Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 09. 09. 2025. 00:45

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 346 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Next
Author Message
 Post subject: Re: !!!SUFFOCATION!!!
PostPosted: 24. 06. 2009. 04:17 

erma je reko: svaki suffo valja. i to je tako. pjesme sa soulsa se mozda ne spominju toliko jer je taj album slabiji od ostalih albuma koji su iznad maximalnih granica svih bendova tog tipa. a da je souls snimio npr kanibal, bio bi najbolji album njihov ikad (s fisherom). souls je ne gledajuci bend suffocation album iznad prrosjeka det metala. naravno da se nece spominjat u diskografiji doticnog benda pored jednog efidzija il pirsda. to je nesto nadrealno, i milione godina ispred svog vremena. pa samo skontaj sta je effigy bio '91 eee... pa to je danas skoro "neshvatljivo" odkud ta sila i tezina, ta dubina, a zamisli tad, kad je sve do tad snimljeno bilo haman limunada za taj album. takav bum i explozija se ponovit vise ne moze.

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 04:45 

pierced i effigy se slusaju godinama, a ovaj novi album je izaso neki dan (nisam siguran, mozda i nije jos zvanicno, al eto nabavili smo ga)... normalne su ovakve reakcije kao kod druga naneka :-), ali morate priznat da je ishitreno reagovao :lol: . kad bi posluso ovaj novi suffo pa bar u pola puta, koliko je presluso effigy ili pierced, kladim se da bi promijenio misljenje, ali to vjerovatno nikad necemo saznati, jer vecina raje ne zeli uopste da posveti paznju/vrijeme ovim novijim albumima, jer jebiga, kontaju "ima onih par od prije skoro 20godina, njih sam dobro usluso, svidili su mi se, sta cu se sad jebavat sa ovim novim, ne moze bolje od onoga starog, da ga jebes...itd"... ja tako isto razmisljam, al kad su u pitanju recimo kanibali....tako da samo letimicno preslusam album, i kontam ma jebo to, ima ono do bleedinga, to je dobro, jebes ovo novo...

ja album jos nisam dobro usluso, i trebat ce tu jos dosta vremena da ono znas tacno gdje koji rif dode itd... al jebiga, na prvih par slusanja, mozes skontat valjal ti ili ne....meni je ovo definitivno albumcina i pored Asphyxa ovog novog, zasad, album godine.

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 11:45 

Vrijeme sve pokaže,nije štos preslušat album 10 puta u 3-4 dana na silu,samo da bi 'što prije svario',posvetit mu se treba koliko je potrebno(zavisi od stila).Kad smo već kod Suffoa-ovo je meni nepogrešiv band.Mogu se odmah sad raspasti koliko su genijalnog materijala snimili.

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 14:14 

ma jedino da morbidi izdaju neki bas udarni album mogu presisat, nema sta vise. ovo je 9.5/10 ocjena. al asphyx zato... nenormalan album, ne mogu vjerovat da je ono u ovaj vakat izaslo... remek djelo cisto, 10ka al ona prava...

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 14:34 

uh, men je ovaj zadnji suffo totalno slušljiv, mada košto rekoh nisam neki preveliki fan take zike.
aasphyx je majke mi oldskulara, ali opet fali morrissound/richardson zvuka dab bio baš ono, 100%. al drunnen se fakat trudi, i rifovi su stvarno dedication to oldskul.

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 14:41 

ma suffo je svaki nenormalno dobar, da vidis uzivo pjesme sve jednako valjaju. nekim su neki albumi malo odbojni upravo radi snimka, tj produkcije. al uzivo... eto i cile i boro mogu potvrdit, sve pjesme jednako duvaju, s efidzija, pirsda, soulsa i onog istoimenog, tad zadnjeg. ludilo. a asphyx... sve sam rekao vec jebiga :-)

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 16:48 

Addi wrote:
a da je souls snimio npr kanibal, bio bi najbolji album njihov ikad (s fisherom).

buhahaha :D kad suffo izda nešto približno the wretched spawnu nek se javi :lol: :lol:
ovaj zadnji suffo nije loš, al svi suffo albumi poslije despisea jednostavno nemaju muda, nemaju energije.
poslušaj ba ovaj novi sufferage, pojeo bi blood oath za doručak ;)

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 16:53 

iff, a tak su i men ti kanibali poslje blidinga, jednostavno ne znam zašto bih to uopće skinuo i probao slušati.
svakom svoje, pa nas ljepo pustiš na miru i mirna Bosna, a??

