Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 25. 06. 2025. 19:19

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 161 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: Nile, Belphegor, Grave - Boogaloo - 9.9.2008.
PostPosted: 10. 09. 2008. 14:48 

Ono sinoc nije bio Grave, samo buka i krcanje. TO odbijam dozivjeti, tako da sam cijeli koncert bio van sale.

Ukratko - organizator moze slobodno otici doma i upucati se! Boogaloo je prvo i osnovno u preuredjenju...to je jebeno gradiliste, a ne klub. Niti su iznajmili razglas, niti light, sve je bilo tako jadno! Cuo sam da bendovi nisu ni catering dobili - cizs!!!

A ovo je vrhunac svega: redari seljacine su prebili neduznog covjeka:
"Inače... budem uslikao ono što su mi napravili. Glavu, ramena, leđa, noge i lijevu nadlakticu. (možda kad malo više bude rana plava bila saznam koji je broj patika zaštitar nosio)
Dobio sam batine od strane 3zaštitara i na kraju se 4ti priključio i spuco me par puta u bubrege koljenom.
Lik me povukao sa rulje, nabio me u glavu, prebacio preko monitora i izvuko me ko zadnje đubre van.
Stari... nemojte me držat za noge, ruke i glavu i tuč me.. daj priliku da vratim ako nećemo razgovarat.
I ono što me stvarno ubilo u pojam je bilo kad sam stojao pred ogradom i kad je zaštitar došo i reko mi ako se u roku od 5sekundi ne maknem da ću dobit batina od zaštitara..

Frajeru koji je ovo organizirao..
Nisam životinja, samo sam fan. I ja i onih par likova što su preko bicikala letili van.
Prijetnjama i takvim ponašanjem ljudi koji trebaju pružati "sigurnost" nema mjesta na takvom koncertu.
što da ja sad radim pitam te?
da tužim NOTU kao organizaciju zbog tog što mi se dogodilo? da idem sam svoju pravdu tjerat? što?
slikat ću ožiljke i rane. PA ako mi se ne oglasi BILO TKO iz te organizacije i bar jednu ispriku nabaci... ne znam..

inače, samo 4stvari od nilea sam uzivo htio cuti. 4najdraze stvari..
čuo sam ih... vani kod one pekare.
Hvala"

STRASNO!

Sto se mene tice moj zadnji Grave je bio na Masters of Death touru i tako ih se zelim sjecati. Jedina svijetla tacka je sto su mi Ola i ekipa frendovi, pa smo nakon svirke pricali o ovom jadu od koncerta, nasim planovima, o metalu tj. u sto se pretvorio i pili pivo dok je u dvorani nesto na trenutke podsjecalo na Nile, ali nije to Nile bio sigurno!

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 15:28 

mamu im jebem,to su one seljacine od redara koji "osiguravaju" kojekakve partije i pop/folk koncerte,i ne mogu smislit metalce!!slican slusaj ko na legacy-ju,eto na sta je metal spao bog te jebo!!

Last edited by lord krvolok on 10. 09. 2008. 15:33, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 15:31 
Moderator

Sad sam pročitao onih nekoliko stranica o tome na cmar-netu. Različita mišljenja: http://www.cmar-net.org/forum/viewtopic ... &start=630

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 15:32 

Sta se desi pobogu, pa ja proso pored redara sa unesenom bocom i pustili me bez rijeci, ovo ostalo ne vidjoh ne cu...jbg podjeti me situacija na zavrsetak metal koncerata u Slozi i svi oni slini problemi sa seljacinama zastitarima...

Ne znam mozda sto ja prvi put gledam Nile bio mi je ok, bilo mi je drago vidjeti ljude ali od samo pocetka osjecao sam negativni naboj energije tokom cijelog koncertnog desavanja od samog pocetka, recimo u poredjenju s zadnjim koncertom na kojem sam bio u Boogaloo OBITUARY organizacija i atmosfera je bila daleko bolja a bilo je cini mi se i vise ljudi...

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 15:34 
Moderator

Hedon wrote:
Sta se desi pobogu, pa ja proso pored redara sa unesenom bocom i pustili me bez rijeci, ovo ostalo ne vidjoh ne cu...jbg podjeti me situacija na zavrsetak metal koncerata u Slozi i svi oni slini problemi sa seljacinama zastitarima...

Ne znam mozda sto ja prvi put gledam Nile bio mi je ok, bilo mi je drago vidjeti ljude ali od samo pocetka osjecao sam negativni naboj energije tokom cijelog koncertnog desavanja od samog pocetka, recimo u poredjenju s zadnjim koncertom na kojem sam bio u Boogaloo OBITUARY organizacija i atmosfera je bila daleko bolja a bilo je cini mi se i vise ljudi...

Baš je o svemu ovome priča na topicu gore u linku - o organizaciji, debilizmima bandova, kurčevom zvuku, seljačinama redarima itd.

