Agencija ''Tempo'' i ''Mediapress'' d.o.o. iz Sarajeva, pod pokroviteljstvom SFOR-PSYOPS-a, organizuju kampanju pod nazivom ''NO DRUGS''.
U okviru kampanje organizuje se rock koncert koji će se održati 27.12.2003. godine u dvorani "Mirza Delibašić" na kojem će nastupati slijedeće grupe:
IRINA & VI
KNOCK OUT
HLADNO PIVO
SOVE
THORN
D'BLAVORS
RAPID FIRE
APOCALIPSE
Ovaj projekat je joÅ¡ jedan naÄin na koji se pokuÅ¡ava dati javnosti do znanja da je problem narkomanije svakodnevno prisutan u Bosni i Hercegovini, te da ga ne smijemo negirati. Osim toga, nastoji se pokazati mladima da postoje ljudi kojima je stalo do njih, koji im žele pružiti pomoć i podrÅ¡ku, te im pokazati da za svakog od njih postoji perspektiva.
Krajnji cilj ovog projekta je materijalna pomoć za otvaranje terapijske zajednice za tretman ovisnika o drogama, koju će voditi Udruženje graÄ‘ana za podrÅ¡ku resocijalizaciji ovisnih i izlijeÄenih od droge - UG PROI. Samo postojanje ovog udruženja koje vode bivÅ¡i ovisnici pokazuje da postoji mogućnost da mladi ljudi koji su krenuli putem koji vodi u pakao uspiju, uz odgovarajuću pomoć i podrÅ¡ku, pronaći sebe i spoznati da droga zaista uniÅ¡tava život.
Karte za koncert možete rezervisati on-line putem e-mail adrese
mailto:karte@narkomanija.org ili na brojeve mobitela 061 348 040 i 061 270 233.
Ukoliko odete na ovaj koncert, ne samo da ćete Äuti odliÄnu svirku grupa koje nastupaju, nego ćete pomoći stotinama mladih ljudi koji oÄajniÄki trebaju pomoć.
DrastiÄno povećanje broja konzumenata droge meÄ‘u mladima, izvrÅ¡ilaca kriminalnih radnji, nemogućnost lijeÄenja usljed nepostojanja adekvatne zdravstvene institucije za pomoć u lijeÄenju ovisnika, ukazuju na alarmantnu situaciju u Bosni i Hercegovini. ÄŒinjenica je da su razliÄite okolnosti velikim dijelom utjecale na pojedine mlade ljude da naprave pogreÅ¡an izbor i poÄnu konzumirati drogu. MeÄ‘utim, izuzetno je važno stalno opominjati i ukazivati mladima da droga ne predstavlja pravi izbor, niti rjeÅ¡ava probleme, nego naprotiv.
''Kada sam prvi put uzeo drogu mislio sam da će mi ona pružiti sreću, zabavu i zadovoljstvo. Na moju žalost, droga je samo otupila moja osjećanja, slomila duh i uÄinila me nesposobnim za život.
Danas, nakon 15 godina iskustva s drogama, koje sam jedva preživio i Äije ću posljedice osjećati do kraja života, znam da je droga najveća PREVARA!!!''
narkomanija.org