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 17:52 

Meni je Blood Oath (ocekivano) odlican album, uostalom Suffocation je garancija. Ali nije me oborio s nogu i cisto sumnjam da ce se uvrstavati medju klasike za 10-15 godina. Iznadprosjecni album vrhunskog benda, nista vise, iako je i to nedostizno za 99% death metal grupa, skupina i pokreta. Cannibal Corpse me je najprijatnije iznenadio ove godine, saka u nos album, quintessence of violence, sto bi rekli stari slaveni. Tako da stavljam Evisceration Plague za nijansu ispred Blood Oath-a. A uvijek mi je Suffo bio drazi od CC pa je skroz nepristrasno. Toliko o drugom i trecem mjestu, jer Asphyx je prvi, naravno. :D
P.S. Otvorite poll, pa nek' raja glasaju, dok se boje ne rasklope. :lol:

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 17:53 

ma kanibali poslije blidinga, ako se porede sa suffocationom vec, su presmjesni i previse djeciji.

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 17:56 

IZUDARAGA wrote:
buhahaha :D kad suffo izda nešto približno the wretched spawnu nek se javi :lol: :lol:
ovaj zadnji suffo nije loš, al svi suffo albumi poslije despisea jednostavno nemaju muda, nemaju energije.
poslušaj ba ovaj novi sufferage, pojeo bi blood oath za doručak ;)

hahaha uzmi bilo koji suffo, najlosiji, opet je bolji od najboljeg albuma s fisherom :razz: :D
jarane rec za bilo koji suffo da nema muda je ko rec da ti mrzis tenkove :D
i sufferage taj svapski je presmjesan, kad se vec poredi sa suffocationom. to isto ko kad bi se ja i ti sad takmicili u bildanju, bjez ba keno :D

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 18:07 

Gdje Sufferage novi presmijesan? :roll:

Ne moze da se poredi sa Safokejsn,al da je presmijesan to tesko.

Mozda sam ipak prevelik bukvalac ko ce ga znati..........

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 18:07 

fischer jedino valja s monstrosityem, koštoj neko reko šta mu bi da zamjeni OVO za kanibale??

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 18:08 

ma ne, kazem ako se poredi sufferage sa suffocation, jedino sto moze bit blizu dobro su ta prva 4 slova :-D

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 18:10 

Axegrinder wrote:
fischer jedino valja s monstrosityem, koštoj neko reko šta mu bi da zamjeni OVO za kanibale??

to je to... on nije trebo otic nikad iz monstrosity-a, a barns da je imo malo vise mozga i manje trave da ostane u kanibalima, danas bi imali 2 ogromna benda.

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 18:29 

dada, razmišljaš u dobrom pravcu:).

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 20:20 
Moderator

pa recimo da jefisher zajebao oba benda, one odlaskom ove dolaskom..ali davno je to bilo, cannibal je nakon toga izdao dosta albuma, i postali su jos popularniji nego sto su bili tada. slobodno se moze reci da su najpopularniji DM trenutno, a tehnicki su jaci od bilo kojeg(tu ne racunam braindrill, necrophagist i to izdrkavanje navrat-nanos). fisher ima odvratan stil pjevanja i to ujebe skoro svaki album. ali wretched spawn, a pogotovo vile su albumi koji nemaju mane, i sto se tice muda jebga kad cujes ta dva albuma i ova zadnja 2 suffo...malo treba realno tu gledati...
ali nikad ne mozes ugoditi svakome... :)

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 21:30 

uf tehnički jači, gle, jel moš usporedit cc i suffo bubnjara? kanibal basist je kao kvalitet al ga je previše, dok ga kod suffa ima malo i nenametljivo. gitarsiti suffo sigurno nisu lošiji, a mullen mi je jači lik od korpsgrajndera.
mislim ne može blood oath nadmašiti bleeding, ali bleeding je več starac:).
uglavnom, suffo mi se zadnji sviđa, kanibali nakon bleedinga me ne zanimaju. a možda se radi samo o ukusima heh he??
btw kvalitetna rasprava, respect.

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 22:32 

Opet su krenuli na relaciju Kanibal - Suffo :lol: :lol: :lol: :lol:

To dokazuje velicinu ova dva giganta :lol:

Profile  

PostPosted: 24. 06. 2009. 23:32 

ma kakve veze ima ko je popularniji, i blek dalija je popularnija od asphyxa, pa ne znaci da je bolji dm. ne pljujem ja po kanibalima, to je i meni drag bend, al jebiga ni 1 album nakon blidinga nema tezinu bilo kojeg album s barnsom. fisher zvuci ko da se dernja na 90% stvari. dok mullen pjeva imas osjecaj da sjedi i pijucka kafu. kanibali su isto tako na vecini albuma pretjerali malo s tehnikalijama.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 346 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]