Grind Is Protest wrote:
Evo da ti jedan ponosni Saralija kaže da mi se možeÅ¡ kurca napuÅ¡iti. Pun mi je kurac levata koji samo znaju doći i reći ''e, gdje ste mi Sarajlije...''. Å ta bolan ti znaÅ¡ o ovom gradu? Prije 2 godine si na temama srao da je Sarajevo vakvo i nakvo, POJMA NEMAÅ , ovo je grad sa duÅ¡om i licem, samo je problem u tome Å¡to smo se pogubili i Å¡to se vrednuju neke druge stvari danas i Å¡to se dopuÅ¡ta papcima kakav si ti da ironiÄno i sarkastiÄno prozivaju.
Ma bravo ponosni Sarajlija, nek si ti predstavnik te urbane 'kulture' grada, pa taman..
Ne seri svega ti.. to sto si se ti nasao uvrijedjenim sto ti netko 'sa strane' grad nedaj boze pokudi kad to apsolutno zasluzuje, ili pohvali kad zasluzuje, je iskljucivo tvoj problem..
Haha, problem sto se dopusta papcima poput mene da ironicno i sarkasticno prozivaju..

e jesi
papak, ni rijec uvrede ti recena nije, a ti ilustriras upravo suprotno za to 'sa dusom i licem'..
Da imate duse i lica, ne bi vam pridoslice i ostatak diktirale neke normalne vrijednosti, ovakve se stvari samim time desavale ne bi, i samim time ne bi ni bilo potrebe za, zaboga, moje sarkasticne i ironicne prozivke.. zato i jest upravo postavljeno to pitanje, gdje je to srce, dusa, inat danas, sta se desilo da su ga preplavili neki drugi..
Ili, sta, ja to ne smijem postaviti pitanje, trebao bi onako sutjeti i klimati glavom, 'sta cu, tako je', ako me zanima misljenje VAS zasto..

mpff..
Smanji dozivljaj, ponosni Sarajlija.. ti ces mi reci sta sam ja srao, a pogledaj se, 'procitaj se' i nivo ti kulture i izrazavanja..
Quote:
Kako mi volimo pljunut na sebe, pa to nije normalno. Teta Nova Godina kao nije tvoj problem, već samo problem Sarajlija. Interesuje me da ti se pojave vehabi u Širokom, pa krenu lomit, razbijat i tući, kako bi se osjećao da ja kažem ''e, Briježani, koji ste vi papci...''?
Eto ti tu naravno pravis kardinalnu gresku.. tema se tice dogadjaja u Sarajevskom vrticu, dakle tvom gradu, vasem gradu, koji je usput glavni grad svoje drzave i samim time naravno da dobiva vise pozornosti i negativnog publiciteta na osnovu ovoga, jer, odaje dojam da je tako diljem BiH (iako naravno jest dobrim dijelom, no tko ce to promatrati kroz prizmu male sredine).. to naravno lukavo 'preskaces'..
Pa ne bi ni bila vijest da je rijec o, sta ja znam, Olovu, il gdje vec.. al dobro, haj, pravi se naivan i kontaj da hocu da kazem da je to iskljucivo vas problem, pih..
I sta je sad problem sto ga ja istaknuh kad vec nitko drugi ne zeli..

pa bas radi takvih sto navodis primjere se to danas-sutra i moze desiti i u Mostaru, Å irokom Brijegu, ili drugdje.. a sta ih sprijecava.. vi..

vidim.. pretrgaste se..
Glavno da si ti to odmah u svojoj glavi zamislio kako god ti vec odgovara i prosirio kontekst da se uklapa u tvoju siru sliku i opravdanje pljuvackog posta.. way to handle constructive criticism.. ugledaj se na vanju i ostatak, mozda stogod i bude od tebe, najteze je priznati da problem postoji, ma koliko ponosan kao bio..
Opet kazem, to sto je tebi kompleks sto je tema postaljena sasvim realno i sa validnom poantom, a da se dotice tvog voljenog grada, i to od strane mene, zaboga, je tvoj problem.. jest, slomi se ja od kompleksa zvanog Sarajevo..
Meni nikakav nije popljuvati Å iroki Brijeg, sto svakodnevno radim, no naravno svejedno ga kao i ti, svoj grad, volim, na kraju krajeva, al da hvalim manjak humanitarizma, korumpiranu vlast, diskriminaciju, lol..
Reci lijepo problem je sto mi TI postavljas temu kad vec nitko drugi unutas samog grada ne bi..
E, i meni smetalo ne bi da ti tu zadnju recenicu kazes ukoliko je potrebna i opravdana u ovakvom jednom slucaju, jer, u stanju sam prihvatiti konstruktivnu kritiku i normalno, kulturno i realno raspravljati, za razliku od nekih..
Na kraju krajeva, ne ide ti logika nikako.. zar bih postavio temu da nije i moj problem, drustva u cijelini, i da mi ne smeta..
Pa koliko si ti ogranicen i vidis samo sto hoces vidjeti, to je nenormalno..
Quote:
Je li ukidanje Deda Mraza problem Sarajeva ili cjelokupne BH politike? Po tebi - Sarajeva. Da, zato jer ti nećeÅ¡ izaći i protestovati na ulicu protiv daljne podjele Bosne Å¡to nam se definitivno sprema, oće stoka i treći entitet da prave (stoka se odnosi na sve politiÄare koji žele podjele, a ne na bosanske katolike koji sebe poÅ¡prdno nazivaju Hrvatima, a u Hrvatskoj ih nazivaju PSIMA). Ja ću biti tu da serem i UVIJEK ću biti na prvoj liniji kad treba reći NE majmunima jer me baÅ¡ libo racku za prijetnje i sranja kojih je bilo.
Gdje sam ja rekao da je to problem Sarajeva..

