Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 06. 2025. 18:03

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 104 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Navike
PostPosted: 15. 02. 2009. 12:51 

E ovako...

Ustanem jutros nakon sinocne havarije i jutarnje kafe kontam stab mogao strpat u zeludac...
Nakon dugog mukotrpnog razmisljanja otvorim frizider kad u njemu argeta - WOW, Argeta - mama se sjetila kupit nesto sem podravkine pastete BRAO!
Elen ejse skontam da bi mogao pojesti za dorucak par KRISKI PASTETE i nesto mi pade na pamet... pa u pizdu maternu nisma si namazao krisku ima sigurno preko 4-5 godina, moracu se polako prisjecati starih navika i upraznjavat ih:)

Koje su vase stare navike koje su vam prije bile svakodnevnica i kako se odnosite prema njima??
Navedite nesto sto vam je prije bilo normala a sada vam je npr. ofirno ili preglupo za uraditi i slicno ili jednostavno vam je drago ali niste koristili i radili duze vremena kao ja KRISKU:D

tema JE glupa al jebga. Hvala unaprijed

Profile  

Post subject: Re: Navike
PostPosted: 15. 02. 2009. 15:29 
Moderator

Pa baš se ne sjećam da sam nešto izbacio iz ''repertoara'', ali recimo znam da mi NIKAD nije bila navika, dok sam pušio ko Ćiro da zapalim cigaru na jutru. Moja prva je bila tek oko 12-13-14 sati.

Kad smo već ko cigara, navika mi je i dan-danas kad idem na ISK petkom navečer uzeti dvije kutije Drine iako odavno ne pušim toliko za jednu noć :)

Profile  

PostPosted: 15. 02. 2009. 16:34 

Navika mi je prije bila da veceram sve sa hljebom :? (makarone sa hljebom), odvikla sam se ima 8 godina, ne jedem toplu hranu vise s hljebom, i vjeruj mi ne fali mi ni malo.

Drugu naviku bi volila otkacit, cigareta u jutro, to mi je prva stvar koju ujutro uradim, ustanem se i odma zapalim jednu 8) tako me probudi, to vec ide ima tri godine tako. Kad bi sve horilo gorilo ja bi prvo zapalila, pa onda isla dalje :twisted:

Profile  

PostPosted: 15. 02. 2009. 16:41 
ne znam za prije
trenutno imam odvratnu naviku provjeravanja vrata, tj, najcesce kad trebam leci spavati, iako znam da sam zakljuco vrata 15 min ranije, ja ustanem iz kreveta, odem, otkljucam i onda opet zakljucam, i onda budem rahat,
doduse nisam vec neko vrijeme, valjda cu se odviknuti
hajmo konkretnije, imam odvratnu i jako losu naviku sto "grickam" nokte i usne, to je ono fkt, nesvjesno, najcesce kad ucim

PostPosted: 15. 02. 2009. 16:50 

biatch wrote:
sve sa hljebom :? (makarone sa hljebom), odvikla sam se ima 8 godina, ne jedem toplu hranu vise s hljebom, i vjeruj mi ne fali mi ni malo.

ne mogu zamislit nijedan obrok bez hljeba...tjestenina i hljeb :D
u zadnje vrijeme ne mogu vruce hrane, vise volim hladno...
ima par mjeseci caj kod kuce pijem samo hladan i bez secera...

Profile  

PostPosted: 15. 02. 2009. 16:51 
e da jutarnji ritual otkad znam za sebe - vruc kakao na sabah :lol:

PostPosted: 15. 02. 2009. 16:58 

Moondust wrote:
ne znam za prije
trenutno imam odvratnu naviku provjeravanja vrata, tj, najcesce kad trebam leci spavati, iako znam da sam zakljuco vrata 15 min ranije, ja ustanem iz kreveta, odem, otkljucam i onda opet zakljucam, i onda budem rahat,
hajmo konkretnije, imam odvratnu i jako losu naviku sto "grickam" nokte i usne, to je ono fkt, nesvjesno, najcesce kad ucim

Joj suti ne moj mi to spominjat jebo ga bog,to je jos od rata ostalo!!!Znam da sam zakljuco i odem u krevet,a onda stara:"Bekime jesil zakljuco",Ja:"ja jesam stara",Ona:"ne vjerujem idi provjerii"...I tako uvijek moram maksuzije ustat da provjerim jesul jebena vrata zakljucana :evil: :evil:

Al proslo je i to sad ne ustajem i da se kuca rusi,A sad lose navike neam pojma :? !!!Doduse nosina mi je uvijek zacepljena,pa vazda rovim nos i vadim ogromne abnormalne, komade Å lajma,krvi...

