IslamBosna.ba - Da li vam se ikad desilo da, dok kupujete u Å¡oping-centru, neprestano pogledate na sat u strahu da nećete stići obaviti namaz Äije je vrijeme nastupilo? U novootvorenom BBI centru nećete imati taj problem.U ovaj centar, na lokaciji bivÅ¡e Sarajke, investitori iz islamskog svijeta su uložili viÅ¡e od 35 miliona eura. Sarajevo je dobilo moderno poslovno zdanje u centru grada i 1.000 novih radnih mjesta.
Sekularni antiislamski fundamentalisti su digli praÅ¡inu iz razloga Å¡to se u centru neće prodavati ono Å¡to je Å¡tetno za Äovjeka: svinjetina, alkohol, a neće biti ni kockanja.
Ono što je interesantno i za svaku pohvalu jeste mesdžid koji se nalazi u sklopu BBI Centra. Centar je otvoren, ali radovi su još u toku.
Mesdžid se nalazi na Äetvrtom katu, kod galerije slika, s pokretnih stepenica lijevo.
Mesdžid ima dvije abdesthane, mušku i žensku, a kompletan pregled mesdžida pogledajte u galeriji ispod.
http://www.islambosna.ba/index.php/vije ... a-mesdidomJA SE OSJEĆAM UGROŽEN! Mislim da nema potrebe za paniku. Pa Å¡ta ako sad taj tržni centar ima džamiju, nije ni bitno, imaÅ¡ pore toga joÅ¡ hiljade tržnih centara gdje možeÅ¡ kupit alkohol i ostale proizvode haram porijekla. Mene viÅ¡e sikiraju naÅ¡e glaveÅ¡ine koje nam ne daju normalno studirati, raditi, te policija koja me legitimiÅ¡e kad sam kući svaku noć a pred oÄima im se dila droga. Imamo mi Å arane puno većih problema u državi nego ovo.