time sto zapitah vas Sarajlije zasto je stanje takvo u
Sarajevskom vrticu..

daj molim te ne seri.. ti tu samo ugledas Sarajevo, a da sam ja rekao, i odmah izvlacis sta sam ja kao mislio, a pola ljudi sa ovog foruma iz tog grada poznajem, postujem i volim, i meni si nasao srati.. neka hvala momak, sasvim sam dovoljno sposoban i elokventan da SAM kazem sta sam htio reci, bez da mi neki marginalno iskompleksirani papak govori sta sam ja htio da kazem, ili spotice neke gluposti iz vlastitih pannacionalnih kriza ili 'sticenja' od mojih 'fasistoidnih' deluzija..
Kao sto rekoh vec, jedan je od najaktualnijih i najsvjezijih primjera, preneseni je clanak, dotice se Sarajava (i samo njega, u ovom primjeru), a najvise je upravo vas na ovom forumu, stoga, sto da ne, ako me zanima zasto je situacija takva..
To sto TEBI smeta sto ga JA postavih ovdje, je ponovno iskljucivo tvoj problem jer nisi u stanju normalno i realno raspravljati nego seres, ponovno..
E, i ne seri boga ti o Hrvatima, 'bosanskim katolicima', nekakvim 'stokama', trecim entitetima, ili nekim desetim, to se tebe
ne tice i nemas sta komentirati jednu konstitutivnu i visestoljetnu naciju jer imas krajnje debilno i diskriminatorsko misljenje, maskirano u jedan svojevrsni bosanski melting pot po nacelima srpske Jugoslavije, a drzava je
neegalitarna, na najsmijesnijim postulatu od daytonskog sporazuma koncipirana, a prozivas nesto ustavna prava ljudi koje sreces svakodnevno.. haj se poklopi, hajvanu, svega ti..
Quote:
Zato, majmune, zaÄepi usta o Sarajevu jer nisi ni Sarajlija niti živiÅ¡ ovdje, a pretpostavljam da nisi ni roÄ‘en u Sarajevu. Imam prijatelja koji IMAJU PUNO PRAVO REĆI da je Sarajevo kurac iako nisu iz ovog grada niti su roÄ‘eni u njemu, ali su njegovi graÄ‘ani i osjećaju ga kao svoj grad i RADE na neÄemu, rade na promjenama. Lajanje djeÄaka iz Å irokog Brijega me ne interesuje jednog jebenog momenta.
Ne seri molim te, stalno komentiras ostatak, a kad ti netko 'dirne' u nesto, nadjes se uvrijedjenim kao..
Da, ne zanima te, zato i ovaj 'kulturni' i realni opis, naravno, sasvim razumljivo.. bravo stari, kultura ti je na nivou, uvijek bila..
Koji si ti papak..
Quote:
Ok, izvinjavam se na offtopicu, ali ovaj papak mi vazda živac izvuÄe sa svojim ciniÄnim opaskama na raÄun mog grada.
Ponovno iskljucivo tvoj problem..
Ne zanima me da je stoput tvoj grad, ili bilo ciji, ili bilo koji drugi grad, ako zasluzuje opasku, bilo pozitivnu ili negativnu, dobit ce je.. to sto bi ti radije se pravio Englez i zanemarivao ovakve stvari, hineci ili notemplirajuci da se kao nesto radi, ili da se desava neki pomak na bolje, a vec godinama kompletna drzava, kamoli pojedini gradovi, tone sve dublje i dublje, je naravno neka druga stvar..
Sve receno u clanku stoji.. to sto je moja poanta tebe boli, a ne jer je receno onako kako jest i sasvim realno promatrano kroz prizmu glavnog grada drzave jedne koji bi valjda trebao biti uzor i primjer ostalima, kao i gradjani istog, dakle, samim time i njihov nivo svijesti i ovakvi primjeri.. no, ponovno, ti to lukavo zaobidjes, naravno, problem je sto
ja 'sarkasticno i ironicno' komentiram..
Uostalom, ionako nisi sa tim nivoom shvacanja, kulture i pameti ni dostojan replike, niti me uopce poznajes, no eto, tebi na 'cast'..
Ma odjebi bola.. Sarajevo ima daleko vecih ljepota, prave raje, ljudi do cijeg misljenja mi je ustvari stalo, da bi se ja sad izjasnjavao takvom nekulturnom papku koji u stanju realno i normalno raspravljati nije, kamoli prihvatiti kritiku tamo gdje je sasvim realno opravdana..