Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 19:32

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 466 posts ]  Go to page Previous  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  Next
Author Message
 Post subject: Re: NAPALM DEATH + support - 04. feb 09. Sarajevo, SLOGA
PostPosted: 05. 02. 2009. 23:32 
Moderator

deda wrote:
I bilo gdje drugdje ;-)

Ne bih se složila, ali nemoj da kvarimo sad temu, ok? I ima li slika? Bilo je par ljudi sa profesionalnim fotoaparatima. Jedan lik je dvadesetak minuta bio skrčen uz šank i slikao u ogledalu odraz od publike i benda :lol:

Profile  

PostPosted: 05. 02. 2009. 23:33 

"Suffer the kinder" :lol:

hahah..jao kralja :mrgreen:
Addict wrote:
furija wrote:

I da. Napokon koncert gdje dječicu možeš na prste prebrojat. Sve stara raja koja su visila u Barhani, Bocku, ispred akademije, a puno je bilo i ljudi Napalmove generacije, ma vrh!

potpis.. ;-)

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 02:00 

e nije nego Supper the Children

i Siege of Flower

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 02:40 
Moderator

U ime Motherpiga zahvaljujem se svima koji su nas jučer podržali. Imali smo jako nezgodnu situaciju sinoć i izašli u sastavu u kojem smo izašli, dakle, ako neko nije primjetio, jučer smo svirali bez gitariste Zvoneta. Imam malu dužnost da kažem šta se desilo, pošto sam kasnije čuo par jako ružnih komentara na račun mojih prijatelja, ali srećom, komentari su došli iz neznanja, pa da prosvijetlimo sviju:

Pred izlazak na stage, Zvonetu puca kaiš, gitara mu pada na pod i sjebaje se. Tu smo ostali bez gitare. Nastala je potraga za gitarom, ali svi su osim nas svirali neki drugi štim, šta ti ga ja znam, ko ih jebe moderne :D Mi smo E! ;)

Bili su neki komentari da nam Slava iz Flatlinea nije htio dati gitaru, gluposti sveopšte, prvo Slava je svirao odmah poslije nas, tako da raštimavanje i naštimavanje nije bilo moguće + njegova gitara je neka bariton gitara, deblje žice, govna, kurci-palci, muzičari se razumiju + floyd mu je bio zaključan.

Onda se desila jedna od najnevjerovatnijih stvari koja se mogla desiti, a to je da je jebeni MITCH HARRIS iz Napalm Deatha lično došao i dao Zvonetu istu gitaru sa kojom je kasnije odsvirao koncert i rekao mu da je naštima, na šta ju je ovaj vratio nazad i rekao da nema imbuse. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kontao sam šta ćemo, i na kraju smo izašli i odsvirali koncert bez gitare. Simpatično ispalo. Povlačenja nije smjelo biti jer je par mojih dobrih poznanika izabralo Sarajevo umjesto Zagreba upravo da vide Motherpig uživo. Zato nismo nikako mogli sići sa stagea.

Mislio sam kasnije da će nas raja dočekati na nož, ali kasnije su komentari bili fantastični do te mjere da su ljudi rekli da nam gitara uošte ne treba i da je izbacimo, na šta ćemo se slatko nasmijati, jer možda nam gitara ne treba, ali Zvone je ekstremno potreban :)

O Flatlineu i Napalmu ću u reportu za ISK, a ovom prilikom još jednom velika hvala svima koji su podržali Motherpig. Vraćamo se sa gitarom 14.2. u Kinu Bosna!!! ;)

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 02:46 
Moderator

Znaci, crko sam. Modrice svuda po tijelu, skakanje, mosh, ludnica...Sa starom skolom heheh, odavno onako nesto nije bilo. Napio sam se ko ne pamtim kada...
A glavno Napalm Death. Zadnjih sest-sedam stvarki ludilo, Suffer The Children mosh, tu me je neko urdario u zub, onako bas krvnicki opalio, al hajd - jos je tu..

Borise, svaka cast ;-)
Sva ekipa koja je trebala bit - bila je, ludnica totalna!
Pozz svima koje sam upoznao s kojima sam pio, ekipi sto nije iz Sarajeva :)

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 02:53 
Moderator

I jos jedna stvar.
Priznajem, Motherpig sam uspio propustit iako sam htio biti tu. Naime, pili smo vani i kad su mi ljudi rekli da pocinje, usao sam, tj. usli smo svi (a bilo nas je masala u parku) i vidim Mux, Slava i ekipa na bini...Ja mosham, dobro mi...Zavrse Flatline, kontam sace Krmemajcino, kad izlazi ND ekipa... :/ Kurca nisam skontao kako al eto.. Skontao sam tek tada da je zapravo svirao MP dok smo mi bili vani.. Izvinjenje :/

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 02:54 

Sad mi krivo sto se nisam zaletio za SA, ali nikako nisam mogao jebat ga... Bit će već kod vas nekih fešti i kad nitko ne bude išo odavdje - ja ću doći :).

