Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 25. 06. 2025. 00:11

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 175 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next
Author Message
 Post subject: Situacija oko koncerata u Sarajevu - WTF ??!!
PostPosted: 23. 09. 2008. 11:55 

Ovo je jako ozbiljno i osjetljivo pitanje, stoga otvorih novu temu:

Spawn wrote:
da ne idem previse u off topic...
kad se taman neke stvari rijesile po pitanju koncerata, dolazi do drugog moguceg problema. Naime, neki kreteni su se sjetili i odrzali sjednicu po pitanju svih kulturnih dogadjaja, koncerata u prvom planu, te donijeli odluku da se u narednom periodu uspostavi zakon da se po bendu koji ce da svira placa po 1000 KM (slovima: hiljadu konvertibilnih maraka). Bilo je rijeci i da se po clanu benda placa toliko. Dakle, pored radnih dozvola i svih ostalih troskova placa se jos po milja.

Vi se zalite sad kome hocete ali u Sarajevu vise nece biti koncerata bude li ovaj zakon stupio na snagu. Svirace vam samo Hor GaziHusref-begove medrese te ostali vjerski horovi jer ce njih pokrivati njihove zajednice, a i sta god da kazes protiv vjerskih dogadjaja odmah te vjesaju na prvo drvo tako da tu nema price.

Uzivajte u svirkama dok su vam jos u Sarajevu, odnosno BiH...a onda idemo u susjedne drzave trositi po najmanje 150 KM po koncertu.

Spawn wrote:
artredis wrote:
Loša im stranica - možeš li malo detaljnije objasniti - je li to donijela skupština KS, Vlada KS, Ministarstvo kulture i sporta? Bilo šta što se može detaljnije pronaći na netu?

odluku je donijela vlada Kantona Sarajevo i Zavod za zaposljavanje Kantona Sarajevo...ma kod njih ne mozes naci na netu nista...hinjski te sprcaju...

nego htjedoh reci ovima koji se zale na cijene ulaznica : eto vam sad, necete ih morati ni placati kad ionako vise nista nece biti...ako hocete na koncert onda fino skupite koju stoju i put BG ili ZG, a o kojem gradu u Sloveniji da i ne govorim.

Samo se nadam da ova situacija nece usrati planove za svirke u narednim danima koje su planirane.

Profile  

Post subject: Re: Situacija oko koncerata u Sarajevu - WTF ??!!
PostPosted: 23. 09. 2008. 11:58 
Moderator

e u picku materinu...

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 12:13 

ne znam sta da kazem na ovo, DZIGARA, sramota nemaju pametnijeg posla.
ako ovo usvoje (a hoce kakvi su debili) ja miiiiiiiislim da bi se moglo nekako izborit da nas oslobode toga.
ZNACI BORBA AKO BUDE VOLJE.

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 14:01 

ma jesul oni normalni???? :evil:

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 15:58 

Narode, nema se ovdje sta izglasavati...svi ovi problemi sa svirkama u zadnje vrijeme su oko ovoga...Dakle, u "Kantonu Sarajevo" i nigdje drugdje je donesena odluka da strani izvodjaci (placa se po osobi u bendu) ne mogu svirati ukoliko se za njih ne plati taksa od 1000 KM. Ja sam danas u rukama drzao kopiju tog papira na kojoj pise sve sto je potrebno obezbijediti prije nego bend zasvira. Za recimo 5 ljudi u bendu potrebno je platiti 5000 KM plus 350 KM nekih drugih taksi (jedna je 150, a druga 200 KM).
Primjera radi, prije koji dan je u Coloseumu gostovala "hrvatska" pjevacica Zdenka Kovacicek kojoj je svirao bend sastavljen od sarajevskih muzicara. Tako da ako hocete da vam svira Kreator, nadjemo domaci bend koji ce usteliti sa Miletom setlistu i onda se samo za njega placaju ove takse :D

Katastrofa je to sve. Jedina fora je sto taj zakon vrijedi za Kanton Sarajevo tako da ako se ljudima da ici u Tuzlu, Zenicu ili gdje god drugo, onda se tamo moze nesto organizovati. Sa druge strane, domaci bendovi ne podlijezu tome pa cemo i dalje moci raditi svirke samo je pitanje do kad jer ce u neka doba ljudima dosaditi non-stop slusati i gledati jedno te isto pa predlazem da se mi medjusobno izmjesamo i napravimo jos koji bend i sviramo obrade :D...vi samo recite koji strani bend zelite i mi cemo uvjezbati njihovu setlistu i prasiti :D

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 16:08 

Neka, neka.... ODLICNO!!!!!

Sto nas vise prcaju, valjda ce nam prije i doci iz guzice u glavu. Nista od malo zakidanja. Samo treba sto vise... kud' taksa nije 10.000 KM po osobi iz benda, pa da bas nikome ne padne na pamet da nesto organizuje, cak ni dzigerasima. Pa kad te krupno zakinu ovdje, pa krupno na benzinu, pa krupno na inflaciji, pa krupno na administraciji, pa krupno na obrazovanju, pa kad kolektivno pukne svima film e onda....

...onda....

"A onda ce jednog dana razularena masa od 300.000 ljudi uletiti u skupstinu i zapaliti sve tamo prisutne! Pa ce mozda konacno neke stvari leci na svoje mjesto!"

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 16:31 
a ovo ne vrijedi za Devastation,jel???

