Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 14:49

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 89 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5
Author Message
 Post subject: Re: TRIGGER
PostPosted: 28. 06. 2009. 04:55 

Shitmaster wrote:
Jednom davno sam se upustio u diskusiju o metalu. Meni fakat nije jasno kako su ljudi kod nas toliko ograniceni i moraju da imaju 1361 podzanrova metala, od kojih su najvazniji death i black i samo se ta dva provlace ko trakavica. Ima li ikakve sanse da ovdje npr. postoji bar jedan thrash metal ili nedaj boze (djavole :) ) power metal, a da ne govorim o ostalim. Odmah bi ljudi bili lincovani.

Mislim da je malo tako i na zapadu atmosfera, kad otvoriš stranicu na blabbermouth-u otprilike isto naletiš na prepucavanja i pljuvanja, nije to neko u Bosni Srbiji ili ne znam gde započeo. Inače, mogu se samo složiti sa tobom i reći da što se tiče većine stvari može se samo zameniti "Bosna" sa "Srbija" i "Sarajevo" sa gradom po želji ovde, i sve što si rekao će važiti i za ovde. Jedino što realno ovde ima više bendova količinski i možda više uslova da se češće svira ali mislim da ljudi dobrim delom slično razmišljaju i ponašaju se.

Profile  

PostPosted: 28. 06. 2009. 18:15 
Moderator

Ti si jos gluplji sto im se pravdas i sto im objasnjavas neke stvari covjece.

Realno, ima metala u ovom, al malo. Tekstovi su i meni glupi. Sveukupan dojam svejedno nije los, jer sve u globalu zvuci sasvim fino. Za moj ukus premekano, al ima svoje ljubitelje itekako i to je bitno.

Profile  

PostPosted: 28. 06. 2009. 19:01 
Nameless wrote:

Realno, ima metala u ovom, al malo. Tekstovi su i meni glupi. Sveukupan dojam svejedno nije los, jer sve u globalu zvuci sasvim fino. Za moj ukus premekano, al ima svoje ljubitelje itekako i to je bitno.

ovdje ocito nema

PostPosted: 29. 06. 2009. 09:20 

SODOM wrote:
Nameless wrote:

ovdje ocito nema

Još malo pa će ljudi pravit antitrigger grupe po fejsbuku :)

Profile  

PostPosted: 29. 06. 2009. 18:07 
Moderator

Mozda kod vas sjevernije nema. Ovdje bih znao dosta cura prije svega kojim bi se ovo mozda i svidjelo :) a bilo zensko ili musko, godine, naslusanost i ostali faktori - fan je fan.

Jbg, kod Nas ipak ima fanova za vise od dva-tri pravca alternativnog zvuka ;-)

Profile  

PostPosted: 03. 08. 2010. 03:55 

Dushan S wrote:
VorteX wrote:
Kao drugo, ne znam zašto ljudi pričaju uopšte o glasovima, kada kako god okrenuli i koji glasovi na kraju bili pravi a koji lažni, nisam siguran sasvim ali mislim da je glasanje završeno tako da je Emir Hot imao više glasova od nas. Zašto onda ta priča kako mu je "skidano"? Mi smo pobedili tako što smo bili valjda drugi po glasovima a najveći deo, nisu mi rekli koliko, ali su rekli da je skoro jednoglasno, stručnog žirija je glasao za nas. Ako sad neko hoće da priča o stručnosti žirija, ja znam troje ljudi, pri tome od dvoje ljudi koji su iz Srbije, jedan uopšte ne voli metal, i ne voli naš bend, što znam iz razgovora sa njim.

Kao poslednja stvar, ja nisam očekivao da ćemo dobiti nagradu, i rekao sam ljudima da će verovatno nagradu dobiti Emir Hot. Kao prvo praktičnije je, jer se niko iz Bosne neće ljutiti, nije neka važna nagrada pa da je sad bitno, to je samo metal album, a konačno, ne vidim nikakvu korist za bilo koga da mi pobedimo pa da to bude motiv. Tako da realno, žao mi je da makar zato ljudima nije jasno da nije bilo očigledno da se ne radi o nikakvom nameštanju.

Ispisao sam sve ovo, zato što sam otišao i na teme ostalih kandidata bendova i pretpostavljam da ovi "Lepi komentari" dobrim delom imaju koren u tome što ljudima smeta da vaš Tuzlanin nije pobedio.

