U ime Motherpiga zahvaljujem se svima koji su nas juÄer podržali. Imali smo jako nezgodnu situaciju sinoć i izaÅ¡li u sastavu u kojem smo izaÅ¡li, dakle, ako neko nije primjetio, juÄer smo svirali bez gitariste Zvoneta. Imam malu dužnost da kažem Å¡ta se desilo, poÅ¡to sam kasnije Äuo par jako ružnih komentara na raÄun mojih prijatelja, ali srećom, komentari su doÅ¡li iz neznanja, pa da prosvijetlimo sviju:
Pred izlazak na stage, Zvonetu puca kaiš, gitara mu pada na pod i sjebaje se. Tu smo ostali bez gitare. Nastala je potraga za gitarom, ali svi su osim nas svirali neki drugi štim, šta ti ga ja znam, ko ih jebe moderne

Mi smo E!

Bili su neki komentari da nam Slava iz Flatlinea nije htio dati gitaru, gluposti sveopÅ¡te, prvo Slava je svirao odmah poslije nas, tako da raÅ¡timavanje i naÅ¡timavanje nije bilo moguće + njegova gitara je neka bariton gitara, deblje žice, govna, kurci-palci, muziÄari se razumiju + floyd mu je bio zakljuÄan.
Onda se desila jedna od najnevjerovatnijih stvari koja se mogla desiti, a to je da je jebeni
MITCH HARRIS iz Napalm Deatha liÄno doÅ¡ao i dao Zvonetu istu gitaru sa kojom je kasnije odsvirao koncert i rekao mu da je naÅ¡tima, na Å¡ta ju je ovaj vratio nazad i rekao da nema imbuse.
Kontao sam Å¡ta ćemo, i na kraju smo izaÅ¡li i odsvirali koncert bez gitare. SimpatiÄno ispalo. PovlaÄenja nije smjelo biti jer je par mojih dobrih poznanika izabralo Sarajevo umjesto Zagreba upravo da vide Motherpig uživo. Zato nismo nikako mogli sići sa stagea.
Mislio sam kasnije da će nas raja doÄekati na nož, ali kasnije su komentari bili fantastiÄni do te mjere da su ljudi rekli da nam gitara uoÅ¡te ne treba i da je izbacimo, na Å¡ta ćemo se slatko nasmijati, jer možda nam gitara ne treba, ali Zvone je ekstremno potreban

O Flatlineu i Napalmu ću u reportu za ISK, a ovom prilikom još jednom velika hvala svima koji su podržali Motherpig. Vraćamo se sa gitarom 14.2. u Kinu Bosna!!!