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 11:00 

eto i to prodje 8)

p.s.
Quote:
I jos jedna stvar.
Priznajem, Motherpig sam uspio propustit iako sam htio biti tu. Naime, pili smo vani i kad su mi ljudi rekli da pocinje, usao sam, tj. usli smo svi (a bilo nas je masala u parku) i vidim Mux, Slava i ekipa na bini...Ja mosham, dobro mi...Zavrse Flatline, kontam sace Krmemajcino, kad izlazi ND ekipa... :/ Kurca nisam skontao kako al eto.. Skontao sam tek tada da je zapravo svirao MP dok smo mi bili vani.. Izvinjenje :/

dosadan si i uzivo isto :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 14:04 
Moderator

Vala Motherpig odlično uradio bez gitare. Bas ti je bio bas+gitara, ali fakat, nimalo ofirno. A onaj OSA isto bokser na bini. Može komotno Sharan i mali bubnjar samo, mali razvaljotka.

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 15:17 

Evo jedna simapticna informacija... gore na spratu je bio dio famoznog Joint Uniona. Znam da ce ova info obradovati neke na forumu.

Izmedju njih i Srdjan Vuletic u majici Napalm Death (ali prastaroj iz osamdesetih).

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 15:27 

RAFAN nabio kobilu u čelenku...

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 15:35 

PROVOKATOR wrote:
(ali prastaroj iz osamdesetih).

ja sam devedescetvrte u ovakvoj:
Image
isao na regrutaciju u dz kod kina kumrovec pa me umjesto pjesadiju poslalo na neuropsihijatriju 8)

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 15:52 

Hahahhahahhaha LEGENDO!!!!!

Dobro te nisu u diverzante odmah strpali. Ili u kakvu "halalili smo odavno grupu". Ali bi morao u toj majici ici :D

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 16:37 

PROVOKATOR wrote:
Evo jedna simapticna informacija... gore na spratu je bio dio famoznog Joint Uniona. Znam da ce ova info obradovati neke na forumu.

Izmedju njih i Srdjan Vuletic u majici Napalm Death (ali prastaroj iz osamdesetih).

ta ekipa je češće od tebe na koncertima smradu jedan :lol:

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 16:39 

vas dvojkica budaletina hvala vam. odavno se nisam ovako ismijo :)

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 16:49 

Still Cyco wrote:
PROVOKATOR wrote:

ta ekipa je češće od tebe na koncertima smradu jedan :lol:

Eno sad...

Dokaze kolega, dokaze :D :D :D :D

Borise, sjecas li se kad sam ti ja govorio, dovedi Napalm, neces fuliti (sad se ja kao malo hvalim ovdje pred rajom).

Hoces li sljedeci "tip" koga treba dovesti... :)

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 16:52 

ne treba, zna se sve. ime im je ko muha hehe ;-)

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 16:54 
Moderator

Možda smo spremni za Carcass :mrgreen: (nemojte početi drobiti da je skup, propadoše mi nade)..

Ako prođe ovo s Sepulturom kako treba, možda Sarajevo malo živne, ni Bambix nije malo ime u svom žanru, pa BFP... Počelo je lagano.. 8)

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2009. 17:07 
Testament cini mi se samo u Bosni nije svirao :mrgreen:

PostPosted: 06. 02. 2009. 17:12 

Arinoe wrote:
Možda smo spremni za Carcass :mrgreen: (nemojte početi drobiti da je skup, propadoše mi nade)..

Ako prođe ovo s Sepulturom kako treba, možda Sarajevo malo živne, ni Bambix nije malo ime u svom žanru, pa BFP... Počelo je lagano.. 8)

ma ja garantujem da bi se mogla 2 veća imena mjesečno odradit u SA samo da je kakvog kluba gdje ima ozvučenje koje ne bi trebalo plaćati i gdje nema gazde koji sere za svaku sitnicu, gdje bi i profit od šanka išao u korist organizatora...
opet s druge strane tu underground scena može popušiti a bilo bi šteta jer je trenutno jača nego u većini gradova ex-yu. rijetko gdje osim u SA na "no name" bendovima bude više od 100 ljudi...

a od sad pravim foto dokumentaciju za tebe hare :D
glave nema toliko često na koncertima al je zato ostatak redovan al fakat, skoro sve punk/hc svirke plus ove veće metale...
oni rade SNFU...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 466 posts ]  Go to page Previous  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]