Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 06. 2025. 16:23

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Guide: kako ni kriv ni duzan dobiti 700 KM internet racuna
PostPosted: 29. 12. 2008. 21:22 

Postovani Internet drugovi,

Ispricacu vam ukratko kakvo iskustvo sam dozivio sa firmom Aneks (odnosno slovenackim telekomom) pa bih volio da cujem i vasa iskustva.
Korisnik sam Solo paketa (osnovnog) za WADSL. Paket je inace imao besplatan protok od 3Gb. Sve preko toga se naplacivalo papreno! U oktobru su na sva sva zvona najavili prelazak na nove pakete - FLAT pakete! Vec krajem oktobra sam se pomalo opustio da bi me pocetkom novembra sokirao racun od nekih 160 KM! Odmah sam reagovao i nazvao Aneks i u diskusiji sa operaterkom sam se malo smirio i pomirio sa sudbinom. Odlucio sam da platim racun jer mi je operaterka rekla da je u pitanju bio nesporazum i da je novi FLAT paket na snazi od pocetka novembra! Jos jednom sam je upitao da li mogu da se opustim tokom novembra, a ona mi je odgovorila - bez brige!
Nakon toga sam, laksi za 160 KM ali zadovoljan zbog FLAT paketa nastavio da nemilice downloadujem velike fajlove.
Pravi sok slijedi - u decembru mi stize racun od nekih 700 KM!!! Ja nakon kocke secera i case vode nazovem Aneks i objasnim situaciju a oni mi traze da se sjetim IMENA OPERATERKE sa kojom sam razgovarao prije mjesec dana! Nakon toga uredno odem u Telekom i nabavim listing razgovora kao dokaz da sam ih zvao odmah po prijemu prethodnog visokog racuna i listing prilozim uz zalbu. Danas mi stize odbijenica ali uz preporuku da se kao dugogodisnjem korisniku odobri placanje racuna u 4 rate! Takodje su mi objasnili kako je samo 1 od paketa automatski presao u FLAT, a za ostale je potrebno podnijeti zahtjev!!!!!!
Sve i da jeste tako, opet kazem, okrenuo sam njihov broj telefona kad mi je dosao prvi visok racun i dobio sam LAZNO uvjeravanje da je sada moj paket FLAT.
Iako sam se zalio i zamolio ih da odbace svoje potrazivanja prema meni nisu imali sluha. (Ionako su ti gigabajti za njih skoro besplatni pa bi trebali biti malo skromniji) Takodje, tokom par posjeta njihovoj kancelariji zatekao sam redove nezadovoljnih i prevarenih ljudi. Na zalost, nismo razmijenili telefone. Nakon ovoga sam spreman ici do kraja i obavijestiti novine, radio i TV ako je moguce. Takodje trazim podrsku i na ovom forumu.
Molim sve koji zele da iznesu svoje slicne i druge probleme koje imaju sa Aneksom da se jave na ovaj post. Ja cu kontaktirati medije i pozvao bih ovim putem sve one koji zele da ucestvuju u prezentovanju ovakvih i slicnih prevara javnosti. Radi zastite nas trenutnih korisnika, svih buducih korisnika, kao i razvlacenja imovine ove napacene zemlje.

Pozdrav!

Profile  

Post subject: Re: Guide: kako ni kriv ni duzan dobiti 700 KM internet racuna
PostPosted: 29. 12. 2008. 21:24 

http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=13&t=40405

Crnjak, ovaj je mashala presisao Nameless-a, ali ne svojom krivicom vec zbog lopova...
Ovde imate adresu originalnog posta...
Kakvi prokleti majmunski lopovi, pa navukao bih to na kolac neomascen! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2008. 21:25 

full suppotr dude :mrgreen: zao mi tih para ......... dae jbt da odemo tamo da silujemo par radnica :mrgreen: ko je za ko je za ko je za ko je za ko je za ja sma za :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2008. 21:28 

sta mi trebamo da kazemo sad?

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2008. 21:30 

let's go bitches .... idemo sjebat par radica i gotovo

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2008. 21:37 
Moderator

Presisao me je za vise nego duplo ako se ne varam (zaboravio sam koliko sam ono nabio tada minusa)..
Jebiga, ako mu ja kako mogu pomoc, bujrum..

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2008. 23:05 
pa tako vam i treba kad ste pohlepni..ja svaki mjesec unaprijed dam cenera i mogu skidati koliko me volja hoce za tih 10 km...jest da 50 mb skida oko 2 - 2 i po sata al ne zalim se...taman...

sjecam se da je jedan moj jaran imao dial up kao i ja i za 7 min na nekom broju (neam pojma kako mu se to ubacilo umjesto onog 144 il kako vec je isao taj br) dobio 160 km...kad mi je reko ja otisao na bihnetovu stranicu i poceo racunati koliko ce meni doci za 70 i kusur provedenih sati na internetu :mrgreen: :mrgreen:
al ipka sam imo srece :mrgreen:

PostPosted: 29. 12. 2008. 23:36 

jebo vas caca u nas nema flata :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2008. 23:37 

u nas je 25 km 1 giga
35 km 4 gige
45 km 8 giga
55 km 12 giga

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 00:13 

Zadovoljan sam i sa 30ak GB za 49 KM kao.. zasad..

