Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 24. 06. 2025. 22:39

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 56 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: FLATLINE@UNRISE@DESPOTIC.B@NECROPHILISMA@16.04
PostPosted: 18. 04. 2009. 16:54 

A ovo u Lukavcu bilo.. my bad.

@Dinko - Ja ti iz mog iskustva mogu reci da nije tako sto se Sarajeva tice..
Pitaj momke iz Toxica i Necrophilisme kako su podrzani kad su ovdje svirali..

Tih 50 ljudi sto su djabe usli su cisti dokaz kakvim smo ljudima okruzeni i u kakvoj vukojebini zivimo :)

Profile  

PostPosted: 18. 04. 2009. 17:06 

Striker wrote:
A ovo u Lukavcu bilo.. my bad.

@Dinko - Ja ti iz mog iskustva mogu reci da nije tako sto se Sarajeva tice..
Pitaj momke iz Toxica i Necrophilisme kako su podrzani kad su ovdje svirali..

Tih 50 ljudi sto su djabe usli su cisti dokaz kakvim smo ljudima okruzeni i u kakvoj vukojebini zivimo :)

Po mom mišljenu jeste bilo jako šupački ulaziti na taj način. Krivo mi i zbog činjenice to što imam za narednih deset dana još 15 km u dzepu a ipak sma mogao odvojiti koju marku za bandove pa volio ih ili ne. Gledao sma sve bandove ranijepo najmanje 3-4 puta i nije mi bilo žao opet doć.

Profile  

PostPosted: 18. 04. 2009. 17:40 
stvar ukusa

i nema veze sto su ljudi iz tuzle, licno bi vise volio svake subote gledat nekrofilizmu i toxikdet nego 90% danasnjih velikih imena u svijetu talmea...

PostPosted: 18. 04. 2009. 17:44 

SODOM wrote:
stvar ukusa

i nema veze sto su ljudi iz tuzle, licno bi vise volio svake subote gledat nekrofilizmu i toxikdet nego 90% danasnjih velikih imena u svijetu talmea...

Striker wrote:
Vama bi najbolje bilo da ozidate grad i da sami sebi svirate dok ne umrete..

to je to

Profile  

PostPosted: 18. 04. 2009. 17:49 
Striker wrote:
SODOM wrote:
stvar ukusa

Striker wrote:

to je to

nije to to..nema to veze sa nekim komsijskim odsnosima ko na evroviziji, nego ljudi prangijaju jeben metal...

al vidjet ces...ako bogda i ti ces te festivalce dovest vamo i otici ces u rajvosa placuci jer ces htjet opet da sviras ovdje :mrgreen:

e to ti je to

PostPosted: 18. 04. 2009. 17:52 

SODOM wrote:
Striker wrote:
SODOM wrote:
stvar ukusa

Striker wrote:

to je to

nije to to..nema to veze sa nekim komsijskim odsnosima ko na evroviziji, nego ljudi prangijaju jeben metal...

al vidjet ces...ako bogda i ti ces te festivalce dovest vamo i otici ces u rajvosa placuci jer ces htjet opet da sviras ovdje :mrgreen:

e to ti je to

Mislim da će to biti to :)

Profile  

PostPosted: 18. 04. 2009. 17:53 

vrlo vjerovatno :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 19. 04. 2009. 09:56 
Moderator

dinko wrote:
Ne bi opet započinjao tu temu ali je opće poznato da u Sarajevu podržavaju sarajevske bendove samo, a i to dosta slabo koliko sma primjetio u zadnje vrijeme. Upitaj samo sve te bendove koje dolaze sa strane kako ih tuzlaci i Lukavičani prihvataju ( ukoliko su kvalitetni i deru guzove ). Bilo je tu dosta imena iz Srbije koji su otišli oduševljeni. Neću spominjat bandove iz amerike, holandije, francuske koji su ostajali oduševljeni fanovima iz ovog kraja . Pozz

Agonize, Toxic/Bogamber, Hobsons Choice ili npr. Damir Avdić Graha su ovdje uvijek više nego dobro dočekani. Tako da je to oko sarajevskih bendova i podrške čista laž.

I da, domaći bendovi imaju veću podršku nego strani, jer su ovi koji dolaze kod nas pretežno teški underground kojima ni najbliža rodbina ne zna da imaju bend.

