hazard wrote:
as_the_sun_sets wrote:
Ne hazard, ljiljan ne volim jednako kao krst i sahovnicu
Prvobitno sam napisao da mrzim jednako ljiljan krst i sahovnicu, pa sam htio malo ublaziti izraz govoreci da jednako ne volim niti jedan od tri simbola, ali sada ispade da vise volim sah/krst od ljiljana, sto nisam niposto mislio, sada cu ispraviti da se ne bi ostali kacili. [size=150]Apsurd je da panker/korer drzi na majici/avataru iste simbole drzave, sistema i vojske, pod kojima se ratovalo i pod kojima se pljacka narod, ako me razumijes, nebitno "ciji" simbol je to. Sarajevo necu ni komentarisati, ljudi iz Sa koji me poznaju, znaju koliko volim taj grad i raju u njemu.[/size]
Treba podjednako naglasiti sve segmente festa, realno, masa ce doci na svirke, a tek poneko na projekcije i diskusije, tako je uvijek, a po mom misljenju pogotovo ovu Q tribinu jer se Sarajevo pokazalo u losem svjetlu medju svjetskim medijima zbog onakvog vandalstva pojedinaca u jednoj metropoli 21-og vijeka. Dodje 20 ljudi i napravi ti sranje koje se vrti po BBC-u, zbog cega citav grad ispade gay-stradalija. Revolt i druzenje se pokazuju na svakog svirci, tako da ne vidim po cemu bi trebali to forsirati, to je nesto spontano cega ce sigurno biti mnogo na festivalu.
Diskusija u petak o silovanju i zlostavljanju u anarhistickim i aktivistickim krugovima ce svakako biti potresna, a i dobro preispitivanje anarhizma u danasnjim vremenima, kao ideologiji koja u nekim slucajevima jos uvijek nije jaca od losih ljudskih strana anarhista samih.
prijatelju prvobitni ljiljani kao simbol Bosnjaka potjece iz dinastije Kotromanica(ja mislim)
znaci neki srednji vijek od tada on se pojavljivao kao nas simbol na svemu sto nas predstavlja npr. na stecima,nije bitno sta se pod tim "simbolima" radilo u posljednje vrijeme ali ljiljan je nesto sto od davnina predstavlja moj narod i ja cu ga uvijek nositi i bas nikako ne kontam taj tvoj "apsurd"