga, govorim o formi istog), a hirovi, ehh, to ne znam, to cemo priupitati kad se Hr sastane opet sa Turskom.. :p

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 580  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]