Ali lijeka nema. Zauvijek ostajete u okovima svoga kraja. :lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 19. 04. 2009. 14:15 

Ovako kad pogledam po forumu,svirke itd.,reko bi da danasnjoj metal djeci nedostaje širokoumnost,i to u velikim razmjerama.
jedna je andergraund scena,pogotovo u bih,ima nas malo,i totalno je sranje kad u gradu ne moze da se skupi 100 ljudi da dodje na svirku i onda jos raslojavanja na nekakve podgrupe,"mi se poseremo na ovaj,a mi na onaj bend,ovaj je tru,ovaj je oldskul".
Uzmi napravi bend,podrži scenu,organizuj svirke,pa onda kenjaj šta ne valja.

Lukavac ima jebiga sreće sto u Tuzli vladaju kelje po klubovima,pa je svima puko qrac da se zajebavaju sa njima,te se svirke premjestile u "Sodu".
Al nije to gruntovano.
Ja sam bio na skoro svim svirkama (metal/hardkor/pank),i osim na SMFu ove godineu Lukavcu,atmosfera na svim svirkama je bila ko qrac.

@ Sodom

Stvar ukusa je kad zivis u gradu od par miliona stanovnika,pa možeš da biraš sta ces da gledas,jer svirke svih žanrova deru svaki dan.
Ti sine živiš u Lukavcu!

A sto Elma rece,Obsonu nikad nije ljepše nego kad svira u Sarajevu.

M bjezi

Profile  

PostPosted: 19. 04. 2009. 16:10 

xChoicex wrote:
SODOM wrote:
a znas li zasto je rodato 40 karata???

zato sto je raja dosla da vidi tj. da slusa , ne zelim sada nikog uvrijedit al tako stvari stoje, dobru muziku dobar old skul tako da je 40 karata prodato za prva tri benda i sta se onda desava...desava se to da kada Necrophilisma treba da nastupa klub se puni i safovi takodje a tada nije bilo smisla kupovati karte tako da je barem 50tak dusa uslo badava...onda ide totalni masakr i ja se nadam da su likovi iz flatlinea unrisea i despotica ostali za vrijeme nastupa Necrophilisme i vidjeli da nije do publike sto su njihovi nastupi prosli gotovo bez podrske...
koncertcic nije dobro prosao ali je nastup necrophilisme prihvacen i iznad ocekivanja jer ljudi su zasvirali u vrijeme kada su sa stanice odlazili i posljednji busevi, u vrijeme kada je vec poceo policijski sat...
"Hocemo jos " se culo samo na njihovom nastupu i unatoc gazdaricinom "jos jedna i kraj" oni su svirali i svirali sve dok ista nije popizdila i iskljucila struju.

ono sinoc je bio totalni old skul kako i dolikuje ovom gradu i daleko od toga da je propalo,vrh...

to sto hard kor i metalkor ovdje slabo prolaze je druga stvar...ima par stvari koje smo nakon koncerta uocili i culi od nekih vclanova unrisea i flatlinea al ne zelim sada brukati te bendove.

a to za organizaciju si u pravu...stalno im jebemo bogove zato sto se stampa 10 tak plakata koje polijepe 2 dana prije koncerta...al jedino sto mozemo je da nas par koji nemamo veze sa tim organizatorima sami istampamo 50tak plakata u BOJI (sto je gore ovim prozivanim spansko selo) i polijepimo po lukavcu i Tuzli

sve u svemu, ono radi cega sinoc dodjoh (ne samo ja nego 80% likova ) je proslo perfektno.

a u ponedjeljak ce tek da gori sve

e ovako..
za tih 50 ljudi koji su ušli džabe nemam nikakvo poštovanje,i svi ti ljudi ne zaslužuju da čuju ni jedan rif.fakat mi je drago ako su za tih 5KM otrovali stomake alkoholom tako da su morali na gradinu u bolnicu,a tamo nije bilo dežurnih ljekara.

to što su ušli da podrže samo jedan bend (od 4),to je super,i tako treba i u buduće.
nadam se da će se i u buduće održavati svirke u lukavcu,i da će svirati samo old skul bendovi,i da neće biti nju skula,a pogotovo hardkora il ne daj bože panka.

te tako dođosmo do toga KOJI KURAC U OPŠTE NEKO IMA PRAVO DA SERE PO SVIRKAMA I BENDOVIMA,A DA PRITOM PRSTOM NIJE MRDNO ZA ISTE,TE JOŠ ULAZI ZA DŽABE (DA PODRŽI VOLJENI BEND (ZA DŽABE NARAVNO))???

isto se nadam da će Slava i dalje praviti svirke u lukavcu,te omogućiti hrabroj 50rici da biraju bendove (old skul naravno),te da selektivno ulaze,a da pritom NARAVNO ne plate ulaze,te tim omoguće da bendovi i dalje dolaze.

MARŠ SVI U ŠKOLU DA UČITE DA ČITATE I DA PIŠETE,a kad se to okonča,možda bojanku da vam kupim mamu vam jebem klošarsku.

