Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 06:44

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 466 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24  Next
Author Message
 Post subject: Re: NAPALM DEATH + support - 04. feb 09. Sarajevo, SLOGA
PostPosted: 07. 02. 2009. 02:54 

Evo jos jedan klip, samo sam malo ugao zeznula :)

http://www.youtube.com/watch?v=405rl4oSmmM

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 05:17 
Moderator

BurningWitch wrote:
Evo jos jedan klip, samo sam malo ugao zeznula :)

http://www.youtube.com/watch?v=405rl4oSmmM

Ne mogu vjerovat ti, nakon toliko vremena :D
Uelkam bek :)

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 05:45 

da je bilo dobro ne treba vise ni pricat, ko ni da je ovo zasad meni najvece ime sto vidjeh u sarajevu.

al da dodam nesto na onu raspravu od maloprije... ne bi se slozio da bilo koje "zvjezdano" ime bi okupilo oniliko fanova ko neku noc. da se razumijemo, ovo je 100% objektivno misljenje, nema veze sto slusam dm i gc, volio bi isto tako i dobre tresine pogledat (devastation bio jedan od koncerata s najgotivnijom atmosferom). al recimo jedan testament ne bi ni u pola raje privukao ko npr kanibali, ko karkas, ko napalm, ko obituary, ko deicide, ko suffocation... sto neko rece gore, mislim provokator, takvi smo jebga :-) znaci govorim bas o ovim udarnim imenima... i opet da kazem, ako organizatori imaju planove dovodit vece bendove ovdje, bolje neko revolucionarno ime ala napalm, to 100% prolazi, vidjeli smo neku noc. da je to bio neki sekund manji bend, bruka raje bi se premisljala, dosta i odustalo itd... ovo je samo moje misljenje...

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 12:20 

Ma bi jarane, došlo bi ti isto raje na Testament ko na Cannibale. Thrash je ba univerzalni metal pravac, thrash svi gotive i hevijaneri i deteri i grajnderi i poveraši, tako da bi to bio pun pogodak ;-)
A metal je kod nas postao ko fudbal. Imaš vazda 100-200 ljudi koji prate sve utakmice a ostali dođu samo na derbi, tako je bilo i na Napalmu.

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 12:34 
IZUDARAGA wrote:
Ma bi jarane, došlo bi ti isto raje na Testament ko na Cannibale. Thrash je ba univerzalni metal pravac, thrash svi gotive i hevijaneri i deteri i grajnderi i poveraši, tako da bi to bio pun pogodak ;-)
A metal je kod nas postao ko fudbal. Imaš vazda 100-200 ljudi koji prate sve utakmice a ostali dođu samo na derbi, tako je bilo i na Napalmu.

svaka cast 8) 8)

nego ajde vi dovedite Testament pa cemo vidjet ko je u pravu :mrgreen:

moje misljenje je da bi bilo vise neg na napalmu...

PostPosted: 07. 02. 2009. 12:42 

Cuj na Testament bi doshlo manje raje..niste normalni ljudi.. bilo bi rasprodato sve za 2 dana

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 13:07 

Ja sam ih gledao sinoc, treci put u zadnjoj godini. Za Napalm se nema sta reci, vidjeli ste i sami. Ogroman minus im je sto su haveri sa Cripple Bastardsima, koji im u Italiji gotovo uvijek sviraju kao predgrupa. Frontman ovih zadnjih je fanaticni ultra nacionalista, u narodu poznatiji pod definicijom cetnik. Na svakoj svirci nosi neke majice koje su bile u modi u Beogradu prvih devedestih godina, iako je svjestan da 99,99% raje na koncertima nema pojma kakvi su to cudni znaci na njegovoj maji (cirilica). Sinoc imao neku Jedinica za specijalne zadatke ili sta vec, i nekakav orao. Bog te jebo zaludjeni, 2009 ta je godina, okreni stranicu. Jedno je biti patriot, sto postujem, a drugo je biti fanatik. Ovakvi poput njega su klali djecu po bivsoj Jugi. Smece koje treba istrijebiti sa lica zemlje. Scum.

Grind Is Protest wrote:

Trebao si pitati Barneya zasto se druzi sa iznad navedenom stokom, koja odudara od njegovih stavova i od stavova institucije od benda, kao sto je Napalm Death.

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 13:27 
Moderator

Ne mogu nigdje smjestiti to ko mi je i kad pričao za Cripple Bastards i tu hejtersku spiku, ali sam čula nekad nešto 100%. No, ev šta veli Google o pevaču benda:

WELCOME TO GIULIO THE BASTARD'S OFFICIAL WEBPAGE
what's this all about?

> Grindcore, real life HC and extremism
> SRPSTVO - balkan mentality and related friends/music/icons
> retaliaton against moralism, P.C. scumbags and @narconformity
and @narconformity
> CRIPPLE BASTARDS' related issues. shows/events/infos
> booking and support of the bands we like
> distribution / mailorder
> revenge, assholism, cancerous thoughts

Ovako kad pročitaš srpstvo nije strašno-balkan mentality i to..ali udruženo s hejterskim stavovima mijenja kontekst jbga. Sad odoh koju stvar odslušati.

