Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 21. 06. 2025. 12:34

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 118 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: Tekst himne
PostPosted: 24. 02. 2009. 00:08 
Moderator

Kakvi ljudi u drzavi takva i himna... :roll:
Jedna i jedina je bila doduse sasvim ok, al s obzirom ko je pisao... :roll:

Profile  

PostPosted: 24. 02. 2009. 18:00 

Striker wrote:
bar su se oko necega dogovorili..

pa poso im je da se dogovore.

za to im ti i ja svaki dan odvojimo parce svog hljeba,kojeg ubiru na racun poreza.
ne gledam ja ovakve stvari kao pozitivne.
iskreno boli me qrac i za himnu i za tekst.bolje da su te pare dali nekom kome je potrebnije,a uz to i radili svoj posao za koji ih SVAKI DAN PLACAMO!
nece se niko najest hljeba od nabrzinu sklepanih simbola,himne,tekstova,al je 30.000 hiljada gladnih usta moglo danas pojest obrok.

Profile  

PostPosted: 24. 02. 2009. 21:47 

Striker wrote:
stari serator wrote:
kakva drzava takva himna...kurac od naroda i pjeva kurceve pjesmice...

Rodio si se u njoj.. mozes bjezat na drugi kontinent al džaba ti...
Gledajte to malo pozitivnije.. bar su se oko necega dogovorili..
al tekst je blago receno retardiran.. gdje nece biti kad se napishe jedna strofa i oko nje se dogovaraju 2 dana.. sto ova rijec sto nije ova..hocemo i mi jednu svoju rijec..

Ispravka rodio sam se u SR Srbiji.

Ne bjezim ja od nicega, ali da me duboko pogadja mizerni nivo inteligencije/odgoja/karaktera/svega ljudi koji donose odluke od 95-e naovamo, nemogu poreci. Onda me isto tako pogadja i inertnost/granicni bezobrazluk gradjana koji se time "ne opterecuju" ili jednostavno ni sami nebi mogli trazit bolje, do te mjere da mi identifikacija sa nacijom i domovinom ne znaci ama bas nista...ono, ima nekih kvota za dobru vikendicu u toj bosni i hercegovini, po mogucnosti sto dalje od ostalih sumnjaka...

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 01:50 

u najmanju ruku tekst himne je sumnjiv i upitan.

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 02:20 
Moderator

stari serator wrote:
Ne bjezim ja od nicega, ali da me duboko pogadja mizerni nivo inteligencije/odgoja/karaktera/svega ljudi koji donose odluke od 95-e naovamo, nemogu poreci. Onda me isto tako pogadja i inertnost/granicni bezobrazluk gradjana

Ne samo tih ljudi koji donose odluke, nego velike vecine stanovnistva..
Al da, apsolutno se slazem..

"Domoljubi" ne javljajte se.

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 17:57 

Haha... koje djubriste od himne. Ljudi klepise 30 000 i napravise debilima sve odreda. Al ajd, nije prvi put. A jos kakva je situacija u "drzavi" - nece se dugo pjevat.
Trebali su nam vratit "Hej, Slaveni", to bi bilo najbolje za sve 8)

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 18:03 

Hej Slaveni, jošte živi
duh naših djedova,
dok za narod srce bije
njihovih sinova.

živi, živi duh slavenski
živjet će v'jekov'ma
zalud prijeti ponor pakla
zalud vatra groma.

Nek se sada i nad nama
burom sve raznese,
stijena puca, dub se lama,
zemlja nek se trese.

Mi stojimo postojano
kano klisurine,
proklet bio izdajica
svoje domovine.

a..., jesmo bili nekad jaki 8)

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 21:18 

hej slaveni je jedna veeeelika fasada...
deutschland uber alles je bar bila bezobrazna

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 21:51 

Hej Slaveniiiiiiiiii...hahaha...ovdje sam se prepoznao kao izdajica,uz to i velika vecina mog naroda ispada izdajnikom...moj stari voli tu himnu...a zna se koja je nasa...deutschland uber alles(a i nju su svabe izmjenile jer su se liberalizovali i propederisali te "JEDNA I JEDINA"

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 21:52 

Acronian wrote:

a ko je jak bio,nedzade?ja tu mene i tebe ne vidim?ako smo toliko jaki,tu nasu moc smo osjetili na svojoj kozi,ostavila je posljedice do dan-danas-danile :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 22:41 

Bogomilian wrote:
Acronian wrote:

a ko je jak bio,nedzade?ja tu mene i tebe ne vidim?ako smo toliko jaki,tu nasu moc smo osjetili na svojoj kozi,ostavila je posljedice do dan-danas-danile :lol: :lol:

Sta ti kelja znas kako je tad bilo nisi se ni rodio? Juga bila peta vojna sila u svijetu, najniza stopa kriminala u evropi, skoro bez nezaposlenih, sa pasoses si mogao gdje hoces a moglo se, imalo se para, zivjelo se extra. A sta ti sad imas? Znas samo za jebeni mesdzid i dzamiju i slusas svaki dan ovu usranu nacionalisticku pricu. Sad ces jos ko debil da pun sebe pjevas ove debilne stihove.
i ne obracaj mi se na ti 8)

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 22:51 
Moderator

Acronian wrote:
A sta ti sad imas? Znas samo za jebeni mesdzid i dzamiju i slusas svaki dan ovu usranu nacionalisticku pricu.

