Evo da kažem svoje miÅ¡ljenje o situaciji. Zna se ko je unio grudve. To je jedan Äovjek - prva stvar, ne mijeÅ¡ati ime benda Rapa Nui u ovo jer Ensar nije sam Rapa Nui, tu smo i bubnjar i ja, ja nisam bio u tom druÅ¡tvu, a bubnjar nije bio ni na svirci, zato molim vas - ime benda nek ostane van te priÄe.
Druga stvar, ja sam svojim oÄima gledao kako se grudve bacaju U ZRAK kako bi padale na raju koja je u Å¡utci. Kasnije sam doživio neugodnu situaciju koja je umalo zavrÅ¡ila tako Å¡to su mi izbijeni zubi jer sam rekao da ta ekipa nije bacala grudve na stage, na Å¡ta sam optužen da sam lažov.
Ako grijeÅ¡im duÅ¡u, izvinjavam se. Bacanje na stage od strane te ekipe se onda desilo u trenutku kad sam skrenuo pogled na MAKSIMALNO 5 sekundi, iako ja u to ÄŒISTO SUMNJAM jer znam da je u toj ekipi bio i Äovjek koji se bavi tehniÄkom stranom posla na svirkama i koji je savrÅ¡eno svjestan koliko oprema koÅ¡ta i znam da NIJE NESAVJESTAN da dopusti da se naÄ‘e u druÅ¡tvu koje direktno ugrožava ljude na bini sa takvim potezom i da dopusti da se to deÅ¡ava. O tome nema dalje rasprave, Äovjeka znam godinama i viÅ¡e vjerujem njemu nego ikome od vas, s dužnim poÅ¡tovanjem svima koji su me uvjeravali (i skoro mi izbili zube) da su Ensar i ta kompanija gaÄ‘ali binu.
Meni je iskreno žao što se to pretvorilo u incident, Ensar je rekao i tamo umiješanima da je to smatrao jednom dobrom zajebancijom i da mu je žao što se ljudi nisu pronašli u tome. Nije mislio ništa loše, nije želio sabotirati svirku. Znam frajera malo bolje, visim svaki dan sa njim.
Meni je drag bilans priÄe, a to je da je sa gitarom sve u redu Äovjeku i da niko nije nastradao. Eto, zajebancija se pretvorila u jedno sveopÅ¡te sranje i kažem - ne stojim ni iza Äijih postupaka osim svojih vlastitih, ali isto tako vjerujem svojim oÄima, a moje oÄi NISU vidjele da su grudve letjele na binu IZ RUKU MOJIH PRIJATELJA.
Sumo sumarum:
Bacanje grudvi u raju - zajebancija koja se nije lijepo zavrÅ¡ila, i ne treba se nikad viÅ¡e niÅ¡ta isto ponoviti jer vidimo da su ljudi razliÄitih senzibiliteta i da takve ekstremne zajebancije neće odgovarati ljudima. Ako mene pitate kako gledam na ovo, smatram to nepromiÅ¡ljenom pjanskom zajebancijom.
Bacanje grudvi na binu - potez koji osuÄ‘ujem ma iz Äijih ruku grudva da je poletjela.
A da tebi Sodome kažem neÅ¡to o DEATHERIMA i THRASHERIMA - pola njih ovdje fura jadne, prosrane, idiotske desniÄarske ideje, a onda odu na koncert Napalm Deatha i skaÄu kao sumanuti na NAZI PUNKS FUCK OFF. Drugim rijeÄima, VEĆINA tvojih DEATH I THRASH kompanjona su licemjeri koji POJMA NEMAJU o Äemu priÄaju i kako bi zavrÅ¡ili (Äekić u potiljak ili Ciklon B, nek biraju) da je Treći Rajh pobijedio. Takvi mi se gade. Da ti kažem neÅ¡to i o Slayki - momak je nosio dugu kosu (ovo za kosu napominjem jer ti dokazujeÅ¡ da su ti ''old school podaci'' važniji od ljudske psihe - metal manekenu) i sluÅ¡ao THRASH otkako ga ja znam, a i dalje ga sluÅ¡a, samo Å¡to je za razliku od tebe koji si nesposoban za isto jer si ograniÄen proÅ¡irio opus muzike koju sluÅ¡a. Tvoje ocjenjivanje Äovjeka i njegovog ukusa na raÄun broja postova na odreÄ‘enom podforumu Rock Planeta dokazuje da si plići od Miljacke ljeti, Å¡to je tehniÄki nemoguće, ali izuzetak potvrÄ‘uje pravilo, zato samo nastavi, lijepo je vidjeti kakav si idiot, pa onda zakljuÄiti - ma koliko glup bio, niže od Sodoma pasti ne mogu.
A, nekrodemone, Å¡to se tiÄe mojih govora, ja iza njih stojim - mlada pank ekipa iz Sarajeva (Damir, Slayko, Mima, Aljo...) su najpozitivniji i najregularniji ljudi u Sarajevskom undergroundu danas pored neke stare garde, primjer na koji bi se mnogi trebali ugledati. To je ekipa bez kompleksa i sa mozgom. A Å¡to se tiÄe prozivanja ljudi okolo, mrtav metalski leÅ¡ koji dolazi na svirku meni da mi broji koliko sam puta ispao za vrijeme svirke mi ne treba na svirci. Boli me jebeno kurac za njegovih 10 KM koje će dati.
Većina metalaca Sarajeva su kompleksaši, vjeruj mi, u dva reda na RP-u na 640x480 rezoluciji mogu nabrojati puna imena i prezimena ljudi u Sarajevu sa metal scene koji ne pate od kompleksa. PUNA JEBENA IMENA I PREZIMENA U DVA REDA.
Jednu stvar za kraj: ne mijeÅ¡ajte ime benda u kojem sviram u priÄu. Taj bend se zove Rapa Nui i onda kad ja budem pravio sranja, zajedno sa drugom dvojicom imate pravo da piÅ¡ete ''ekipa iz Rapa Nuija su seronje''.
|