Iskreno, evo mogu da se potrudim da objasnim i razjasnim neke stvari, ali glupo mi je da se pravdam ili da odgovaram na neki komentar koji je zlonameran samo zlonamernosti radi. Uostalom, biće nekih za Emira Hota mnogo značajnijih takmičenja od ovoga, pa ga tad izgurajte, teško da je on imao ikakve vajde od bavljenja muzikom u Bosni i teško da bi ova nagrada na žalost tu išta promenila.

Evo sa zakasnjenjem sam naisao na ovaj topic jer mi je Ihti (administrator) sad dao link. Nisam se ovdje upisao nekoliko godina :)

Prije svega da cestitam na pobjedi ali sad cu ja da ti objasnim kako ste pobijedili. Moram da se slozim sa onim da je neko namjestao glasove. Tacno je da je meni skinuto nekoliko hiljada glasova jer nema sanse da sam ja mogao da imam onoliki broj glasova. Neko ko me "ne" voli je to uradio jer njihova asp.net skripta je bila smijesna da je svako ko imalo zna server side scripting je mogao da "nabija" te glasove. I pored toga sam imao najvise glasova, a ovo kako ste pobijedili... read on...

Ja prvo nemam pojma ko je mene prijavio za to smece od takmicenja. Kao i svaki muzicki dogadjaj koji se tamo desava ovo je bilo dno dna. To mi je potvrdio i brat Muris Varajic koji je nastupao tamo to vece. Sva sreca da nisam dosao iz Engleske radi toga. Kad se glasanje zavrsilo mene je nazvao direktor Mesud Rizvo i rekao mi kako me ceka ta prva nagrada i kako treba da dodjem u Sarajevo da je preuzmem. Ja sam se zahvalio i rekao da cu doci ako mi plate avion iz Londona. Prvo su se slozili i rekli da je sve ok i da me cekaju. Onda sam dobio email nakon sat vremena koji je glasio ovako (ovo je copy paste sa mog emaila) :

"kao što smo prethodno razgovarali, mi bismo vrlo rado voljeli da nastupaš u Sarajevu za Prvu nagradu INDEXI 09 u kategoriji METAL ALBUM.
U ovo doba recesije budžeti su znatno smanjeni pa bi bilo džentlmenski da cijenu karte podijelimo. Dakle, mi smo spremni da platimo pola od cijene karte od 1720 kuna
."

On je ovdje izgovorio rijec "džentlmenski" a porukom je pokazao kakav je džentlmen. Ja na ovo nikad nisam odgovorio i naravno da se tamo nisam ni pojavio. Meni ta nagrada ionako nista ne znaci a svakako sam ovdje imao puno pametnijeg posla nego da idem u Sarajevo za taj komad papira ili drveta (ne znam ni sta ste tamo dobili).

Kad je gosp. Rizvo shvatio da mu se ja necu javiti onda je vama rekao da ste pobijedili jer ste bili drugi na listi. Prica da je strucni ziri to jednoglasno odlucio je glupost, a uopste me ne iznenadjuje da su oni vama to tako objasnili. To je lice nase muzicke bande radi koje sam i napustio citavu drzavu i to ne samo kontinentalno nego da me i malo vode dijeli od tog dijela Evrope.

Vama svaka cast, slusao sam materijal i niste jako losi :) (ovo je moj interni fazon kad nesto hvalim, da ne bude zabune). Podrzavam sve koji se trude, sviraju i nesto rade bez obzira na stil, rasu, religiju i ostalo. Samo nedajte da vas ovi lopovi lazu i borite se za svoja prava kako ona ljudska tako i muzicarska.

Pozdrav iz Londona

Emir

Profile  

Post subject: Re: Trigger (Srbija)
PostPosted: 03. 08. 2010. 07:15 

garant Hot?

Profile  

PostPosted: 03. 08. 2010. 15:14 

jes Hot, ahahahaha, koja pijaca jarane. Rizvu treba uramit hahaha. Nisam se dugo kova nasmijao.

samo sto je najgore sto nam je tako sve, ne samo neke bezazlene nagrade od nekih probisvjeta/mudonja.

Profile  

PostPosted: 03. 08. 2010. 20:15 

Na celu sa nasim VINNIE MOORE-om idemo Rizvi jebat mater :D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 89 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5

All times are UTC + 1 hour [ DST ]