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 15:44 

Hedon wrote:

oh OBITUARY ce se pamtit vijekovima :razz: redari su zakon bili,mi smo bili vise na bini(stejdz dajving zakon :razz: ) nego dole :lol:

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 15:51 

Da vidio sam, upravo sam o tome tamo pricao s Borisom, ma uradjeno na vrat na nos (razglas i osvjetljenje nula), nije bilo nikakvih ni zastava iza niti ikakvih efekata... radili to ljudi koji apsolutno nemaju veze s metalom...A eto kao slag na tortu ta nezeljena desavanja koja ja na zalost nisam vidio ni cuo...

Al eto mada mi je Nile bio ok s obzirom kakvi su bili bandovi prije

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 15:55 

Burnt iN Effigy wrote:
Ne mogu se ovakva sranja desavati, ovo mora prestati. Tuziti organizatora i redarima opalit novcanu kaznu i zabranu pristupa ovakvim desavanjima !

Debili primitivni, nema opravdanja da 4 redara prebiju covjeka i kao zadnje govno ga izbace iz kluba, a platio urednu je platio kartu da odgleda cert.

NA SUD MAJKU IM ! ! ! !

Pa jarane bilo je toga i kod nas, jednom su Rusa na Grbavici u centru pretukli njih petorica krkana zastitara, a u Slozi sta se desavalo pojma nemate...Nista novo! To je fora kad organizatori koncerta nemaju veze s metalom i ne znaju sta je sutka i dajving

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 15:57 

Jel Amon Din svirao 'Nebesku Srbiju' ? :lol:

Koji promasaj od furke...

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 16:17 
Moderator

Pišu ljudi da su imali frke sa redarima i zbog toga što su slikali :lol: , koji jad u pm. Koje su to zvijezde da ih ne smiješ ni slikati, pisali su ljudi i o tome na onim stranicama.

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 16:54 

ma to je sve zato sto su najl pizde.

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 17:29 

Burnt iN Effigy wrote:
ali postoji neka tolerancija, ne mogu tek tako covjeka premlatiti i izbaciti iz kluba a NIJE NARUSAVAO RED tokom koncerta, stejdz dajving je standardan ritual tokom metal koncerata i to bi ti kreteni trebali znati i popustiti malo.

Ma jarane sta oni znaju sta je dajving i sutka, kako ocekivati toleranciju od takvih papaka heh hajd ne cudi me da se to desava/lo kod nas, al eto i tamo se desi

Jednostavno pogresni ljudi organizovase pogresan koncert, a to sto pricaju za slikanje mislim da nije bilo frke s Nailom kao bandom, slikavanje je normalna stvar uvijek bilo sa svakim bandom, znam da su ljudi isto cinili na svakom koncertu i u Mocvari i u Boogaloo-u pa nije bilo problema

Samo kad se sjetim na Obituary kolko su ljudi skakali s bine eto neka vam Bekim kaze pa nikom nista...

Samo ne znam je li to bio onaj standardni sikjuriti ili su neki novi u pitanju, kako god bilo i proslo, ne ponovilo se

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 18:21 

bogami su ti redari najveci death metalci od svih vas.moraju i oni nekako agresiju izbacit.bice kad su culi nile,okinuli totalno :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 18:51 

bloodflood wrote:
ma to je sve zato sto su najl pizde.

jelde :lol:

A hajd, vidjeli ste Nile, tresla se gora rodio se mi... pa dobro, mačka :lol: svi smo više očekivali, al šta je tu je, zvuk je znači i u ZG bio loš, jebga :(

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 19:30 

Evo tek sad dodjosmo..smoreni totaaalnoooo!!!

Prvo da kazem... NISTA.. ama BASH NISTA mi nije moglo pokvariti ovu svirku!!!
Imali smo problema presmjesnih sa prevozom..kasnio autobus 2 sata onda sjeli u onaj sto vozi za bec..ostavio nas na autoputu kod Zagreba i onda poslali jedan autobus po nas trojicu..sve u svemu shega i drama..doshi pred klub oko 8!!

Snashli se za cugu i lagano do 9 ispred cluba.. Slijedi ulazak. Bila je prava zbrka na ulazu..ne zna se ko pije ko placa.. pitam zastitara jel ovdje kidate karte ili pretresate (jer moras proc jednog pa drugog).. kaze on meni " mi vam ovdje dijelimo lovu da bi se vi dobro zabavili unutrka kuzis?".. samo se okrenem i odem do drugog jer nisam sebi htio noc upropastiti..drugi mi uzima bocu vode koju sam imao u ruksaku.. Sto rece Marko Josh samo da su nas poceli tuci i govoriti sto ste doshli na svirku????

Uglavnom udjosmo..pokupovali nekih djidja i cujemo svira Amon Din..Zvuk je bio sasvim solidan..punooo bolji nego na dva benda poslije.. Belphegor i Grave??!! Mozda ih je sjebao zvuk stvarno ali necu uopste komentarisati ove bendove..samo cu reci da su pomogli Nile-u da pokaze da je 20 puta bolji bend od ova dva zajedno! Znaci Amon Din je poderao..predobra svirka..pjesme beton... digli mi adrenalin..sto na zalost ne mogu reci za Grave a pogotovo Belphegor.

