Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 16. 06. 2025. 20:00

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Mracno, akusticno, instrumentalno
PostPosted: 11. 05. 2009. 16:24 

De, da cujem prijedloge neceg ovakvog :) .

Znaci, nesto mracno/depresivno/sjetno svirano akusticnom gitarom (po mogucnosti samo s
gitarom) bez vokala (moze i s vokalima, nije ovo pretjerano bitno, ali da ne tuse previse), znaci otprilike neki dark ambient/folk djir (iako sam sad malo poznatije izvodace u tom zanru pretrazio i uglavnom smaraju).

Bilo sta, makar se cinilo preocitim kao, prepoznato je, cuo je sigurno, nije bitno, bilo kakav prijedlog dajte.

Ev' Ulverov drugi album mi se cini jeben (i ostale cu potrazit), ovaj Jay Munly sta je kktz u drugom topicu naveo i tako, bilo koji zanr znaci, moze i izvan ovih okvira ako je sad bas neka jebena ambijentala.

Ajmo kktz, Bruno, libijac, shedifool, biafra od vas ocekujem tih zajebancija.

Hvala unaprijed ;-) .

Profile  

Post subject: Re: Mracno, akusticno, instrumentalno
PostPosted: 11. 05. 2009. 18:51 

probaj sa Drop Inside Your Soul :mrgreen: meni ful legnuli

Profile  

PostPosted: 11. 05. 2009. 20:43 

znaci akustika, ako mozes naci album tristan od svabskog neo folk benda DIES NATALIS, meni super, ima musko zenske vokale, al bas nadahnuta akustika. od poznatijeg neo folka meni dobar death of the west od SOL INVICTUS, inace i meni masa izvikanih stvari u ovom djiru nije nist posebno. zanimljiv je album songs of the crooked path od CADAVAREOUS CONDITION, trazio sam njihov death metal a nasao samo ovaj album kompilaciju njihovih pravih neo folk stvari sa death metal vokalom. e da, pokojna YANKA iz rusije ima predivnih mracnijih akusticnih pjesama, taj sibirski val zna bit odlican u tom. vise ambient akustika, nepada mi nista specijalno napamet. jedino the nebulous dreams od KISS THE ANUS OF A BLACK CAT je odlican neo folk sa strasnim dark ambient elementima, ostalo im nije tako posebno, dobar al obicniji neo folk.
od one stare tuznije hipi folk akustike, JOAN BAEZ je vjerovatno i najbolja - http://www.myspace.com/joanbaez
neznam nist skroz instrumentalno od akustike da mi pase dosad.

Profile  

PostPosted: 11. 05. 2009. 21:58 
Moderator

Six Organs?
od onoga sto imam na ovaj fol - of the Wand and the Moon su mi smor, Boyd Rice sa DI6 onaj Alarm Agents je remek djelo i preporuka jel, solo projekti Michaela Gira-e, pa cak i Charles Manson ima momenata, Kiss the Anus of A Black Cat su skroz nelosi, a svakako bi morao imat The Legendary Pink Dots :D
tajanin je ovo fah

Profile  

PostPosted: 11. 05. 2009. 22:04 

kktz wrote:
znaci akustika, ako mozes naci album tristan od svabskog neo folk benda DIES NATALIS, meni super, ima musko zenske vokale, al bas nadahnuta akustika. od poznatijeg neo folka meni dobar death of the west od SOL INVICTUS, inace i meni masa izvikanih stvari u ovom djiru nije nist posebno. zanimljiv je album songs of the crooked path od CADAVAREOUS CONDITION, trazio sam njihov death metal a nasao samo ovaj album kompilaciju njihovih pravih neo folk stvari sa death metal vokalom. e da, pokojna YANKA iz rusije ima predivnih mracnijih akusticnih pjesama, taj sibirski val zna bit odlican u tom. vise ambient akustika, nepada mi nista specijalno napamet. jedino the nebulous dreams od KISS THE ANUS OF A BLACK CAT je odlican neo folk sa strasnim dark ambient elementima, ostalo im nije tako posebno, dobar al obicniji neo folk.
od one stare tuznije hipi folk akustike, JOAN BAEZ je vjerovatno i najbolja - http://www.myspace.com/joanbaez
neznam nist skroz instrumentalno od akustike da mi pase dosad.

kiss the anus je prejebena stvar... a ovaj dies natalis sam čuo "raunen" il tak nešto ne sjećaam ,se par stvari ima... nije loše al ima pičkste tekstove kolko sam zapamtil... a ovaj sol ivictus sa mtražio i ne mogu, a i mene znaima ista stvar.... teško je naći nešto tog žanra a da valja, ba r meni

Profile  

PostPosted: 11. 05. 2009. 22:25 

tristan su textovi inspirirani pricom o tristanu i izoldi, a sve kao alegorija na moderne ratove, jedan clan je cak bio u mirovnim snagama na kosovu, sluso sam i drugi album, the bright and pure, ima jos nekih elemenata uz klasicnu akustiku i tema je progon katara, imaju i neki live kolko znam i novi album koji nisam sluso i za koji cujem da je dost komercijaliziran, na ARCANA djir, al nemog komentirat posto nisam sluso, da su hipici jesu, al svejedno, Tristan je odlican neo folk koji cak ima vise punk duha nego vecina neo folka, produkciju im radio lik koji snima pank bendove, pa mozd i zato, heh, uglavnom, cijeli je dobar uz par prejakih pjesama, sad, neznam sta mislis pod pickasto, ne sire neku mrznju, al meni je i to poprilicno pickasto postalo.

