Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 00:56

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 398 posts ]  Go to page Previous  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Next
Author Message
 Post subject: Re: SEPULTURA + support, februar 2009. Sarajevo
PostPosted: 19. 02. 2009. 21:21 
Moderator

http://i39.tinypic.com/bdsksk.jpg

http://i42.tinypic.com/2epoxfc.jpg

Dobro, brate, dobro do bola.. Sloga nije onako natrpala dugo, nema boga. Atmosfera vrh , crnac vrh, vrat boli. Baš sve kako treba.

(Organizator Menso najveći SELJAK nadaleko. Mora da je Seku Aleksić dosad sprovodio do bine, taj attitude. Al' jti ga.) :twisted:

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2009. 21:26 

jbg zao mi sto nisam bio na ovom spektaklu mogu misliti gotive,vidim da jasko to uveliko hvali onda moš mislit.. :twisted:
ali mi je drago da je puno bilo i konacno Sarajevo dozivljava metal na kvalitetan nacin i predobre koncerte gdje masa ljudi dodje..
dobrota!!!

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2009. 21:52 

Hapa wrote:
uzivanje od prve do posljednje minute. Zato fino tu skepsu pospremite u dzep, i svi na koncert,

Sam sebe citiram, jebes Nerona, Napoleona & Narcisa... :lol: Ali imao sam pravo, po obicaju, zapravo kao uvijek... :lol:

Immolation wrote:
Seplica odlicna bila, the sorrow beze.... Samo koja nenormalna guzva upm....

Hehe drug, ti tol'ko navik'o na underground, da ti smeta guzva na koncertima... :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2009. 23:23 

Isplatilo se ono smrzavanje sat vremena ispred Sloge :mrgreen:

The sorrow - kako se nitko nije udostojao bubanj ozvucit da valja,bigdje overhead mikrofona,samo basevi deru al momački su odradili.

Sepultura - čisti profesionalizam. Mislim da bi od vas bilo krektno da pišete Derrick ,ipak "crnac" je pravo seljački.
Jean je zbilja dostojna zamjena za Igora, zbilja lik odlično svira.
Šta bi sa zvukom u pola koncerta? nestalo ga na vanjskim zvučnicima.
I da,tko je onaj lik što je stajao na stepenicama pozornice malo ,a malo gore iznad basiste i gađao ga ledom i prolijevao piće?! Wtf?!

Puno seljanuka bilo brate. ne mozes pobjec od tog.

U kompletu najbolja metal svirka na kojoj sam bio. Sepultura je jednostavno bend koji je prerastao neke stvari i ovo što sad sviraju treba realno sagledat a ne pljuvat i vječito žalit za Cavalerama.

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2009. 23:40 
Moderator

Evo da se i ja konačno javim. Sav sam pod nakim upalama i još uvijek se opravljam od gripe a i morao sam se odmoriti nakon ispita (ruka me je zabolila od pisanja ali upala je srećom stigla tek nakon što sam ga završio :mrgreen: ).

Prvo:

New breed kongregejšn kojeg čini Nameless, JohnnyT, Next1, Moondust (kojeg sam konačno upoznao i koji je jebena legenda!) i ja sjedimo u Kornernu i euforični i nabrijani zbog Sorrowa do te mjere da im ponavljamo ime per stotina puta - i to od Kornera pa tijekom puta pa do ispred Sloge. Upadamo unutra...

Silazim u WC i čujem odozgo počinje svirka, zalijećem se gore i booooooom - JEBENI THE SORROW - NALET ADRENALINA! Pjevam, mosham, circle-pitam, skačem oko Matzea sa ekipom, Andreja nosimo na rukuma i konačno - ludilo u wall of deathu :twisted: . Inače nisam fan šutki al ono sam morao probati - jeben osjećaj kad te okrene za 360.