SVAKA CAST BRATE!!!

Profile  

PostPosted: 19. 04. 2009. 16:27 

dinko wrote:
Striker wrote:
Tuzla sindrom :)
old school..

Ne bi opet započinjao tu temu ali je opće poznato da u Sarajevu podržavaju sarajevske bendove samo, a i to dosta slabo koliko sma primjetio u zadnje vrijeme. Upitaj samo sve te bendove koje dolaze sa strane kako ih tuzlaci i Lukavičani prihvataju ( ukoliko su kvalitetni i deru guzove ). Bilo je tu dosta imena iz Srbije koji su otišli oduševljeni. Neću spominjat bandove iz amerike, holandije, francuske koji su ostajali oduševljeni fanovima iz ovog kraja . Pozz

nije istina to ba, šta lupaš.

Profile  

PostPosted: 19. 04. 2009. 16:29 

Ja bih se samo zelio zahvaliti SVIMA koji su uspjeli odvojiti pare (a moglo se ako se htjelo!) i dosli podrzati bendove koji su svirali te veceri. tek sada se vidjelo koga treba cijeniti i uvazavati kao ljude i ljubitelje ma kojeg od cetiri pomenuta benda.

nabijem na kurac sve one koje su pili pred domom pa usli dzaba zadnjih pola sata i onda nakon svega poceli pljuvati po organizaciji i bendovima!!!
ja bih iskreno volio da sam na koncertu cuo od nekoga takve komentare pa da mu jebem mamicu njegovu!!!

p.s poseban pozdrav saletu i ekipi, dinku, hati, ceri, zuci, mortipher ekipi, suhom, nevenu,merlinu,tz i lk. metal/hc ekipi ... svima koji su podrzali despotic!!!

pozdrav bendovima, organizatoru...

Profile  

PostPosted: 19. 04. 2009. 16:37 

SODOM wrote:

zato sto je raja dosla da vidi tj. da slusa , ne zelim sada nikog uvrijedit al tako stvari stoje, dobru muziku dobar old skul tako da je 40 karata prodato za prva tri benda i sta se onda desava...desava se to da kada Necrophilisma treba da nastupa klub se puni i safovi takodje a tada nije bilo smisla kupovati karte tako da je barem 50tak dusa uslo badava...onda ide totalni masakr i ja se nadam da su likovi iz flatlinea unrisea i despotica ostali za vrijeme nastupa Necrophilisme i vidjeli da nije do publike sto su njihovi nastupi prosli gotovo bez podrske...

jadna scena koju ti podrzavas :roll: ovi bendovi su svirali dok jos metal nije doso u tvoju rupu!!! de matereti ucini uslugu pa nemoj dolaziti vise ni na jedan koncert, dzaba trosis pare na autobus do lukavca!

Profile  

PostPosted: 19. 04. 2009. 18:15 
SCAR wrote:
SODOM wrote:

jadna scena koju ti podrzavas :roll: ovi bendovi su svirali dok jos metal nije doso u tvoju rupu!!! de matereti ucini uslugu pa nemoj dolaziti vise ni na jedan koncert, dzaba trosis pare na autobus do lukavca!

nemas pojma frajeru...kakav bus, sta ti je???
svasta :roll: :roll:

@sale

moja podrska nekom andrgraund bendu se ogleda u tome sto cu kupit kartu i gledati nastup, ako mi lezi i ako me "pogadja" onda naravno ide sutka, benganje ovo ono
a ako me ne pogadja kao sto je bilo u cetvrtak sta da radim svega ti...da nazoor skacem i glumim ovna...nema sanse...ako vam je stalo do toga da vas ljudi koji nekontaju to sto svirate podrzavaju na silu onda mozete dovesti i neke lijeve cobane iz folk kafana i oni ce vam sigurno napravit lijepu atmosferu.

Kazes da je atmosfera na svakoj svirci bila ko kurac...da jeste al na kakvim koncertima???

na SMFu je bilo beton...gotovo kao i u tz onda, pitaj toxikase kako je njima kada dodju ovdje i kako je nekrofilizmi...a dodji i u ponedjeljak pa ces vidjeti atmosferu i skontati sta lukavacka raja voli...
ti si samo ljubomoran sto taj HC ovdje prolazi kao i sinan sakic

ne mozes pljuvati tako bezze...