Profile  

PostPosted: 11. 05. 2009. 22:33 

I carve your name into my skin
Deep and bloody tonight
I still love you
I hold you in my arms tonight
I still love you
I take you in my heart tonight

We stand we stand
By the tree
We raise our sword again

nemam ja ništa protiv al ovo mi je banalno nekak...

ima i ordo rosarius equilibrio dobrih momeata recimo al oni me nisu nešto previše oprali...

Profile  

PostPosted: 11. 05. 2009. 22:44 

a cuj, kako uzmes, jednostavnost i banalnost, tanka je crta koja ih razlikuje, a i dodje mi ko osvjezenje od svih ovih teskih mrzitelja koji nisu digli nist teze od djointa, ovi se bar ne maskiraju, treba danas hrabrost za to ;)
od ORDO EQUILIBRIO slusao the triumph of light...and thy thirteen shadows of love i to je jedini od tih neo folk / dark ambient albuma sa recitiranim vokalima koji mi se svidio do sad, ne volim tu kombinaciju bas, al ovi bas znaju napravit atmosferu, bar na tom sto cuh.

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2009. 01:38 

mmmmngh ovak iz glave odma...

douglas p da akustično valja:
di6 - but, what ends when the symbols shatter
i naravno većspomenuti split alarm agents sa boydom.

klavir i tuga pregolema:
currenti - soft black stars

ordo rosarius equilibrio valja isključivo na splitu sa spiritual frontom a koji se zove satyriasis

granično ambijentalne stvari-
elektronskije:
ich wollte, ich könnte - in memoriam

crnilo:
puissance - total cleansing

ambijentala za pred spavat:
his divine grace - eurydice

e i o COILU smo pričali danas

daklem, jedan od najnaj live albuma evar - live four
sem toga:
scatology
the ape of naples
worship the glitch
musick to play in the dark

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2009. 18:27 

uuu, ako cemo ne iskljucivo akusticno, vec pravi industrial (dark) ambient, definitivno Scatology, meni apsolutno savrsen i najmracniji Leichenschrei od SPK, cisto zlo, LUSTMORD je izvikan al meni jedino odlican the monstrous soul, ostalo sto cuh nije me uzelo, pa nisam sve ni provjeravao, cini mi se da nigdje nije ponovio bas taj zvuk. i jedna preporuka svima, odlican ritual dark ambient od jos jednog pokojnika iz rusije - STARUHA MHA. inace, nema puno dark ambient stvari da mi stvarno lezi, vecina mi nije ni posebno mracna, pa ni ne provjeravam puno toga, ali ovo su ti koji mi se izdvajaju kao nest zapravo.

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2009. 18:31 

neznam, probajte ovaj Diagnose:Lebensgefahr... meni nije loš, poslušao sam ga čisto jer me interesiralo kak zvuči budući da je projekt Nattramna iz silencera i još nekog lika, očekivao sam da će bit bolesno...
nije me još primilo kak se spada al ima potencijala... ima jebenih momenata
ovdje ne govorim o akustarri nego o industrial ambijentali...

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2009. 18:45 

od blacka koji ide na ambient i industrial, huh, Apokalyptik AIDS od Planet AIDS, imaju samo taj EP, al meni dobro lego, onako ima i funerala, dobra kombinacija. probaj i neki funeral metal ako nisi, al to je sad trend i ima previse smeca, pitaj ako te zanima sta je meni bolje.

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2009. 18:47 

probaj ovo - viewtopic.php?f=24&t=11893

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2009. 22:12 

Probaj sa

Fields Of The Nephilim-OM :)

Profile  

PostPosted: 16. 05. 2009. 16:39 

Karl Sanders
skidaj koji go nadjes album

Profile  

PostPosted: 17. 05. 2009. 21:54 

e da nemoj se zamarat sa puissance, blago mije dosadan sad kadga slušam

Profile  

PostPosted: 19. 05. 2009. 02:05 

e fren de

reci kaj oćeš od muzige da ti ponesem ovo dana pa da mi skuvaj i pašta šutu
sama se pozivam al k o poklon nosim đrđ :mrgreen:

:mrgreen:

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2009. 09:20 

Ryker wrote:
Znaci, nesto mracno/depresivno/sjetno svirano akusticnom gitarom (po mogucnosti samo s
gitarom) bez vokala (moze i s vokalima, nije ovo pretjerano bitno, ali da ne tuse previse)

evo ovo ti je ko bog :)

i am singing to you from my room - michael gira
http://younggodrecords.com/Releases/Detail.asp?C=285

to je snimio prije treceg albuma angels of light i svirao na solo koncertu u mocvari...

prejako, i koncert i album...

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2009. 11:42 
Moderator

pišeš ti ovo rajkeru? :lol:

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2009. 13:28 

Skin'o ova dva sa DI6, poslus'o malo Karl Sanders-a, iznenadih se i sad cu skinit ovo od Gire. Moram jos ove preporuke od kktz-a provjerit.

Hvala ljudi!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]