Sad, najlošije mi je bilo što nisam mogao na brejkovima raditi svoju stvar cijelo vrijeme već samo povremeno. Jednom odličnom prilikom se tu našao i Avenger (kojeg mi je drago da sam upoznao) i još neki pa smo zadavali onaj duboki bang skoro cijelim tijelom kako to već priliči breakdownu. Sve sam pjesme znao i pjevao osim jedne nove sa albuma. Elegy, Death From A Lovers Hand, Dagger Thrust, Knights of Doom (kako nenormalno dobro zvuči uživo ne gumo vjerovati jebote :shock: ) i ostale - ma prejebeno dobar osjećaj. Žao mi što se ne uslikah s njima za uspomenu ali bit će još (new breed) koncerata - definitivno sam u to siguran :D .

Onda SEPULTURA :shock: :shock: :shock: . Nisam zbog njih išao na koncert ali jebeno su oduvali. Nakon kratkog uvoda i pjesme kojoj je matematički precizno doboš bubnjanje totalno okupira pažnju kreće neki odlični groovy fear factory momenat a onda opet thrash i tako dalje... ma prva liga.

Onda sam se ja jer sam ostao bez zraka i bio na pragu da se onesvijestim no srećom prošlo me i to baš na Refused - Resistu. Arise opet, Territory - meni najdraža pjesma i skoro naj moment na koncertu a na kraju prvog bisa ide Roots sa početnom napomenom: "Everybody from this (naša lijeva) move to that side (na desno)" i onda JUMPDAFUCKUP! Skakao sam koliko sam mogao ali odvalio sam jer su mi pluća bile kao suhe spužve pa nisam baš bio u fazonu tog skakanja. Posebno na drugom bisu - ej, ali ponos - kad Kisser reče da ovo nisu na dosadašnjoj turneji radili nikako - a to rade pred sarajevskom publikom - ma čovječe :D .

I fakat je prejako bilo, moja očekivanja su premašila oba benda (metalcore je fakat muzika za mosha i nabrijavačka je do jaja) a ko je propustio koncert ima se zbog čega kajati. Ko je bio, siguran sam da nije zažalio. I ovo otvara mogućnost da se još ovakvih koncerata ogranizuje kod nas.

Najbolji koncert na kojem sam ikad bio, što se ovakve muzike tiče a najenergičniji svakako.

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2009. 23:40 

ODLICN KONCERT
boli vrat i kicma al se isplatilo.
NOMAD

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2009. 23:44 
Moderator

Agere ConTra wrote:
U kompletu najbolja metal svirka na kojoj sam bio. Sepultura je jednostavno bend koji je prerastao neke stvari i ovo što sad sviraju treba realno sagledat a ne pljuvat i vječito žalit za Cavalerama.

Potpis.

Ma prvo treba odgledati ovu Sepulturu pa onda srati. Više je to stvar predrasude što se tiče priče oko braće Cavalera, ako ništa lično iskustvo :) .

A jes bilo seljaka vidio sam i ja - još je napravio tenkre neku špagu od marama i htio s njima da basistu pogladi po glavi :roll: .

Bubnjar je mašina :D ! Derrick i Kisser pogotovo - svaka čast! Samo na dvije pjesme se izgubila i gitara i vokal jebga. Srećom, rješili su i to.

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 00:09 

PPI wrote:
ODLICN KONCERT
NOMAD

napokon neko ko me razumije :D.. NOMADDDD.. kad sam uletio na nomadu (a bio se vec obukao), koliko sam se razmahao, u radijusu od 3 metra odjednom nikog oko mene :D :D :D..
prejebeno fakat

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 00:42 

Jebeno dobra svirka!

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 01:27 

artredis wrote:
Agere ConTra wrote:

Potpis.

Ma prvo treba odgledati ovu Sepulturu pa onda srati. Više je to stvar predrasude što se tiče priče oko braće Cavalera, ako ništa lično iskustvo :) .

A jes bilo seljaka vidio sam i ja - još je napravio tenkre neku špagu od marama i htio s njima da basistu pogladi po glavi :roll: .

Bubnjar je mašina :D ! Derrick i Kisser pogotovo - svaka čast! Samo na dvije pjesme se izgubila i gitara i vokal jebga. Srećom, rješili su i to.

e to je to a jbg od seljakluka nikad pobjec pa ni na sepulturi jbg al boli nas nama je bilo vrh :D

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 01:51 

ajd beton da je i ovo dobro proslo, dajte nam sad kanibale il suffocation :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 02:09 

PPI wrote:
ODLICN KONCERT
NOMAD

i ja kazem.. :twisted:

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 02:14 

ovo je bio dobar cover band. STRA od Sepultura.

koliko god se trudio da mi nesto znaci...nije islo...

