Da, da, da, da, da, da, da, da!!!
Evo zagrijavanje!
Damira Avdića poznatog kao i Diplomatz možemo nazvati i â€posljednjim punkeromâ€. Ili â€posljednjim coreromâ€, kako god vam odgovara. Njegov muziÄki izraz, kao i stav su neÅ¡to neviÄ‘eno iskreno, najvjerovatnije i najiskrenije Å¡to dolazi iz Bosne i Hercegovine. Otvoreno opiranje konzumerizmu, bolesti, kapitalizmu, nacionalizmu i svim -izmima koji truju BiH su razlog zbog kojeg ga volimo. Damir je bio frontmen tuzlanskog benda â€Rupa u ziduâ€. Kasnije je krenuo u solo karijeru, objavio prvi album â€â€¦od trnja i žaoka†na zagrebaÄkom labelu â€SluÅ¡aj najglasnijeâ€, te knjigu â€Na krvi ćuprijaâ€, koje je prvi album zapravo soundtrack. U martu proÅ¡le godine, Damir je na labelu Moonlee Records objavio i drugi solo album â€Mrtvi su Mrtvi†koji je u izdanju Hayat Productionsa izaÅ¡ao i za podruÄje Bosne i Hercegovine. Ovaj intervju je raÄ‘en jedno poslijepodne u restoranu RTV doma, nakon Å¡to je Damir gostovao u emisiji â€Centralni Zatvor†Radija 202 koju je vodio Eldin Karić. U restoranu su za stolom sjedili Adi Sarajlić, Eldin Karić, moje radijske kolege Stefan Pejović i Mirza Å iÅ¡ić (Mirza aka Tread sa portala Srednji Prst posvećenog hip-hopu), moj gost Diplomatz i ja. Svi smo bili zainteresirani za rijeÄi ovog Äovjeka, jer jednom kad Äujete njegovu muziku i kad ga upoznate, ne može vam biti svejedno.
Izvinjavam se Damiru i svim ljudima koji su Äekali na ovaj intervju skoro 7 mjeseci. Za svoju lijenost i nemogućnost uklopljavanja transkripta ovog intervjua u druge obaveze stvarno nemam opravdanja. Zato, primite izvinjenje i uživajte.
http://www.isk.int.ba/wordpress/?p=229