Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 24. 06. 2025. 23:57

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 84 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: 25.11.08. AG KLUB 1328 MUNCHEN (GER)
PostPosted: 16. 12. 2008. 10:48 

Joj ljudi, primate se ko djevojcice neke.

A znate li sto se primate... zato sto citate postove polovicno i tumacite ih onako kako je vama kurcu cejf. Pa onda kad se neki od vas primi za totalno nevaznu stvar onda ga ja pocnem "provocirati".

Haj' se vratite par postova unazad i pogledajte moje pitanje. Pitam se samo otkud sada "ovoliki" broj skinheada medju mladima. I tu je zavrsilo moje pitanje. Onda se vi pocnete loziti s nekom agresivom i pickarati u smislu "neka nas, sta fali, najjaci smo". Ama neka vas, sto je neko rekao bolje 10 SHARPovaca u gradu nego 10 turbo folk dizelasa.

Eh da... pretpostavljam da revitalizacija sjeverne tribine na kosevu ima neke veze sa tim? Jel' svi navijate za SA pa otud i to neko povezivanje ili...

Cuj_forest, ko ti je drug. Mozda se ispostavi da se nas dvojica toliko dobro znamo da cemo tebe razbiti...:) De ba prestani se loziti na agresivu... cool!

Profile  

PostPosted: 16. 12. 2008. 10:58 

joj jeste zajebani, a jos plus ste i pitari, kakva kombinacija :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 16. 12. 2008. 11:22 

Nameless wrote:
Koji je problem sa sharpovcima?? Ljudi ko i svi mi. Da ih je bogdo vise od jednog il dvojice u cijelom gradu al onih pravih pravcatih...
btw harise, jes to ti na forumu?
i denise, smanji agresivu ba, sta ti je jarane.. :)

Ne znam na kojeg Harisa mislis, ali jesam jedan od inih :)

Evo pouka ovim mladim agresivcima... kako smo se samo Andrej i ja znali popickarati oko mase stvari... KUK recimo... kakva je samo to diskusija bila, pa vidi nas kako sada fino i kulturno pricamo.

Pa i sa Sodomom... jos sam mu i pivo obecao.

A vi, dva posta i odmah bi nekome usta okretali... de se ba prvo malo dohavizajte, postavite prioritete ko vam je pravi "neprijatelj" pa cemo se onda mlaviti... ako nista, ono rekreativno! :)

Profile  

PostPosted: 16. 12. 2008. 15:04 

PROVOKATOR wrote:
Eh da... pretpostavljam da revitalizacija sjeverne tribine na kosevu ima neke veze sa tim? Jel' svi navijate za SA pa otud i to neko povezivanje ili...

Nema to nikakve veze, cak ih dosta navija za Zeljeznicar, jednostavno momci su ekipa, dosta se druze zajedno i zbog toga su tako povezani. Tako i treba. Ti sada svoje postove hoces da predstavis kao neku sitnu, bezazlenu zajebanciju, ali su oni realno izgledali kao klasicna prijetnja i provokacija (i jos totalno besmislena) pa bolju reakciju nisi ni mogao ocekivati.

Profile  

PostPosted: 16. 12. 2008. 15:57 

Addict, pitam zato sto sam manje vise na svakoj utakmici Zelje, na Jugu, i imam poprilicnog staza iza sebe, a nikada nikoga od njih nisam vidio. S druge strane, htio ja to sebi priznati ili ne, sjever koseva se povratkom pravih momaka pravo digao i cini mi se da tamo sada ima pravo puno te neke mladje urbane raje sto je za svaku pohvalu. Buduci da pravi skinsi i fudbal idu k'o hladna piva i cigara, logicno je da sam pitao da li to ima neke veze sa novim sjeverom kao takvim (kada ih vec na Jugu ne vidjam).

Izvini, ali sa svojih 28 godina u guzici, nosanja crvenih pertli u po ZG-a krajem devedesetih, marisanom sa boneheadima na masi HC koncerata koje su oni dolazili sabotirati tih godina po ZG-u (a na koje smo mi napacenici iz SA isli ko u Meku), preslusanih albuma i albuma slicne tematike, nosanja Fred Perry-a kada "casual isprdci" nisu ni znali sta je to, imam apsolutno pravo pitati otkud odjednom 10-ak skinheada u Sarajevu. Poceo sam ih redom zajebavati jer imaju onaj debilni attitude koji sam najvjerovatnije i ja imao sa 15 godina "ko je kao ja". Lik sa imenom SHARP me dodatno iznervirao na drugoj temi gdje je sav ponosan izjavio kako bi izvaljivao stolice po kinu Bosna (buraz, to nije Skinhead attitude... to je stav brdjanina koji je prije godinu dana sljegao odnekud u grad).

I ja sam jos veci debil sto se sad pravdam ovdje...