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 02:25 

ma bilo je zadovoljavajuce, samo ne kontam koji se kurac desio sa ozvucenjem u po svirke... :? meni licno je atmosfera bila bolja nego sama sepultura, al ok, nisam ni ocekivo sad, ne znam ni ja sta... nisam ih uopste sluso od "sepulnation" (cini mi se da se tako zove) albuma, tako da ove novije stvari neam pojma, a i nisu mi nesto legle...al zato ovo starije sto su odsvirali, svaka cast. to sto spominjete da su odsvirali "sa srcem"...ne znam, rekoh bih i ja isto, bar za kissera i greena (crnac :) ).

al kad zadase inner self... :D

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 03:38 
Moderator

Artredis najoblje sve opisao!!!
Svaka cast kume :D

Borise, s tobom se takodjer slazem. Nije to to, nije i jebaji ga. barem meni nije imalo tu emociju koja je bila kad sam bend slusao medju svojim prvim metal bendovima, uvodima u svijet metala (dok je Max bio vokal).

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 09:23 

Addi wrote:
ajd beton da je i ovo dobro proslo, dajte nam sad kanibale il suffocation :mrgreen:

fakat..sta ste se stisli!!!

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 14:42 

Arinoe wrote:

Dobro, brate, dobro do bola.. Sloga nije onako natrpala dugo, nema boga. Atmosfera vrh , crnac vrh, vrat boli. Baš sve kako treba.

(Organizator Menso najveći SELJAK nadaleko. Mora da je Seku Aleksić dosad sprovodio do bine, taj attitude. Al' jti ga.) :twisted:

dva pitanja:

Menso?? jel to ona seljacina sto je skako po bini, zvao kissera da ga pogleda i bahatio se ko na Å aban koncertu ???

Drugo pitanje, da li si ti ona djevojka sto je sjedila na samom kraju balkona??

Drago mi je sto sam upoznao moondusta. A mislim da sam negdje stajao i sa Namelesom. Bio je Ajdin iz ultimatuma samnom kada smo nesto pricali ako se ne varam.

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 14:45 
Moderator

dinko wrote:
Arinoe wrote:

dva pitanja:

Menso?? jel to ona seljacina sto je skako po bini, zvao kissera da ga pogleda i bahatio se ko na Å aban koncertu ???

Drugo pitanje, da li si ti ona djevojka sto je sjedila na samom kraju balkona??

Odgovor na prvo - da.
Odgovor na drugo - da.

Ne znam tebe, al Elma, ova koju pitas, je sjedila na kraju galerije i slikala ;-)

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 14:49 

Agere ConTra wrote:
Isplatilo se ono smrzavanje sat vremena ispred Sloge :mrgreen:

The sorrow - kako se nitko nije udostojao bubanj ozvucit da valja,bigdje overhead mikrofona,samo basevi deru al momački su odradili.

Sepultura - čisti profesionalizam. Mislim da bi od vas bilo krektno da pišete Derrick ,ipak "crnac" je pravo seljački.
Jean je zbilja dostojna zamjena za Igora, zbilja lik odlično svira.
Šta bi sa zvukom u pola koncerta? nestalo ga na vanjskim zvučnicima.
I da,tko je onaj lik što je stajao na stepenicama pozornice malo ,a malo gore iznad basiste i gađao ga ledom i prolijevao piće?! Wtf?!

Puno seljanuka bilo brate. ne mozes pobjec od tog.

jedan od boljih postova.

sto se mene tice uzivao sam 1000%, bio odmah do bine, pozdravio se s kisserom i derrickom i paolom. svirka betton bila. a sto se tice komentara tipa: sepultura kurac, sepultura cover band, ok, to je vase misljenje, ali gdje je sepultura uriele a gdjes ti?
uostalom, sto nam ti nisi doveo sepulturu?

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 15:01 

jebo te zatvorise slogu dan poslije sepulture uh sto dobro prođosmo :D :twisted: :lol:

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 398 posts ]  Go to page Previous  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]