:lol:

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 01:32 

bitno je da mi mozemo 'iz srca' urlati glupave stihove na utakcimacama, ulicama, i raznim skupovima, i tako se ponosno osjecati gradjanima zemlje koja je otisla u pizdu materinu. iskenjam se ja na himnu.

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 01:48 

Acronian wrote:
Juga bila peta vojna sila u svijetu, najniza stopa kriminala u evropi, skoro bez nezaposlenih, sa pasosem si mogao gdje hoces a moglo se, imalo se para, zivjelo se extra.

Bez uvrede ikome, od ovog se polazi i ovo apsolutno stoji. Bez ovoga smo danas robovi, zatocenici, osudjeni na propast. Jbg tako je kako je!

Jebo danasnji i identitet i nacionalni ponos kad zivimo ko misevi, treba se okanit kojekakvih iluzija i drzat sranje realno!

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 01:54 
Moderator

Hedon wrote:
Acronian wrote:
Juga bila peta vojna sila u svijetu, najniza stopa kriminala u evropi, skoro bez nezaposlenih, sa pasosem si mogao gdje hoces a moglo se, imalo se para, zivjelo se extra.

Bez uvrede ikome, od ovog se polazi i ovo apsolutno stoji. Bez ovoga smo danas robovi, zatocenici, osudjeni na propast. Jbg tako je kako je!

Jebo danasnji i identitet i nacionalni ponos kad zivimo ko misevi, treba se okanit kojekakvih iluzija i drzat sranje realno!

Ma normala, ja nisam nikakav jugonostalgicar niti to zbog svojih godina mogu biti al' nije moglo bit gore od ovog da ga jebes. Ako nista bilo je nekog reda.

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 07:25 
Moderator

Svaka cast na Jugi, koje realno ja nisam mnogo okusio (bar ne da se sjecam)..al ne bih dao danas svoj pacovski zivot ni za kakvu socijalisticku/fasisticku/petu-desetu-diktatorsku tvoervinu od drzave u kojoj bih onda ja morao zivjet. Pa makar mi bilo i milijardu puta bolje nego danas.
Nije da je kapitalisticka demokratija sta bolja, al svejedno..

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 13:04 

Nije to bila nikakva diktatura. Ona Jugoslavija nema veze sa komunizmom koji je sada u Kini, S. Koreji ili koji je bio u bivsem Sovjetskom Savezu, vise se radilo o nekom blagom socijalizmu. Opresije je bilo samo ako psujes Tita, drzavu ili radis protiv drzave a sve ostale slobode si imao. Vi mladji to ne shvatate jer se ne sjecate i zato sto vam danas serviraju pricu o Jugoslaviji kao nekoj tamnici naroda. Eto, "demokrati" (odnosno fasisti koji nagrnuse iz egzila krajem 80-tih) su pobijedili taj strasni komunizam i dobili smo "slobodu" o kojoj su nam oni toliko srali pocetkom 90-tih. Uzivajte sad u novom sistemu :razz:

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 16:49 
Moderator

:lol: Ne mozes ti mene ucit kako je bilo o nekim stvarima. Pa valjda sam i sam dovoljno inteligentan i sposoban zakljucit sta je valjalo u jednom sistemu, a sta ne. Imao je dobrih strana, imao i losih, ako mene pitate vise losih nego dobrih al ok - that's just me.
Nije ni da u ovom sistemu uzivam isto tako..
Sistem bilo koji opcenito je go kurac, al ni bez njeg se ne moze. Pogotovo ne ekipa u BiH, Hrvatskoj, Srbiji etc.

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 17:36 
nejmlesu, neko ko je zivio u to doba te itekako moze naucit nekim stvarima iz tog doba jer predpostavljam da kao i ja nisi zivio u to vrijeme. ;-)

dzaba tebi sva literatura kad je iskustvo iskustvo...

PostPosted: 26. 02. 2009. 18:15 

Kazu da su cuda svijeta piramide Africke
kazu da su cuda svijeta velike rijeke Indije
Al' nijedno cudo nije bilo ravno onome kad je stari uparkir'o u bascu Jugu 45
Skupio se sav komsiluk i pola rodbine ono pola nije moglo nije moglo od muke
Stara napravila mezu ispekla 'urmasice stari otis'o u granap po jos logistike
Ref.
Bilo je to dobro vrijeme sve na kredit, sve za raju, jarane u auto naspi corbe pa u Trst po farmerke
Bilo je to dobro vrijeme te na izlet, te malo na more u kuci puno smijeha u basci Jugo 45 Vozio komsija Franjo da proda jabuke vozio komsija Momo da mu zenu porode
Vozio ga dajdza Mirso kad je is'o u kurvaluke vozio ga malo i ja kad bi mazn'o kljuceve Ref.
Virio sam jedno vece iz basce cuo glasove Momo, Franjo, dajdza Mirso nesto tiho govore,
onda pruzise si ruke Na komsiju se ne moze onda popise po jednu i razgulise
izgledao je bas mali to vece nas Jugo 45
Pobjegli smo jednog jutra s dvije kese najlonske prvo malo Lenjinovom pa preko Ljubljanske
Danas nam je mnogo bolje novi grad i novi stan stari nam je postao fora kantonalni ministar
Ali meni je u glavi uvijek ista slika, isti fles stara kuca, mala basca i u njoj Jugo 45
Ali meni je u glavi uvijek ista slika, isti fles stara kuca, mala basca i Jugo 45

..ovu pjesmu kad cujem zaplace mi se

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 118 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]