Profile  

PostPosted: 16. 12. 2008. 16:01 

cuj_forest wrote:
da malo zacinim

alo ba provokator,u vezi ono godina pa skinhedi,baseskija je jedan

reko je moj drug da ce ti usta razvalit,jedan malo veci od ostalih majusnih skinheda
a ako on to ne uradi znam jos par kandidata,
mozes nam se obratiti na sljedecoj svirci da malo popricamo i tako,oblik komunikacije po tvom izboru

@sodom

sto se tice prozivke za oblacenje,marke ovo ono,smijesno je da komentarises raju i i svirku na nivou amele radan,ili emerika gudelja

Eh da i ovo zazeljeneno nikad nisam skontao sta si kontao reci?!

Profile  

PostPosted: 16. 12. 2008. 17:41 
Addict wrote:
SODOM wrote:
nidje veze...pa najveci problem je u tome sto vam emerik gudelj ne bi ni naso zamjerke...

Ja jos uvijek ne kontam sta je tebi toliko cudno u vezi sa odjecom kod ljudi na svirci? Izgleda da samo ti vidis "kosuljice i lacoste majicice", je l' stvarno nisi nikad vidio skinheada u polo majici?

skinhed u polo majci je ravan bobanu rajovicu

PostPosted: 16. 12. 2008. 17:51 

PROVOKATOR wrote:
Addict, pitam zato sto sam manje vise na svakoj utakmici Zelje, na Jugu, i imam poprilicnog staza iza sebe, a nikada nikoga od njih nisam vidio. S druge strane, htio ja to sebi priznati ili ne, sjever koseva se povratkom pravih momaka pravo digao i cini mi se da tamo sada ima pravo puno te neke mladje urbane raje sto je za svaku pohvalu. Buduci da pravi skinsi i fudbal idu k'o hladna piva i cigara, logicno je da sam pitao da li to ima neke veze sa novim sjeverom kao takvim (kada ih vec na Jugu ne vidjam).

Ovako je mnogo bolje kad se niko ne sluzi, kako je to danas popularno reci, "zapaljivom retorikom", uvijek kazem da ne treba praviti problem tamo gdje ga realno nema.
Na moju veliku radost i ponos neki od tih momaka su dio danasnjeg sjevera, lagano se vracaju i stariji metalci i u svakom slucaju je dobro da se desavaju pozitivne promjene na obje tribine u gradu, jer najbitniji subkulturni pokret ovog grada sigurno zasluzuje bolje. I ovi momci sa vase strane su jako dobri, malo mi je glupo da ja govorim u njihovo ime, ali sigurno ces ih primijetiti u buducnosti ako vec do sada nisi imao priliku. Na tribini su zajedno od nedavno i buduci da su svi skupa jako mladi, ne treba im uzeti za zlo ako nekada reaguju ishitreno, korisnije bi bilo da im se pomogne i uputi ih se u pozitivnom pravcu.

Profile  

PostPosted: 16. 12. 2008. 23:54 

PROVOKATOR wrote:
. Lik sa imenom SHARP me dodatno iznervirao na drugoj temi gdje je sav ponosan izjavio kako bi izvaljivao stolice po kinu Bosna (buraz, to nije Skinhead attitude... to je stav brdjanina koji je prije godinu dana sljegao odnekud u grad).

I ja sam jos veci debil sto se sad pravdam ovdje...

To "izvaljivanje" je imalo preneseno značenje + sam naglasio IZVALJIVANJE + dodao :D = zajebancija ..niko nije ništa prigovorio osim tebe!
I pogledaj u kom kontekstu si napisao to za skinse! Da si lijepo pitao(a ne vrijeđao i provocirao), dobio bi isti takav odgovor, ako ne i bolji!
A kakvu si ti reakciju očekivao, nakon ONOGA? ..i uopšte niko od nas nema takav stav koji si ti naveo!
Duks je orginal, ima mu jedno 5-6 godina, ali je u super stanju!
A što se tiče svirki očigledno nisi jedan dugi period dolazio na njih.
Mislim da se ne bi trebali doticati navijačkih tema jer je bespotrebno a i ovo nije mjesto za tu vrstu razgovora, kao i ove bespotrebne rasprave!
@ Addict: Poštovanje.

Profile  

PostPosted: 16. 12. 2008. 23:56 

o cemu ono bi tema?
anyone?

Profile  

PostPosted: 17. 12. 2008. 00:04 

S.H.A.R.P. wrote:

e to se trazi. i matorom neko dao postovanje.
ma da se klanjate kad prolazi i svlieni cilim da mu metnete pod noge, bando narkomanska!
:mrgreen:

Profile  

PostPosted: 17. 12. 2008. 00:08 
katancenjeeee

PostPosted: 17. 12. 2008. 00:11 

punkbeg wrote:
S.H.A.R.P. wrote:

e to se trazi. i matorom neko dao postovanje.
ma da se klanjate kad prolazi i svlieni cilim da mu metnete pod noge, bando narkomanska!
:mrgreen:

:mrgreen: NA ZAPOVIJED.. :D a normala..al' nema svile(nema para) ..sve osim narkomanska! :D Zar ovo nije bio uljudan potez?