PostPosted: 23. 09. 2008. 17:05 
Moderator

Ne mogu da vjerujem. Pu jebo te

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 17:40 

Jebem ti "DRŽAVU!" Bosnu i Hercegovinu....

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 17:42 

PROVOKATOR wrote:
Neka, neka.... ODLICNO!!!!!

Sto nas vise prcaju, valjda ce nam prije i doci iz guzice u glavu. Nista od malo zakidanja. Samo treba sto vise... kud' taksa nije 10.000 KM po osobi iz benda, pa da bas nikome ne padne na pamet da nesto organizuje, cak ni dzigerasima. Pa kad te krupno zakinu ovdje, pa krupno na benzinu, pa krupno na inflaciji, pa krupno na administraciji, pa krupno na obrazovanju, pa kad kolektivno pukne svima film e onda....

...onda....

"A onda ce jednog dana razularena masa od 300.000 ljudi uletiti u skupstinu i zapaliti sve tamo prisutne! Pa ce mozda konacno neke stvari leci na svoje mjesto!"

jedina nada koja je ostala... ali, utopia is banished!!

pitam se KO je donio tu odluku? sta je ta osoba zavrsila i kakvo joj je radno iskustvo, tj. da li je ikada izasla iz mahale?
po ovom zakonu manjih, mladjih bendova nema - a organizirat Iggy Pop i Depeche Mode ce biti lakse no ikad.

haha, kako cemo se sjecat Kreatora u Slozi kao jednog bljeska svjetla, a pozelicemo Dismember i u Bocku, a kamoli Sa Clubu!

ovo je samo jos jedan primjer da ovakva BIH ko muha bez glave lupa tamo amo.

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 17:58 
Moderator

Hahah koja je Bosna kurcina od drzave pa to je nehumano :lol:

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 18:02 

vrag je odnio salu. konstatacije da je bosna govno od drzave ne pomazu ni najmanje, mada moram priznati da ne ocekujem neke od vas da ce uciniti ista vise. ja sam o ovakvim stvarim dugo trubio, nema potrebe da ja sad tu serem al sam vidio vako nesto u fildzanima, kasikama.

ako dopustite da se ovo desi, donji smo za sva vremena.

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 18:20 
Moderator

A jarane sta ja i ti tu mozemo napravit iz pizde materine??
Potpisat neku peticiju i to je to???
Ovo je tragedija sto se desava. Jos s obzirom na kolicinu metalaca i opcenito alternativaca u gradu i sjebanim mentalitetom za posjecivanje svirki...ma donji smo.

Ja kazem, gdje sta mogu pomoc - odmah cu! Al sta?
A pola ljudi s ovog foruma i boli kurac za tim...znamo i ko su, al necemo sad o tome ;-)

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 18:21 

mozda ce se sad vise postovat rad domacih bendova u sarajevu.

za one koji ne misle o tome,prvo mora da postoji domaca scena da bi dosao iko sa strane.uvijek sam bio za to da je najbolje da se postepeno jaca domaca scena,a evo odlicne prilike za Sa.

jebiga je vazno imati dobre bih bendove.oko njih se skupljaju i ljudi i prave se svirke sire se ideje,da bi napokon nastao jos jedan novi dobar domaci bend itd.

ono sto sam ja primjetio da ljudi slabo cijene svirke,pljuju po organizaciji,pricaju gluposti,a na kraju sve u fazonu "m dobro,mozda odem mozda ne odem".oni koji nikada nisu organizovali svirku nemaju pojma koliko truda mora da se ulozi da se stvori nesto takvo.p ljudima je mnogo zajebano rodjendan da organizuju a kamoli nesto kompleksnije.

evo prilike da ljudi pocnu da cijene..

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 18:24 
Moderator

Druga opcija je svirke ubuduce premjestat u Visoko i jebaji ga...Al nije to to...Glavni grad, "metropola", neke drzave...bez zivota za njegove subkulture?! Eto sto je Bosna govno, jad, tuga... Nigdje drugo u svijetu tog nema, eventualno u arapskim pripizdinama, mada sumnjam da i tamo...
Sta sad da radimo?? Sharane, Libija, Uriel, Emire,... ikakvih prijedloga??

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 18:25 

eto, ovo je razocarenje za sve slipknot fanove koji su se nadali da bi oni mogli doc jednog dana u sarajevo :lol:
sramota...

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 18:35 

uzas,samo je jos ovo trebalo :evil: ima li onda sutra svirka??

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 18:38 

bas je vakat i mjesto za taj tip humora. smijo se dabogda u autobusu "firme krstic" dok ti se kosti tresu po ledenoj romaniji jer grijanja nema nebil doso do beograda i spavo u parku (HALO!) da bi gledo neki "bend" i skrsio pola prosjecne mjesecne potrosacke korpe na "CEJF".

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 18:44 

Ja imam prijedlog. Napravit vebsajt koji dokumentira ovih zadnjih deset godina i kako nas drzava "pomaze". I putem vebsajta pokrenuti skupljanje potpisa takodjer.

Pa polijepit naljepnice svuda po gradu sa adresom.

Pa na radiju izreklamirat isti. I po forumima. Portalima. Kitama.

Sjedit skrstenih ruku je kapitulacija.

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 19:05 
Moderator

Je li ovo vec stupilo na snagu ili je jos u fazi prijedloga?

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 175 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]