Izašao Dumzdej, avetinje!

Malevolent Creation ::
Doomsday X (2007)

1.Deliver My Enemy
2.Cauterized
3.Culture of Doubt
4.Strength in Numbers
5.Hollowed
6.Unleash Hell
7.Dawn of Defeat
8.Upon Their Cross
9.Bio Terror
10.Buried in a Nameless Grave
11.Prelude to Doomsday
Jedan od manje iÅ¡Äekivanih albuma (barem s moje strane), jer mi MC nikad nije predstavljao neki poseban bend; osim The Ten Commandments i The Will to Kill, ovaj bend za mene nema dobrih albuma. I onda izdaju Doomsday X. Neću reć da mi se bend poÄeo sviÄ‘at, al' moram priznat da sam oÄekivao neko nevjerovatno smeće, karinadu od albuma, al' sam iznenaÄ‘en kako je album sluÅ¡ljiv i dobro zvuÄi. Nakon nekoliko sluÅ¡anja prepoznajem opet Culrossovo precizno klanje po bubnju - Äovjek koji je snimio Despise the Sun...ma genije (btw. imam signature palice Dave Culrossa...gdje'Å¡ dalje

). Nazivi pjesama samo ukazuju da je bend šematski Death Metal...stara škola Deda...
Album od poÄetka do kraja pruža dobar Death Metal, niÅ¡ta posebno novo ali valja. Jedino mi je žao Å¡to nisu ponovili hladnokrvnu ubilaÄku atmosferu sa The Will to Kill (jbg, naziv albuma sve govori

). Ovaj album definitivno ne nosi ništa novo, ništa previše posebno, ali na kraju krajeva predstavlja jedan dobar, i samo dobar, Death Metal uradak. Vjerovatno nikad više ovaj bend neće izdati ništa zaista vrijedno spomena.
Gledao sam ih uživo uZabrijegu kao support Bolt Throweru...bili su manje-više zanimljivi. Čak mi je i Nightrage bio zanimljiviji i interesantniji.