PostPosted: 19. 04. 2009. 18:37 

SODOM wrote:
SCAR wrote:
SODOM wrote:

nemas pojma frajeru...kakav bus, sta ti je???
svasta :roll: :roll:

@sale

moja podrska nekom andrgraund bendu se ogleda u tome sto cu kupit kartu i gledati nastup, ako mi lezi i ako me "pogadja" onda naravno ide sutka, benganje ovo ono
a ako me ne pogadja kao sto je bilo u cetvrtak sta da radim svega ti...da nazoor skacem i glumim ovna...nema sanse...ako vam je stalo do toga da vas ljudi koji nekontaju to sto svirate podrzavaju na silu onda mozete dovesti i neke lijeve cobane iz folk kafana i oni ce vam sigurno napravit lijepu atmosferu.

Kazes da je atmosfera na svakoj svirci bila ko kurac...da jeste al na kakvim koncertima???

na SMFu je bilo beton...gotovo kao i u tz onda, pitaj toxikase kako je njima kada dodju ovdje i kako je nekrofilizmi...a dodji i u ponedjeljak pa ces vidjeti atmosferu i skontati sta lukavacka raja voli...
ti si samo ljubomoran sto taj HC ovdje prolazi kao i sinan sakic

ne mozes pljuvati tako bezze...

ne kontas ti neke stvari jbg.
mogu ja pricati do prekosutra i nista se nece promjeniti.to je ona širokoumnost koju ova novija generacija izgleda ne poznaje.
mogao bi malo da pročitaš tekstove hardkor bendova koji pričaju na tu temu,a bogami i o sceni,i o podršci.da se dosta naučiti kad skineš ular sa očiju,i otvoriš vidike.

uglavnom ne bi da se prepirem,nisam ni na sta ljubomoran,neam na koga.

nista,organizujte sebi svirke old skul bendova,svi ce rado da sviraju pred 40 ljudi,i da ih organizator ispoštuje sa 100maraka za gorivo do čanića.
Bosanski san

Profile  

PostPosted: 19. 04. 2009. 19:52 
Moderator

ne želim se miješat u ovakve besmislene i nepotrebne rasprace "čiji dedo ima veću kitu", ali mislim da je zaista nepotrebno reć da su (support) bendovi krivi ako ne dođe dovoljno posjetioca, nema podrške. isključivo je do publike. niko iole normalan i razuman i sa malo mozga ne bi reko da je do bendova, jer valjda je publika ta koja daje podršku. neće si bend sam davat podršku. ako se publici ne sviđa muzika, nema podrške. ali u slučaju ova 3 gore pomenuta benda ja ne znam u čemu je problem?! čuo sam svaki bend i znam da ne da valjaju, nego da su u stanju svaki put napravit atmosferu za 10. neću previše govorit kako Flatline ima nastupe po Europi, i da ih ljudi i tamo cijene, ili kako Hobson's kad god je svirao u Sarajevu, imao je publiku koja je davala feedback.

ako je do nečeg onda do ljudi kojima se možda ne sviđa HC/Metal. onda je možda pak do toga da se nekome sluša samo Death Metal i gotovo. ali onda ne treba pričat gluposti i prebacivat bendovima, već fino reć publika ima svoj ukus i tačka.

meni bi bilo drago da se ova svirka održala i u Sarajevu jer znam da bi bila izuzetno posječena, jer ovdje niko ne bi razlikovao toliko ko šta svira na bini, nego bi svi došli, i deatheri i koreri i punkeri i ostali metalci.

Profile  

PostPosted: 19. 04. 2009. 20:02 

.::Grind Bastard::. wrote:
..nego bi svi došli, i deatheri i koreri i punkeri i ostali metalci.

to je to.

o tome pričam.tako je vazda bilo i u tuzli.

Profile  

PostPosted: 19. 04. 2009. 20:09 

xChoicex wrote:
..nego bi svi došli, i deatheri i koreri i punkeri i ostali metalci.

to je to.

o tome pričam.tako je vazda bilo i u tuzli.

Tako bi trebalo uvijek da bude, ipak smo provincijska država, kad je neki event idemo svi, pa makar i stojali pred binom, važno je da se isplate bandovi i da ne prodje još jedna noć za računarom.

Profile  

PostPosted: 19. 04. 2009. 20:13 
Moderator

meni bi bilo drago da se ova svirka održala i u Sarajevu jer znam da bi bila izuzetno posječena, jer ovdje niko ne bi razlikovao toliko ko šta svira na bini, nego bi svi došli, i deatheri i koreri i punkeri i oni gay metalci.

E tako je stari :D ! :mrgreen: .

Ajte HC/metal ekipa dođite ovjde u istom sastavu pa da napravimo lom, tamo vam hajra nema kako se meni čini iz ovih komentara ;-) . (i povedite Nula + :D ).

Profile  

PostPosted: 19. 04. 2009. 20:21 

dobro je.zabrinuo sam se,al ima nas.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 56 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]