Zavrsava Grave zaljecem se odmah u prvi red..stanem na sredinu i cekam da Bogovi izadju.posto sam bio odmah u prvom redu odmah naspram mene je bio jedan od zastitara o kojima se gore vodi diskusija. kako god pocinje svirka.. Kad sam procitao komentare sa svirke u Beogradu plasio sam se da cu se malo razocarati.. I sad mogu slobodno reci..ja stvarno ne znam kakav je to tamo zvuk bio i kako je najl odsvirao..ali ovdje su bili perfekcija!!!!!!! PERFEKCIJA!!! Svaki jebeni prelaz na bubnju..sve u bobu tacno..svaki potez trzalicom..textovi..sve!!!!! Znaci nemam ni jedne jedine zamjerke!
Znam napamet svaku pjesmu i svaki instrument svake od pjesama imam u glavi..i vjerujte nisam primjetio ni jednu gresku.. Sve su kristalno cisto odsvirali..zvuk je mogao biti malo bolji ali meni uopste nije smetalo. Jedino je Black S. bio malo buckuris zbog zvuka..ali ja stvarno ne znam sta ste vi u BG-u slshali..jer ono sto sam ja dozivio uZg je sasvim suprotno. Znaci svirka perfekcija. Slikam ja pola koncerta normala i pridje mi zastitar koji je odmah ispred mene i kaze josh jednom opali bliz letis napolje..
stvarno nisam zelio da propustim ostatak nile-.a i sklonim aparat..ok ..neces mi usrati vecer. Medjutim ufatio je nekog lika za nogu koji je bio iznad moje glave..ne znam kako je to uspio..i srusio ga kod sebe na tlo. poceo ga udarati ovaj se branio... basista Nile-a svira i gleda dole i faca mu je WTF?!!! lik je pokusao pobjeci prekomene skociti i u tom trenutku ga ovaj povuce za ruku i ja dobih udarac u glavu nogom :D. baci ga grugom zastitaru i vjerovatno je to taj lik sto su ga dobrooo prebili. Ugl jadno..ne mozes slikati..malo se opustis biju te ko konja..izivljavaju se na tebi..al meni nisu pokvarili nista..samo su mi pokazali kako je organizator GLUP I NESPOSOBAN! takvim ljudima dati ovakav posao!

I da.. plejlista..nisu odsvirali neke stvari sa novog sto su ods u Bg al su zato odsvirali SARCOPHAGUS hahahaha placi Ermine..trebali ste u ZG doci.. al fakat!
Ovim nastupom su potvrdili moje misljenje onjima..savrsenstvo..nemaju konkurenciju!!!
I da..extra su kao likovi. Sanders je odmah poslije izasao ispred kluba i druzio se sa rajom..dalje ne trebam nista vishe reci..

Svirka koju cu pamtiti citav zivot definitivno jer sam uzivao u svakoj jebenoj sekundi nile-ovog nastupa i svrsavao na isti svakih 10 sekundi!

Odoh sad spavat i odmorit..sutra postavim slike..

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 23:52 

Zato smo mi guzili :lol: hahaha

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 23:57 

kako vidim bas ste se fino napatili..i FASOVALI NEKI :shock:
ono koji sjeb majkem...
samo cu ovo rec drago mi je sto nisam iso u Zagreb... kad sam procitao sta je sve bilo komiro se...jale i tamo u bg je bio zvuk extra mislim nesto slicno tako,jer su samo na nekim pjesmama malo izletili i culo se onaj buckuris ko sto ti kazes al nista strasno...nek ste vi zivi i zdravi..heheh..
jasmin.. :D

Profile  

PostPosted: 11. 09. 2008. 00:48 
Moderator

BG majka, jebo to, isto ono pantera u rusiji kad je svirala, vise pendreka neg raje

Profile  

PostPosted: 11. 09. 2008. 01:19 

Ajd dobro je da nije niko od vas fasovo :)

nego, nisam mogao ne primjetit ...

Striker wrote:
...posto sam bio odmah u prvom redu ... ja stvarno ne znam kakav je to tamo zvuk bio i kako je najl odsvirao..

da budemo iskreni, ne znas ni kakav je u Zagrebu brate bio zvuk, posto si bio u prvom redu, tj naprijed

Enivej, do Marduka/Morbida/Kataklizme odmor, pa onda u decembru (mislim da je tad jebga) bi bilo dobrota da se opet iskupimo pa da se ode

Stob' Grof rek'o, ma samo opusteno :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 11. 09. 2008. 08:34 
Administrator

@Striker - Ma ajd Sarcophagus inekako,al da su The Blessed Dead,onda bih stvaaarnooo imao razloga za plakat..Jesul svirali Laying Fire Upon Apep ?

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 161 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]