Profile  

PostPosted: 17. 12. 2008. 00:24 

pocijepaj lonsdale duks.
provokator bi bio sretan. dokazao bi mu da si pravi sharp!

Profile  

PostPosted: 17. 12. 2008. 00:28 

punkbeg wrote:
pocijepaj lonsdale duks.

pokuš'o sam.. ne ide.. od kevlara napravljen! :P

Profile  

PostPosted: 17. 12. 2008. 12:25 

punkbeg wrote:
pocijepaj lonsdale duks.

E jebi ga Punkbeze, ti sad bas krenuo izvrtati moje postove :) Mogao bi komotno u Avazu raditi :)

SHARP... zamisli da je sve u zivotu crno ili bijelo, pa tako i rasprave na forumu. Jelde kako bi sve bilo dosadno. Ovako smo malo zakuhali, malo se raspravljalo i o drugim stvarima osim o koncertu i svi sretni... ;) A na koncertima sam manje-vise redovan, a to sto me ne vidis ne mora znaciti da nisam tu ;) Nisam na tom bio doduse (zaboravio valjda).

Addict je u jednoj stvari bio u pravu, mladi ste i treba vam dati podrsku, ali morate i vi prihvatiti da ponekad saslusate i prihvatite neki savjet od starijih. Mozda je i moj prvi post bio reakcija "stare garde" na pojavu nekih novih klinaca, ali se morate nauciti nositi i s tim i zasluziti postovanje.

Skinsi, sretno u organizaciji i pamet u glavu ;)

Profile  

PostPosted: 17. 12. 2008. 12:44 
Moderator

Jarane ba, rasprava je za kurca skroz :roll:
Prvo provokatore, skinsa u gradu imas jednog il dva (prava) i oba su sharpovci. Vise ih nema, tesko da ce ih i bit, pogotovo bijelih jer tako nesto u ovom gradu nikad nije moglo proc i nece. Sarajevo je to...
Druga stvar, trebalo bi sharpasa bit i vise da se ja pitam - mora neko i vehabije istjerat iz grada, sto ovi doduse nikad nece moc jer nemaju ni broja ni oruzja, a bogami nisu ni organizovani... Inace sasvim nelosa furka/nacin zivota/kako god (da se niko ne uvrijedi)
Treca stvar, skinse ovdje gledaju i tretiraju kao i svu ostalu "rokersku gamad", tako da se ni u tom slucaju ne mogu lijepo provest od vecinskih seljaka koji haraju gradom...

A navijace? Ja ih prvi ne mogu organski, osim prijatelja u tim redovima, zna se ko su, ima ih dosta.
Opet, bar kod nas navijaci jos ne prave probleme alternativi...Dodji u Zagreb pa bi vidio razlike, sa nazi skinjarama/BBB-ovcima i alt ekipom...A i u Ljubljani te isto tako obozavaju, ako nisi ko oni... :roll:

Profile  

PostPosted: 17. 12. 2008. 14:00 

Andrej, upravo o tome pricam... mislio sam da ih nema, a na slici samo vidis skinhead-e :) I neka i njih upravo iz razloga koje si nabrojao.

A za navijace... imam dva argumenta sto je kod nas drugacije.

Prvo, zato sto je ovo Sarajevo i sto smo specificni po svemu.

Drugo, zato sto kasnimo najmanje po 20-30 godina za svijetom, pa ako i bude ikada kakvih netrpeljivosti izmedju navijaca i alternative, ocekuj to tamo neke 2030. Ne znam koja ce to biti po hidzretskoj... :)

Profile  

PostPosted: 17. 12. 2008. 14:15 

Nameless wrote:
kod nas navijaci jos ne prave probleme alternativi...Dodji u Zagreb pa bi vidio razlike, sa nazi skinjarama/BBB-ovcima i alt ekipom...A i u Ljubljani te isto tako obozavaju, ako nisi ko oni... :roll:

mislim da (bar u zagrebu) bbb-ovima uopce nije bitna subkultura ili nesto drugo, nakon sto im alkohol u krvi predje odredjenu granicu, marisu sve zivo, ili se marisu medjusobno. jer dosta njih su i pankeri ili metalci ili... i kreteni pride.

nama su ljetos u parku kod martinovke prifurali neki bbb-ovci sa regularnim fazonima (repetiranje pistolja na celo i to...) ali smo se 10 minuta kasnije skompali kada smo skontali da revolveras, kao i mi, ide na maidene u split, te kad smo se slozili da je metallica nakon mastera uglavnom u kurcu i da nam je painkiller najbolji album od judasa a black sabbath zakletva generalno :)

skoro pa da suzu nismo pustili kad smo se rastajali. not.

Profile  

PostPosted: 17. 12. 2008. 14:53 

ja teme covjece :lol: :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 84 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]