Dushan S wrote:
VorteX wrote:
Kao drugo, ne znam zaÅ¡to ljudi priÄaju uopÅ¡te o glasovima, kada kako god okrenuli i koji glasovi na kraju bili pravi a koji lažni, nisam siguran sasvim ali mislim da je glasanje zavrÅ¡eno tako da je Emir Hot imao viÅ¡e glasova od nas. ZaÅ¡to onda ta priÄa kako mu je "skidano"? Mi smo pobedili tako Å¡to smo bili valjda drugi po glasovima a najveći deo, nisu mi rekli koliko, ali su rekli da je skoro jednoglasno, struÄnog žirija je glasao za nas. Ako sad neko hoće da priÄa o struÄnosti žirija, ja znam troje ljudi, pri tome od dvoje ljudi koji su iz Srbije, jedan uopÅ¡te ne voli metal, i ne voli naÅ¡ bend, Å¡to znam iz razgovora sa njim.
Kao poslednja stvar, ja nisam oÄekivao da ćemo dobiti nagradu, i rekao sam ljudima da će verovatno nagradu dobiti Emir Hot. Kao prvo praktiÄnije je, jer se niko iz Bosne neće ljutiti, nije neka važna nagrada pa da je sad bitno, to je samo metal album, a konaÄno, ne vidim nikakvu korist za bilo koga da mi pobedimo pa da to bude motiv. Tako da realno, žao mi je da makar zato ljudima nije jasno da nije bilo oÄigledno da se ne radi o nikakvom nameÅ¡tanju.
Ispisao sam sve ovo, zato što sam otišao i na teme ostalih kandidata bendova i pretpostavljam da ovi "Lepi komentari" dobrim delom imaju koren u tome što ljudima smeta da vaš Tuzlanin nije pobedio.
Iskreno, evo mogu da se potrudim da objasnim i razjasnim neke stvari, ali glupo mi je da se pravdam ili da odgovaram na neki komentar koji je zlonameran samo zlonamernosti radi. Uostalom, biće nekih za Emira Hota mnogo znaÄajnijih takmiÄenja od ovoga, pa ga tad izgurajte, teÅ¡ko da je on imao ikakve vajde od bavljenja muzikom u Bosni i teÅ¡ko da bi ova nagrada na žalost tu iÅ¡ta promenila.
Evo sa zakasnjenjem sam naisao na ovaj topic jer mi je Ihti (administrator) sad dao link. Nisam se ovdje upisao nekoliko godina

Prije svega da cestitam na pobjedi ali sad cu ja da ti objasnim kako ste pobijedili. Moram da se slozim sa onim da je neko namjestao glasove. Tacno je da je meni skinuto nekoliko hiljada glasova jer nema sanse da sam ja mogao da imam onoliki broj glasova. Neko ko me "ne" voli je to uradio jer njihova asp.net skripta je bila smijesna da je svako ko imalo zna server side scripting je mogao da "nabija" te glasove. I pored toga sam imao najvise glasova, a ovo kako ste pobijedili... read on...
Ja prvo nemam pojma ko je mene prijavio za to smece od takmicenja. Kao i svaki muzicki dogadjaj koji se tamo desava ovo je bilo dno dna. To mi je potvrdio i brat Muris Varajic koji je nastupao tamo to vece. Sva sreca da nisam dosao iz Engleske radi toga. Kad se glasanje zavrsilo mene je nazvao direktor Mesud Rizvo i rekao mi kako me ceka ta prva nagrada i kako treba da dodjem u Sarajevo da je preuzmem. Ja sam se zahvalio i rekao da cu doci ako mi plate avion iz Londona. Prvo su se slozili i rekli da je sve ok i da me cekaju. Onda sam dobio email nakon sat vremena koji je glasio ovako (ovo je copy paste sa mog emaila) :
"
kao što smo prethodno razgovarali, mi bismo vrlo rado voljeli da nastupaš u Sarajevu za Prvu nagradu INDEXI 09 u kategoriji METAL ALBUM.
U ovo doba recesije budžeti su znatno smanjeni pa bi bilo džentlmenski da cijenu karte podijelimo. Dakle, mi smo spremni da platimo pola od cijene karte od 1720 kuna."
On je ovdje izgovorio rijec "džentlmenski" a porukom je pokazao kakav je džentlmen. Ja na ovo nikad nisam odgovorio i naravno da se tamo nisam ni pojavio. Meni ta nagrada ionako nista ne znaci a svakako sam ovdje imao puno pametnijeg posla nego da idem u Sarajevo za taj komad papira ili drveta (ne znam ni sta ste tamo dobili).
Kad je gosp. Rizvo shvatio da mu se ja necu javiti onda je vama rekao da ste pobijedili jer ste bili drugi na listi. Prica da je strucni ziri to jednoglasno odlucio je glupost, a uopste me ne iznenadjuje da su oni vama to tako objasnili. To je lice nase muzicke bande radi koje sam i napustio citavu drzavu i to ne samo kontinentalno nego da me i malo vode dijeli od tog dijela Evrope.
Vama svaka cast, slusao sam materijal i niste jako losi

(ovo je moj interni fazon kad nesto hvalim, da ne bude zabune). Podrzavam sve koji se trude, sviraju i nesto rade bez obzira na stil, rasu, religiju i ostalo. Samo nedajte da vas ovi lopovi lazu i borite se za svoja prava kako ona ljudska tako i muzicarska.
Pozdrav iz Londona
Emir