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 00:14 

a jbt :evil:

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 00:26 

imam kablovski i za 19km mjesecno mi je neogranicen upload i download:D jes da je sporo al et:) mlo jaci od dial up.a skine za noc 800 mb:D oko sat po 100mb mozda malo manje 50-tak min

IMAS MOJU PODRSKU:D ionako i ja prodajem komp radi neplacenih racuna ( doduse telefonskih i 2 od neta ) al eto:P

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 01:47 

mrkva wrote:
a jbt :evil:

Ajd' sta se zalostih, samo je 4Mbitna veza, s jedan il dva prekida mjesecno..

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 05:53 

nikad nisam imao limitovan internet...bolje ga nemat nikako :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 12:10 

a dobro ........... akobog da ovdje dode taj felt jebem mu mater ............ koliko koncerata i diskofgrafija nisam skisno ......... 50 cent,eminen,bekstrit bojs :cry:

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 12:55 

sam si je kriv.. ajd što su ga već jednom zajebali, ali kako da takve stvari vjeruješ nekom.. i to ženskoj, onako, preko telefona, na riječ samo.. a da ni ne provjeriš, mislim ono, šta on misli gdje živi

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 13:58 

Nije gospodin kriv. Navedeni provajder je reklamirao nobi i brzi flat u oktobru samo za korisnike dosadasnjeg flat paketa, a za SVE OSTALE PAKETE od 1. novembra prelazak na flat tarifu. Svi koje poznajem su prebaceni na flat prvog novembra, samo ovaj nesretnik nije. Reklamiralo se u novinama, na zvanicnom sajtu, a i zena mu jepotvrdial telefonom. Klasicna obmana potrosaca.
Jedan je jos crnji, ima 900 KM za platiti, glupani nisu zakljucali njegov router kada su mu instalirali bezicni adsl, pa se cjeli komsiluk u radijusu od 50-ak metara nakacio i skidao skidao, sada covjek mora debilima platiti skoro milju maraka...

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 16:03 

as_the_sun_sets wrote:
Nije gospodin kriv. Navedeni provajder je reklamirao nobi i brzi flat u oktobru samo za korisnike dosadasnjeg flat paketa, a za SVE OSTALE PAKETE od 1. novembra prelazak na flat tarifu. Svi koje poznajem su prebaceni na flat prvog novembra, samo ovaj nesretnik nije. Reklamiralo se u novinama, na zvanicnom sajtu, a i zena mu jepotvrdial telefonom. Klasicna obmana potrosaca.
Jedan je jos crnji, ima 900 KM za platiti, glupani nisu zakljucali njegov router kada su mu instalirali bezicni adsl, pa se cjeli komsiluk u radijusu od 50-ak metara nakacio i skidao skidao, sada covjek mora debilima platiti skoro milju maraka...

pa mislim da je to njegov problem...mislim da se on trebao pobrinuti za to da "zakljuca" ruter, a ne provajder... ko da njih boli kita za tim..pa oni i "egzistiraju", zahvaljujuci neukosti klijenata. toga ima svugdje, ne samo na tom provajderu... btw, ako je tako siguran da je upravu, nek ne plati i nek prede na drugog provajdera...nece mu niko nista...

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 16:21 
Moderator

Neka ne plati ništa. Onda neka ga tuže i postupak će se morati voditi u mjestu nj prebivališta odnosno BiH po našem Zakonu o obligacionom postupku. Ima dosta materijala, tj. činjenica koje bi mogle da budu dokazi u korist ovog momka (budućeg tuženog). Iako nemam iskustva niti čitam biltene sudova ipak sam uvjeren da bi ih mogao dobiti. Je li dobio već prijetnju tužbom? Neka ništa ne radi osim skupljanja dokaza a kasnije angažuje dobrog advokata (vičnog obligacijama).

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 18:28 

bloodflood wrote:
as_the_sun_sets wrote:

pa mislim da je to njegov problem...mislim da se on trebao pobrinuti za to da "zakljuca" ruter, a ne provajder... ko da njih boli kita za tim..pa oni i "egzistiraju", zahvaljujuci neukosti klijenata. toga ima svugdje, ne samo na tom provajderu... btw, ako je tako siguran da je upravu, nek ne plati i nek prede na drugog provajdera...nece mu niko nista...

pa jel taj kad provjeravao stanje na računu..

i pusti ti reklame i to, ja znam da moraš imat ugovor gdje ti stoje tačno uslovi, plaćanja, obaveze.. ovisno o paketu koji si uzeo, a kad ga mijenjaš, valjda moraš promijenit i ugovor? ne znam, žao mi je tipa.. al je i sam kriv

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]