Profile  

PostPosted: 15. 02. 2009. 17:00 

biatch wrote:
Navika mi je prije bila da veceram sve sa hljebom :? (makarone sa hljebom), odvikla sam se ima 8 godina, ne jedem toplu hranu vise s hljebom, i vjeruj mi ne fali mi ni malo.

Drugu naviku bi volila otkacit, cigareta u jutro, to mi je prva stvar koju ujutro uradim, ustanem se i odma zapalim jednu 8) tako me probudi, to vec ide ima tri godine tako. Kad bi sve horilo gorilo ja bi prvo zapalila, pa onda isla dalje :twisted:

Auu losa navika,mora da si bila pogolemo dijete cim si tolko hljeba jela i unosila tolko ugljikohidrata u sebe :D

Profile  

PostPosted: 15. 02. 2009. 17:45 

lord krvolok wrote:
biatch wrote:

Auu losa navika,mora da si bila pogolemo dijete cim si tolko hljeba jela i unosila tolko ugljikohidrata u sebe :D

nisam brate bila pogolemo djete nikada, ja ti mogu brate jesti "bis der arzt kommt" a kile se ne mogu udebljat ;-) uvijek sam imala finu liniju i do dan danas 8)

Profile  

PostPosted: 15. 02. 2009. 17:56 

Odmah ujutro volim smazat dobruuu porciju Corn Flakesa.To mi je ritual već jedno 8-9 godina...Ali najmrže mi je definitivno,kada krenem iz kuće,a po glavi mi se vrti misao kao da sam nešto zaboravio isključit,npr jebeni šporet...I fakat me spuca neka fobija od tog,odma se vratim do kuće i provjerim.Jebaji ga...

Profile  

PostPosted: 15. 02. 2009. 18:03 

čim izađem zapalit cigaretu mi je postala malo... ili se lovim za glavu :(

Profile  

PostPosted: 15. 02. 2009. 21:30 

hot_blood wrote:
biatch wrote:
sve sa hljebom :? (makarone sa hljebom), odvikla sam se ima 8 godina, ne jedem toplu hranu vise s hljebom, i vjeruj mi ne fali mi ni malo.

ne mogu zamislit nijedan obrok bez hljeba...tjestenina i hljeb :D
u zadnje vrijeme ne mogu vruce hrane, vise volim hladno...
ima par mjeseci caj kod kuce pijem samo hladan i bez secera...

ne bis vise mogla tjesteninu sa hljebom :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 15. 02. 2009. 21:54 

Ja razdvajam kekse, Jafu npr. ,ne pamtim kad sam normalno pojela keks. :D

Profile  

PostPosted: 15. 02. 2009. 22:06 
Maja wrote:

to ja zovem ćejf

PostPosted: 15. 02. 2009. 23:47 
Maja wrote:

e bravo...bas se pokusavam sjetit neke navike i procitah ovo...fakat svaki keks razdvajam, od napolitanki do lindje :mrgreen:

PostPosted: 15. 02. 2009. 23:57 

uvraga:D zadnjih mjesec - dva mi je postala ne navika nego vise reci OPSESIJA uvece popiti minimalno dva vocna caja... neznam ni ja stamje ali nije dobro :shock:

Profile  

PostPosted: 16. 02. 2009. 10:05 

Moondust wrote:
ne znam za prije

to grickanje noktiju se zove ANIHOFILIJA, to je neuroloski poremecaj i navika u jednom.

meni je iz mojih oldschool dana ostala navika kada igram svoj stari supernintendo da puhnem u diksetice pa danas kad ocu cd/dvd staviti u racunar ili ps ufatim sam sebe kako pusem u cd :)

Profile  

PostPosted: 16. 02. 2009. 10:43 

mrzim navike..

Profile  

PostPosted: 16. 02. 2009. 12:06 
Moderator

prezirem ljude koji postavljaju ovakve teme :mrgreen:

a mrzim paštetuuuu!

Profile