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 14:57 
Moderator

Sharan mi je pricao o njima, tj. rekao mi da je vokal chetar, jebiga - meni je zika sasvim gotivna, a stavovi jebiga..

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 15:08 

Muzički su super kripl bastardsi, ali đulio je klotz i debil strahovit.

Po riječima Hogara, vokala Motusa, djulio je sa Krka i nema nikakve veze sa Srbijom, dakle italiziran Hrvat omućene misli. Đulio je kum meščini pjevaču No Abuse-a iz Novog Sada.

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 15:15 
Moderator

Bilo kako bilo - HOCEMO TESTAMENT U SARAJEVU!!! :D

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 15:19 

Ja bih sigurno došo na ove bendove:

Rompeprop
CBT
Gronibard
Cliteater
Stoma
Rectal Smegma
Gut
Impetigo
Machetazo
Agathocles
Le Scrawl

Pa eto, ko dovede nekog od ovih, ima već jednog posjetioca sigurno. Osim ako ne budem tadu Parizu.

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 15:22 

ma jebo ti to.... ocemo svirku kontre!

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 15:43 

shitpifter wrote:
Muzički su super kripl bastardsi, ali đulio je klotz i debil strahovit.

Po riječima Hogara, vokala Motusa, djulio je sa Krka i nema nikakve veze sa Srbijom, dakle italiziran Hrvat omućene misli. Đulio je kum meščini pjevaču No Abuse-a iz Novog Sada.

Nemam pojma o njegovoj zivotnoj prici, nit’ me interesuje. Znam samo da se doima poput tipa koji je desavanja u Ex-Yu pratio iz dnevnog boravka na tv-u, i navijao za lose tipove, kao sto ja radim kad gledam horrore. Kladim se da su mu Draze & Ratko okaceni u sobi, ocijukaju izmedju dva zida. Nije vrijedan da se prica o njemu. Samo bi mi bilo drago da su momci iz Napalma, kad su vec bili u Sarajevu, gradu koji je tol’ko patio, bili i upoznati sa cinjenicom da im svojevrsni nacist otvara koncerte 2 puta u zadnjih 7 mjeseci.

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 16:21 

Tesko da oni, kao i vecina ljudi sa zapada, imaju predstavu o tim stvarima i nasim odnosima na Balkanu. Citava historija ovih prostora je jebeno zamrsena, ni u Drugom svjetskom ratu im nije bilo jasno ko je ko, koga treba podrzati, ko je na cijoj strani. A kad bi pitali tog "bastarda" da pojasni svoje stavove i citavu situaciju, tek onda bi ostali zbunjeni, jer bi ih on uvjerio da cetnistvo nema nikakve veze sa nacizmom.

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 16:40 

IZUDARAGA wrote:

ma keno upravu si za te ljude koji dolaze samo na "derbi", to je sve normala, al vjeruj mi da bendovi tipa testament ne bi ni blizu napunili ko cc. jest da ima tih "hevijanera" sto bi dosli na testament a nebi na neki dm bend al to je par ljudi takvih vjeruj. cc je neuporedivo ime, bend za koji je culo dosta raje koja i ne slusa metal... ja znam da bi dosla bruka ljudi koji ne slusaju "aktivno" metal da vidi cc.

mislim ovo su bezze rasprave sad, ko da imamo opciju da biramo :-D al eto sve se nadam da bi mogli ti septembarski kanibali vamo svratit nakon ovako finog napalma, a raja ce se pozelit do septembra velike svirke... :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 16:57 

:lol: :lol: vid vid sto vam se osladilo :D:D

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 17:00 
ja cu jos samo reci da bi Testament sigurno okupio vise raje nego napalm pa i CC samo sto bi atmosfera bila vjerovatno dosta mirnija (osim na into the Pit :mrgreen: )

samo ih vi dovedite :mrgreen: ja bi se skino go i nema tog redara a bogumi ni stola koji bi me smirio

PostPosted: 07. 02. 2009. 18:24 

Acronian wrote:
lord krvolok wrote:
RAFAN nabio kobilu u čelenku...

haha... Groba storyteller :razz: Jesam se isplako od smijeha brate.

Mora neko boru zamijenit jarane :razz: ,suti meni se vilica ukočila od smijanja,a i stomak me dva dana bolio!!!

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2009. 18:27 
Moderator

Na brzinu o CB-ima i ND-u. Kao što mnogi znaju ili ne znaju CB izdaju albume za Feto Records, izdavačku kuću Shane Emburyija.

Kao što sam obećao sebi, tako sam i upitao Shanea šta misli o tome. Rekao mi je da CB nije fašistički bend, a da ga Giulijevi lični stavovi ne tangiraju jer ih ne propagira u bendu. To je tačno. Isto je tačno da je lako biti ignorantan kad na tebe ne pucaju sa brda 1000 dana zaredom.

Šta ćeš, Evropljani...

Što se mene tiče, ja sam Cripple prestao slušati onda kad sam otkrio eu91serbianleague.com

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 466 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]